در این نوشتار تکراتو به معرفی بهترین فیلم های خسرو شکیبایی بازیگر محبوب و مشهور کشورمان میپردازیم. اگر از علاقهمندان بازی خسرو شکیبایی هستید، همراه ما باشید.
خسرو شکیبایی در هفتم فروردین ماه سال ۱۳۲۳ در تهران به دنیا آمد. وی دانشآموختهی رشته بازیگری دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود و از سال ۱۳۴۲ فعالیت هنری خود را با بازیگری تئاتر آغاز کرد.
شکیبایی با توجه به علاقهای که به گویندگی داشت در سال ۱۳۴۷ وارد عرصه هنر دوبلوری شد. در سال 1361 با بازی در نقش کوتاهی در فیلم خط قرمز به کارگردانی مسعود کیمیایی وارد دنیای بازیگری سینما شد.
خسرو شکیبایی هفت سال در نقشهای متفاوتی را در فیلمهای همچون دزد و نویسنده، ترن و رابطه به بهترین شکل ایفا کرد تا در سال 1368 با بازی درخشانش در فیلم هامون به کارگردانی داریوش مهرجویی به بازیگری محبوب و مشهور تبدیل شد.
بیشتر بخوانید:
بهترین کانال تلگرام دانلود فیلم و سریال ایرانی
بهترین فیلم های خسرو شکیبایی
اگر چه نام او در شناسنامه خسرو بود، اما خانواده و نزدیکان، ایشان محمود صدا میکردند. پدر خسرو که سرگرد ارتش بود، زمانی که او 14 سال داشت بر اثر سرطان فوت کرد. شکیبایی پیش از اینکه وارد دنیای بازیگری و تئاتر شود، در در پیشههایی همچون خیاطی و کانالسازی و آسانسورسازی کار کرده بود.
او در ۱۹ سالگی برای نخستین بار نقشآفرینی بازی بر روی صحنه تئاتر را تجربه کرد. پس از مدتی به عباس جوانمرد، معرفی و به طور جدی و حرفهای بازیگر تئاتر شد.
خسرو شکیبایی پس از ورودش به سینما تقریبا هفت سال به نقشآفرینی در فیلمهای متفاوتی پرداخت تا در سال 1368 با از بازی درخشانش در فیلم هامون به کارگردانی داریوش مهرجویی به بازیگری محبوب و مشهور تبدیل شد.
خسرو شکیبایی هنرپیشه محبوب و مطرح کشورمان که از بیماری دیابت و سرطان کبد رنج میبرد؛ در ساعت ۴ صبح جمعه ۲۸ تیرماه ۱۳۸۷در بیمارستان پارسیان تهران، در سن ۶۴ سالگی در اثر ایست قلبی درگذشت. پیکر وی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
عبور از غبار
- ژانر: درام، اجتماعی
- تاریخ انتشار: 1368
- کارگردان: پوران درخشنده
- تهیهکننده: مهدی احمدیگرکانی
- نویسنده: پوران درخشنده، کامران قدکچیان
- بازیگران: خسرو شکیبایی، مهناز افضلی، عطاءاله زاهد، نعمت اله گرجی
خسرو شکیبایی در عبور از غبار نقش معلم را ایفا کرده است و بازی او با تحسین بینندگان روبرو شد.
خلاصه داستان: معلمی با خانوادهاش در یکی از روستاهای اطراف تهران زندگی میکند. او پس از تلاش بسیار به سختی موفق می شود خانهای در بلندی تپهای بنا کند. اما به زودی متوجه میشود که همسرش دچار بیماری سختی شده و هزینه درمان آن بسیار بالاست.
هامون
- ژانر: درام
- تاریخ انتشار: ۱۳۶۸
- تهیهکنندگان: داریوش مهرجویی، محمدعلی سلطان زاده، هارون یشایایی
- نویسنده: داریوش مهرجویی
- بازیگران: خسرو شکیبایی، عزتالله انتظامی، حسین سرشار، بیتا فرهی، جلال مقدم، فتحعلی اویسی
هامون فیلمی اجتماعی و سورئالیستی است. این اثر مهرجویی نقدها و حواشی زیاد داشت، اما توانست با کسب پنج سیمرغ بلورین (سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، فیلمنامه، فیلمبرداری، نقش اول مرد، و بهترین تدوین) و نیز دریافت جایزه ویژه هیئت داوران فاتح جشنواره شود. همچنین شخصیت حمید هامون از سوی مجله فیلم به عنوان برترین شخصیت تاریخ سینمای ایران انتخاب شد.
در جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۸ خسرو شکیبایی برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد.
خلاصه داستان: حمید هامون و همسرش، مهشید، با هم تفاهم ندارند به مرور زندگی کابوس گونهی خود میپردازند. هامون مشغول نگارش رسالهاش با موضوع عشق و ایمان است و همزمان در پی دوست قدیمی و مرادش علی عابدینی هم میگردد. هامون خانهاش را ترک میکند و به دنبال شکایتهایی که از وی شده، خود را به امواج دریا میسپارد، اما عابدینی دوست قدیمیش او را نجات میدهد.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های اصغر فرهادی ؛ از رقص در غبار تا قهرمان
بهترین فیلم ها و سریال های طناز طباطبایی
سارا
- تاریخهای انتشار: ۱۳۷۱
- تهیهکنندگان: هاشم سیفی، داریوش مهرجویی، محمدعلی سلطان زاده
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- نویسنده: داریوش مهرجویی
- بازیگران: نیکی کریمی، امین تارخ، خسرو شکیبایی، یاسمین ملکنصر، فرامرز روشنایی
داستان فیلم سارا اقتباسی از نمایشنامه خانه عروسک اثر هنریک ایبسن است. این فیلم از بهترین فیلم های خسرو شکیبایی به شمار میآید و یکی از بهترین فیلم های داریوش مهرجویی دربارهی زنان است. سارا یکی از مهمترین فیلمهای سینمای ایران بوده که در جشنوارههای بینالمللی هم خوش درخشید.
این اثر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه از یازدهمین جشنواره فیلم فجر، بهترین فیلم در چهل و یکمین جشنواره فیلم سنسباستین، برنده جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در جشنواره سه قاره و جوایز بسیار زیاد دیگری شد. فیلم سارا با داستانی جذاب هنوز هم دیدنی است.
خلاصه داستان: حسام برای درمان مجبور میشود به خارج از کشور سفر کند. سارا همسر او هزینهی سفر او را میپردازد و میگوید که این پول ارثیه بوده که از پدرش به او رسیده است. حسام پس طی یک دروه بیماری، بهبود مییابد. در این میان سارا بی آنکه همسرش بداند، با کار سخت و مداوم خیاطی تلاش دارد بدهیهایش را پرداخت کند. اما اتفاقهای غیرقابل پیشبینی او را دچار چالش میکند.
پری
- ژانر: اجتماعی ماجرایی فلسفی
- تاریخ انتشار: 1373
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- نویسنده: داریوش مهرجویی
- تهیهکننده: امیرحسین شریفی
- بازیگران اصلی: نیکی کریمی، خسرو شکیبایی، علی مصفا، توران مهرزاد، فرهاد جم، پارسا پیروزفر
پری یکی از بهترین فیلم های خسرو شکیبایی بوده که براساس رمان فرانی و زویی و داستانکوتاه یک روزِ خوش برای موزماهی، نوشتهی جروم دیوید سالینجر ساخته شده است.
خلاصه داستان: یک دختر دانشجوی ممتاز و زیبا با نام پری، با خواندن یک کتاب عجیب درگیر تحولات فکری میشود. این کتاب متعلق به برادر بزرگتر او اسد بوده که در سانحهی آتشسوزی کلبهاش فوت کرده است.
این دختر پس از مطالعه کتاب از زندگی معمولی دل میبرد و در وادی غمانگیز و دردناک پریشانی سرگردان میشود. در این میان برادر دیگر او در تلاش است تا او را از پریشانی نجات دهد.
بیشتر بخوانید:
سریال های شبکه نمایش خانگی 1401
کیمیا
- ژانر: درام خانوادگی جنگ
- تاریخ انتشار: ۱۳۷۴
- کارگردان: احمدرضا درویش
- تهیهکننده: شرکت سهامی پخشیران
- نویسنده: احمدرضا درویش
- بازیگران: خسرو شکیبایی، بیتا فرهی، رضا کیانیان، زهرا اویسی
کیمیا یکی از پرافتخارترین و بهترین فیلم های خسرو شکیبایی در کارنامه هنری این بازیگر محبوب کشورمان است. جوایز خسرو شکیبایی برای بازی در کیمیا عبارتند از:
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از سیزدهمین جشنواره فیلم فجر
- برنده آهوی بلورین مردم به عنوان بازیگر برگزیده سینمای دفاع مقدس از ششمین جشن سینمای ایران
- نامزد دریافت آهوی بلورین مردم به عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد از ششمین جشن سینمای ایران
خلاصه داستان: در ابتدای جنگ ایران و عراق، همسر رضا باردار است و رضا او را به بیمارستان میرساند و خودش اسیر عراقیها میشود. همسر رضا هنگام عمل جراحی میمیرد.
پزشکی که جراحی او را به عهده داشته فرزند رضا را نجات میدهد. نه سال بعد، وقتی رضا از اسارت آزاد میشود متوجه میشود همه اعضای خانوادهاش را از دست داده است. حالا او در جستجوی تنها بازماندهاش، فرزندش است.
خواهران غریب
- ژانر: درام خانوادگی
- تاریخ انتشار: ۱۳۷۴
- کارگردان: کیومرث پور احمد
- تهیهکننده: مهدی صباغزاده
- نویسندگان: کیومرث پور احمد، اصغر عبداللهی بر پایه کتابی از اریش کستنر
- بازیگران اصلی: خسرو شکیبایی، افسانه بایگان، پرویندخت یزدانیان، لادن طباطبائی، الهه علییاری، الهام علییاری
در فیلم خواهران غریب خسرو شکیبایی یک آهنگساز است که در زندگی شخصی و کاریاش با مشکلاتی روبرو شده است. این اثر پوراحمد یکی از بهترین فیلم های درباره موسیقی و خواننده ها به شمار میآید.
خلاصه داستان: نرگس و نسرین دوقلوهایی هستند که پس از جدایی پدر و مادرشان از هم دور ماندهاند. یکی از آنها با مادرش و دیگری همراه پدرش که آهنگساز است زندگی میکند.
آنها پس از اینکه یکدیگر را در جشن مدرسه پیدا میکنند، تصمیم میگیرند جایشان را باهم عوض کنند، پس مدتی برای پیوند دوباره پدر و مادرشان وانمود میکنند که گم شدهاند. پدر و مادر نرگس و نسرین همهی شهر را میگردند و سرانجام آن دو را در خانه مادربزرگ پیدا میکنند.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم ها و سریال های پارسا پیروزفر
بهترین فیلم های تاریخی ایرانی [15 عنوان برتر]
درد مشترک
- ژانر : اجتماعی
- تاریخ انتشار : ۱۳۷۳
- کارگردان : یاسمین ملک نصر
- بازیگران: خسرو شکیبایی، یاسمین ملک نصر، رضا کیانیان، فریده صابری، متین اسکندری
خلاصه داستان : فیروزه و سیاوش زن و شوهری هستند که سرد و گرم زندگی را تجربه کردهاند. سختی و تلخیهایش را پذیرفتهاند و با شادی هایش سرمست شدهاند. مهمانان آنها دکتر و فریبا هستد که از ناکامی زندگی پریشان هستند و فکر میکنند همه چیز را باختهاند، اما وقتی مهمانی فیروزه و سیاوش میشوند و ارتباطی دوستانه بین آنها شکل میگیرد، به درکی از یک درد مشترک میرسند.
کاغذ بی خط
- ژانر: اجتماعی، خانوادگی
- تاریخ انتشار: ۱۳۸۰
- کارگردان: ناصر تقوایی
- نویسنده: ناصر تقوایی بر اساس طرحی از مینو فرشچی
- بازیگران: خسرو شکیبایی، هدیه تهرانی، جمشید مشایخی، جمیله شیخی، نیکو خردمند
یکی دیگر از بهترین فیلمهای خسرو شکیبایی کاغذ بی خط است که با بازی در آن موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد سینما، از ششمین دوره جشن حافظ شد.
خلاصه داستان: رویا و همسرش جهانگیر به همراه ۲ فرزندشان اعضای یک خانوادهی چهارنفره هستند که یک زندگی عادی را سپری میکنند، اما در این میان، رویا حالی متفاوت دارد از این رو که دائم در حال خیالبافی و داستانگویی است.
جهانگیر با دیدن علاقهمندی همسرش به داستانسرایی، به او پیشنهاد میدهد که به آموزشگاه داستان نویسی برود و این جریان را به طور حرفهای دنبال کند و این تازه آغاز ماجراهایی است که فیلم کاغذ بی خط را شکل میدهد.
مزاحم
- ژانر: اجتماعی، درام
- تاریخ انتشار: ۱۳۸۰
- کارگردان: سیروس الوند
- تهیهکننده: سیروس الوند، داریوش بابائیان
- نویسنده: خشایار الوند
- بازیگران: خسرو شکیبایی، میترا حجار، امین حیایی، همایون ارشادی، سعید پیردوست، لعیا زنگنه
در ادامه معرفی بهترین فیلم های خسرو شکیبایی میرسیم به مزاحم که داستان جذابی دارد و توانست مورد توجه تماشاگران قرار گیرد.
خلاصه داستان: نیما دادگر و همسر جوانش غزل در حال نقشآفرینی در یک فیلم هستند که تلفنهای مشکوک زیادی آرامش آنها بهم میریزد و باعث ناراحتی و آشفتگی نیما و غزل میشود.
تا اینکه مزاحم تلفنی به نیما میگوید که او همان قاتل همسر سابق نیماست و حالا تصمیم گرفته غزل را بکشد. چون مزاحمتها با صدای یک زن است و برای همین غزل نسبت به نیما مشکوک می شود و این باعث درگیری آنها با هم میشود. اما سرانجام نیما دختر مزاحم را پیدا میکند و اتاقش را پر از عکسهای خود میبیند.
بیشتر بخوانید:
بهترین سریال های تاریخی ایرانی ؛ بر اساس امتیاز IMDb
بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی
دختری به نام تندر
- ژانر: اجتماعی، درام، خانوادگی
- تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۸۰
- کارگردان: حمیدرضا آشتیانیپور
- تهیهکننده: علی آشتیانیپور
- نویسنده: حمیدرضا آشتیانیپور
- بازیگران: خسرو شکیبایی، لادن مستوفی، پارسا پیروزفر، ماهایا پطروسیان
در ادامهی نوشتار بهترین فیلم های خسرو شکیبایی میرسیم به دختری به نام تندر که داستانی جذاب دارد و شکیبایی در آن بازی درخشانی از خود به نمایش گذاشته است.
خلاصه داستان: دختری به نام آذر با کارهای خود نشان میدهد دوست ندارد دختر باشد. او همیشه رفتارها و کارهای پسرانه انجام میدهد. آذر که به موتور سواری، علاقه دارد، پس از مدتی با داستان دختری به نام تندر آشنا میشود. پارسا پیروزفر در این فیلم در نقش رعد را ایفای نقش پرداخته است.
سالاد فصل
- ژانر : اجتماعی خانوادگی
- تاریخ انتشار : 1386
- کارگردان: فریدون جیرانی
- تهیهکننده: سید کمال طباطبایی
- نویسندگان: فریدون جیرانی، خسرو شکیبایی
- بازیگران: لیلا حاتمی، محمدرضا شریفینیا، مهناز افشار، رضا کرمرضایی، زهرا سعیدی، خسرو شکیبایی
فریدون جیرانی و خسرو شکیبایی باهم فیلمنامه سالاد فصل را نوشتند. شکیبایی در سالاد فصل با بازی درخشانش در نقش عادل مشرقی توانست در بیست و سومین جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شود.
خلاصه داستان: دختری به نام لیلا با حمید دوستدار آشنا میشود و این ارتباط مسیر جدیدی را پیش روی وی قرار میدهد. در این میان شخصی به نام عادل مشرقی دلبسته اوست، اما او چیزی از این موضوع نمیداند.
اتوبوس شب
- ژانر : اجتماعی خانوادگی
- تاریخ انتشار : 1386
- کارگردان: کیومرث پوراحمد
- تهیهکنندگان: کیومرث پوراحمد، مهدی همایونفر
- نویسنده: حبیب احمدزاده
- بازیگران: خسرو شکیبایی، محمدرضا فروتن، الناز شاکردوست، کوروش سلیمانی، امیرمحمد زند
کیومرث پوراحمد اتوبوس شب را بر اساس داستانهای شهر جنگی اثر حبیب احمدزاده نوشت، در 9 ماه آن را 5 بار بازنویسی کرد و سپس ساخت، او در این باره گفته است: «وقتی این کتاب را مطالعه کردم، داستان نوجوانی که چهل اسیر را از آبادان به ماهشهر میبرد، به قدری گیرا و جذاب بود که مرا به دنبال خود کشاند و گفت مرا بساز.»
اتوبوس شب در فهرست بهترین فیلمهای خسرو شکیبایی قرار دارد، در سال ۲۰۰۷ جایزه بهترین کارگردانی جشنواره بینالمللی فیلم خروس طلایی را دریافت کرد.
خلاصه داستان: نوجوان رزمندهای در شرایطی قرار گرفته که باید به تنهایی چند تن از اسیران عراقی را به پشت جبهه انتقال دهد. اما برای انجام این کار مشکلاتی سر راه او قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های کمدی ایرانی 1400
دست های خالی
- ژانر : درام خانوادگی
- تاریخ انتشار : 1386
- کارگردان: ابوالقاسم طالبی
- تهیهکننده: محمدرضا تختکشیان
- نویسنده: ابوالقاسم طالبی
- بازیگران: خسرو شکیبایی، مریلا زارعی، فاطمه گودرزی، مسعود رایگان، اصغر نقیزاده
خسرو شکیبایی در دست های خالی یکی دیگر از نقشآفرینیهای عالی خود را به نمایش گذاشت و برای این یازی زیبا نامزد نقش اول مرد در یازدهمین دوره جشن خانه سینما شد.
خلاصه داستان: دختری با نام حوریه که سالهاست از اسارت پدرش، امیرحسین، به دست عراقیها گذشته است، متوجه میشود پدرش با حال نامساعد روانی به وطن بازگشته است. اما در این میان یک جنایت پیچیده اتفاق میافتد و شیرینی بازگشت او را برای حوریه تلخ میکند.
شب
- ژانر : اجتماعی خانوادگی
- تاریخ انتشار : 1386
- کارگردان: رسول صدرعاملی
- تهیهکننده: سید کمال طباطبایی
- نویسنده: کامبوزیا پرتوی
- بازیگران: عزتالله انتظامی، امین حیایی، خسرو شکیبایی
شب که از بهترین فیلم های خسرو شکیبایی به شمار میآید، جایزه بهترین فیلم جشنواره مذهب ایتالیا را دریافت کرده است.
خلاصه داستان: گروهبان مامور تحویل دادن یک مجرم سابقهدار به زندان یکی از شهرستانهاست، شرایط طوری پیش میرود که او مجبور میشود که به همراه مجرم و دستبند، یک شب را در مشهد سپری کنند.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم و سریال های زهرا امیرابراهیمی
دل شکسته
- ژانر : عاشقانه خانوادگی
- تاریخ انتشار : 1387
- نویسنده: علی روئینتن
- کارگردان: علی روئینتن
- تهیهکننده: مجید اسماعیلی
- بازیگران: شهاب حسینی، بیتا بادران، خسرو شکیبایی، فریبا کوثری، محمود پاکنیت
دل شکسته یک فیلم عاشقانه خسرو شکیبایی در کارنامه هنری او به شمار میآید.
خلاصه داستان: دو جوان دانشجو با طرز فکر و سبک زندگی متفاوت (پسر داستان از خانواده شهید و مذهبی و دختر قصه از خانوادهای غیرمذهبی) که مجبور میشوند به اصرار استادشان با یکدیگر پایاننامهای مشترک بدهند و این آغاز آشنایی بیشتر و اتفاقهای جالب میان آنها میشود.
حیران
- ژانر : عاشقانه، اجتماعی
- تاریخ انتشار : 1388
- نویسندگان: نغمه ثمینی، شالیزه عارفپور
- کارگردان: شالیزه عارفپور
- تهیهکنندگان: رخشان بنیاعتماد، جهانگیر کوثری
- بازیگران: باران کوثری، مهرداد صدیقیان، فرهاد اصلانی، ژاله صامتی، خسرو شکیبایی
حیران آخرین فیلم خسرو شکیبایی بوده که همچون دیگر آثارش حرفهای و هنرمندانه در آن به ایفای نقش پرداخته است.
خلاصه داستان: دختری به نام ماهی عاشق یک پسر افغان میشود و برای رسیدن به او پدر و مادر خود را ترک میکند و به تهران میرود، پس دردسرهای بسیار با حیران ازدواج میکند، اما هنگامی که او منتظر به دنیا آمدن دخترش است شوهرش ناپدید میشود.
سوالات متداول
آخرین فیلم خسرو شکیبایی چه نام دارد؟
حیران آخرین فیلم خسرو شکیبایی است که کارگردانی آن را شالیزه عارفپور برعهده داشته است.
بهترین فیلم های خسرو شکیبایی کدامند؟
هامون، سارا، پری، اتوبوس شب، دست های خالی، کیمیا، سالاد فصل، کاغذ بی خط و ستارهها ۳: ستاره بود از بهترین فیلم های خسرو شکیبایی هستند.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های ایرانی 1401
- بهترین فیلم های عاشقانه 2022
- بهترین فیلم های نوید محمدزاده
- بهترین فیلم های کمدی 2022
- بهترین سریال های 1400
نظر شما در خصوص بهترین فیلم های خسرو شکیبایی چیست؟ آیا فیلم دیگری را میشناسید که در این لیست قرار بگیرد؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.