به تازگی شیوع یک گونه جدید و جهش یافته از ویروس کرونا همه را نگران وضعیت آینده کرده است. اما آیا کرونای جهش یافته انگلیسی از قبل در ایران بوده؟
مینو محرز، متخصص بیماری های عفونی و عضو ستاد مقابله با کرونا از احتمال وجود کرونای انگلیسی از مدت ها قبل در ایران خبر داد.
امروز برایتان از یک جهش جدید ویروس کووید 19 که به ویروس کرونا انگلیسی معروف شده به طور مفصل صحبت کردیم. همزمان با شیوع خبر کشف این جهش ژنتیکی بسیاری از کشورها ارتباطات خود با بریتانیا و پروازها به این کشور و بالعکس را به حالت تعلیق درآورده اند.
خانم محرز به تازگی مدعی شده این گونه از مدت ها قبل در ایران بوده و عامل اصلی قرمز شدن وضعیت کشور طی مدت اخیر همین گونه جهش یافته بوده است.
آیا کرونای جهش یافته انگلیسی از مدت ها قبل در ایران بوده؟
محرز با اشاره به جهش کرونا در انگلیس و احتمال ورود ویروس جهشیافته به ایران، گفت: «در جهش جدیدی که در انگلیس ایجاد شده، قدرت سرایت ویروس افزایش چشمگیری داشته است. البته این احتمال وجود دارد که در پیک اخیری که در کشور داشتیم و شاهد سرایت گسترده کرونا بودیم، شاید همین ویروس جهش یافته بوده و از قبل وارد کشور شده بود؛ چراکه در پیک اخیر قدرت سرایت بسیار بالا بود و میزان مراجعه بیماران آنقدر بالا بود که گاهی دیگر تخت برای بستری بیماران نداشتیم.»
وی افزود: «بر این اساس باید ژنوتایپ ویروس را بررسی کرد و در این صورت مشخص میشود که در پیک اخیر، ویروس جهش یافته وارد کشور شده است یا خیر. بنابراین در حال حاضر هم در جهشی که در انگلیس اتفاق افتاده قدرت سرایت کرونا دهها و صدها برابر شده است، اما شدت بیماریزایی آن تغییری نکرده است.»
محرز با بیان اینکه البته فعلاً رفت و آمد بین ایران انگلیس متوقف شده است، گفت: «در هر صورت ما رفت و آمد زیادی به انگلیس داریم. در وهله اول برنامه مطالعاتی بر روی ویروس در کشور باید دائماً ادامه داشته باشد. پیش از این امکانات دستگاه و وسایل بررسی ویروس نبود، اما در حال حاضر در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران این امکانات ایجاد شده و باید مرتباً ژنوتایپ ویروس را بررسی کنیم تا متوجه شویم که ویروسی که در ایران است، کدام ژنو تایپ است. در این صورت میتوانیم قطعی اعلام کنیم که آیا ویروس جهشیافتهای که در انگلیس هست به ایران آمده یا هنوز وارد کشور ما نشده است. البه بررسی ویروس مرتباً باید در همه کشورها انجام شود و وضعیت آن را به سازمان جهانی بهداشت گزارش دهند.»
بیشتر بخوانید:
- تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس
- تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه
- بهترین اپلیکیشن های ورزشی
- بهترین تکنولوژی های پزشکی در سال 2020
- واکسن ام آر ان ای (mRNA Vaccine) ؛ واکسن های فایزر و مدرنا چگونه کار میکنند؟
- واکسن کرونا فایزر (Pfizer) ؛ جدیدترین اخبار و هر آنچه لازم است بدانیم!