خرید سرورهای اوراکل توسط ایلان ماسک با هدف توسعه چتبات هوش مصنوعی TruthGPT نهایی شد. شرکت جدید ماسک قرار است به رقیبی برای بزرگان این حوزه بدل شود.
مدتی پیش ایلان ماسک شرکت هوش مصنوعی خود بهنام “X.AI” را برای رقابت در این زمینه تأسیس کرد. حال خبری جدید مبنیبر خرید سرورهای اوراکل توسط ایلان ماسک منتشر شده است که نشان میدهد این سلبریتی بزرگ گامی رو جلو در توسعه چتبات هوش مصنوعی TruthGPT برداشته است.
بیشتر بخوانید: ایلان ماسک از معرفی چت بات TruthGPT برای رقابت با ChatGPT خبر داد
خرید سرورهای اوراکل توسط ایلان ماسک نهایی شد
ماسک که چندی پیش شرکت X.AI را در ایالت نوادا به ثبت رساند و به تازگی هم در مصاحبه با والاستریت ژورنال از لزوم یک رقیب سوم برای گوگل و مایکروسافت گفته بود این سرورهای ابری را برای توسعه هوش مصنوعی و مد زبانی بزرگ خود خریداری کرده است.
ماسک چند پیش در مصاحبه با شبکه فاکس گفت به دنبال ساخت یک هوش مصنوعی «حقیقت جو» است که ماهیت جهان را درک کرده و به فکر نابودی انسان نباشد. مالک توییتر همچنین هزاران پردازنده گرافیکی پیشرفته را نیز برای پروژه خود خریدرای کرده است.
والاستریت ژورنال، در گزارشی با اشاره به کمبود چیپهای پیشرفته هوش مصنوعی و جدال شرکتها برای دسترسی به توان پردازشی مورد نیاز این تکنولوژی میگوید ماسک اوایل سال جاری میلادی تمام ظرفیت خالی سرور اوراکل را خریداری کرده است.
این گزارش با اشاره به مشتریان استارتآپی اوراکل میگوید زمانی که آنها برای خرید ظرفیت ابری به اوراکل روی آوردند با این خبر مواجه شدند که ظرفیت این سرورها به طور کامل توسط یک نفر خریداری شده است. مدیران استارتآپی میگویند آن خریدار عمده همان ایلان ماسک است.
ماسک همچنین قصد دارد تعداد بیشتری چیپ پردازش هوش مصنوعی خریداری کند. او که پیش از این براساس گزارشهای تایید نشده هزاران پردازنده پیشرفته انویدیا (با قیمتی بالغ بر ۳۳ هزار دلار) را خریداری کرده است میگوید برای نسخه جدید ابزارهای هوش مصنوعی به سه تا پنج برابر آنچه اوپنایآی در حال حاضر در اختیار دارد (۱۰ هزار پردازنده) نیاز است.
از آنجایی که ماسک باقی مانده سرورهای اوراکل را خریداری کرده است، بنیانگذاران و استارتآپهای جدید دست به دامن آمازون و مایکروسافت شدهاند و شاهد کمبودی در این بازار هستیم.
برخی از بنیانگذاران هوش مصنوعی میگویند:
کمبود چیپهای پیشرفته هوش مصنوعی و سرورهای ابری حداقل تا سال آینده ادامه دارد و بعضی شرکتها با ترس از دست رفتن ظرفیت ابری، ظرفیت فعلی خود را برای مدت طولانیتری تمدید کردهاند.
سرمایهگذاران و بنیانگذاران به والاستریت ژورنال میگویند حتی شرکتهایی که موفق به خرید قدرت پردازشی و رایانش ابری میشوند هم باید هفتهها برای استفاده از آن انتظار بکشند.
سازندگان سرور و مشتریان انویدیا هم میگویند برای دسترسی به چیپهای پیشرفته این شرکت باید بیش از شش ماه انتظار بکشند.
تقاضای شدید باعث شده تا یک بازار ثانویهای را برای پردازندههای پیشرفته شاهد باشیم و در اینجا فروشندگان کریپتوییهایی هستند که در زمان اوج گرفتن بازار کریپتو به خرید این پردازندهها روی آوردند و حالا با رکود تمایل به فروش دارند.
در این بازار ثانویه علاوه بر کریپتوییها، استارتآپهایی که زودتر از بقیه اقدام کردهاند نیز حضور دارند. بسیاری به استارتآپهایی که ظرفیت پردازشی بالایی دارند پیشنهاد همکاری و اجاره قدرت پردازشی را میدهند.
کانجون کیو، مدیرعامل شرکت هوش مصنوعی جنرال اینتلجنت، میگوید:
سال گذشته پردازندههای گرافیکی پیشرفته را برای سرورهای خودش خریداری کرده و میتواند از بحران فعلی عبور کند و پیشنهادهایی برای اجاره یا خرید ظرفیت اضافی خود دریافت کرده که البته هنوز درمورد آن تصمیمگیری نکرده است.
به نظر بازار جهانی که مدتها در دوران پاندمی به دلیل اختلال در زنجیره عرضه با کسری چیپهای معمولی و غیر پیشرفته مواجه شده بود حالا با در نتیجه موج جدید هوش مصنوعی بحران تازهای را در حوزه پردازندههای پیشرفته گرافیکی تولید میکند.
انویدیا به عنوان تولید کننده اصلی این پردازندههای گرافیکی با اقبال سرمایهگذاران روبرو شده و به سمت کلوپ هزار میلیاردیهای آمریکا پیش میرود.
بیشتر بخوانید:
- پاسخ مثبت ایلان ماسک به درخواستهای سانسور محتوای توییتر توسط دولتها ؛ ثروتمند طرفدار آزادی بیان میگوید «چارهای نداشتیم!»
- ایلان ماسک: سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال را به کسی توصیه نمیکنم!
- بینگ مایکروسافت به موتور جستجوی پیشفرض ChatGPT بدل شد
نظر شما درباره خرید سرورهای اوراکل توسط ایلان ماسک چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.