پژوهشگران بهتازگی دریافتند که کشف حیات در مریخ غیرممکن است. آیا ضعفی در مریخنورهای فعلی وجود دارد که نمیتوانند کشف حیات کنند؟
ژورنال Nature Communications در گزارشی جدید گفته است که کشف حیات در مریخ غیرممکن است. این ژورنال معتقد است مریخنوردهای کنونی فاقد تکنولوژیهای لازم برای جستوجوی حیات در مریخ هستند و در زمان کنونی دست یافتن به این مهم امکانپذیر نیست. مشکل ابزارهای ناسا برای کشف حیات در مریخ نیز وجود دارد و باید دید که درنهایت پژوهشگران چه راهحلی برای این موضوع پیدا میکنند.
بیشتر بخوانید: کشف 6 کهکشان توسط جیمز وب که از نظر علم کیهانشناسی وجود ندارند!
کشف حیات در مریخ با ابزارهای کنونی غیرممکن است
براساس تحقیقات جدیدی که توسط ژورنال Nature Communications منتشر شده، نسل کنونی مریخنوردها ممکن است در تأیید هرگونه نشانهای از حیات باستانی در سیاره مریخ مشکل داشته باشند؛ زیرا ابزارهای علمی آنها بهاندازه کافی خوب نیستند.
در این تحقیق، پژوهشگران آزمایشهایی را روی سنگهای رسوبی منطقه Red Stone صحرای آتاکاما شیلی انجام دادهاند که یکی از قدیمیترین و خشکترین بیابانهای روی زمین است و از نظر زمینشناسی شبیه به مکانهایی باستانی است که دو مریخنورد ناسا هماکنون درحال کاوش آن هستند.
این تیم با استفاده از چهار ابزاری که در مریخنوردهای فعلی یا آینده وجود دارد، نمونههایی از Red Stone را بررسی کردند و متوجه شدند که آنها قادر به تشخیص مواد آلی نیستند. به گفته آنها، فقط با توالییابی ژنتیکی، یعنی روشی که فقط در آزمایشگاههای روی زمین انجام میشود، میتوان شواهدی از حیات میکروبی در نمونهها پیدا کرد که حتی با استفاده از همین روش نیز بهسختی قابل مشاهده بودهاند.
بنابراین محققان به این نتیجه رسیدند که با وجود فناوریهای فعلی، پیداکردن هرگونه مواد آلی باستانی و میکروارگانیسمهایی که در سنگهای مریخ وجود دارد، میتواند «سخت یا غیرممکن» باشد. درواقع به عقیده دانشمندان، بهغیراز ارسال مریخنوردهای پیشرفته به سیاره سرخ، تنها راه برای اثبات نشانههای حیات در مریخ، فرستادن نمونهها به زمین برای تجزیهوتحلیل DNA است.
بااینوجود، دانشمندان باید مریخنوردها را به ابزارهای دقیقتر و پیچیدهتری مجهز کنند یا نمونههایی را به زمین بیاورند. بااینحال، محققان توضیح میدهند که هر کدام از این روشها خطرات و مزایای خاص خودش را بههمراه دارد.
درحالحاضر سه مریخنورد روی سیاره سرخ وجود دارد؛ مریخنورد کنجکاوی (Curiosity) ناسا که در سال 2012 در دهانه گیل مریخ فرود آمد و اخیراً بهترین شواهد خود برای وجود آب و امواج در سیاره سرخ را پیدا کرد. از سال 2021 نیز مریخنورد استقامت (Perseverance) درحال کاوش در دلتای رودخانه باستانی دهانه جیزرو است تا نشانههایی از حیات میکروبی باستانی پیدا کند.
در ماه مه سال 2021 نیز مریخنورد چینی ژورانگ (Zhurong) به کنجکاوی و استقامت پیوست. بااینحال، این مریخنورد بهدنبال نشانههایی از حیات باستانی نیست.
بیشتر بخوانید:
- روزه گرفتن فضانورد اماراتی در ماموریت فضایی کرو 6 اسپیس ایکس!
- سقوط یک شهاب سنگ 500 کیلوگرمی در خاک آمریکا [+ ویدیو]
- دانشمندان: موجودات فضایی از سیاهچالهها به عنوان رایانه کوانتومی استفاده میکنند!
- کشف یک سیاره فراخورشیدی مشابه زمین در فاصله 72 سال نوری
دیدگاه شما در خصوص مشکلات و محدودیتهای پیش روی پژوهشگران برای کشف حیات در مریخ چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.