راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

تولید پادتن کرونا از شیر گاو ؛ ماجرا چیست؟

محصول تلا 7 ماهه 10 دانشمند در اصفهان برای تولید پادتن کرونا از شیر گاو به مراحل پایانی خود نزدیک شده است. برای جزئیات بیشتر با ما باشید.

راهنمای خرید تکراتو

شاید این عبارت برای تان کمی عجیب به نظر برسد، اما حالا چندماهی از تلاش های بی وقفه 10 دانشمند در اصفهان برای تولید پادتن کرونا از شیر گاو می گذرد. در حال حاضر بیش از 7 ماه است که 10 دانشمند ویروس شناس، میکروبیولوژیست، پزشک و دامپزشک ایرانی برای تجریک سیستم ایمنی دام پیرامون تولید پادتن کرونا از شیر گاو به نتیجه رسیده است.

این طرح با مشارکت شرکت واکسن زیتون، دانشگاه اصفهان و همچنین همکاری شرکت سرم و واکسن سازی رازی شیراز، مرکز فناوری ریاست جمهوی، دانشگاه علوم پزشکی و شهرک علمی تحقیقاتی صورت گرفته است.

اما تولید پادتن کرونا از شیر گاو به چه معناست و آیا اساسا امکان پذیر است؟ در جستار پیش رو قصد داریم تمام اخبار مرتبط با این موضوع و روش های علمی آن را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

تولید پادتن کرونا از شیر گاو ؛ ماجرا چیست؟

کووید شیر یا تولید پادتن کرونا از شیر گاو با تحریک سیستم ایمنی دام برای تولید پادتن، روشی است که در صورت موفقیت نه تنها برای کووید 19 بلکه برای سایر بیماری ها نیز به عنوان درمانی موثر محسوب می شود و در صورت ایجاد هرگونه جهش جدید در ویروس نیز امکان تزریق آنتی ژن به گاوهای آبستن و دریافت پادتن مرتبط با آن ویروس وجود دارد.

محصول نهایی این طرح تحقیقاتی پس از تولید، دریافت کد اخلاق و گذراندن مرحله کارآزمایی سلامت، بر روی جامعه 40 نفری شامل نمونه افراد سالم، اکنون در حال گذراندن مرحله دوم کارآزمایی بالینی خود بر روی بیماران کرونایی است تا به این روش در صورت موفقیت آمیز بودن آن در درمان بیماری کووید 19، با روش ایجاد ایمنی غیرفعال در اختیار عموم قرار بگیرد. در ادامه به اظهارات مسئولین پروژه درباره تولید پادتن کرونا از شیر گاو خواهیم پرداخت.

تولید پادتن کرونا از شیر گاو

تولید پادتن کرونا از شیر گاو ؛ ماجرا چیست؟

معاون مرکز ویروس شناسی دانشگاه اصفهان به عنوان یکی از اساسی ترین اعضای پروژه تولید پادتن کرونا از شیر گاو در حال حاضر اخبار و اطلاعاتی از این پروژه و مراحل پیشرفت آن را با رسانه ها در میان گذاشته است که در ادامه قصد نقل آن ها را داریم. دکتر حسن نیلی احمدآبادی در این باره گفت:

در شرایطی که در موج چهارم کرونا هستیم، تولید پادتن کرونا از شیر دام در فاز سوم و نهایی مطالعات خود است و چنانچه از اردیبهشت ماه مصرف این شیر در جامعه فراهم شود، نسبت به کرونا به ایمنی جمعی دست خواهیم یافت.

او همچنین اضافه کرد که تولید پادتن کرونا از شیر گاو موفق به دریافت مجوز اخلاق کمیته وزارت بهداشت و درمان شده است و حاصل همکایر 10 دانشمند ویروس شناس، میکروبیولوژیست، پزشک و دامپزشک اصفهانی است و سازمان ها و شرکت های بزرگی مانند فولاد مبارکه هم در انجام این پژوهش کمک کرده اند. معاون مرکز ویروس شناسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد:

با توجه به موج گیری چهارم کرونا و افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر و کمبود واکسن، محققان و دانشمندان کشور به دنبال راهی موثر و پایدار برای پیشگیری و کنترل بیماری کووید ۱۹  شده اند.

نیلی احمد آبادی با بیان این مطالب گفته است که شیر مورد بحث، حاوی پادتن اختصاصی علیه ویروس کرونا است و این شیر اکنون در مراحل نهایی کارآزمایی بالینی فاز سوم و ایمنی محصول در فاز اول مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است. وی اضافه کرد:

گزارش های دریافتی از مراحل اجرایی فاز سوم کارآزمایی بالینی در بیماران سرپایی که در منزل مورد مراقبت قرار می گیرند و تست تشخیصی کرونای آنها مثبت است و کسانی که با افراد بیمار در ارتباط هستند می توانند شیر فوق ایمنی زا را به صورت رایگان دریافت کنند.

معاون مرکز ویروس شناسی دانشگاه اصفهان گفت، شیر فوق ایمنی زا علیه ویروس کرونا با تحریک سیستم ایمنی گاو با واکسن حاوی ویروس غیرفعال کووید 19 تهیه شده و به زودی به تولید انبوه رسیده و به دست عموم مردم خواهد رسید. او مکانیزم این شیر بر روی ویروس کرونا را تشریح کرد و ادامه داد:

این شیر به دلیل وجود آنتی بادی اختصاصی علیه ویروس کرونا باعث ایجاد ایمنی غیرفعال در سطوح مخاطی حلق، حنجره، ابتدای نای و طول دستگاه گوارش می شود. به ویژه در سطوح مخاطی حلق، همچنین به فاگوسیتوز شدن ویروس توسط سلول های ایمنی بدن کمک می کند و این فرآیند، پاسخ سیستم ایمنی فرد مبتلا  را تسریع می کند.

تولید پادتن کرونا از شیر گاو ؛ ماجرا چیست؟

نیلی احمدآبادی همچنین اعلام کرد که افرادی که تست تشخیصی PCR کرونای آنها مثبت است و مایل هستند این شیر را به صورت رایگان دریافت کنند، می توانند از ساعت ۸.۳۰ الی ۲ بعدازظهر با شماره ۳۵۵۹۱۸۳۱ تماس بگیرند و جهت دریافت شیر اقدام کنند. او همچنین افزود:

در افراد با تست تشخیصی کرونای مثبت این شیر در دو نوبت به فاصله ۱۲ ساعت قابل مصرف است و نباید بعد از مصرف تا یک ساعت نوشیدنی و خوراکی مصرف کنند.

معاون مرکز ویروس شناسی دانشگاه اصفهان همچنین گفت سلامت شیر فوق ایمنی زا علیه ویروس کرونا توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تایید شده است و هیچ گونه عوارضی ایجاد نمیکند و در افرادی که دارای حساسیت نسبت به شیر هستند به میزان کم و به دفعات به صورت جرعه جرعه به همراه غرغره کردن توصیه می شود. وی به حامیان این پروژه هم اشاره کرد و اظهار داشت: مرکز ویروس شناسی دانشگاه اصفهان، شرکت نوآوران واکسن زیتون، صندوق توسعه زیست فناوری معاونت علمی و تحقیقاتی ریاست جمهوری، شهرک علمی تحقیقاتی و صنایعی نظیر شرکت فولاد مبارکه، پالایشگاه اصفهان و ذوب آهن از این پروژه حمایت کرده اند.

تولید پادتن کرونا از شیر گاو

تولید پادتن کرونا از شیر گاو ؛ ماجرا چیست؟

بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط نهادهای مسئول، این دارو برای درمان عوارض گوارشی بیماری کووید 19، کهش سطح انتشار ویروس از بیماران و ایجاد ایمنی در افراد سالم در صورت مصرف این محصول در نقطه صفر بیماری تولید شده است.

در صورت موفقیت این دارو در درمان تا دو ماه آینده این محصول در اختیار عموم برای مصرف قرار خواهد گرفت. تزریق اولیه این طرح بر روی گاو آبستن و تست سرم و آغوز، میزان مناسب آنتی بادی این محصول را تایید کرده و این در حالی است که اتصال با ویروس های موجود در حنجره و لوزه و کاهش دفع ویروس در بیماران کرونایی و همچنین جلوگیری از اتصال ویروس به حلق، حنجره و ابتدای نای برای افراد مرتبط با بیماران کرونایی به عنوان توقع دانشمندان از شیر کووید در این مرحله از آزمایش به شمار می رود.

