آمار و شواهد موجود حاکی از این است که ایجاد اخلال در روند مراقبت های بهداشتی و خدمات زایمان،عامل افزایش مرده زایی در دوران کرونا میباشد.
مطالعات بسیاری از سراسر جهان روند نگرانکنندهای را گزارش میکنند و میگویند از زمان آغاز دنیاگیری ویروس کرونا، افزایش چشمگیری در نسبت بارداریهای منتج به مردهزایی دیده شده است که در آن نوزادان در رحم مادر میمیرند.
پژوهشگران میگویند در برخی کشورها، زنان باردار بهدلیل محدویتهای ناشی از دستور خانهنشینی و ایجاد اختلال در مراقبتهای بهداشتی زنان باردار مراقبتهایی کمتری دریافت کردهاند. در این وضعیت، عوارضی که میتوانند به مردهزایی منجر شوند، در زنان باردار تشخیص داده نشدهاند.
چرا مرده زایی در دوران کرونا افزایش یافته است؟
بزرگترین مطالعه درزمینهی افزایش نرخ مردهزایی براساس دادههای بیش از ۲۰ هزار زن که در ۹ بیمارستان در نپال زایمان کرده بودند، در مجلهی The Lancet Global Health منتشر شد.
براساس این گزارش، مردهزایی از ۱۴ مورد در هر ۱،۰۰۰ زایمان در دوران قبل از اجرای دستور خانهنشینی در اواخر ماه مارس به ۲۱ مورد به ازای هر ۱،۰۰۰ زایمان در پایان ماه مه رسیده است که افزایش ۵۰ درصدی را نشان میدهد. بیشترین افزایش در چهار هفتهی اول دستور خانهنشینی مشاهده شد که در آن، مردم فقط برای خرید غذا و دریافت مراقبتهای ضروی اجازهی داشتند از خانه خارج شوند.
بیشتر بخوانید:
- بررسی اپلیکیشن تیک تاک
- آموزش حذف اکانت تیک تاک
- نحوه حل مشکل تیک تاک ؛ راه حل مشکل Tiktok در ایران را یاد بگیرید
دادههای مربوط به زایمان در بیمارستان بزرگی در لندن روند مشابهی را نشان داد. ماه جولای، اسما خلیل، متخصص زنان و زایمان در دانشگاه سنتجورج لندن و همکارانش افزایش تقریبا چهاربرابری را در شیوع مردهزایی در بیمارستان سنتجورج گزارش کردند که از ۲/۳۸ مورد بهازای هر ۱،۰۰۰ زایمان از اکتبر ۲۰۱۹ تا پایان ژانویهی سال جاری، به ۹/۳۱ مورد در هر ۱،۰۰۰ زایمان از فوریه تا اواسط جون رسیده بود.
خلیل میگوید در زمان دستور خانهنشینی، زنان باردار ممکن است دچار عوارضی شده باشند که تشخیص داده نشده است. آنها ممکن است در مراجعه به بیمارستان تردید داشتهاند؛ بنابراین، تنها زمانی پزشکان متوجه وضعیت آنها شدهاند که عارضه پیشرفت کرده باشد و نمیتوانستند کار چندانی درقبال آن انجام دهند.
بیشتر بخوانید:
- بهترین گوشی های 2020 اپل
- جدیدترین و بهترین گوشی های 2020 شیائومی
- بهترین گوشی های 2020 آنر
- بهترین گوشی های 2020 هواوی
- بهترین گوشی های ارزان قیمت چینی
- مقایسه گلکسی اس 20 سامسونگ و آیفون 11 اپل
- مقایسه گلکسی اس 20 سامسونگ و آیفون 11 اپل
- معرفی و بررسی مشخصات گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ
- بهترین گوشی های هوشمند میان رده 2020
نظر شما در خصوص افزایش نرخ مرده زایی در دوران کرونا چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید!