راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

افراد منزوی بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل قرار دارند

مطالعه‌ای جدید ثابت می‌کند که افراد منزوی بیشتر از دیگر افراد در معرض ابتلا به زوال عقل قرار دارند. این مطالعه بر روی حدود 9 هزار نفر انجام شده است.

پژوهشگران ژاپنی دانشگاه کیوشو در فوکوکای ژاپن با انجام آزمایشات مختلف بر روی حدود 9 هزار نفر از افراد سالم بالای 73، متوجه شدند که افراد منزوی و گوشه‌گیر بیش‌از افرادی که اجتماعی‌تر هستند در معرض ابتلا به بیماری زوال عقل قرار می‌گیرند. اما برای درک تأثیر انزوای اجتماعی بر شناخت یک متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه کمبریج توضیحاتی داده است که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم.

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: توسعه نوعی مدل هوش مصنوعی تشخیص زوال عقل از گفتار افراد در کانادا

افراد منزوی بیشتر دچار زوال عقل می‌شوند

یک مطالعه نشان می‌دهد که انزوای اجتماعی با کاهش حجم کلی مغز و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند زوال عقل مرتبط است.

به‌ نوشته نشریه پزشکی “مدیکال‌نیوز تودی” نتایج اسکن MRI در میان شرکت‌کنندگان این مطالعه که توسط محققان ژاپنی انجام شد، نشان داد که ماده سفید و خاکستری مغز افرادی‌ که کمترین تماس اجتماعی را داشتند، ۶۷.۳ درصد از حجم داخل جمجمه را اشغال می‌کرد. این میزان در افرادی‌که بیشترین میزان تماس اجتماعی را داشتند ۶۷.۸ درصد بود.

محققان دانشگاه کیوشو در فوکوکای ژاپن دریافتند که کاهش حجم کلی مغز بر نواحی مرتبط با حافظه و زوال عقل مانند هیپوکامپ و آمیگدال تأثیر می‌گذارد. هیپوکامپ ناحیه‌ای از مغز است که با بیماری آلزایمر مرتبط است.

افراد منزوی بیشتر دچار زوال عقل می‌شوند

اسکن‌ها همچنین نشان دادند که افراد منزوی از نظر اجتماعی، مقدار بیشتری ضایعات ماده سفید مغز را داشتند که نشان‌دهنده آسیب مغزی است.

این مطالعه شامل ۸ هزار و ۸۹۰ فرد بدون زوال عقل با میانگین سنی ۷۳ سال بود.

به‌ گفته محققان، سایر عوامل مرتبط با انزوای اجتماعی نیز ممکن است باعث کاهش حجم مغز شوند. مثلا اندوه برطرف‌نشده و طولانی‌‌مدت با حجم مغز کمتر و عملکرد ضعیف در تست‌های شناختی مرتبط است.

اما چرا انزوای اجتماعی بر شناخت تأثیر می‌گذارد؟

پروفسور ساهاکیان، متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه کمبریج توضیح داد که چگونه و چرا انزوای اجتماعی می‌تواند بر توانایی‌های شناختی افراد تأثیر بگذارد:

مغز ما برای رشد به تقویت مهارت‌های اجتماعی مانند همدلی و توانایی درک دیگران نیاز دارد. علاوه‌بر‌این، تعامل با دیگران باعث ایجاد احساس رفاه و لذت می‌شود.

این در حالی است که دو بررسی سیستماتیک در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ ثابت کرده بودند که انزوای اجتماعی، خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۶۰ درصد افزایش می‌دهد.

در‌ حالی‌ که این مطالعه مشخص نمی‌کند که انزوای اجتماعی به‌طور مستقیم باعث آتروفی مغز می‌شود، برخی از مطالعات نشان داده‌اند که قرار‌گرفتن افراد مسن در معرض گروه‌های اجتماعی حتی باعث معکوس‌شدن کاهش حجم مغز و بهبود مهارت‌های تفکر و حافظه می‌شود.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص تأثیر بیشتر بیماری زوال عقل در افراد منزوی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر