;
coinex

گزارش اتاق ایران از تاثیر فیلترینگ بر کسب‌وکارهای آنلاین ؛ به رشد اقتصاد دیجیتال امیدی نیست!

نایب‌رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق ایران با اشاره به نامطلوب‌بودن تاثیر فیلترینگ بر کسب‌وکارهای آنلاین به تشکیل جلسات مختلف برای حذف آن اشاره کرد

نایب‌رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق ایران با اشاره به نامطلوب‌بودن تاثیر فیلترینگ بر کسب‌وکارهای آنلاین به تشکیل جلسات مختلف برای حذف آن اشاره کرد.

به گزارش اتاق ایران آنلاین، هیئت نمایندگان اتاق ایران در جلسه 29 آبان با محوریت مسائل روز اقتصاد کشور درباره برنامه هفتم توسعه و تاثیر فیلترینگ بر کسب‌وکارهای آنلاین و معیشت جامعه به گفت‌وگو پرداختند. در این جلسه رئیس اتاق ایران در خصوص بیش از 400 هزار کسب‌وکاری صحبت کرد که با محدودیت‌های فضای ارتباطی کشور در حال نابود شدن هستند و در این میان همچنین درباره 9 میلیون نفری که وضع معیشت‌شان در خطر قرار دارد، گفت.

او در ادامه به نقش کلیدی و انکارناپذیر اینترنت به‌عنوان فضای کسب‌وکار امروز پرداخته، تاثیر فیلترینگ بر کسب‌وکارهای آنلاین را در دو ماه گذشته بسیار نامطلوب قلمداد کرده و یکی از مشکلات صاحبان کسب‌وکار به‌ویژه کسب‌وکارهای کوچک را همین محدودیت‌های اینترنت دانست.

بیشتر بخوانید: تاثیر فیلترینگ بر فروشگاه های اینستاگرامی ؛ ضربه‌ای مهلک که کشنده نبود!

تاثیر فیلترینگ بر کسب‌وکارهای آنلاین

به گفته‌ی غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران، براساس آمارهای رسمی بانک مرکزی 3.3 درصد تولید ناخالص ملی به صورت مستقیم درارتباط با اقتصاد حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. وی گفته است: «بر این اساس محدودسازی اینترنت در چند ماه اخیر ضمن آن‌که زیان جبران‌ناپذیری را بر بسیاری از شرکت‌ها به‌ویژه کسب‌وکارهای فعال در بخش خدمات تحمیل کرده، به کاهش سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص ملی منجر شده است».

او در ادامه براساس آمارهای نظرسنجی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای افزود که 25 درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی از کاهش 50 تا 75 درصدی فروش خبر داده‌اند: «برآورد میزان خسارت احتمالی در صورت تداوم محدودیت‌ها هم جالب توجه است. 25 درصد روزانه 50 تا 60 میلیون تومان خسارت برآورد کرده‌اند. 21 درصد بین 50 تا 100 میلیون تومان و 26 درصد بالای صد میلیون تومان تخمین زده‌اند. بیش از 400 هزار کسب‌وکار در این شرایط درمعرض نابودی هستند. نوش داروی بعد از مرگ سهراب کارساز نیست».

تاثیر فیلترینگ بر کسب‌وکارهای آنلاین

غلامحسین شافعی در ادامه‌ی این جلسه ضمن اشاره به نقش مهم شبکه‌های اجتماعی خارجی در بازار کالاهای تولیدی ایران اعلام کرد که این مسئله، اهمیت توجه به ادامه حیات کسب‌وکارهای اینترنتی را افزایش می‌دهد:

«بیش از 71 درصد از محصولات مبادله شده در صفحات اینستاگرام، کالای تولید ایران بوده است که عمدتاً زنان و جوانان صاحبان این کسب‌وکارها هستند».

همچنین  فرزین فردیس، نایب‌رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق ایران در این جلسه گزارشی از مشکلات کسب‌وکارهای اینترنتی در دو ماه گذشته ارائه کرد. او اعلام کرد که 16 جلسه با نهادهای مختلف کشور با موضوع حذف محدودیت‌های اینترنت تشکیل شده اما در این مورد به نظر می‌رسد که گوش شنوایی وجود ندارد. وی گفته است:

«امید به آینده در کشور مخدوش شده است. از همه بدتر وضعیت اقتصاد دیجیتال است که جوانه‌های اولیه رشد آن زده بود و متأسفانه امروز رو به افول گذاشته و دیگر به آن امیدی نیست».

اتاق ایران پیش از این هم بارها نسبت به تاثیر فیلترینگ بر کسب‌وکارهای آنلاین بر اقتصاد دیجیتال تأکید کرده و در جلساتی با مسئولان کشور انتقاداتی را نیز مطرح کرده بود.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره تاثیر فیلترینگ بر کسب‌وکارهای آنلاین چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با تکراتو دنبال کنید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر