بعد از صدور دستور فیلتر تلگرام ، دسترسی به این پیام رسان در کشور هنوز هم ادامه دارد؛ البته با فیلترشکنهای ایرانی یعنی همان هاتگرام و تلگرام طلایی!
به گزارش تکراتو، تمامی نسخههای غیررسمی تلگرام بعد از فیلتر نسخه اصلی در کشور فیلتر شدند البته غیر از هاتگرام و تلگرام طلایی. در ابتدا مشخص نبود که این دو پیام رسان متعلق به چه کسانی هستند، آیا وابسته به ایرانند یا کشور دیگری که البته بالاخره هویت آنها مشخص شد.
معاون دادستان کل کشور پیش از این اعلام کرده بود که کاربران، فیلترشکن ایرانی را به فیلترشکن خارجی ترجیح دادهاند! منظور وی این بود که مردم با وجود اینکه میدانند دو پیام رسان هاتگرام و تلگرام طلایی ایرانی هستند باز هم از آن استفاده میکنند و میتوان به استفاده آنها از سایر پیام رسانهای ایرانی نیز امیدوار بود.
بیشتر بخوانید: پایان فعالیت تلگرام طلایی و هاتگرام ؛ آیا فیلترینگ راه چاره است؟
اما علت عدم فیلتر دو پیام رسان هاتگرام و تلگرام طلایی چه بود؟
بعد از صدور دستور فیلتر تلگرام بسیاری از مردم از فیلترشکن برای دسترسی به آن استفاده کردند اما بعد از اینکه مشخص شد دو پیام رسان دیگر به نامهای هاتگرام و تلگرام طلایی وجود دارند که امکان دسترسی به تلگرام را بدون فیلترشکن فراهم کردهاند، تعدادی از کاربران نیز تصمیم به استفاده از آنها گرفتند.
بیشتر بخوانید: مقایسه تلگرام طلایی و هاتگرام ؛ چرا این دو نسخه غیررسمی تلگرام فیلتر نیستند؟
از طریق این دو پیام رسان نیازی به استفاده از فیلترشکن نبود و کاربران میتوانستند به تلگرام خود دسترسی داشته باشند. البته بسیاری از کاربران هم نسبت به امنیت این دو پیام رسان هیچ اطلاعاتی نداشتند و از انها استفاده نکردند اما در این بین جمعیت بیش از 20 میلیونی این دو پیام رسان را نمیتوان نادیده گرفت.
بیشتر بخوانید: تمدید مهلت هاتگرام و تلگرام طلایی تا پایان آذرماه؛ دسترسی به تلگرام ادامه دارد
چندی پیش اعلام شد که عدم فیلتر این دو نسخه غیررسمی به دلیل کمک به پیام رسانهای بومی بوده است. یعنی به گفته مسئولان اگر کاربران تلگرام به یک باره وارد پیام رسانهای داخلی میشدند، این پیام رسانها توانایی پذیرش این جمعیت را نداشتند. بنابراین تصمیم گرفته شد این دو پیام رسان نیز در کنار سایر پیام رسانهای داخلی فعالیت کنند.
بیشتر بخوانید: فیلترینگ تلگرام طلایی و هاتگرام تا ۱۵ شهریور ؛ اگر پیامرسان بومی نشوند!
شایعاتی نیز در مورد فیلتر این دو پیام رسان منتشر شد. گفته شد که این دو پیام رسان در صورتی که بومی نشوند فقط تا 15 شهریور وقت دارند و اگر بومی نشوند فیلتر خواهند شد. اما 15 شهریور گذشت و با وجود انتقادهای بسیاری که توسط مدیر پیام رسانهای داخلی نسبت به آنها وجود داشت، فیلتر نشدند.
گفته شده که به این دو پیام رسان تا پایان آذر وقت داده شده است تا بتوانند فعالیتهای لازم را برای بومی شدن انجام دهند. که البته معاون دادستان کل کشور ادامهی فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی را تمسخر دستور قضایی دانست.
چرا دستور فیلتر تلگرام کامل اجرا نمیشود؟
اکنون سوالی که در این مورد وجود دارد، این است که چرا دستور فیلتر تلگرام به صورت کامل در کشور اجرا نمیشود که معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در یادداشتی به آن پاسخ داده است.
وی در کانال خود نوشته است:
مردم مدام سوال میکنند، اگر لازم نبود دستور فیلتر تلگرام صادر شود چرا چنین دستوری را صادر کردید و اگر ضرورت داشت چرا آن را اجرا نمیکنید؟
وی در پاسخ به این افراد اعلام کرده است که در عصر اطلاعات، دادههای عظیم (Big Data) از اهمیت فوق العادهای برخوردارند. به طوری که اهمیت دادههای عظیم یک کشور، کمتر از اهمیت تسلیحات و انبارهای مهمات آن کشور نیست.
اگر دادههای عظیم یک کشور در اختیار بیگانگان قرار گیرد، دشمنان به راحتی میتوانند با داده کاوی و تحلیل و بکارگیری اطلاعات حساس، بر امور فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی آن کشور اشراف پیدا کرده و لطمات و خسارات جبران ناپذیری را وارد نمایند.
بیشتر بخوانید:
- حذف اکانت تلگرام طلایی ؛ چگونگی دیلیت اکانت تلگرام طلایی و روشهای آن
- حذف اکانت هاتگرام ؛ چگونگی دیلیت اکانت هاتگرام و روشهای آن
وی در ادامه نوشته است که مشکلات و ناهنجاریهای اقتصادی کنونی کشور، بی ارتباط با تسلط دشمن بر فضای مجازی و دادههای عظیم کشور نیست. مسئولان ذیربط از جنگ مهم رسانهای که همراه با جنگ اقتصادی در جریان است غفلت کردهاند.
اکنون بیش از چهارماه از صدور دستور قضایی فیلتر تلگرام گذشته است، اما متاسفانه عده ای با پشتیبانی و تجهیز فیلترشکن های داخلی (هاتگرام و تلگرام طلایی) دسترسی دشمنان به دادههای عظیم کشور را فراهم کرده و اجازه نمیدهند دستور فیلتر تلگرام به درستی اجرا شود. در طول تاریخ کشور هرگز تا این حد آشکارا به دستورات قضایی بی توجهی و بی اعتنایی نشده است.
خرم آبادی:
مردم میگویند وقتی که با دستورات قضایی مربوط به مفاسد فضای مجازی اینگونه برخورد میشود، چه تضمینی وجود دارد که در اجرای احکام قضایی مربوط به مفاسد اقتصادی کارشکنی نشود. این سیاست یک بام و دو هوا مردم و فعالین و سرمایه گذاران فضای مجازی را سردرگم کرده است.
اینجانب با وقوف بر این امر از آنجا که غیرقانونی بودن فعالیت نسخههای فارسی تلگرام را بارها در جلساتی که مسئولین ذیربط حضور داشتهاند بیان کردهام. ولی تاثیر گذار نبوده ، لذا در اجرای وظیفه شرعی (نهی از منکر) و به منظور بازداشتن مسئولین امر از راه اشتباهی که در پیش گرفتهاند، نظرات شخصی خود را با مردمی که حقشان در معرض تضییع قرار دارد درمیان میگذارم. إن شاءالله که موثر واقع شود.
بیشتر بخوانید:
- دانلود تلگرام طلایی برای کامپیوتر ؛ گول نخورید، تلگرام طلایی نسخه دسکتاپ ندارد!
- بازگشت یوتیوب به ایران ؛ داستان مذاکرات غیرعلنی یوتیوب با ایران چیست؟
آیا در زمینه ای تخصص و تجربه کافی را دارید؟ دانش خود را با کاربران تکراتو به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
.