اگر از طرفداران اکبر عبدی و فیلمهای کمدی سینمای ایران هستید، در این نوشتار تکراتو که به معرفی بهترین فیلم های اکبر عبدی میپردازیم، همراه ما باشید.
اکبر عبدی آقاباقر در چهارم شهریور ماه سال ۱۳۳۹ در محلهی نازی آباد تهران به دنیا آمد. او در سال ۱۳۵۸ پس از دریافت مدرک دیپلم، فعالیت هنریاش را با نمایشهای آماتوری آغاز نمود. عبدی از هنرجویان مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما بوده است.
وی در سال 1359 در تلهتئاتر سنجابها به کارگردانی محمود ابراهیمزاده بازی کرد و پس از آن در سال ۱۳۶۰ با نقشآفرینی در مجموعهی مثلآباد به کارگردانی رضا ژیان، وارد قاب تلویزیون شد.
اکبر عبدی آقاباقر که با نام اکبر عبدی به شهرت رسیده، به اجرای نقشهای متنوع مشهور است. او دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر ایران است و طرفداران بسیاری دارد.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های قدیمی ایرانی قبل از انقلاب
بهترین فیلم های اکبر عبدی
در سال ۱۳۶۲ اکبر عبدی با سریال تلویزیونی باز مدرسم دیر شد به شهرت رسید و این آغازی شد برای فعالیت حرفهای او در عرصه بازیگری و خلق نقشهای متفاوت در سینما و تلویزیون کشورمان. وی تجربه بازی با گریم زنانه در بهترین آثار سینمای ایران همچون آدم برفی، خوابم می آد، خواب زدهها و جنس لطیف را دارد.
اکبر عبدی با دخترداییاش نینا عبدی ازدواج کرده و یک دختر به نام المیرا دارد که دربعضی از فیلم و مجموعههای تلویزیونی به همراه پدر نقش آفرینی کرده است. المیرا متاهل است و اکبر عبدی در سالهای اخیر پدر بزرگ شده و تنها یک نوه به اسم سام دارد.
اکبر عبدی یکی از پرکارترین بازیگران ایران بوده که در سریالها و فیلم های زیادی در شخصیتهای متعدد و متنوع بسیاری به نقشآفرینی پرداخته است. ما در ادامهی این نوشتار به معرفی برخی از بهترین فیلم های اکبر عبدی مطرح پرداحتهایم، تا پایان همراه ما باشید.
جنجال بزرگ
- سال ساخت: ۱۳۶۳
- ژانر: کمدی، اجتماعی
- کارگردان: سیاوش شاکری
- تهیهکننده: علی صادقی
- نویسنده: حسن هدایت، جمال امید
- بازیگران، رضا کرمرضایی، اکبر عبدی، علی ثابت، شهاب عسگری، ثریا حکمت، سعید امیرسلیمانی
خلاصه داستان: پیرمردی دو مشکل دارد، اول اینکه دامادش را راضی کند تا هر چه سریعتر همسر عقد کردهاش را از خانهی او ببرد، و مسئله دوم این است که او مایل نیست پولش که در بانک پسانداز کند و همهی پولهایش در آستر کت خود جاسازی کرده است.
جنجال بزرگ اولین فیلم اکبر عبدی است، که با نقشآفرینی در آن وارد دنیا سینما شد. اگر از علاقهمندان فیلم های کمدی اجتماعی قدیمی هستید، تماشای اولین فیلم اکبر عبدی که در ژانر طنز ساخته شده را به شما پیشنهاد میکنیم.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های اصغر فرهادی ؛ از رقص در غبار تا قهرمان
بهترین فیلم ها و سریال های طناز طباطبایی
مردی که موش شد
- تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۶۵
- ژانر: طنز، اجتماعی
- کارگردان: احمد بخشی
- تهیهکننده: عبدالله علیخانی
- نویسنده: احمد بهبهانی
- بازیگران: محمدعلی کشاورز، اکبر عبدی، حمید جبلی، محبوبه بیات
خلاصه داستان: تاجری ثروتمند برای معافی از مالیات با پوشیدن لباسهای پاره پاره و کهنه برای ظاهر سازی و اعلام ورشکستگی خود به شعبه اخذ مالیات میرود. او مدعی میشود که کارخانهها و شرکتهای پیمان کاریاش در طول سال ضرر دادهاند.
کارمند وظیفهشناس و سختگیر اداره مالیات که مسئول رسیدگی به پرونده این تاجر سرمایهدار است، ادعای او را قبول نمیکند. تاجر تلاش میکند از راه رشوه دادن به رئیس اداره از پرداخت مالیات معاف شود.
مردی که موش شد از بهترین فیلمهای اکبر است که در آن نقش آقای امینی، تاجری که سعی در فرار از مالیات دارد را بازی میکند.
گراند سینما
- سال ساخت: 1367
- ژانر: کمدی اجتماعی
- کارگردان: حسن هدایت
- تهیهکنندگان: علیاکبر عرفانی، حسن هدایت
- نویسنده: حسن هدایت
- بازیگران: عزتالله انتظامی، مرتضی احمدی، اکبر عبدی، منوچهر حامدی، اکبر دودکار، ناصر لقایی، ابراهیمآبادی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 5.9 از 10
خلاصه داستان: شخصی به نام قراچه داغی که از مجاهدان مشروطه است، جوانی به نام معلا را موعظه و نصیحت میکند که خود را برای گسترش و پیشرفت سینما مثل عوامل اجنبی گرفتار نکند. پس از تهاجم مجاهدان به تهران و تسلط بر شهر آقایوف، روسی خان بساط خود را جمع میکند. سرانجام به پیشنهاد و سفارش قراچه داغی ادارهی سینما به معلا سپرده میشود.
گراند سینما از بهترین فیلمهای اکبرعبدی محسوب میشود که دربارهی ورود و گسترش و نوسعهی سینما و سینماداری در ایران است.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های خسرو شکیبایی [16 فیلم برتر]
بهترین فیلم های جواد عزتی ؛ از خورشید تا جهان با من برقص!
مادر
- سال انتشار: ۱۳۶۸
- ژانر: درام اجتماعی
- کارگردان: علی حاتمی
- تهیهکننده: مرتضی شایسته
- نویسنده: علی حاتمی
- بازیگران: رقیه چهرهآزاد، محمدعلی کشاورز، فریماه فرجامی، امین تارخ، حمید جبلی، اکبر عبدی، اکرم محمدی، جمشید هاشمپور
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 8.5 از 10
خلاصه داستان: پیرزنی که در سرای سالمندان زندگی میکند به خانه برمیگردد تا روزهای پایانی عمرش را در خانهاش و کنار فرزندانش که هر کدام گوشهای به زندگی خود مشغولند بگذراند. گرمی حضور مادر در خانه، فرزندان را به دور هم جمع میکند و در این مجال فیلم به معرفی شخصیتهای داستان میپردازد.
اکبر عبدی با بازی درخشانش در نقش غلامرضا در فیلم مادر علی حاتمی سیمرغ بلورین نقش دوم مرد از هشتمین جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد.
دزد عروسکها
- سال انتشار: ۱۳۶۸
- ژانر: خانوادگی
- کارگردان: محمدرضا هنرمند
- نویسنده: محمدرضا هنرمند
- بازیگران: اکبر عبدی، آزیتا حاجیان، مهراوه شریفینیا، رسول نجفیان، فرهنگ مهرپرور، منوچهر آذری، آزیتا لاچینی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.3 از 10
خلاصه داستان: مادر لیلا و بهرام میخواهد وام بگیرد تا برای فرزندانش خانهای بخرد. اما عجوزه بدذات، پسرش گنجو را میفرستد تا پول آنها را بدزدد. بچهها تصمیم میگیرند عروسکهایشان را بفروشند تا دوباره پول خرید خانه را جمع کنند.
گنجو این بار عروسکها را هم میدزدد. آنها گنجو را تا خانهاش تعقیب میکنند اما او لیلا و بهرام را به دام میاندازد. در نهایت بچهها با تلاش و امیدی که دارند نجات مییابند.
دزد عروسکها از بهترین فیلم های اکبر عبدی محسوب میشود که او در آن یکی متفاوتترین نقشآفرینی خود را در قالب شخصیت گنجو به نمایش گذاشته است.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم ها و سریال های پارسا پیروزفر
مدرسه پیرمردها
- سال ساخت: 1370
- ژانر: کمدی خانوادگی
- کارگردان: سید علی سجادی حسینی
- تهیهکننده: فرشته طائرپور
- نویسنده: علیرضا طالبزاده
- بازیگران: سعید پورصمیمی، اکبر عبدی، مهدی فتحی، عطاءالله زاهد، جمال اجلالی، گوهر خیراندیش
خلاصه داستان: پسران آقای پاک نهاد که موسس مدرسه ناشنوایان بوده، او را به سرای سالمندان بردهاند و به بهانه این که پدرشان به خارج از کشور رفته است قصد دارند ساختمان قدیمی مدرسه را خراب کنند و جای آن پاساژی بسازند. ماجراهایی که در مسیر اجرای تصمیمی که پسران آقای پاک نهاد رخ میدهد، داستان جذاب مدرسه پیرمردها را میسازد.
مدرسه پیرمردها از بهترین فیلم های اکبر عبدی است که در سال 1371 برنده جایزه ویژه هیئت داوران سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان قاهره شد.
دلشدگان
- سال انتشار: 1370
- ژانر: تاریخی موزیکال
- نویسنده: علی حاتمی
- کارگردان: علی حاتمی
- تهیهکننده: علی حاتمی
- بازیگران اصلی: اکبر عبدی، امین تارخ، حمید جبلی، محمدعلی کشاورز، لیلا حاتمی، فتحعلی اویسی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.4 از 10
دلشدگان با روایت خلاقانه و هنرمندانهی علی حاتمی از سه داستان واقعی در دورهی قاجار یکی از بهترین فیلم ایرانی درباره موسیقی و نیز بهترین فیلم های لیلا حاتمی به شمار میآید.
خلاصه داستان: در دورهی قاجار نوازندگان سازهای کلاسیک ایرانی برای انتشار نخستین رکوردشان به فرانسه سفر میکنند. این فیلم روایتگر ماجراهایی است که برای هرکدام از نوازندگان این گروه اتفاق میافتد.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های نیکی کریمی ؛ از عروس تا آذر
آدم برفی
- سال ساخت: ۱۳۷۳
- ژانر: طنز اجتماعی
- کارگردان: داود میرباقری
- نویسنده: داود میرباقری
- بازیگران: اکبر عبدی، آزیتا حاجیان، داریوش ارجمند، مهدی فتحی، پرویز پرستویی، محمدرضا شریفینیا، سیروس گرجستانی
خلاصه داستان: عباس خاکپور پس از اینکه موفق به گرفتن ویزای آمریکا نمیشود، با پیشنهاد دلالی ایرانی تغییر چهره داده و به شکل یک زن درمیآید.
او با این فریبکاری میتواند ویزای مهاجرت به آمریکا را بگیرد؛ اما دراین میان با زنی ایرانی به نام دنیا آشنا میشود. خاکپور که آرامآرام به این زن دل بسته شده، فکر مهاجرت به آمریکا را از سر بیرون میکند و تصمیم میگیرد به ظاهر واقعی و قبلی خودش برگردد با دنیا ازدواج کند.
آدمبرفی از پرفروشترین و جنجالیترین فیلمهای اکبر عبدی و پس از انقلاب است و که در سال ۱۳۷۳ ساخته شد اما ۳ سال توقیف شد و در سال 76 با اصلاحاتی که بر روی آن اجرا شد، اجازه اکران گرفت.
بازی متفاوت اکبر عبدی در نقش یک زن جوان نوعی تابو شکنی بود. او برای خلق این شخصیت نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد از دومین جشن خانه سینما شد.
ای ایران
- سال ساخت: 1368
- ژانر: طنز، اجتماعی
- نویسنده: ناصر تقوایی
- کارگردان: ناصر تقوایی
- بازیگران: اکبر عبدی، حمید جبلی، غلامحسین نقشینه، محمد ورشوچی، حسین سرشار، ثریا حکمت
خلاصه داستان: در اواخر دورهی پهلوی، سر گروهبان مکوندی برای سمت فرماندهی ژاندارمری دهکدهای انتخاب میشود. مکوندی که مردی سختگیر و قانونمندی است و تلاش میکند به اوضاع پاسگاه سر و سامانی بدهد. این هدف او نیاز به زیر دستانی لایق دارد، اما افراد زیردست او شایستگی لازم را ندارد.
اکبر عبدی در در سال ۱۳۹۰ مراسم اختتامیه سی امین جشنواره فیلم فجر ضمن انتقاد از روند برگزاری و داوری جشنواره اظهار کرد بایستی برای بازی در فیلم ای ایران جایزه سیمرغ بلورین دریافت میکردم، درحالیکه این فیلم را در بخش مسابقه هم راه ندادند.
بیشتر بخوانید:
اجارهنشینها
- سال انتشار: ۱۳۶۶
- تهیهکنندگان: هارون یشایائی و محمدعلی سلطانزاده
- نویسنده: داریوش مهرجویی
- بازیگران: عزت الله انتظامی، اکبر عبدی، حسین سرشار، حمیده خیرآبادی، رضا رویگری
خلاصه داستان: در یک ساختمان قدیمی و فرسوده چهار طبقه که در حاشیه شهر واقع شده، چهار خانواده زندگی میکنند. مباشر و نماینده قانونی صاحب خانه در طبقه اول ساکن است. خانه نیاز به تعمیرات اساسی دارد اما بیتوجهی عباس آقا، مباشر که تصمیم دارد در نبود وارث یا وارثان این خانه را تصاحب کند، باعث اتفاقاتی غیرقابل پیشبینی میشود.
اجارهنشینها یکی از پرفروشترین و بهترین فیلم های داریوش مهرجویی است که بسیار متفاوت با فیلمهای کلیشهای و شعارزده آن زمان سینمای ایران ساخته شد. اکبر عبدی یکی از بازیهای ماندگار خود را در این فیلم به نمایش گذاشته است.
نان و عشق و موتور هزار
- تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۸۱
- ژانر: کمدی اجتماعی
- نویسنده: پیمان قاسمخانی، ابوالحسن داوودی
- کارگردان: ابوالحسن داوودی
- بازیگران: اکبر عبدی، گوهر خیراندیش، سروش صحت، بهاره رهنما، جمشید اسماعیلخانی، آفرین عبیسی
خلاصه داستان: یارولی عموی باران که تنها قیم او است، باران را موظف به انتخاب همسر در مدتی مشخص میکند. اما باران زمان تعیین شده از سوی عمویش موفق به انتخاب همسر نشده، مورد توجه جوانی تعمیرکار به نام برزو قرار میگیرد.
عمو یارولی از علاقه برزو نسبت به باران باخبر میشود و با به راهاندازی تعمیرگاهی کوچک در قسمتی از خانه وی را به ازدواج با باران تشویق و ترغیب میکند. در میان آریو شمس توجه باران را به خود جلب میکند.
نان و عشق و موتور هزار که از بهترین فیلمهای اکبر عبدی است، که برای بازی در آن نامزد جایزه بیستمین جشنواره فیلم فجر شد.
