با یک ایراتک دیگر در خدمت شما تکرایی های عزیز هستیم و با هم قصد داریم مهم ترین اخبار علم و فناوری ایران را ورق بزنیم. در ایراتک امروز خواهید خواند:
• اصلاح نرخ اینترنت نامحدود و برچیده شدن بساط دامپینگ در خدمات نامحدود
• سند باند پهن ملی کشور بهزودی تصویب میشود
• گوشیهای 3 دوربینه روی بورس
• ورود چینیها به سیستم بانکی ایران
• اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی راهگشای رونق اقتصادی
.
نرخ اینترنت نامحدود اصلاح میشود/ برچیده شدن بساط دامپینگ در خدمات نامحدود
عضو کمیسیون اینترنت نظام صنفی رایانهای تهران با اشاره به ادامه تغییرات تعرفه اینترنت در کشور از تعیین تعرفه اینترنت نامحدود و اصلاح تعرفه گذاری فعلی توسط کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خبر داد.
علی توسلی در رابطه با اصلاح اینترنت نامحدود اظهار داشت: کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تعیین تعرفه اینترنت نامحدود را در دستور کار دارد، زیرا هم اکنون تعرفه اینترنت نامحدود در ایران گران است و باید ارزانتر شود.
نایب رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران گفت: برداشت از اینترنت نامحدود در ایران «هر چه خواستی دانلود کن» است. در حالی که در اغلب مدل های جهانی و در کشورهای اروپایی و آمریکایی اینترنت نامحدود برای مثال سرویس 100 گیگ ماهانه با سرعت 20 مگ است.
وی با بیان اینکه در نبود تعرفه مشخص درباره اینترنت نامحدود شاهد دامپینگ مخابرات در این بخش هستیم، توضیح داد: در گذشته شرکت مخابرات برای رقابت با سایر ارائهدهندگان اینترنت اقدام به ارائه خدمات اینترنت نامحدود با قیمت ارزانتر کرد، در حالی که ارائه این سرویس برای مخابرات نیز سودآور نبود.
توسلی توضیح داد: شرکت مخابرات اینترنت نامحدود با سرعت 256 کیلوبیت بر ثانیه را با قیمت 15 هزار تومان عرضه کرد، در حالی که سرویس 256 نامحدود تنها برای شرکت اینترنتی حدود 35 هزار تومان تمام میشود.
نایب رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران گفت: این در حالی است که سود ناخالص شرکتهای اینترنتی روی سرویس بیش از 20 درصد نیست و برای مثال سرویس که 25 هزار تومان فروخته میشود، حداقل 21 هزار تومان برای شرکت تمام شده است.
وی درباره روش کسب سود شرکت های اینترنتی، ادامه داد: پس از جذب مشترک سودآوری شرکت در فروش حجم است و چون همه کاربران همزمان با هم از شبکه استفاده نمیکنند، از محل فروش حجم به تعداد کاربران بیشتر میتواند حاشیه سود خود را افزایش دهد.
.
سند باند پهن ملی کشور بهزودی تصویب میشود
رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: امیدواریم با توجه به اینکه الزامات حاکم بر سند باند پهن ملی کشور استخراج شده، بهزودی شاهد تصویب این سند در شورای عالی فضای مجازی باشیم.
ابوالحسن فیروزآبادی با اشاره به اینکه سند باند پهن کشور در حال تهیه شدن است، اظهار کرد: در حال حاضر این موضوع به قطعیت و تصویب نهایی در شورای عالی فضای مجازی نرسیده است.
وی اضافه کرد: الزامات و اصول حاکم بر شبکه باند پهن ملی در شبکه ملی اطلاعات را استخراج کردیم و بهزودی جهت تصویب در شورای عالی فضای مجازی مطرح میشود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه سند مربوط به این موضوع توسط وزارت ارتباطات با همکاری مرکز ملی فضای مجازی تهیه شده است، گفت: نظر تمامی اپراتورها نیز درباره این سند اخذ شده است.
او با تذکر اینکه تا تصمیم کلی و نهایی درباره این سند در شورای عالی فضای مجازی اتخاذ نشود قابل ابلاغ به وزارت ارتباطات نیست، ابراز کرد: شبکه ملی اطلاعات بهتدریج در حال توسعه، نصب و تکمیل است.
فیروزآبادی گفت: فاز اول مراکز تبادل ترافیک داده اجرایی شد و امیدواریم ظرف 12ــ11 ماه آینده سایر ماژولهای این شبکه نیز تکمیل و اجرایی شود.
.
رقابت کره، تایوان و چین در بازار گوشی موبایل ایران/ گوشیهای 3 دوربینه روی بورس
تازههای بازار گوشی موبایل به پرچمداران 3 تولیدکننده کرهای، تایوانی و چینی اختصاص دارد. رقابت فعلی بر سر قابلیتهای دوربین و عکاسی است که در هر سه مدل الجی G5، اچتیسی 10 و هواوی P9، تعداد دوربین به عدد سه افزایش یافته است.
رقابت در بازار گوشی تلفن همراه ایران بین تولیدکنندگان خارجی مانند همیشه تنگاتنگ است. امروز این رقابت با نگاه رقبا به یکدیگر به 3 دوربین رسیده و اغلب سازندگان با تجهیز پرچمداران خود به دو دوربین در پشت درصدد جذب دوستداران عکاسی هستند.
در حالی که رشته مهندسی الکترونیک در دانشگاهها از بهترین گزینههای دانشجویان به شمار میرود و بهترین استعدادها جذب آن میشوند، انتظار میرود محصولات الکترونیک ایرانی در بازار عرضه و مصرف شود، اما جدیدترین پرچم داران بازار داخلی به محصولات 3 شرکت تایوانی HTC، شرکت کره ای LG و شرکت چینی Huawei اختصاص دارد.
.
HTC10: با دو دوربین 12 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی
HTC10 یک گوشی با صفحه نمایش 5.2 اینچی با دوربین 12 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 5 است که از شبکه 4G و زبان فارسی پشیبانی میکند.
برای اطلاع از مشخصات و اطلاعات مربوط به HTC10 به مطالب زیر مراجعه کنید:
• خلاصه ای از ویژگی های اچ تی سی ۱۰
• دوربین گوشی HTC 10 بالاترین امتیاز در بررسی های DxOMark بدست آورد
• مقایسه اچ تی سی ۱۰ با اچ تی سی وان ام ۹
.
LG G5: با دو دوربین اصلی 16 و 8 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی
LG G5 دارای صفحه نمایش 5.3 اینچی، دو دوربین پشت 16 مگاپیکسلی و 8 مگاپیکسلی و دوربین جلوی گوشی 8 مگاپیکسلی است و حدود دو میلیون تومان قیمت دارد.
برای اطلاع از مشخصات و اطلاعات مربوط به LG G5 به مطالب زیر مراجعه کنید:
• نگاه نزدیک به قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن ال جی جی ۵
• مقایسه ی قابلیت های ال جی جی ۵ با آیفون
• مقایسه رابط کاربری سه گوشی ال جی جی ۵، سامسونگ گلکسی اس ۷ و اپل آیفون ۶ اس
.
Huawei P9: با دو دوربین 12 مگاپیکسلی و دوربین جلوی 8 مگاپیکسلی
Huawei P9 دارای صفحه نمایش 5.2 اینچی، دو دوربین 12 مگاپیکسلی در پشت و دوربین جلوی 8 مگاپیکسلی است که با حافظه 32 گیگابیتی یک میلیون و 800 هزار تومان در بازار قیمت دارد.
برای اطلاع از مشخصات و اطلاعات مربوط به LG G5 به مطالب زیر مراجعه کنید:
• بنچمارک هواوی P9 در آزمون گیگ بنچ مشخص شد
• هواوی P9 در چهار نسخه ی مختلف عرضه می شود
.
