رئیسکل بیمه مرکزی ایران اعلام کرده برای دریافت کارت سوخت باید برای گرفتن بیمه شخص ثالث اقدام کنید. پس از این شرط دریافت کارت سوخت، بیمه شخص ثالث است.
به گزارش تکراتو به نقل از اقتصاد آنلاین رئیس کل بیمه مرکزی ایران اعلام کرده با توجه به اینکه 34 درصد از وسایل نقلیه موجود در کشور اعم از موتور سیکلت و خودرو بدون داشتن بیمه شخص ثالث در حال تردد هستند، داشتن بیمه شخص ثالت را شرط لازم برای دریافت کارت سوخت است. از این پس تنها وسایل نقلیهای که بیمه شخص ثالث دارند میتوانند کارت و سهمیه سوخت دریافت کنند.
بیشتر بخوانید: سهمیه بنزین کدام خودروها حذف خواهند شد؟
علی استاد هاشمی رئیسکل بیمه مرکزی ایران میگوید: در حال حاضر 25 میلیون بیمهنامه شخص ثالث جاری و معتبر برای انواع وسیله نقلیه موتوری زمینی در کشور موجود است، در حالی که کل وسایل نقلیه در حال تردد 38 میلیون دستگاه تخمین زده میشود و بنابراین حداقل 13 میلیون انواع وسایل نقلیه شامل موتور و ماشین به استعداد 34 درصد از کل وسایل بدون بیمهنامه شخص ثالث در خیابانها و جادههای کشور تردد میکنند.
رئیسکل بیمه مرکزی ایران همچنین در بخش دیگری از مصاحبه خود عنوان کرد: طبق اعلام مسؤولان راهور فراجا و وزارت صمت در حال حاضر 12 میلیون و 500 هزار موتورسیکلت در کشور در حال تردد هستند، در صورتی که طبق آمار سامانه سنهاب بیمه مرکزی تعداد بیمهنامههای شخص ثالث و معتبر موتورسیکلتها یک میلیون و 300 هزار فقره است، بنابراین حدود 11 میلیون و 200 هزار دستگاه از موتورسیکلتها یعنی قریب به 90 درصد موتورسیکلتها بدون بیمهنامه شخص ثالث و حوادث راننده در کشور تردد میکنند.
همچنین مهدی قمصریان مدیرعامل صندوق بیمه خسارت بدنی نیز در این زمینه اعلام کرد: بر اساس ماده 48 قانون بیمه شخص ثالث خودروهایی که گازوئیلسوز هستند، طبق اعلام ستاد سوخت کشور صدور کارت سوخت و شارژ سهمیه ماهانه به شرط داشتن بیمه شخص ثالث انجام میشود، در مورد موتورسیکلت هم همینگونه است و نصب پلاک، تعویض پلاک و ترخیص موتور از پارکینگ و انتقال پلاک به نام دیگری به شرط داشتن بیمهنامه شخص ثالث است.
مدیرعامل صندوق بیمه خسارت بدنی گفت: در حال حاضر حدود ۶ میلیون کارت سوخت موتورسیکلت در کشور وجود دارد، در حالی که فقط یک میلیون و 300 هزار موتورسوار بیمهنامه شخص ثالث دارند، یعنی بیش از 4 میلیون و 700 هزار موتورسوار در حالی که کارت سوخت دارند، اما بیمهنامه شخص ثالث ندارند.
او ادامه داد: همچنین از 350 هزار دستگاه تاکسی زرد و سبز در کشور حدود 30 هزار تاکسی یعنی بیش از 10 درصد تاکسیها بیمهنامه شخص ثالث ندارند و مرتب در شهر تردد میکنند، در حالی که همه این تاکسیها کارت سوخت دارند.
مدیر در روابط عمومی وزارت نفت در باره شرط دریافت کارت سوخت اعلام کرد: از این پس صدور کارت سوخت و همچنین سهمیه سوخت به ویژه برای خودروهای گازوئیلی به شرط داشتن بیمهنامه شخص ثالث معتبر است.
با توجه به اینکه کارشناسان عمده تصادفات جادهای را متعلق به موتور سواران میدانند که 90 درصد آنها بیمه ندارند که باعث می شود در زمان وقوع تصادف مشکلات بسیاری برای خود و دیگران ایجاد کنند. قمصریان مدیرعامل صندوق بیمه خسارت بدنی ضمن اشاره به این نکته که از روز شنبه 23 دی ماه 1402 شروع ماه رجب به عنوان اولین ماه حرام در کشور خواهد بود و دیه کامل یک انسان به 1.2 میلیارد تومان افزایش مییابد، بنابراین به موتورسواران توصیه میکنیم برای پرهیز از خسارتهای احتمالی در تصادفات به هر نحو بیمهنامه شخص ثالث برای موتورسیکلت خریداری کنند.
قمصریان در ادامه افزود: شرکتهای بیمه دهها روش برای صدور بیمهنامه قسطی دارند و اخیراً نیز بیمه مرکزی در تفاهم با یکی از بانکهای قرضالحسنه اعتبار خرید بیمهنامه برای مردم در نظر گرفته است که کسانی که پول نقد برای خرید بیمهنامه ندارند میتوانند از اعتبار بیمهای خود استفاده کرده و بیمهنامه شخص ثالث خریداری و سپس اقساط این اعتبار را به مرور به بانک قرضالحسنه بپردازند.
وی گفت: علاوه بر اینکه از این پس کارت سوخت برای موتور و خودروهای بدون بیمه صادر نمیشود سهمیه ماهانه نیز برای رانندگانی که بیمهنامه شخص ثالث معتبر نداشته باشند نیز واریز نخواهد شد. بنابراین لازم است در اولین فرصت نسبت به خرید بیمهنامه شخص ثالث و برخورداری از کارت سوخت و سهمیه سوخت اقدام شود.
بیشتر بخوانید:
- پای حذف آپشن به خودرو اطلس هم رسید؛ حذف سانروف از اطلس G سایپا
- خودرو برقی هیوندای موبیس با قابلیت چرخش 360 درجه در نمایشگاه CES رونمایی شد
- رییس مرکز ملی هوا: تولید و شمارهگذاری خودروهای دیزلی یورو ۴ از سال 1403 ممنوع خواهد شد
نظر شما دربارهی شرایط دریافت کارت سوخت چیست؟ لطفا دیدگاه خود را در بخش کامنت با تکراتو در میان بگذارید.