با همراهی افراد فعال در زمینه هوش مصنوعی کشور، اولین جلسه جمع سپاری برای قانون گذاری در این حوزه به منظور جمعآوری دیدگاهها و نظرات متخصصان و فعالان برگزار گردید. هدف از این جلسه ایجاد یک قانون مناسب برای ارتقا و تسهیل فعالیتهای افراد فعال در حوزه هوش مصنوعی بود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این جلسه، محمد مهدی غمامی، معاون تحقیقات، آموزش و حقوق شهروندی معاونت حقوقی ریاست جمهوری و سید محمد رضویزاده به عنوان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دیگر مدیران بخش خصوصی فعال در این حوزه، در مورد چالشها و فرصتهای حوزه هوش مصنوعی در کشور و جهان نظراتی ارائه کردند.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
- 18 کشور جهان توافق بین المللی ایمن سازی هوش مصنوعی را امضا کردند
- ساخت اکانت ChatGPT بدون شماره؛ مکالمه صوتی و چت فقط با ایمیل ممکن شد
- هوش مصنوعی کوپایلوت مایکروسافت به قابلیتهای GPT-4 Turbo مجهز میشود
قانون گذاری برای هوش مصنوعی در ایران به خرد جمعی سپرده میشود
رضویزاده به عنوان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسهای اعلام کرد که قانونگذاری در زمینه هوش مصنوعی از اهمیت بسیاری برخوردار است. او افزود: «تدوین، طراحی و قانونگذاری در حوزه هوش مصنوعی وظیفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه ICT میباشد و هدف اصلی این جلسه حضور تمام فعالان زمینه هوش مصنوعی، به ویژه بخش خصوصی، میباشد.»
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات میگوید که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشورهای دیگر توانستهاند گامهای مهمی بردارند. اما هنوز قانونی جامع برای مدیریت این حوزه وجود ندارد. او تأکید میکند که بخش خصوصی به دلیل فعالیتهای خود، از ابتدای ورود این تکنولوژی به کشور، پیشرفت چشمگیری داشته است. به نظر او، بخش خصوصی در این حوزه حتی از دولت پیشتر و پیشروتر است و بنابراین، نباید قوانینی را در دولت و حاکمیت ایجاد کنیم که باعث کند شدن رشد آنها شود.
در ادامه این جلسه، سید محمد مهدی غمامی، معاون تحقیقات، آموزش و حقوق شهروندی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری، همچنین به عزم دولت در حوزه قانونگذاری برای هوش مصنوعی اشاره کرد. او تأکید کرد که این قانون باید نظرات تمام فعالان بخش خصوصی را در خود جای دهد، تا بتواند توانایی مناسبی را که متخصصان این حوزه انتظار دارند، داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
- داون شدن ChatGPT هنوز ادامه دارد؛ OpenAI نگران حمله DDoS است
- چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک پست های ایکس را تحلیل می کند
- ویژگی جدید ChatGPT در کنفرانس توسعه دهندگان OpenAI مشخص شد
- ثبت نام جدید برای ChatGPT Plus موقتا متوقف شد؛ تصمیم OpenAI برای کنترل مصرف
- وحشت ریدلی اسکات از هوش مصنوعی ؛ کارگردان فیلم ناپلئون هوش مصنوعی را بمب هیدروژنی توصیف کرد
نظر شما دربارهی نحوهی قانون گذاری برای هوش مصنوعی در ایران چیست؟ شما تجربه استفاده از چت باتها و دیگر ابزارهای هوش مصنوعی را داشتهاید؟ لطفا دیدگاه خود را در بخش کامنت با تکراتو در میان بگذارید.