راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

سهرابی : درصورت ادامه محدودیت ها، افراد تاثیرگذار یکی یکی از اکوسیستم استارتاپی خارج می‌شوند

با ادامه محدودیت های اعمال شده بر اینترنت و فیلترینگ شبکه‌های مجازی استارتاپ‌های موفق داخلی هم با مشکلات بزرگی روبرو شده‌اند. جاجیگا یکی از استارتاپ‌های حوزه گردشگری است که پس از خروج از بحران کرونا حالا می باید با مشکلات ناشی از این محدویت ها دست و پنجه نرم کند.

با نیم نگاهی به وضعیت اقتصادی کنونی کشور متوجه میشویم که محدودیت در دسترسی به اینترنت آزاد، چگونه باعث عدم پیشرفت و ایجاد ضرر و زیان در ابعاد مختلف اقتصادی به خصوص در بخش پیشرو اقتصاد در حیطه کسب و کارهای اینترنتی شده است.

راهنمای خرید تکراتو

قطعا با توجه به قطعی اینترنت و اوضاع پرابهام کنونی در کشورمان یکی از مسائلی که در ذهن افراد جامعه به حاشیه رانده می‌شود، سفر و گردشگری است. جاجیگا یکی از پلتفرم‌های موفق در زمینه گردشگری است که این روزها با سختی‌های قطعی اینترنت و عدم دسترسی به اینترنت بین‌الملل دست و پنجه نرم می‌کند.

به نظر می‌رسد این پلتفرم که اتفاقا با توجه به کامنت‌ها و نظرات کاربرانش رضایتمندان زیادی هم داشته است، تا به امروز در مقابل مشکلات محدودیت در اینترنت تاب آوری کرده است. در ادامه مصاحبه تکراتو با بابک سهرابی، مدیر عامل جاجیگا را می‌خوانید که از مشکلات و راه‌حل‌های خود در جاجیگا می‌گوید.

محدودیت در اینترنت مشکلات یکسانی را برای استارتاپ‌ها به وجود آورده است

مدیر عامل جاجیگا: کمترین تاثیر فیلترینگ شبکه ‌های مجازی برای استارتاپ ها، محرومیت از دریافت بازخورد مستقیم و جدایی استارتاپ ها از مردم است که مخاطب اصلی پلتفرم ها هستند.

در گفت و گو با بابک سهرابی، مدیرعامل جاجیگا، به مشکلات عمده‌ای که برای بیشتر کسب و کارها و استارتاپ‌ها در ادامه فیلترینگ پیش آمده اشاره شد. وی در این خصوص گفت:

مشکلات در بین استارتاپ‌ها یکسان و مشابه است. مشکلاتی که وجود دارد محدودیت در دسترسی به اینترنت بین الملل و اعمال تغییر هر روزه بر ستینگ های بالادستی برای اتصال به اینترنت بین‌الملل است. ارتباط سامانه‌های داخلی با خارجی یک الزام است. درست است که سرورهای ما داخلی است اما به لحاظ فنی که توضیح اش از حوصله این مصاحبه خارج است، نیاز است که به اینترنت بین‌الملل متصل باشیم.

محدودیت در اینترنت مشکلات یکسانی را برای استارتاپ‌ها به وجود آورده است

سرمایه گذاری های بسیاری توسط استارتاپ ها برای بهره گیری از ظرفیت شبکه های اجتماعی صورت گرفته و انها بخشی از فرایند تعریف شده برای ارتباط مستقیم با مخاطبان بالقوه و همچنین برای معرفی و پروموت محصولات مبتنی بر فناوری هستند. اختلال در این شبکه ها و اتصال به اینترنت بین الملل تمام فرایندها را بسیار سخت می‌کند و این روزها زمان و انرژی بسیاری از ما می گیرد.

وی در ادامه توضیحات خود افزود:

بخش فنی کار این روزها با کیفیت و سرعت بسیار پایینی انجام می‌شود و و زمان و انرژی بسیاری را به خود اختصاص می‌دهد. درواقع ما بجای تمرکز بر محصول و ارتقا سطح خدمات به مردم، به ناچار تمام تلاش خود را صرف حفظ و پایداری سایت می کنیم. اما بحث اجتماعی شاهد شرایط ناگواری برای مردم هستیم. مسلما در این شرایط گردشگری عملا از الویت‌های مردم خارج می‌شود که البته طبیعی است، خود ما هم درگیر شرایط ناگوار کشور هستیم و همه اینها تاثیر مستقیمی بر روی کسب و کارهای حوزه گردشگری دارد.

