دنیای اقتصاد، گزارشی را با محوریت میزان استفاده مردم از فیلترشکنها منتشر کرده که نشان میدهد از هر سه شهروند ایرانی، دو نفر به منظور دسترسی به اینترنت آزاد، از خدمات فیلترشکنها بهره میبرند. این امر نشانگر این است که تجارت جذاب فیلترینگ حاشیه سود زیادی برای عاملین آن دارد. گزارش به نگرانیها و مشکلات مردم در مواجهه با هزینههای زیاد استفاده از فیلترشکن برای دستیابی به حق ابتدایی خود، یعنی دسترسی آزاد به اینترنت، اشاره دارد. بر اساس آمارها، گردش مالی سالانه بازار فیلترشکنها در سال گذشته به 30 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید: سرعت اینترنت فیبر نوری چقدر است؟؛ نحوه دریافت اینترنت فیبر نوری
تجارت جذاب فیلترینگ
گزارشهای فوق نشان میدهند که در سال جاری، کارشناسان با توجه به رشد پیوسته فیلترینگ، گردش سالانه این صنعت را حدود 50 تا 60 هزار میلیارد تومان تخمین زدهاند. این رقم به واقع خیلی بیشتر از درآمد کل «همراه اول» و «ایرانسل»، دو اپراتور ارتباطی بزرگ در کشور، است.
اخبار جدید نیز نشان میدهند که این وضعیت باعث تضییع مقدار زیادی از منابع مالی کشور شده و نیازمند بررسی و اصلاح فوری سیاستهای مربوط به دسترسی به اینترنت و فیلترینگ است.
بیشتر بخوانید:
- اختلال مداوم اینترنت در ایران ضرری 50 میلیارد تومانی به بار آورده است
- افزایش سرعت اینترنت ایران با فیبر نوری ؛ میانگین سرعت اینترنت کشور چقدر است؟
- عرضه غیرقانونی دارو توسط تاکسی های اینترنتی ؛ ورود شورای عالی نظام پزشکی
- وزیر ارتباطات از اجرایی شدن پروژه فیبر نوری در 200 شهر خبر داد
نظر شما دربارهی نحوه رسیدن به اینترنت آزاد در ایران چیست؟ به نظر شما تجارت جذاب فیلترینگ به ضرر مردم و به نفع عاملین این حوزه، ادامه خواهد داشت؟ لطفا دیدگاه خود را در بخش کامنت با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.