یکی از نمایندگان مجلس پیش از این خبر از نامهنگاری اینستاگرام با ایران داد، اما حالا شاهد تکذیب نامه نگاری اینستاگرام با ایران توسط وزارت ارتباطات هستیم.
یکی از نمایندگان مجلس پیشتر از نامهنگاری اینستاگرام با ایران و پرسش این شرکت درباره شرایط ایران خبر داده بود. نام این نماینده مجلس، علی اصغر عنابستانی بوده، او در ادامه اعلام این خبر گفته بود وزارت ارتباطات و شورای عالی امنیت ملی در حال بررسی این نامه هستند. اما حالا شاهد اقدام به تکذیب نامه نگاری اینستاگرام با ایران توسط وزارت ارتباطات هستیم. بنابراین وزارت ارتباطات به نوعی از گفتههای این نماینده مجلس اظهار بیاطلاعی کرده است.
بیشتر بخوانید: گزارش اتاق ایران از تاثیر فیلترینگ بر کسبوکارهای آنلاین ؛ به رشد اقتصاد دیجیتال امیدی نیست!
تکذیب نامه نگاری اینستاگرام با ایران توسط وزارت ارتباطات
عنابستانی، نماینده مردم سبزوار، در گفتوگویی با رویداد 24 اعلام کرده بود: «اکنون که اینستاگرام در ایران فیلتر شده، آنها برای ما پیام فرستادهاند که شرایط شما چیست؟ دوستان در وزارت ارتباطات و شورای عالی امنیت ملی در حال بررسی موضوع هستند.»
اما روابط عمومی وزارت ارتباطات به صحبتهای این نماینده مجلس واکنش نشان داده و ضمن اشاره به اینکه این وزارتخانه در جریان صحبت عنابستانی نیست، اعلام کرد:
«آقای عنابستانی خودشان اظهارنظری کردهاند و ربطی به ما ندارد. خودشان باید بگویند آیا این نامه را به ایشان دادهاند، ایشان نامهنگاری کردهاند؟ وزارت ارتباطات از این ماجرا خبری ندارد».
روابط عمومی در ادامه در واکنش به گفته این نماینده که اعلام کرده بود وزارت ارتباطات در حال پیگیری نامه است افزود: «شاید خودشان دارند پیگیری میکنند».
این در حالی است که بحث شروط قانونی جهت فعالیت پلتفرمهای خارجی در ایران موضوع جدیدی نیست و پیش از این هم مسئولان این شرط را برای رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ در نظر گرفته و اعلام کرده بودند این شرکتها باید به منظور فعالیت در کشور ما نمایندگی داشته باشند و طبق قوانین ما رفتار کنند. اما قوانین و ضوابطی که به آنها اشاره شده در واقع مانع حضور نمایندگی پلتفرمهای خارجی در ایران خواهند بود. به همین دلیل کارشناسان شرط مسئولان برای رفع فیلتر پلتفرمهای خارجی را شرطی محال قلمداد میکنند.
از طرفی سودآورترین راه کسب درآمد شبکههای اجتماعی از طریق تبلیغات بوده و به عنوان نمونه کسب درآمد اینستاگرام با تبلیغاتی است که مثل پستهای معمولی در بخش فید کاربران و لابهای استوریها و در بخش اکسپلور ظاهر میشوند. شیوه ارائه این تبلیغات براساس موقعیت جغرافیایی کاربر بوده و با توجه به شرایط ایران و تحریمها، شرکتها هم امکان تبلیغ برای کاربران ایرانی را نخواهند داشت.
درنتیجه مشکل دیگر اینستاگرام در ایران این است که امکان کسب درآمد تبلیغاتی برای فعالیت در ایران را نخواهد داشت. بنابراین مشکل تحریمها باعث از بین رفتن جذابیت مهم حدود 40 میلیون کاربر ایرانی برای این شرکت شده است.
محمدجعفر نعناکار، کارشناس حقوقی پیش از این در گفتوگویی به ماده واحدهای در سازمان کنفرانس سران اسلامی اشاره کرده که در آن به این موضوع پرداخته که کشورهای اسلامی اجازه ندارند با شرکتهایی که به نحوی با اسرائیل روابط استراتژیک دارند؛ مراودات تجاری و اقتصادی برقرار کنند و بر این اساس پلتفرمهای بینالمللی امریکایی هم از جمله این شرکتها خواهند بود. علاوه بر این تحریمهای امریکا هم خود مانعی دیگر بر سر داشتن نمایندگی این شرکتها در ایران است.
بیشتر بخوانید: نهاد مسئول رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ ؛ مسئولیت محدودیت های اینترنتی با چه سازمانی است؟ [+ ویدیو تکمیلی]
واکنش نماینده مجلس نسبت به تکذیب نامه نگاری اینستاگرام با ایران توسط وزارت ارتباطات
عنابستانی در ادامه نسبت به تکذیب نامه نگاری اینستاگرام با ایران توسط وزارت ارتباطات مطابق تکنیک متداول مسئولان واکنش نشان داده و گفت صحبتهایی که منتشر شده نقل قول دقیقی نبوده و در واقع رسانه به اشتباه گفتهها را منعکس کرده است:
«ایجابی صحبت کردم، خبری نگفتم. عرض کردم که دوستان وزارت ارتباطات شرایطی دارند، قطعاً اگر اینستاگرام و بقیه پلتفرمها ببینند که ما قانونی داریم که براساس آن قانون باید شرایط را رعایت کنند برای پذیرش شرایطمان خواهند آمد. اینها گفتهاند که اینستاگرام پیام فرستاده. نه، حرف ما این است که ما الان قانون مشخصی برای شرایط فعالیت پلتفرمها چه داخلی چه خارجی در کشور نداریم. وقتی قانون نداریم براساس نظرات اشخاص داریم مذاکره میکنیم».
او در ادامه با اشاره به بازار خوب پلتفرمهای خارجی در ایران به دلیل امیدواری این شرکتها برای کار در فضای بیقانونی افزود با وجود همه این شرایط پلتفرمهای خارجی در ایران کار میکنند و اگر شرایط و قانون مشخصی داشته باشیم قطعاً و یقینا بازار کمنظیر ایران را به این راحتی از دست نخواهند داد: «اگر قانون داشته باشیم آن وقت دیگر به این مدل نیست که با دستور شورای امنیت ملی یک پلتفرمی محدودیتی برایش ایجاد شود به دلیل شرایط موجود یا نشود. هر کسی در چارچوب قانون باید کار کند و بتواند فعالیت کند و ما هم از همه فعالیتهای در چهارچوب قانون بهعنوان مجلس حمایت میکنیم. اما وقتی قانون نبود آن وقت هر کسی میتواند برای هر حوزهای تصمیم بگیرد. دورهی بیقانونی دوره هرج و مرج و آنارشیست است. تصمیمگیرها، نحوه تصمیم و ساختار تصمیم معلوم نیست. هر کسی برای خودش تصمیم میگیرد. اگر قانون و ضابطه داشته باشیم مثل بقیه کشورهای دنیا حتماً پلتفرمها پیام میفرستند و تبعیت و همراهی میکنند».
بیشتر بخوانید:
- اتاق بازرگانی ایران: خسارت فیلترینگ برای کسبوکارها به 150 هزار میلیارد تومان رسیده است
- آغاز فیلترینگ طبقاتی در ایران ؛ تبعیض در فیلترینگ به سبک ایرانسل!
- انتقاد رئیس مجلس از فیلترینگ ؛ انتقال اجباری مردم به پیامرسان داخلی ممکن نیست!
نظر شما درباره تکذیب نامه نگاری اینستاگرام با ایران توسط وزارت ارتباطات چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با تکراتو دنبال کنید.