سهرابی در خصوص چگونگی روند کار جاجیگا در این دوران سخت افزود:« پرسیدید که آیا در شرایط فعلی تعدیل نیرو داریم یا نه؟ باید بگویم که ما به عنوان استارتاپی که در ایران پا گرفتیم به نوعی پیش‌بینی برخی از مسائل را می‌کردیم؛ انگار که یاد گرفته باشیم در کشوری که هر لحظه ممکن است شرایطش نابسامان شود چه باید کنیم. لذا فعلا قادر به ادامه کار هستیم و در حال حاضر برنامه ای برای تعدیل نیرو نخواهیم داشت.

سهرابی ادامه داد:«همچنین مزیت رقابتی استارتاپ جاجیگا این است که عملا خیلی بهینه در خصوص هزینه‌ها و نفرات عمل می‌کنیم. به این معنی که تعداد زیادی از افراد را استخدام نمی‌کنیم که در شرایط نابسمان مجبور به تعدیل آنها باشیم ما حتی در دوره کرونا نیز تعدیل نیرو نداشتیم.

سهرابی: توقف برای یک استارتاپ یعنی مرگ

سهرابی: واقعیت این است که اگر فضای مساعد برای رشد استارتاپ فراهم نباشد و فضای بن‌بست فعلی ادامه یابد، استارتاپ‌ها عملا متوقف یا حذف می‌شوند. توقف برای یک استارتاپ یعنی مرگ.

سهرابی افزود:«در حال حاضر فعلا ساز و کارها را به صورتی سامان داه‌ایم که بتوانیم نیروهای خود را حفظ کنیم اما مهم ترین نکته‌‌ای که وجود دارد این است که فضای استارتاپی فضای رشد است. فضای استارتاپ مغازه نیست که مشتریان گذری داشته باشد و بتواند که درجا بزند.

ما استارتاپ را راه‌اندازی می‌کنیم که خدماتی را عرضه کنیم و سطح دسترسی به آن را گسترش دهیم و رشد کنیم و رشد بدهیم. اگر این وضعیت ادامه دار باشد و قرار باشد که در بهترین حالت درجا بزنیم، باید بگویم که استارتاپ های امثال ما ادامه نخواهند داد و دیگر در این فضا نخواهند ماند.

ما برای ساختن آمده ایم و فقط برای کسب درآمد استارتاپی را راه‌اندازی نکرده‌ایم؛ راه اندازی یک استارتاپ با ریسک ها، ابهام ها و مشکلات فراوانی روبروست. با توجه به مشکلات وچالش های آن راه‌های آسان‌تری برای کسب درآمد وجود دارد که انتخاب امثال من نبوده. هدف ما رشد و پیشرفت و ساختن است و در صورتی که حاصل نشود ما از این فضا کنار خواهیم رفت.

با تداوم شرایط موجود کسانی که با هدف ساختن به این اکوسیستم وارد شده اند یکی یکی از آن خارج می‌شوند و تنها دکان داران دیجیتال در اکوسیستم راکد موجود باقی خواهند ماند.»

کلام آخر

وضعیت رکود، آخرین وضعیتی است که بسیاری از استارتاپ‌ها در آن مانده‌اند. با توجه به اینکه هر استارتاپی برای گسترش دادن فعالیت خود و ادامه مسیرش به سوی پیشرفت تلاش می‌کند، ماندن و درجا زدن در رکود فایده چندانی برای هیچ استارتاپی ندارد.

بسیاری از کسب و کارها با اشتیاق و با امید به ساختن آینده‌ای بهتر و در جهت ارائه خدمات منحصر به فرد، پا به میدان اکوسیستم تکنولوژی کشور گذاشته‌اند. میدانی که البته بیش از یک ماهی می‌شود که زیر بمباران فیلترینگ، دیگر چیز زیادی از آن باقی نمانده است.

بیشتر بخوانید

نظر شما در خصوص ادامه فیلترینگ شبکه‌ های مجازی و سخنان مدیرعامل جاجیگا  چیست؟ لطفا نظرات خود را در قسمت کامنت با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر