بدافزارهای اندروید در حال گسترش هستند و روزانه به تعداد آنها اضافه میشود. به همین دلیل قصد داریم شما را با رایج ترین ویروس های اندروید آشنا کنیم تا هرچه سریعتر، دستگاههای اندرویدی خود را در مقابل آنها ایمن کنید؛ با تکراتو همراه شوید:
ویروسهای اندرویدی میتوانند به دستگاه آسیب برسانند و اطلاعات شخصی افراد را سرقت کنند. این ویروسها دائما در حال گسترش هستند. برخی از رایج ترین ویروس های اندروید از نوع نرمافزارهای جاسوسی هستند که به اپلیکیشنهایی که دانلود کردهاید، نفوذ پیدا میکنند. برخی دیگر نیز از نوع باجافزار (ransomware) هستند که اطلاعات سیستم شما را تهدید میکنند. با این اوصاف، باید با نصب نرمافزارهای آنتیویروس، از دستگاه اندرویدی خود محافظت کنید.
آنتیویروسها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع نیاز خود میتوانید نسخهی مناسب را پیدا کنید. اما رایج ترین ویروس های اندروید کدامها هستند؟ در ادامه با ۴ ویروس اندرویدی آشنا میشویم که باید از دستگاه خود در برابر آنها محافظت کنید.
بیشتر بخوانید: حذف ویروس اندرویدی
رایج ترین ویروس های اندروید
Ransomware (باجافزار)
باجافزار درواقع نوعی بدافزار است که دستگاه شما را گروگان میگیرد. در این مواقع باید مبلغی را به حساب مجرمان سایبری پرداخت کنید تا عملکرد سیستم به حالت عادی بازگردد. این پرداختها اغلب از طریق بیتکوین یا هر نوع ارزی که غیر قابل ردیابی باشد، انجام میشود. برای مثال، یک هکر میتواند خود را به عنوان مامور FBI معرفی کرده و به قفل دستگاه شما دسترسی پیدا کند. سپس تا زمانیکه مبلغ مورد نظر را به او پرداخت کنید، سیستم را گروگان میگیرد.
(Universal Cross-Site Scripting Attack (UXSS
کسانی که هنوز از نسخههای قدیمی اندروید استفاده میکنند، نسبت به این ویروس، آسیبپذیرتر هستند. این حملهی ویروسی زمانی اتفاق میافتد که مجرمان سایبری با استفاده از جاوااسکریپت، کدهای مخصوصی را بنویسند. زمانی که کاربر به صورت اتفاقی، روی یک لینک مخرب کلیک میکند، دستگاه به این ویروس آلوده میشود. این بدان معناست که هکر میتواند اپلیکیشن مخرب را به صورت اتوماتیک روی دستگاه دانلود کند. با بهروزرسانی اندروید و دریافت جدیدترین نسخهی آن بهراحتی میتوان از این نوع حمله جلوگیری کرد.
بدافزارهای پنهان در اپلیکیشنهای دانلود شده
یکی از رایج ترین ویروس های اندروید درواقع نوعی بدافزار است که درون بیخطرترین اپلیکیشنها پنهان میشود. حتی بازیهای سادهی یکنفره و اپلیکیشنهای تاریخی میتوانند دروازهی ورود این ویروس به دستگاه باشند. مشکل اینجاست که پس از دانلود ناخواستهی ویروس، عملکرد دستگاه شما تا چند روز، هفته یا حتی ماه به صورت کاملا عادی خواهد بود. این بدان معناست که ویروس فرصت کافی برای آسیبرسانی خواهد داشت.
Android Installer Hijacking
این ویروس نزدیک به ۵۰ درصد از دستگاههای اندرویدی را تهدید میکند. Android Installer Hijacking زمانی عمل میکند که کاربر بخواهد یک اپلیکیشن معتبر را دانلود کند. در این هنگام، هکر یا سارق تلاش میکند یک اپلیکیشن مخرب را به جای اپلیکیشن واقعی روی دستگاه دانلود کند. زمانی که کاربر مراحل مختلف نصب اپلیکیشن را بررسی میکند، سارق میتواند یک اپلیکیشن به ظاهر بیخطر را جایگزین کند تا در زمان مناسب، بدافزار را روی دستگاه نصب کند.
نمونههایی که در بالا اشاره شد، تنها بخشی از ویروسهای اندرویدی هستند که دستگاه شما را تهدید میکنند. پیشنهاد میکنیم با بهروزرسانی نسخهی اندروید و نصب نرمافزارهای آنتیویروس، از اطلاعات شخصی خود محافظت کنید.
بیشتر بخوانید:
- بهترین آنتی ویروس های ۲۰۱۸ ؛ ۱۱ مورد از برترین اپلیکیشن های آنتی ویروس جهان در سال ۹۶-۹۷
- مزایا و معایب روت کردن گوشی های اندروید
- آموزش روت کردن گوشی های اندروید به آسانی یک کلیک!
- از کجا بفهمیم گوشی هوشمندمان ویروسی شده است؟
.
منبع: psafe