چالش مومو در واتساپ نام یک بازی آنلاین در پیامرسان های واتساپ و فیسبوک مسنجر است که این روزها پس از دوسال مجددا سر و صدا کرده است. در ادامه بیشتر در خصوص این جنجال میگویم.
پیشتر حدود 2 سال پیش در خصوص بازی مومو (Momo) چالش خودکشی در واتساپ و فیسبوک در تکراتو نوشته بودم و حالا مجددا این بازی جنجالبرانگیز شده است. آن زمان گمانیزنیهایی میرفت که خودکشی یک دختر 12 ساله آرژانتینی به این بازی مرتبط است. در نتیجه همین موضوع پلیس آن کشور در خصوص این چالش آنلاین خطرناک به والدین هشدار داده بود.
چالش مومو یک اکانت واتساپ با تصویر پروفایل یک عروسک بسیار زشت همراه با یک خنده جوکر مانند است. در واقع تصویر پروفایل مومو فتوشاپ یا ویرایش شده نیست بلکه تصویری از یک مجسمه یا آثار عروسکهای نمایشگاه توکیو ژاپن است که قسمتهای آن از آن بریده شده و تنها تصویر صورت زشت آن در این پروفایل قرارداده شده است.
داستان ترسناکی به نام مومو که چالش جدید شبکه های اجتماعی در سال کرونایی ۲۰۲۰ میلادی است، به نظر محققان علوم رفتاری و کارشناسان مطالعات سایبر، چالش خطرناکی نیست. مثل برخی از چالش هایی که در سال های اخیر مد شده، نقطه اوجی دارد و پس از مدتی فراموش می شود. برای اینکه بدانید چالش مومو چیست و چه خطراتی دارد در ادامه با تکراتو همراه باشید.
چالش مومو در واتساپ
پس از دوسال بازی مومو باز هم جنجال به پا کرد!
هرازگاهی شنیده میشود که چالشهایی محیط شبکههای اجتماعی را پر کرده و افرادی که در این شبکهها قرار دارند را تحت تأثیر قرار میدهد.اما زمانی که این چالشها افراد کم سن و سال را هدف بگیرد باید کمی نگران باشیم؛ چالش مومو در واتساپ یکی از این موارد است.
بیشتر بخوانید:
ذهن کاربرانی که از بازی نهنگ آبی مطلع هستند، به این سو هدایت شده است که چالش مومو همان بازی مومو است و به نوعی بازگشت بازی نهنگ آبی. مومو در حقیقت یک حساب کاربری در واتس آپ است. تصویر پروفایل یک اکانت شبیه تصویر یک دختر است که هیبتی کریه و زشت داشته و مثل یک تبسم جوکر مانند درآمده! تاکنون تنها یک خودکشی منتسب به بازی مومو اعلام شده است که مربوط به دختری ۱۲ ساله بوده که از تمامی مراحل خودکشی خود، فیلم تهیه کرده است.
چالش مومو در واتساپ از فیس بوک آغاز گردید. پس از معرفی و مشهور شدن این مجسمه، در یک گروه فیس بوک، کاربران برای ایجاد ارتباط با یک شماره ناشناس به چالش کشیده شدند. برخی از آنها چنین بیان میکردند که اگر پیامی را برای مومو ارسال کنند، مومو پاسخ آنها را با تصاویری وحشتناک، خشونت آمیز و حتی تهدید میدهد.
با توجه به مواردی که ذکر شد، بنظر می رسد چالش مومو تنها با یک پیام آغاز خواهد شد و فرستنده پیام نمی تواند پایانی برای آن در نظر بگیرد. این چالش با ارسال پیام به مومو آغاز می شود و پس از آن پیام های تهدید آمیز، خشونت بار و وحشتناک به کاربر ارسال می گردد.
این بازی ابتدا از آرژانتین آغاز و سپس تا ایالات متحده، آلمان، فرانسه و دیگر کشورها گسترش یافت و تاکنون خودکشی یک دختر نوجوان ۱۲ ساله را به آن نسبت می دهند.
آیا چالش مومو در واتساپ خطرناک است؟
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به ارسال کلیپهای مومو برای برخی کاربران به خصوص دانش آموزان گفت:
در روزهای اخیر دوباره شاهد مطرح شدن چالش مومو در سطح برخی استانهای کشور به خصوص استانهای جنوبی بوده ایم و برخی کاربران که بیشتر آنها دانش آموز بوده اند پیامهایی حاوی محتوا و تصاویر مومو دریافت کرده اند.
دریافت پیامها و کلیپهای چالش مومو بیشتر از طریق اپلیکیشن واتس اپ صورت گرفته است. والدین در این خصوص دقت بیشتری داشته باشند و تهدیدات ارسال کنندگان کلیپهای مومو را جدی نگیرند و استرس و اضطراب به فرزندان خود منتقل نکنند.
سرهنگ علی محمد رجبی در تشریح این خبر اظهار داشت:
سیدگی به ارسال پیامها و کلیپهای موسوم به مومو به صورت ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفته و بزودی افراد داخلی که هدفشان اذیت و آزار دانش آموزان بوده است، گرفتار قانون میشوند.
در صورت برخورد فرزندشان با محتوای مومو با آنها صحبت کرده و نگرانی آنها را کاهش دهند چراکه والدین درک بهتری نسبت به تهدیدات فضای مجازی و شبکههای اجتماعی دارند.
اگر در چالش مومو به کاربر مومو پیامی ارسال کنید، شماره تلفن خود را در اختیار وی قرار داده اید و برای شما مزاحمت ایجاد مکی کند. حتی پس از دیلیت اکانت و ایجاد یک اکانت جدید چون دوباره از همان شماره قبلی استفاده کردید، این ویروس رایانه ای شما را پیدا می کند و به ارسال پیام های تهدید آمیز ادامه می دهد.
اگر درگیر چالش مومو شدید، حساب کاربری خود را پاک کرده و دوباره با یک شماره جدید حساب کاربری ایجاد کند تا از شر پیام ها و تصاویر وحشتناک چالش مومو خلاص شوید.
چالش مومو و مراقبت از کودکان و نوجوانان
شاید مهمترین سوال پس از اینکه چالش مومو چیست این باشد که چگونه از کودکان و نوجوانانمان مراقبت کنیم. کار چالش مومو آزار و اذیت کودکان و تحریکشان به انجام دادن کارهای خطرناک است. عروسک مومو در واقع ژاپنی و یک زن ترسناک است که در پروفایل تماس گیرنده قرار میگیرد
عروسک مومو یک زن ترسناک است و یک عروسک ژاپنی است. عکس عروسک مومو در حساب کاربری اینستاگرامش قرار گرفته است. از زمانی که چالش مومو به عنوان یک چالش خودکشی شناخته شد، عکس عروسک مومو در پروفایل کسی که با شمارههای مختلف با شما تماس میگیرد قرار میگیرد.
عملکرد کلی این دسته پروفایلها یا اگر بخواهیم به صورت کلی بگوییم، این چالش به این صورت است که گرداننده یکی از پروفایلهای مومو (که لزوما یک پروفایل با یک زبان خاص نیست) پیامی را در فیسبوک یا دیگر شبکههای اجتماعی به کودک شما داده و به او میگوید که «بیا با هم یه بازی بکنیم». این شروع ماجراست و ابتدا تلاش میشود که با کودک شما ارتباط برقرار کند.
نظرات کاربران توییتر در خصوص چالش مومو
چالش مومو چیست ؟ چالش مومو پس از دوسال مجددا سر برآورده و جنجال به پا کرده است. بسیاری از کانالها و گروههای تلگرامی مملو شده از نظرات جورواجور در مورد بازی مومو و خودکشی به خاطر مومو. در توییتر نیز کاربران از جنبههای مختلف و با نقاط نظر متنوعی به چالش مومو پرداختهاند. در ادامه این نوشتار نظرات کاربران توییتر در خصوص بازی خودکشی مومو را بررسی میکنیم.
کاربری با نام مستعار سردرگریبان نوشته بود: «براشون توضیح میدم که تا الان وجود خارجی بازی #مومو اثبات نشده و احتمالا همش شایعاته. میپرسن سازندههای شایعهاش مگه چه سودی میبرن که اینکارو میکنن؟ یک آن شُک میشم از روشن بودن مغز این بچههای جدید! جواب اونا رو با فرضیاتم دادم ولی خودم باید برم دنبال جواب.»
کاربر دیگری با نام حمیده از صحبتهای که در مورد چالش مومو در واتساپ به گوشش شنیده مینویسد: «این مومو چیه؟ امروز معلم ستایش داشت بهشون میگفت لینکشو باز نکنید و زود به مامان خبر بدید و تا بازش نکردین ترس نداره!!! بعد کلاس ستایش گفت مامان بریم سرچ کنیم ببینیم چیه؟؟؟» کاربر دیگری به نام میترا در جواب گفته بود: «مومو چالش خطرناک آنلاینی شبیه به بازی نهنگ آبی است که ابتدا از فیسبوک شروع شد و بعد از طریق واتس آپ گسترش پیدا کرد. هدف از این بازی ترسناک، قربانی کردن کودکان و نوجوانان بوده است. مومو کودکان را تهدید میکند در صورتی که از او پیروی نکنند در شب به رویشان ظاهر شده و نفرین میکند.»
کاربری به نام صبا هم مینویسد: «کلا تو فضای مجازی نمیشه به خبرا اعتماد کرد، بازی مومو یه تایمی خیلی وایرال شد ولی بعد فراموش شد الان بعضیا دارن سو استفاده میکنن.» کاربر دیگری با نام نیلوفر هم به شوخی نوشته بود: «چالش بازی مومو چیه بابا ما بچه بودیم بازی داشتیم به اسم شاه دزد وزیر خدا نصیب نکنه اونی که دزد میشد سیبیل آتشین براش میکشیدن تا یه ماه پشت لبش چالش داشت.»
یکی از کاربران به نام زینب مینویسد: «انقدر در مورد مومو گفتن که بچه ها بدتر کنجکاو شدن ببینن چیه امشب یه پسربچه ۹ساله گریه میکرد پیشم که برام بازی مومو نصب کن یا بیارش ببینم چه شکلیه.» کاربر دیگری با نام مستعار پرنس زوکو از خطرات این بازی گفته بود. او نوشته: «خطرات بازی مومو: امکان سرقت اطلاعات کاربران، ایجاد مزاحمت های تلفنی در اثر ذخیره شماره تلفن شما در پروفایل مومو، دریافت وقت و بی وقت پیام های خشونت آمیز و تصاویر وحشتناک، ترغیب نوجوانان به انجام عمل خودکشی و تهدید آنان، امکان اخاذی و باج خواهی از افراد.»
کاربر دیگری نیز در خصوص جامعه گیمرها نوشته بود. او میگوید وایرال جدید اینترنتی میتواند چهره گیمرها و بازیهای رایانهای را خراب میکند. WeebHead مینویسد:«شخصی حرف از «بازی کامپیوتری مومو» و «گیمرها» زد و من متعجب شدم. اما وقتی با مقاله باشگاه خبرنگاران جوان روبرو شدم علت استفاده از این لفظ رو فهمیدم. مطلبی نوشتن در مورد «مومو» و بیش از ۴ بار لفظ «بازی رایانه ای» رو به کار بردن.»
او در ادامه مینویسد: «در بهترین حالت میشه گفت نتیجه بی سوادی دبیر و سردبیر مربوطه و در بدترین حالت عملی هدفمند برای تخریب این قشر از جامعه بوده (که با توجه به خط فکری این دوستان غار نشین عجیب هم نیست). از همان نقطه شروع نگارنده مقدمه سازی برای مرتبط جلوه دادن «مومو»، «گیمرها» و «بازی های رایانه ای» میکنه.»
خبرآنلاین در خصوص چالش مومو در واتساپ در توییتر خود نوشته است: «ترسهای دانشآموزان ازچالش #مومو: نگرانیم کسی مارا زیرنظر داشته باشد. در سال۲۰۱۸ چالش مومو درغرب باب شد که نماد آن زنی با چشمها و دهانی بزرگ بود ومیپرسید: سلام،میای بازی کنیم؟ وسپس فرد راباارسال ویدیوها،عکس و پیامهای صوتی ترسناک و تهدیدآمیز مجبور به رفتارهای خشونت آمیز میکرد.» این کاربر ادامه میدهد:
سرهنگ رامین پاشایی، معاون اجتماعی و ارتباطات پلیس #فتا: «با پیگیریهای انجام شده، در حال حاضر چند نفر در استان هرمزگان دستگیر شده اند. و هدفشان از این رفتارها را بازی و سرگرمی و تشویش اذهان عمومی اعلام کردند.»
بیشتر بخوانید :
- بیشترین فالوور اینستاگرام در سال 2020
- بهترین برند سیگار ؛ با محبوب ترین و پرفروش ترین برندهای سیگار آشنا شوید
- رکورد لایو اینستاگرام
- پربازدیدترین ویدیوهای یوتیوب با بیش از 35 میلیارد بار مشاهده
- پردرآمدترین شغل های دنیا در سال 2019
- بهترین یوتیوبرها و استریمرهای ایرانی
- چالش مرگ برای نوجوانان با بازی اینترنتی نهنگ آبی
.
منبع: fararu