درباره تبعات دگرگونی آب و هوایی صحبت بسیار است. اکنون محققان میگویند، بعد از کرونا، بحران بعدی جهان مهاجرت های گسترده ناشی از این تغییرات اقلیمی خواهد بود.
بحران بعدی جهان
در سالهای گذشته، جهان شاهد رشد قابلتوجه در فجایع طبیعی بوده است که تحلیلگران را واداشته در مورد نشانههای بدتر شدن بحران آب وهوایی هشدار دهند. نمونههایی از این نشانهها رشد حریقهای گسترده در کالیفرنیا، موج گرما در اروپا، ترس از تخریب سدها در چین و رکورد بیسابقه تعداد توفانها در جنوب ایالاتمتحده است.
آسیا-اقیانوسیه بیشترین تاثیر را در این میان پذیرفته است: ۲۹ درصد از تمامی فجایع طبیعی طی ۳۰ سال اخیر در این منطقه رخ دادهاند. پس از آن نیز اروپا دومین منطقه با بیشترین میزان بلایای طبیعی بوده است.
این گزارش میگوید که در سال ۲۰۱۹ هند با بزرگترین جابهجایی جمعیتی به دلیل فجایع طبیعی مواجه شد و پنج میلیون نفر از مردم آن وادار به ترک خانههای خود شدند. در جهان نیز ۲۵ میلیون نفر به دلیل این بحرانها وادار به ترک خانههای خود شدند و این رقم احتمالا به رشد خود در سالهای آتی ادامه میدهد.
بیشتر بخوانید:
- آموزش انتقال عکس از آیفون و آیپد به ویندوز 10
- آموزش مسدود کردن تماسهای دریافتی در آیفون
- آموزش کار با اپلیکیشن آساتریدر کارگزاری آگاه
- آموزش کار با واتساپ
- بهترین رمان های عاشقانه ایرانی
شاخصهای اقتصاد اجتماعی موسسه اقتصاد و صلح نشان میدهند که این فجایع طبیعی در کشورهای فقیرتر با شدت بیشتری ظاهر میشوند؛ آنها موجب جان باختن چند برابری افراد در کشورهای کمتر توسعه یافته نسبت به کشورهای توسعه یافته میشوند.
رشد آمار جان باختگان در این کشورها به این دلیل نیست که بلایای طبیعی بیشتر در آنها رخ میدهند یا شدت بیشتری دارند، بلکه دلیل اصلی آن توانایی محدود این کشورها برای مدیریت چنین بحرانهایی است. تمامی این تهدیدات موجب میشوند که یک بحران مهاجرتی به وقوع بپیوندد و در اثر آن، یکسری آثار جانبی نظیر بیثباتی سیاسی، ناامنی جهانی و افزایش خصومت در برابر مهاجرت رخ دهند.
این موسسه تاکید میکند که همکاریهای بینالمللی و کمکهای خارجی در زمینه تغییرات آب و هوایی در تعدیل این آثار و کمک به کشورهای در حال توسعه برای ایجاد انعطافپذیری بهتر، ضروری خواهند بود. همزمان با واضح شدن خطرات و ریسکهای بحران آب و هوایی، این نوع از کمکهای بینالمللی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ با رشد ۳۴ برابری روبه رو شده است. با این حال این سطح از کمکرسانی همچنان کمتر از میزانی است که باید برای دادن پاسخ مناسب به شرایط کنونی صورت بگیرد.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های عاشقانه 2020
- بهترین انیمیشن های 2020
- بهترین سریال های ترکی 2020
- آشنایی با جدیدترین و بهترین سریال های جم تی وی (GEMTV)
- بهترین انیمیشن های 2019
- بهترین انیمیشن های 2018
- بهترین و پرفروش ترین فیلم های 98
- بهترین سریال های شبکه نمایش خانگی در سال 99
- بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی 98
- بهترین سریال های نتفلیکس 2020
- بهترین فیلم های اکشن 2018
.
نظر شما در بحران بعدی جهان چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید!