چندی پیش و با اعلام وزارت نفت، 100 لیتر از سهمیه بنزین 3000 تومانی کاهش یافت. حالا خبر از محدودیت 30 لیتری عرضه بنزین در برخی جایگاهها رسیده است. اما ماجرا چیست؟
چندی پیش در تکراتو برایتان از کاهش سهمیه بنزین 3 هزار تومانی گفتیم، در واقع با این اقدام دولت، سهمیه بنزین 3000 تومانی از 250 به 150 لیتر کاهش یافت. پیش از این نیز اخباری مبنی بر محدودیت مصرف بنزین سهمیهای و جمعآوری کارت سوخت از برخی جایگاهها به گوش رسید و حالا ظاهرا در برخی استانها، محدودیت عرضه 30 لیتر بنزین روزانه اعمال شده است!
بیشتر بخوانید: جمع آوری کارت سوخت جایگاه داران ؛ بنزین گران میشود؟
محدودیت 30 لیتری عرضه بنزین
همایون صالحی، رئیس هیئت مدیره کانون سراسری جایگاه داران سوخت ایران در خصوص محدودیت 30 لیتری سوخت گیری اعلام کرد: «هم اکنون در شهریور ماه پیک مصرف تعطیلی است و مسافرتها در اوج است و مصرف بیش از 105 میلیون لیتر در روز است، این درحالی است که ماکزیمم ظرفیت تولید بنزین پالایشگاهی 104 میلیون لیتر است و برای پوشش ناترازی مصرف نسبت به تولید، در حال حاضر از انبارها و ذخایر استراتژیک بنزین استفاده میکنند.» همایون صالحی درخصوص محدودیت سوختگیری در برخی از استانها اظهار کرد:
باتوجه به ناترازی تولید و مصرف بنزین در کشور و پیشی گرفتن مصرف بنزین از تولید، این امر موجب نگرانی بین متولیان و مسئولین شده و باعث شده است که به سمت بهینهسازی مصرف سوخت حرکت کرده و از افزایش مصرف بیشتر مازاد بر تولید جلوگیری شود. لذا در برخی از شهرستانهای چند استان و نواحی بعضی از شهرستانها محدودیت سوخت رسانی انجام شد، اما هنوز برای مرکز استان این محدودیت اجرا نشده است. این محدودیت این است که مردم بیش از 30 لیتر در روز از کارت شخصی و یا از کارت آزاد نمیتوانند سوختگیری کنند. مسئولین به خصوص در استانها و شهرستانهای مرزی معتقدند این محدودیت موجب بهینهسازی مصرف و مانع از قاچاق سوخت میشود.
رئیس هیئت مدیره کانون سراسری جایگاهداران سوخت ایران با بیان این که قاچاق یک موضوع سیستماتیک است، بیان داشت: «اخیرا فرمانده مرزبانی اعلام کرد که 11 میلیون لیتر سوخت و فرآورده قاچاق کشف شده است. این رقم آنقدر بالا است که نشان میدهد با کولبر و دبه نمیتوانسته این قاچاق انجام شده باشد. از آنجا که ما حتی با قاچاق یک سی سی از سوخت و فرآوردههای کشور مخالف هستیم، اما بر این باوریم که قاچاق عمده و اصلی سوخت از مبادی دیگر و از راه ها و به دست افرادی دیگر انجام میشود.» وی تاکید کرد:
محدودیت سوختگیری 30 لیتر روزانه هم برای مردم و هم برای جایگاهداران مشکل ایجاد کرده است و موجب درگیری بین مردم و جایگاهداران شده است. مردم میخواهند یک مسافت طولانی را طی کنند و از مبدا سوختگیری کنند و فکر میکنند همکاران ما در جایگاهها مقصر هستند و این محدودیت موجب ناهنجاری شده است. البته در استان تهران هنوز دستورالعملی صادر نشده است، مگر این که به صورت موردی و موقت جایگاهی نسبت به ذخیره سوختی که دارد محدودیتهایی را اعمال کرده باشد تا هم درخواست مردم را پوشش دهد و جایگاه بدون سوخت نماند و کسی بدون سوخت از جایگاه خارج نشود. واقعیت این است که درخصوص مازاد مصرف به تولید باید راهکاری پیشبینی شود زیرا سوخت یک مساله امنیتی و سیاسی است.
صالحی درخصوص کارت های آزاد موجود در جایگاهها اعلام کرده که در بسیاری از مناطق، شهرستان ها و استان ها کارت های آزاد سوخت که به تعداد نازلها موجود بود و مردم از طریق کارتهای آزاد جایگاهها سوختگیری میکردند، این کارتها هم محدود شده است و در بعضی جایگاهها یک کارت و در برخی دو کارت موجود است. همچنین تاکید شده است که از این کارتهای آزاد به وفور استفاده نشود و باید مدیریت شده و اولویت سوختگیری خودروهای امدادی، نیروی انتظامی و آمبولانسها هستند.
بیشتر بخوانید:
- احتمال افزایش قیمت بنزین با توجه به روند مصرف بنزین در کشور [+ویدیو]
- یارانه جعلی بنزین ؛ ماجرای صادرات ارزان بنزین چیست؟
- طرح گاز رایگان جای بنزین سهمیه ای را میگیرد؟
- طرح بنزین برای همه و تاثیر آن در قیمت بنزین چیست؟
- سهمیه بنزین در سال 1401 ؛ ماجرای بنزین 15 هزار تومانی چیست؟
دیدگاه شما در خصوص محدودیت 30 لیتری عرضه بنزین چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.