به لطف یک ماهواره پیشرفته تصویری خیرهکننده از خورشیدگرفتگی حلقوی در فاصله 1.6 کیلومتری از زمین به ثبت رسیده است که هیجانزدهتان میکند.
به تازگی ماهواره اقلیم فضای ژرف (Deep Space Climate) که از آن به نام ماهواره DSCOVR یاد میشود به تازگی موفق به ثبت تصویری خیرهکننده از خورشیدگرفتگی حلقوی در فاصله 1.6 کیلومتری زمین شده است که منظره شگفتانگیزی از اسرار نهفته در این پدیده نجومی را به تصویر کشیده است. گفتنیست که ماهواره DSCOVR حاصل تلاش سه ارگان ایالات متحده آمریکاست که با موشک فالکون 9 اسپیسایکس راهی جو زمین شده است.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
- اولین فضانورد هند در سال 2040 به ماه میرود
- یدککش فضایی بلو رینگ توسط بلو اوریجین رونمایی شد
- فضاپیمای سایکی توسط ناسا پرتاب شد
ثبت تصویری خیرهکننده از خورشیدگرفتگی حلقوی توسط ماهواره ناسا
به گزارش تکراتو و به نقل از ایسنا، خورشید گرفتگی «حلقه آتش» آخر هفته گذشته از اعماق فضا نیز تماشایی بوده است. ماهواره اقلیم فضای ژرف (Deep Space Climate) که به اختصار DSCOVR نامیده میشود تصویری شگفتانگیز از کسوف گرفت، که میلیونها تماشاگر آسمان را در سراسر قاره آمریکا در روز شنبه (۱۴ اکتبر) به وجد آورده بود.
دسکاور نزدیک به یک میلیون مایل (۱.۶ میلیون کیلومتر) از زمین فاصله دارد، بنابراین چشمانداز آن منحصر به فرد است. این تصویر سیاره آبی درخشان ما را در برابر تاریکی فضا نشان میدهد، رنگهای پر جنب و جوش آن در یک تکه قابل توجه که بیشتر آمریکای شمالی است توسط سایه تاریک ماه تیره شده است.
دسکاور تلاش مشترک ناسا، اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) و نیروی هوایی ایالات متحده است. این ماهواره در سال ۲۰۱۵ بر فراز موشک فالکون ۹ اسپیسایکس به نقطه لاگرانژ ۱ پرتاب شد که از نظر گرانشی یک نقطه پایدار بین زمین و خورشید است.
وظیفه اصلی دسکاور نظارت بر بادهای خورشیدی برای بهبود پیشبینی آب و هوای فضایی است. اما این ماهواره با استفاده از ابزار اپیک EPIC ناسا که نام آن کوتاه شده عبارت «دوربین تصویربرداری چند رنگی زمین» است، به رصد زمین نیز میپردازد.
برای داشتن این منظره خیرهکننده از خورشیدگرفتگی روز شنبه نیز باید از اپیک تشکر کنیم.
خورشید گرفتگی زمانی اتفاق میافتد که ماه از بین زمین و خورشید میگذرد، زمانی که این سه به درستی در یک راستا قرار میگیرند. این هم ترازی نسبتا نادر است، زیرا مدار ماه به دور زمین در مقایسه با مسیر سیاره ما به دور خورشید حدود پنج درجه انحراف دارد.
بر حسب تصادف، ماه و خورشید تقریباً به یک اندازه در آسمان زمین هستند. بنابراین ماه میتواند به طور کامل قرص خورشید را از دید ما مسدود کند، که این منجر به خورشید گرفتگی کامل میشود.
اما مدار ماه به دور زمین کمی بیضوی است و نزدیکترین نقطه آن به زمین، حضیض و دورترین نقطه آن از زمین اوج یا ابرماه نامیده میشود.
اگر زمین، ماه و خورشید به درستی در حوالی وقوع نقطه اوج در یک راستا قرار بگیرند، یک خورشید گرفتگی حلقوی یا «حلقه آتش» رخ میدهد، زیرا ماه به اندازه کافی در آسمان ما آنقدر بزرگ نیست که خورشید را به طور کامل بپوشاند. در عوض، یک حلقه نورانی درخشان در اطراف قرص ماه باقی میماند و این همان چیزی است که آنهایی که به اندازه کافی خوش شانس بودند در در روز شنبه دیدند.
دسکاور تنها فضاپیمایی نبود که خورشیدگرفتگی روز شنبه را برای آیندگان ثبت کرد. تعدادی از ماهوارههای مدار زمین فیلمهایی را از چند صد مایلی ثبت کردند که نشان میدهد سایه ماه در جنوب شرقی ایالات متحده در حال حرکت است.
بیشتر بخوانید:
- نخستین راکت فضایی اسپانیا توسط یک شرکت خصوصی پرتاب شد
- تماشا کنید: زیباترین تصاویر ثبتشده از خورشیدگرفتگی حلقوی 2023
- کشتی هوایی خورشیدی یک (Solar Airship One) یک دور بدون توقف گرد زمین میزند
دیدگاه شما در خصوص ثبت تصویری خیرهکننده از خورشیدگرفتگی حلقوی توسط ماهواره دسکاور چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.