بیشتر بخوانید:
اخراجی ها
- سال انتشار: سال 1386
- ژانر: ژانر : اکشن درام کمدی
- کارگردان: مسعود دهنمکی
- تهیهکننده: حبیبالله کاسهساز
- نویسنده: مسعود دهنمکی مشاور فیلمنامه پیمان قاسم خانی
- بازیگران: اکبر عبدی، امین حیایی، کامبیز دیرباز، محمدرضا شریفینیا، علی اوسیوند، ارژنگ امیرفضلی
خلاصه داستان : جوانی به نام مجید از اوباش پایین شهر تهران است، عاشق دختر پیرمرد عارفی میشود. میرزا سر به راه و درستکار شدنش مجید را شرط ازدواج مجید و دخترش قرار میدهد.
مجید برای اثبات تغییری که کرده تصمیم میگیرد که به جبهه برود، بقیه دوستانش نیز همراه او میشوند. با ضمانت میرزا مجید به همراه دوستان به جبهه میروند. هدف هر کدام از دوستان او به نوبه خود جالب و البته با توجه به سالهایی که داستان فیلم روایت میشود عجیب است.
اخراجی ها از پرفروشترین و بهترین فیلم های اکبر عبدی است که در آن نقش بایرام را ایفا کرده است. این اثر دهنمکی از بهترین فیلم های امین حیایی نیز به شمار میآید و بازی او در نقش بیژن به یادماندنی است.
افراطیها
- تاریخ انتشار: تیر ۱۳۸۹
- ژانر: خانوادگی کمدی
- کارگردان: جهانگیر جهانگیری
- تهیهکننده: داریوش باباییان
- نویسنده: سیروس رنجبر (بر اساس طرحی از جهانگیر جهانگیری)
- بازیگران: اکبر عبدی، فتحعلی اویسی، رضا شفیعیجمف ارژنگ امیرفضلی، علی اوسیوند، حدیث فولادوند، مریم امیرجلالی
خلاصه داستان: وقتی ناصر به زندان میافتد با تقی، فری، هوشنگ و حشمت آشنا میشود. اتفاقات جالبی برای آنها در زندان پیش میآید. آنها پس از اینکه از زندان آزاد میشوند هر کدام به دنبال کاری جدیدی میروند و ماجراهای عجیب و خندهداری برایشان رقم میخورد.
این فیلم یکی از بهترین فیلم های اکبر عبدی است که در آن نقش تقی را بازی میکند.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی
بهترین فیلم های کمدی ایرانی 1400
خوابم میآد
- تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۱
- ژانر: اجتماعی کمدی
- کارگردان: رضا عطاران
- تهیهکنندگان: محمدرضا تخت کشیان، جواد فرحانی
- نویسنده: احمد رفیعزاده
- بازیگران: اکبر عبدی، مریلا زارعی، ویشکا آسایش، رضا عطاران، سروش صحت
خلاصه داستان: رضا، معلمی میانسال ساده و درستکار است که هنوز در برقراری ارتباط با خاتم ها مشکل دارد. او به تازگی با دختری پاستیل فروش آشنا شده که برای پیوند کلیه خواهرش با مشکل مواجه است. او از رضا تقاضای انجام کارهایی را دارد که باب میلش نیست.
خوابم میآد، یکی از بهترین فیلم های اکبر عبدی است و بازی در نقش مادر رضا برای او سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از سیامین دوره جشنواره فیلم فجر به ارمغان آورد. این اثر رضا عطاران در فهرست بهترین فیلم های مریلا زارعی نیز قرار دارد.
رسوایی
- تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ماه سال ۹۱
- ژانر: درام کمدی
- کارگردان: مسعود دهنمکی
- تهیهکننده: مسعود دهنمکی
- نویسنده: مسعود دهنمکی
- بازیگران: اکبر عبدی، الناز شاکردوست، محمدرضا شریفینیا، کامران تفتی، مریم کاویانی، تینا آخوندتبار، محبوبه بیات
خلاصه داستان: افسانه دختری زیبا و پایین شهری است. خانوادهی وی از طرف آقاشریف که طلبکار و صاحبخانه آنهاست، تحت فشار هستند.
آقا شریف که مردی میانسالی بوده که همسرش فوت کرده و بسیار علاقهمند به ازدواج با افسانه است و درواقع این اجابت خواستهاش را شرط برداشتن فشارهای مالی به افسانه و خانواده وی اعلام کرده است.
افسانه قصد دارد برای کمک به خانوادهاش به آقا شریف نزدیک شود تا بتواند امتیازهایی از او بگیرد. اما در یکی از دیدارهای خصوصی او که با آقا شریف در دفتر کارش انجام میشود، اتفاقاتی رخ میدهد که مسیر زندگیش عوض میشود.
باتوجه به هدف و موضوعی همچون امر به معروف و نهی از منکر که رسوایی به آن اشاره دارد، میتوان این اثر دهنمکی را از بهترین فیلم های مذهبی ایرانی دانست. رسوایی از بهترین فیلم های الناز شاکردوست نیز به شمار میرود.
سوءتفاهم
- ژانر : کمدی فلسفی روانشناختی
- سال ساخت: 1396
- کارگردان: احمدرضا معتمدی
- نویسنده: احمدرضا معتمدی
- بازیگران: مریلا زارعی، کامبیز دیرباز، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، اکبر عبدی، مهدی فخیمزاده
خلاصه داستان: ماجرای یک گروگان گیری روایت میشود که همه چیز در متن واقعیت نیز به همان گونه پیش میرود. پس از مدتی این شک پیش میآید که این حادثه بیشتر شباهت یک سوء تفاهم یا توهم دارد. با این وجود در متن توهم هنوز عناصری از واقعیت به چشم میخورد.
سوءتفاهم محصول سازمان هنری رسانهای اوج بوده و در فهرست بهترین فیلم های پژمان جمشیدی قرار دارد. علاوه بر این سوءتفاهم از بهترین فیلم های اکبر عبدی نیز محسوب میشود که با جملهای از ژان بودریار فیلسوف فرانسوی آغاز میگردد.
بیشتر بخوانید:
بهترین کانال تلگرام دانلود فیلم و سریال ایرانی
سریال های شبکه نمایش خانگی 1401
جنس لطیف
- تاریخ انتشار: ۱۳۹۹
- ژانر: کمدی اجتماعی ماجرایی درام
- کارگردان: محسن آقاخان
- تهیهکنندگان: غلامرضا گمرکی، زینب سعادت
- بازیگران:اکبر عبدی، پوریا پورسرخ، گیتی قاسمی، نگار عابدی، ژاکلین آواره، مهدی دانایی، المیرا عبدی
خلاصه داستان: پرویز مردی است که برای تصاحب ثروتی عظیم، به زنی به نام آنابل بدل میشود، اما اتفاقات پیش بینی نشدهای برایش رخ میدهد.
جنس لطیف آخرین فیلم اکبر عبدی است که در سال 99 منتشر شد. اگر از طرفداران پوریا پورسرخ هستید میتوانید با تماشای آخرین فیلم اکبر عبدی، از بازی کمدی این بازیگر توانمند هم لذت ببرید.
سوالات متداول
مهمترین و بهترین فیلمهای اکبر عبدی کدامند؟
مردی که موش شد، دزد عروسکها، مادر، گراند سینما، رسوایی، اخراجی ها، خواب زدهها، خوابم میآد و جنس لطیف برخی از بهترین فیلم های اکبر عبدی هستند.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های ایرانی 1401
- بهترین فیلم های عاشقانه 2022
- بهترین فیلم های عاشقانه جهان
- بهترین فیلم های کمدی جهان
- بهترین فیلم های کمدی 2022
- بهترین سریال های 1400
- بهترین فیلم های خانوادگی جهان
نظر شما در خصوص بهترین فیلم های اکبر عبدی چیست؟ آیا فیلم دیگری را میشناسید که در این لیست قرار بگیرد؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.