اروپاییها دانش نرمافزارهای بانکداری را به ایران نمیفروشند/ باز هم ورود چینیها به سیستم بانکی ایران
یک فعال سیستم بانکداری گفت: علیرغم رفع تحریمها شرکتهای اروپایی فقط حاضر به فروش نرمافزار به ایران هستند و انتقال دانش فنی به ایران را نمی پذیرند.
در حالی که در پسابرجام انتظار میرود پای شرکت های اروپایی و آمریکایی به بازارهای مختلف ایران باز شود، یک شرکت ایرانی فناوری اطلاعات اخیراً یک سیستم بانکداری متمرکز الکترونیکی از چین به ایران آورده و درصدد فروش آن به بانکهای کشور است.
این شرکت ایرانی جزو شرکتهای دانشبنیان است و تولید بومی دانش بنیان یکی از انتظارات اولیه از این نوع شرکت ها است. از این رو تلاش برای تولید یک سیستم بانکداری بومی توسط این شرکت بیشتر از واردات محصول خارجی انتظار می رفت.
همچنان که در حال حاضر نیز در ایران چند مجموعه دانشبنیان داخلی در زمینه تولید CORE BANKING (سیستم نرمافزار جامع بانکداری) فعالیت میکنند. این شرکت ها برای فروش محصولات خود به بانکهای کشور با مشکل عدم اطمینان مدیران به محصول ایرانی و رقابت سخت با محصولات خارجی مواجهاند.
اکنون مدیرعامل شرکت ایرانی وارد کننده این محصول چینی درباره چرایی ورود یک محصول از چین به بازار بانکداری کشور، توضیح می دهد: در پسابرجام نیز اروپاییها با ایران کار نمیکنند. شرکتهای اروپایی مایل به فروش نرمافزار بانکداری به ایران هستند اما به انتقال دانش فنی و بومیسازی راضی نمیشوند. علاوه بر این جنس چینی الزاما بد نیست.
وی مدعی شد: مزیت ورود این محصول خارجی به کشور در انتقال دانش فی و بومی سازی دانش است. این سیستم با هدف بومیسازی، نصب و راهاندازی، واگذاری کد منبع (Source code) به همراه انتقال دانش توسعه و نگهداری و پشتیبانی کامل ارائه میشود.
.
اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی راهگشای رونق اقتصادی است
چهاردهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جهت چالشهای پیشرو با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
چهاردهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به ریاست مقام عالی این وزارتخانه با شرکت تمامی اعضای این ستاد در حضور معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و سایر مدیران و مسئولین سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و مجریان شش پروژه اقتصاد مقاومتی این وزارتخانه برگزار شد.
در این جلسه منشور شش پروژه اقتصاد مقاومتی وزارت ارتباطات که به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارسال شده بود، ارائه شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و اعتقاد راسخ و جدی دولت به ساماندهی نظام اقتصادی کشور، اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را راهگشای رونق اقتصادی کشور دانست و اظهار کرد: همگرایی دستگاههای اجرایی جهت تسریع در اجرای پروژههای دارای اولویت از ضروریات و اولویتهای تخصیص منابع به پروژههای مصوب ستاد فرماندهی، امری بدیهی است که باید مراقبت و هدایت منابع در این راستا باشد.
محمود واعظی عنوان کرد: وزارت ارتباطات و مجریان این پروژه باید در پیگیری مستمر پروژههای شش گانه جدی باشند.
فرهاد دژپسند -معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی- با بیان اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جزء دستگاههای پیشرو در تدوین و ارائه به موقع منشور پروژههای اقتصاد مقاومتی بود، اظهار کرد: جلسات مستمر جهت هماهنگی و نهایی کردن زیرپروژهها باید برگزار شود.
.
با عضویت در کانال رسمی تکرا در تلگرام از آخرین اخبار روز تکنولوژی مطلع باشید.
.
منبع: farsnews ، tasnimnews