با وجود اوضاع خاصی که از نظر محدودیتهای اینترنتی در کشور به وجود آمده است، اخیرا یک نماینده مجلس از رفع فیلترینگ اینترنت برای برخی اقشار خاص خبر داده است.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اخیرا در گفتگویی با خبرنگاران گفته که به زودی فاز آزمایشی رفع فیلتر اینترنت برای اقشار خاص، اساتید دانشگاهها و دیگر پژوهشگران اجرایی خواهد شد. او از این اقدام به عنوان نشانهای که نگاههای منفی درباره فیلترینگ را زیر سوال میبرد یاد کرده است.
بیشتر بخوانید: استیضاح وزیر ارتباطات ؛ آیا زارعپور برکنار میشود؟
رفع فیلترینگ اینترنت برای برخی اقشار خاص
گرچه در حال حاضر هنوز بررسیهای طرح صیانت آغاز نشده است و این طرح اجرایی نشده، اما قرارگرفتن مرورگرها در حالت جستجوی امن و برخی اخبار مشابه مانند فیلترینگ سرویسهای استریم بازی، حکایت از تلاش دولت و حکومت برای محدود کردن اینترنت دارد. البته که مسئولان معمولا محدودسازی اینترنت را انکار میکنند. حسینی کیا اما بدون اعتنا به این مسائل در ادامه صحبتهای خود گفت:
در حال حرکت به سمتی هستیم تا اینترنت بدون فیلتر توسعه پیدا کند. ابتدا فیلترینگ اینترنت برای گروههای هدف برداشته میشود و انشاءالله این موضوع گسترش پیدا خواهد کرد و در نهایت تنها یک سری سایتهای خاص که منجر به گسترش فساد میشوند فیلتر خواهند شد.
البته این مورد برای کسانی است که مطمئن باشند با داشتن دسترسی آزاد به اینترنت، به سمت استفاده نادرست نخواهند رفت. درواقع سن، موقعیت اجتماعی و جایگاه افراد در تعیین دسترسیشان به اینترنت آزاد موثر است.
بدین ترتیب پیشبینیها دربارهی اینکه اینترنت آزاد در ایران از دسترس عموم خارج شود و فقط افراد با اعلام نیاز و کارشان بتوانند به آن دسترسی داشته باشند، قوت میگیرد. حسینیکیا همچنین اعلام کرده که تا زمان اجرایی شدن طرح صیانت، کمیتهی تعیین مصادیق مجرمانه نقش کلیدی را در کشور برعهده خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
- مشاور طرح صیانت: به اسم افراد تاثیرگذار اکانت فیک در توییتر میساختیم
- آیا اینترنت ماهواره ای میتواند طرح صیانت را بیاثر کند؟
- اصل 85 قانون اساسی و طرح صیانت از فضای مجازی چه ارتباطی به هم دارند؟
دیدگاه شما درباره رفع فیلترینگ اینترنت برای برخی اقشار خاص چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.
من بعنوان کارشناس فناوری اطلاعات یک شرکت دارویی دانش بنیان واقع در پارک علم و فناوری پردیس بعد از شنیدن این خبر (و خبرهای مشابه در سالهای قبل) تصمیم گرفتم برای شرکت مان که R&D حوزه دارو و درمان است برای اینترنت بدون فیلتر اقدام کنم چون بسیاری از وبسایتهای حوزه علوم پزشکی و شیمی و… بی دلیل و منطق فیلتر شده و کارهات برای ما بسیار سخت شده و با قطعی فیلترشکنها عملا از دست رفته است.
بنابراین به پرووایدر اینترت سازمانی ما شرکت شاتل زنگ زدم آنها گفتند اصلا چنین موضوعی وجود ندارد و باید با سازمانهای بالاتر صحبت کنید
با بخشهای محتلف سازمان تنظیم مقررات تماس گرفتم آنها نیز اظهار بی اطلاعی کردند و مرا به سازمان فناوری اطلاعات پاس دادند
با سازمان فناوری اطلاعات تماس گرفتم آنها مرا به وزارت فناوری اطلاعت پاس دادند
با وزارت فناوری اطلاعت تماس گرفتم بابت ارسال مدارک و اقدام برای اینترنت واقعی آنها دوباره مرا به سازمان فناوری اطلاعات پاس دادند
هفته بعد دوباره به سازمانهای مختلف زنگ میزنم ببینم به کجت میرسم.
بدون اینترنت سالم و درست تحقیق و پژوهش و کشف و تولید محصول درست چگونه اتفاق میفتد؟
چرا میگویند “جهاد اقتصادی” و “پیشرفت علمی” و “تولید ملی” اما خلاف آن کشور را عقب میبرند؟