تحقیقات جدید از پیدایش نوع جهش یافته و واگیردارتر ویروس کرونا در اروپا میگوید که پیش از ورود به آمریکا، مانند آتشسوزی گسترده در سراسر قاره پخش شده است.
این امر به وسیله پروتئین سنبله، که توسط ویروس به عنوان کلیدی برای ورود به سلولهای انسان استفاده میشود، اتفاق افتاده است. زیستشناسان به سرپرستی آزمایشگاه ملی لاس آلاموس (Los Alamos)، دنبالههای ژنتیکی ویروس گرفته شده از بیماران کووید-19 را بررسی کرده، و 14 تغییر در پروتئین سنبله را شناسایی کردند.
مهمترین آنها جهشی به نام D614G بوده که توسط محققان به عنوان نگرانی فوری توصیف شده است. این نع جهش ویروسی برای اولین بار در آلمان شناسایی شد. بیماری همهگیر کووید 19 در سراسر جهان جان بیش از 260 هزار تفر را گرفته است. با بررسی بیشتر این موضوع با تکراتو همراه باشید!
پیدایش نوع جهش یافته و واگیردارتر ویروس کرونا در اروپا
محققان دریافتند که کروناویروسهای حاوی سنبله جهشیافته، در اوایل فوریه به سرعت در اروپا پخش شدهاند؛ که با نوع ویروسی که برای اولین بار در ووهان چین شیوع پیدا کرد متفاوت بوده است. علاوه بر این، فرم جهشیافته D614G در اوایل ماه مارس وارد کانادا و ایالات متحده شده و در هر دو کشور به شکل غالب ویروس تبدیل شده است.
محققان میگویند:
جهش D614G از اویل فوریه در اروپا گسترش یافته و وارد هر منطقه جدیدی که میشد، به سرعت به فرم غالب و برجسته ویروس تبدیل میشده است. ما در این مورد نگران بودیم که جهش D614G باعث افزایش قابلیت انتقال شود.
اگرچه به نظر میرسد این نوع جهشیافته ویروس کرونا قابل انتقالتر باشد، اما به گفته محققان هیچ ارتباط معناداری میان افراد مبتلا به این نوع جهشیافته ویروس کرونا و افزایش شدت بیماری وجود ندارد؛ این بدان معناست که این نوع جهشیافته خطر ابتلا به نوع شدید بیماری را افزایش نمیدهد.
برخی دانشمندان هشدار میدهند که یافتهها باید با احتیاط تفسیر شوند. آنان در تلاشند تا با گروههای تحقیقاتی واکسن همکاری کرده و در روند پژوهش تسریع ایجاد کنند. اما کارشناسان معتقدند برای رسیدن به یک نتیجه قاطع، به تحقیقات بیشتری نیاز است.
بیشتر بخوانید:
- چرا نیویورکی ها در برابر ویروس کرونا ایمن هستند؟
- آیا بهبودیافتگان کووید 19 میتوانند دوباره بیمار شوند؟
- سرفه کرونایی ؛ کدام نوع سرفه نشانهای از ابتلا به کووید 19 است؟
- واکسن کرونا ؛ چگونه می خواهیم 7 میلیارد نفر را در برابر ویروس ایمن کنیم؟
رئیس بخش ویروسشناسی در مؤسسه فرانسیس کریک، جاناتان استوی، اظهار داشت:
این یک داستان جالب از تکامل ویروس کرونای جدید است که از ابزارهایی استفاده میکند که در تجزیه و تحلیل دو ویروس کاملا متفاوت، H1N1 و آنفولانزا استفاده میشده است.
اگرچه اهمیت عملکردی تغییرات مشاهده شده هنوز کاملا مشخص نشده است، این مطالعه نشان میدهد که ویروس کرونای جدید میتواند ساختار ژنتیکی خود را به روشهای مختلف، در حین انتشار در سراسر جهان، تغییر دهد. یافتهای که احتمالا پیامدهای مهمی در روند تولید واکسن خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
- بیشترین فالوور اینستاگرام در سال 2020
- بهترین گوشی های سامسونگ در سال 2019
- بهترین انیمیشن های 2020
- بهترین گوشی های هوشمند میان رده 2020
.
منبع: iflscience