این طرح تحقیقاتی که از فروردین‌ماه امسال آغاز شده و تاکنون حدود نیم میلیارد تومان برای اجرای آن هزینه شده است، به دلیل کمبود اعتبارات امکان توقف روند ادامه آن وجود دارد در حالی که در صورت موفقیت‌آمیز بودن آن در درمان بیماران کرونایی نیز تا 2 ماه آینده برای مصرف در اختیار عموم قرار می‌گیرد.

تولید پادتن کرونا از شیر گاو

تولید پادتن کرونا از شیر گاو ؛ ماجرا چیست؟

شاید برایتان جالب باشد بدانید که تولید شیر پادتن کرونا موضوع چندان جدیدی نیست و الزاما ابداع دانشمندان ایرانی نیز نیست. اوایل سال 99 و اوایل شیوه کووید 19 بود که اخباری از ابداع یک درمان جدید برای کووید 19 از پلاسمای خون گاو منتشر شد و گفته شد این شیوه طی یک ماه در دسترس قرار خواهد گرفت.

دانشمندان شرکت SAB Biotherapeutics در آمریکا روی ایجاد آنتی بادی های پلی کلونال (پادتن های چند دودمانی) کار می کنند. پادتن های چند دودمانی مجموعه ای از پادتن های متفاوت هستند که از بدن در برابر یک عامل مهاجم معین دفاع می کنند. این شرکت سابقه خوبی در این مورد دارد و پیش از این نیز سابقه تولید پادتن های چند دودمانی برای درمان مرس (نشانگان تنفسی خاورمیانه که ناشی از یک ویروس کرونای دیگر است) و آنفولانزا ساخته شده است.

در حال حاضر این شرکت قصد دارد پادتن های چند دودمانی را برای درمان و پیشگیری از شیوع کووید 19 و گونه های آن مانند کرونای انگلیسی، کرونای دانمارکی، کرونای هندی، کرونا کالیفرنیایی و کرونای فرانسوی بسازد و برای این کار از گاوها کمک خواهد گرفت.

البته باید گفت این گاوها، گاوهایی معمولی نیستند، چراکه قبلا ژن هایی از سیستم ایمنی بدن انسان که باعث تولید پادتن در بدن می شود، به رویان این گاوها تزریق شده است و آن ها را به حیوانات تولید کننده پادتن های انسانی بدل کرده است. در مرحله بعد پروتئین های ویروس کرونا به این گاوهای خاص تزریق می شوند و تا آنها یک پادتن اختصاصی خنثی کننده قوی در برابر ویروس کرونا بسیارند که قابل استفاده در بیماران هستند.

به باور دانشمندان، این پادتن های خنثی کننده هدفمند می توانند به کند کردن روند عفونت در بیماران یا پیشگیری از عفونت در کسی که در معرض ویروس کرونای جدید است، کمک کنند.

دانشمندان به همین علت تصمیم دارند که از گاوها استفاه کنند که مقادیر زیادی پلاسما را می توان از آن ها استخراج کرد. هر ماه بین 30 تا 45 لیتر پلاسما از هر کدام می توان به دست آورد. آزمایش های انسانی این درمان جدید حالا مدتی است که رسما آغاز شده است.

تولید پادتن کرونا از شیر گاو ؛ ماجرا چیست؟

از سوی دیگر یک شرکت داروسازی دیگر آمریکایی به نام Regeneron قصد تولید پادتن کرونا از موش دارد. این شرکت نیز آزمایش های انسانی با یک مجموعه از پادتن های چند دودمانی که از موش ها به دست آمده را آغاز کند. در این شیوه نیز پروتئین های ویروس کرونا به موش تزریق می شود تا در بدن این موجود، پادتن لازم تولید شود.

در نهایت این پادتن ها مورد آزمایش قرار می گیرند تا مشخص شود که کدام یک بهتر می توانند پروئتین های سطح کرونا که باعث انتقال ویروس به سلول های بدن می شود را مهار کنند. در نهایت با انتخاب موثرترین آنتی بادی بخش تولیدی شرکت این مجموعه آنتی بادی های خنثی کننده به صورت یک دارو تولید خواهند کرد. این شرکت می‌گوید امیدوار است تا پایان تابستان صدها هزار دوز  از این دارو برای بیماران نیازمند، هم برای پیشگیری و هم برای درمان تولید کند.

بیشتر بخوانید:

نظر شما در خصوص تولید پادتن کرونا از شیر گاو چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر