ب ام و سری ۴ یکی از کلاسهای جدید این شرکت آلمانی بوده که با تکیه بر ساختار مشترک با سری ۳ افسانهای، عملکردی بسیار بالا را از خود به نمایش میگذارد. در ادامه به معرفی و بررسی مشخصات مدلهای مختلف ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ خواهیم پرداخت.
ب ام و سری ۴ اولین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی در نمایشگاه خودروی دیترویت به نمایش عمومی درآمد و در انتهای همان سال نیز به عنوان مدل ۲۰۱۴ راهی بازارهای جهانی گردید. این خودرو تا کنون در سه کلاس بدنه کوپه (Coupe)، کانورتیبل (Convertible) با ۲ در و گرند کوپه یا فست بک (Fastback) با ۴ در تولید شده است. مانند سایر مدلهای تولیدی این شرکت نیز یک نمونه مجهز به کیتهای تقویتی M Power نیز وجود داشته که با آرایش در قدرتمندترین گونه، با شتاب اولیهای در حدود ۳.۸ ثانیه، عملکردی مشابه با خودروهای سوپر اسپرت را از خود به نمایش میگذارد.
ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸
ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ یکی از بهترین خودروهای کوچک/متوسط اسپرت بوده که در گونههای کوپه و کانورتیبل (سقف بازشو) تولید میشود. با توجه به ساختار مشابه با ب ام و سری ۳ در کنار ارتفاع پایینتر و پهنای بیشتر، این خودرو هندلینگ (فرمان پذیری) مناسبتری نسبت به والد خود دارد. شتاب بدون توجه به نوع موتور انتخابی بالا بوده و در کنار کیفیت بالای ساخت و سواری، رانندگی بسیار جذابی را برای راننده و سرنشینان رقم میزند.
علاوه بر این دو گونه، یک مدل در کلاس گرند کوپه ۴ در و دو مدل مجهز به کیتهای تقویتی شرکت ام پاور (M Power) نیز برای ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ وجود داشته که در مبحثی جداگانه و به تفصیل در مورد آن بحث خواهیم نمود. این خودرو با قیمت پایه نسبتا بالا و استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا و تکنولوژیهای مدرن، از خودروهای پایه و ورودی نمونههای لوکس به حساب میآید. در این نوشته به طور کامل و در بخشهای زیر به معرفی و بررسی این خودرو خواهیم پرداخت:
- تغییرات برای سال ۲۰۱۸
- نقاط ضعف و قوت
- طراحی ظاهری و بدنه
- طراحی داخلی و کابین
- موتور و پیشرانه
- تیپهای مختلف
- تجهیزات و امکانات سفارشی
- ایمنی و ابزارهای کمکی رانندگی
- تجربه رانندگی
- قیمت در بازارهای جهانی
- رقبا در بین خودروهای اسپرت لوکس پایه
- ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ در ایران
تغییرات جدید برای سال ۲۰۱۸
مدل سال ۲۰۱۸ این خودرو از لحاظ ظاهری تغییر خاصی نسبت به مدلهای پیشین نداشته و از تغییرات اعمال شده میتوان به بهروز رسانیهای جزئی در دو بخش عقبی و جلویی اشاره کرد که ظاهری متفاوت نسبت به مدلهای سری ۳ را برای آن رقم زده است. سیستم تعلیق و فنربندی نیز بهینه سازی شده که در کنار تنظیم دوباره سیستم فرمان، رانندگی مناسبتری را برای راننده و سرنشینان به وجود آورده است. از دیگر تغییرات جدید برای سال ۲۰۱۸ میلادی میتوان به اضافه شدن بخش پشت آمپر دیجیتال و کابین مجازی اشاره کرد که به عنوان بخشی از بسته سفارشی Executive به فروش میرسد.
نقاط قوت
- موتورهای با مصرف مناسب سوخت
- کیفیت بالای کابین
- استفاده از تکنولوژیهای مدرن روز در داخل اتاق
- تواناییهای دینامیکی و حرکتی بسیار بالا
- وجود سقف با جنس سخت (Hardtop) برای گونههای روباز که ضریب ایمنی را افزایش میدهد
نقاط ضعف
- قیمت بالای تجهیزات سفارشی
- عملکرد نامناسب سیستم استارت/استاپ موتور با وجود کاهش مصرف سوخت
طراحی ظاهری و بدنه
ب ام و سری ۴ مدل ۲۰۱۸ یک خودرو نسبتا کوچک بوده طولی در حدود ۴.۶۴۰ میلی متر، پهنایی در حدود ۱.۸۲۵ میلی متر در دو گونه کوپه و روباز داشته و ارتفاع آن نیز در حدود ۱.۳۷۷ میلی متر و ۱.۳۸۴ میلی متر در مدل کوپه و کانورتیبل است. مدل گرند کوپه فست بک نیز همین ابعاد را داشته اما ارتفاع آن بیشتر و در حدود ۱.۳۹۰ میلی متر است. فاصله دو محور عقب و جلویی تمامی مدلها نیز در حدود ۲.۸۱۰ میلیمتر است. برای درک بهتر ابعاد ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ میتوان اشاره کرد که این خودرو مابین نمونههایی مانند هیوندای سوناتا (Hyundai Sonata) با طولی در حدود ۴.۸۵۰ میلیمتر و تویوتا پریوس با طولی در حدود ۴.۵۴۰ میلیمتر و یا تویوتا کرولا با طولی در حدود ۴.۶۴۰ میلیمتر قرار میگیرد.
چراغهای جلویی مانند تمامی مدلهای ب ام و کشیده بوده که هماهنگی بسیار زیبایی با جلو پنجره خاص این شرکت با نام Kidney Grill دارد. خطوط جانبی نیز کشیده بوده که تکمیل کننده ظاهر اسپرت و تهاجمی کلی خواهد بود. چراغهای عقبی نسبتا بزرگ، سپر عقبی عضلانی، خروجیهای اگزوز دوبل و دیفیوزر (Diffuser) به همراه باله کوچک عقبی نصب شده بر روی بخش انتهایی در صندوق عقب، در کنار زیبایی، نمایی متناسب با عملکرد بالا را برای ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ رقم خواهد زد.
طراحی داخلی و کابین
در طراحی داخلی یک خودروی اسپرت، تمرکز اصلی بر روی راننده و راحتی وی بوده و در یک خودروی لوکس، آسایش سرنشینان مهمترین نکته به حساب میآید. ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ از هر دوی این خصوصیات سود میبرد و یک نمونه اسپرت لوکس با قیمت قابل قبول است. کابین تمامی مدلهای ب ام و از جمله سری ۴ در عین سادگی بسیار لوکس و زیبا بوده و ابزار و ادوات کنترلی به بهترین شکل ممکن چیده شده و در دسترس راننده قرار دارند. فرمان سه شاخه، زیبا و خوش دست بوده و با طراحی اسپرت، مجهز به دکمههای کنترلی سیستمهای کنترل سرعت، بلوتوث و سیستم صوتی، عملکردی بسیار دقیق دارد.
اکثر ابزار و ادوات کنترلی در بخش میانی داشبورد و کنسول میانی تعبیه شده و صفحه نمایشگر، با زاویه اندک به سمت راننده متمایل شده که موجب سهولت در کاربری میگردد. وجود تزئینات با مواد مختلف مانند فلز، چوب و چرم ظاهر اسپرتی را رقم زده و مواد اولیه استفاده شده نیز با جنس نرم خود، محیطی لوکس و مجلل در عین حال ساده را پدید میآورند. صندلیهای استاندارد، از انواع اسپرت بوده که هرچند به خوبی راننده و سرنشینان را در بر میگیرند و از تکانهای ناگهانی در حین عبور از پیچها با سرعت بالا جلوگیری میکنند، اما در مسیرها طولانی با توجه به خشکی، موجب خستگی میگردند.
فضای داخلی ، محفظه بار و صندوق عقب
از لحاظ فضای داخل کابین در بخش جلو، این خودرو بیشترین فضای ممکن برای سر و بالا تنه در این کلاس را در اختیار سرنشینان قرار داده ولی از لحاظ محیط موجود برای پاها، پس از رقبایی مانند لکسوس RC و Infinity Q۶۰ قرار میگیرد. اما در بخش عقبی این فضا بسیار بیشتر بوده و ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ جایگاهی در صدر جدول را به خود اختصاص میدهد.
در مدلهای کوپه، فضای در نظر گرفته شده برای صندوق عقب رقمی در حدود ۴۲۵ لیتر بوده که برای ابعاد خودرو عدد قابل توجه به حساب میآید. این محدوده در مدل کانورتیبل با توجه به اشغال فضایی نسبتا زیاد برای سقف سخت جمع شونده در حدود ۳۷۰ لیتر است که در صورت استفاده به صورت بدون سقف به ۲۲۰ لیتر کاهش خواهد یافت.
- بیشتر بخوانید: بررسی و مشخصات فنی مزدا 3 مدل 2018
موتور و پیشرانه
برای ب ام و سری ۴ مدل ۲۰۱۸ کوپه و کانورتیبل دو پیشرانه بنزینی اصلی وجود دارد. مانند تمامی مدلهای ب ام و نیروی تولیدی به چرخهای عقبی (RWD) منتقل شده اما قابلیت سفارش به صورت چهار چرخ متحرک یا به گویش این شرکت آلمانی xDrive نیز وجود دارد. این دو موتور عبارتند از:
- موتور ۴ سیلندر خطی ۲.۰ لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر
- موتور ۶ سیلندر خطی ۳.۰ لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر
موتور ۴ سیلندر خطی ۲.۰ لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر
این موتور نمونه استاندارد و پایه ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ بوده که بر روی مدل ۴۳۰i نصب میگردد. این موتور کوچک با حجم دقیق ۱.۹۹۸ سی سی و استفاده از سیستم توربو، توانایی تولید نیرویی در حدود ۲۴۸ اسب بخار را داشته و حداکثر گشتاور تولیدی آن نیز رقمی در حدود ۲۵۸ پاوند بر فوت (معادل ۳۵۰ نیوتون متر) بوده که با توجه به وزن پایین، عملکردی اسپرت را برای این خودو رقم خواهد زد. نیروی تولیدی نیز توسط یک جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک به صورت استاندارد و یا ۶ سرعته دستی به چرخهای عقبی و یا هر چهار چرخ منتقل میگردد.
این پیشرانه به صورت استاندارد از سیستم خاموش و روشن خودکار موتور در هنگام توقف و حرکت (Start Stop) استفاده کرده که قابلیت غیر فعال نمودن به صورت دستی را دارد. هرچند بهره گیری از این سیستم اندکی موجب کاهش مصرف سوخت میگردد، اما همانطور که اشاره شد، با توجه به نحوه عملکرد خود، یکی از نقاط ضعف بی ام و سری ۴ ۲۰۱۸ به حساب میآید.
- بیشتر بخوانید: توربوشارژر چیست و چه تاثیری در عملکرد خودرو دارد؟
عملکرد
با استفاده از این پیشرانه، ب ام و سری ۴ در زمانی در حدود ۶.۰ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت میرسد. حداکثر سرعت نیز در حدود ۱۳۰ مایل در ساعت (معادل ۲۰۹ کیلومتر در ساعت) بوده که عملکردی اسپرت را برای راننده به ارمغان میآورد.
مصرف سوخت
بر اساس اعلام EPA (آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا)، ب ام و ۴۳۰i کوپه ۲۰۱۸ با استفاده از این پیشرانه و بهره گیری از گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک، توانایی پیمودن مسافتی به طول ۲۴ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۹.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر شهری، ۳۴ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۶.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر بزرگراهی و ۲۷ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۸.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) به صورت میانگین را داشته که با توجه به قدرت و نحوه عملکرد، رقمی مناسب به حساب میآید.
این ارقام در صورت استفاده از گیربکس ۶ دنده دستی اندکی پایینتر بوده و مصرف سوخت این مدل از ب ام و سری ۴ مدل ۲۰۱۸ به ۲۱ و ۳۳ و ۲۵ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۱.۲ و ۷.۱ و ۹.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر شهری، بزرگراهی و سیکل میانگین افزایش خواهد یافت. مدلهای xDrive با استفاده از گیربکس اتوماتیک نیز با توجه به نحوه عملکرد متفاوت، پرمصرفتر از نمونه دیفرانسیل عقب بوده و مصرف سوختی برابر با ۲۳ و ۳۳ (معادل ۱۰.۲ و ۷.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر شهری و بزرگراهی دارد. ولی مصرف میانگین تقریبا ثابت بوده و در حدود ۲۷ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۸.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) است.
مصرف مدل کانورتیبل در صورت استفاده از سیستم انتقال نیرو به چرخهای جلویی برابر با نمونه کوپه بوده و برابر با ۲۴ و ۳۴ و ۲۷ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۹.۸ و ۶.۹ و ۸.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) است. این ارقام در صورت استفاده از سیستم چهار چرخ متحرک پایینتر بوده و برابر با ۲۲ و ۳۲ و ۲۶ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۰.۷ و ۷.۴ و ۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر شهری، بزرگراهی و میانگین خواهد بود.
موتور ۶ سیلندر خطی ۳.۰ لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر
این پیشرانه از موتور قدرتمند ۶ سیلندر ۳.۰ لیتری سود برده که با حجم دقیق ۲.۹۹۸ سی سی و استفاده از سیستم توربوشارژ، نیرویی در حدود ۳۲۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۳۳۰ پاوند بر فوت (معادل م نیوتون متر) را تولید میکند. نیروی تولیدی نیز به صورت استاندارد از طریق گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک و یا سفارشی به وسیله جعبه دنده ۶ سرعته دستی، به چرخهای عقبی (مدل sDrive) و هر چهار چرخ (مدل xDrive) مدلهای 440i منتقل میگردد. این موتور ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ نیز قابلیت استفاده از سیستم استارت استاپ خودکار را داشته که موجب اندکی صرفه جویی در مصرف سوخت به خصوص در مسیرهای پرترافیک شهری میگردد.
عملکرد
قابلیتهای حرکتی ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ در مدلهای کوپه و کانورتیبل ۴۴۰i با استفاده از این پیشرانه قدرتمند مناسبتر بوده و این خودرو به زمانی در حدود ۵.۰ ثانیه برای رسیدن از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت نیاز دارد. حداکثر سرعت نیز مانند سایر نمونههای آلمانی به ۱۵۵ مایل در ساعت (معادل ۲۵۰ کیلومتر در ساعت) محدود شده که در کنار هندلینگ خوب، سواری لذت بخشی را برای راننده و سرنشینان رقم خواهد زد.
مصرف سوخت
با توجه به حجم بیشتر، وزن و توان بالاتر، مصرف سوخت نیز بیشتر از نمونه مجهز به موتور پایه بوده و برابر با ۲۱ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۱.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر شهری، ۳۲ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۷.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر بزرگراهی و ۲۵ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۹.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) به صورت میانگین در گونه دیفرانسیل عقب و گیربکس اتوماتیک است. این ارقام در گونه دستی به ۱۹ و ۲۹ و ۲۳ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۲.۴ و ۸.۱ و ۱۰.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) کاهش مییابد.
مصرف ب ام و ۴۴۰i xDrive نیز تفاوت محسوسی با نمونه دیفرانسل جلوی sDrive نداشته و با برابر با ۲۱ و ۳۱ و ۲۵ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۱.۲ و ۷.۶ و ۹.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) با گیربکس اتوماتیک و ۱۹ و ۲۹ و ۲۳ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۲.۴ و ۸.۱ و ۱۰.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) بوده که با توجه به قدرت و گشتاور تولیدی، نشان از تکنولوژی ساخت بسیار بالای این موتور دارد. برای مقایسه میتوان به پژو پارس اشاره کرد که با قدرتی کمتر از ۱۱۰ اسب بخار، مصرفی در حدود ۱۱.۵ لیتر در شهر، ۸ لیتر در بزرگراه و ۹ لیتر به صورت میانگین دارد.
- بیشتر بخوانید: معرفی و بررسی بهترین خودروهای سال 2018
تیپهای مختلف ب ام و سری ۴ مدل 2018
این خودروی اسپرت با دو پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتری توربو و ۶ سیلندر ۳.۰ لیتری توربو در دو کلاس بدنه کوپه و سقف بازشو به فروش رسیده که مدلهای مجهز به موتور قدرتمند ۳.۰ لیتری، از امکانات پایه بالاتری سود میبرند. با پرداخت رقمی در حدود ۲.۰۰۰ دلار (نزدیک به ۱۰ میلیون تومان با احتساب دلار ۴.۸۰۰ تومانی در زمان نگارش) بیشتر، سیستم انتقال قدرت از دیفرانسیل عقب به چهار چرخ متحرک تغییر خواهد یافت. تیپهای مختلف ب ام و سری ۴ مدل ۲۰۱۸ عبارتند از:
- 430i Coupe
- 440i Coupe
- 430i Convertible
- 440i Convertible
430i کوپه
این مدل قیمت پایهای در حدود ۴۲.۵۰۰ دلار (معادل ۲۰۴ میلیون تومان) داشته و مدل استاندارد ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ به حساب میآید. از تجهیزات پایه نسبتا کامل و لوکس موجود در این تیپ میتوان به مواردی مانند نمونههای زیر اشاره نمود:
- رینگهای ۱۸ اینچی آلیاژی
- تمامی چراغها مجهز به لامپهای LED
- سانروف
- برف پاک کنهای خودکار حساس به بارش باران
- آیینههای با قابلیت تنظیم شدت نور به صورت خودکار
- مدلهای مختلف رانندگی با قابلیت تنظیم حساسیت پدال گاز و سیستم فرمان
- صندلیهای اسپرت با قابلیت تنظیم در ۱۰ جهت مختلف به صورت الکتریکی
- ذخیره تنظیمات صندلی راننده
- پوشش چرم مصنوعی ابزار و ادوات داخلی و فرمان
- سیستم تهویه مطبوع دوگانه خودکار (Dual Zone Climate Control )
- سیستم کنترل سرعت تطبیقی (Adaptive Cruise Control)
- سیستم نمایش فشار باد تایرها (TPMS)
- دوربین کمکی دنده عقب
- اتصال به گوشیهای تلفن همراه از طریق فناوری بدون سیم بلوتوث
- ورودی USB و iPod
- نسخه ۶.۰ سیستم اطلاعاتی سرگرمی (Infotainment) شرکت ب ام و با نام iDrive
- صفحه نمایش ۶.۵ اینچی رنگی لمسی
- سیستم صوتی قدرتمند با خروجی ۲۰۵ وات و ۹ بلندگوی مجزا
- پخش فایلهای MP۳ و CD و ورودی AUX به همراه رادیوهای HD
- خروجیهای برق ۱۲ ولت
440i کوپه
این تیپ قیمت پایهای در حدود ۵۱.۰۰۰ دلار (معادل ۲۴۵ میلیون تومان) دارد. مهمترین تفاوت این مدل از ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ با تیپ ۴۳۰i کوپه، استفاده از موتور قدرتمند ۶ سیلندر ۳.۰ لیتری توربو بوده و امکاناتی مانند نمونههای زیر به تجهیزات قبلی اضافه خواهد شد:
- ورود و استارت خودرو بدون نیاز به کلید (Keyless)
- باز کردن در صندوق عقب بدون نیاز به دست و با استفاده از حرکت پا
- پوشش چرم مرغوب ناپا (Nappa) برای غربیلک فرمان
- سیستم صوتی حرفهای ساخت شرکت هارمان کاردون (Harman Kardon) با ۱۶ بلندگوی جداگانه
ب ام و 430i کانورتیبل
این مدل از ب ام و سری ۴ مدل ۲۰۱۸ قیمت پایهای در حدود ۵۲.۵۰۰ دلار (معادل ۲۵۲ میلیون تومان) دارد. از لحاظ امکانات، این تیپ تفاوت خاصی با ب ام و ۴۳۰i کوپه نداشته و تنها تجهیزات خاص این کلاس بدنه مانند سقف فلزی با قابلیت جمع شدن، پخش کنندههای جریان باد، صندلیهای عقبی با قابلیت خم شدن و سیستم گرمایش برای گردن سرنشینان به آن اضافه میگردد.
- بیشتر بخوانید: اصطلاح رودستر به کدامیک از انواع خودرو اطلاق میگردد؟
ب ام و 440i کانورتیبل
تجهیزات این مدل از ب ام و سری ۴ سال ۲۰۱۸ نیز مشابه با امکانات تیپ ۴۴۰i کوپه بوده و امکانات موجود در مدل ۴۳۰i کانورتیبل نیز به آن اضافه میگردد. قیمت پایه این مدل نیز رقمی در حدود ۵۹.۵۰۰ دلار (معادل ۲۸۵ میلیون تومان) خواهد بود.
ب ام و M۴
مشابه با تمامی محصولات، ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ نیز قابلیت استفاده از کیتهای تقویتی بخش تیونینگ داخلی این شرکت با نام ام پاور (M Power) را نیز دارد. این مدل قیمت پایهای در حدود ۶۹.۰۰۰ دلار (معادل ۳۳۰ میلیون تومان) در کلاس بدنه کوپه و ۷۷.۵۰۰ دلار (معادل ۳۷۰ میلیون تومان) در کلاس کانورتیبل دارد.
موتور استفاده شده در ب ام و M۴ مدل ۲۰۱۸ نیز یک نمونه قدرتمند ۶ سیلندر ۳.۰ لیتری بوده که با استفاده از سیستم توربوشارژر دوگانه (Twin Turbo) نیرویی در حدود ۴۲۵ اسب بخار را در اختیار راننده قرار میدهد. عملکرد این اتومبیل اسپرت جالب توجه بوده و در عرض تنها ۴.۰ ثانیه در مدل کوپه و ۴.۳ ثانیه در مدل سقف بازشو از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت خواهد رسید. به دلیل طیف گسترده تجهیزات و امکانات و همچنین بستههای سفارشی تزئینی، کمکی رانندگی و تقویتی، در مبحثی جداگانه به بررسی این سوپر اسپرت کوچک خواهیم پرداخت.
- بیشتر بخوانید: تاریخچه بخش تقویت شرکت ب ام و (ام پاور)
تجهیزات و امکانات سفارشی
مانند تمامی مدلهای تولیدی این شرکت، ب ام و سری ۴ مدل ۲۰۱۸ نیز قابلیت تجهیز به طیف گستردهای از امکانات سفارشی را داشته که قیمت آن را تا نزدیک به ۷۵.۰۰۰ دلار (معادل ۳۶۰ میلیون تومان) افزایش خواهد داد. نمونههایی از این تجهیزات و امکانات عبارتند از:
- کیت بدنه M
- ادوات تقویتی M شامل مواردی مانند ترمز، غربیلک فرمان، سیستم تعلیق و …
- رینگهای ۱۹ اینچی آلیاژی
- سیستم ناوبری ماهوارهای (Navigation)
- سیستم گرمکن برای صندلیهای جلویی
- پشت آمپر دیجیتال
- چراغهای جلویی تطبیقی با قابلیت چرخش در جهت پیچها
- هدآپ دیسپلی (HUD)
- سیستم کمکی پارک
- دوربینهای کمکی جانبی و نمای از بالا
- گرمکن برای غربیلک فرمان
- شارژ بدون سیم گجتها و گوشیهای تلفن همراه هوشمند
- اشتراک اینترنت در داخل کابین (Wi-Fi)
- پشتیبانی از نرم افزار Apple CarPlay برای اتصال به گوشیهای ساخت شرکت اپل
ایمنی و ابزار و ادوات کمکی رانندگی
ب ام و سری ۴ مدل سال ۲۰۱۸ به صورت استاندارد از سیستمهایی مانند کنترل پایداری فعال (Dynamic Stability Control)، کنترل کشش پویا (Dynamic Traction Control) ترمزهای ضد قفل دیسکی برای هر چهار چرخ، ترمز اتوماتیک در سرعتهای پایین و مجموعه کاملی از کیسههای هوا (جلویی، جانبی، پردهای جانبی و مخصوص زانوی سرنشینان جلویی) سود میبرد. امکانات فعال کمکی رانندگی و ایمنی نیز برای این خودرو قابل سفارش بوده که با قیمتی بسیار پایین در اختیار راننده و سرنشینان قرار خواهد گرفت. نمونههایی از این سیستمها عبارتند از:
- سیستم نمایش نقاط کور خودرو (Blind Spot Monitoring System)
- چراغهای نوربالای خودکار
- سیستم هشدار برخورد از جلو (Forward Collision Warning)
- ترمزهای اتوماتیک هماهنگ با سیستم FCW
- سیستم هشدار خروج مسیر حرکت از بین خطوط جاده (Lane Departure Warning)
هرچند این خودرو هنوز توسط هیچکدام از سازمانها و موسسات دولتی و خصوصی ایالات متحده، از لحاظ ایمنی مورد ارزیابی قرار نگرفته است، اما با توجه به سابقه این برند و نتایج کسب شده مدلهای قبلی توسط موسسه ایمنی اتحادیه اروپا و کسب ۵ ستاره ممکن، قطعا این نمونه نیز یک خودروی ایمن و مطمئن خواهد بود.
- بیشتر بخوانید: بهترینهای نمایشگاه خودروی شیکاگو 2018
تجربه رانندگی
بدون توجه به تیپ و یا پیشرانه استفاده شده، کابین ب ام و سری ۴ مدل ۲۰۱۸ با تکیه بر کیفیت بالای ساخت و مواد اولیه استفاده شده، محیطی بسیار زیبا و در کلاس جهانی را برای سرنشینان فراهم میکند. در مدلهای کانورتیبل، باز و بسته شدن سقف به زمانی در حدود ۲۰ ثانیه نیاز داشته و این امر تا سرعت ۱۸ کیلومتر در ساعت امکان پذیر است. وجود سیستم گرمایش گردن در این خودرو آن را به رقیب اصلی و مستقیم سیستمهای گرمکننده مرسدس بنز تبدیل نموده است.
ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ از لحاظ ابعاد و فضا بزرگتر از نسل قبلی سری ۳ بوده و با هندلینگ بسیار مناسب خود، توانایی عبور با بالاترین ضریب پایداری در با سرعتهای بالا از پیچها را دارد. موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری توربو نیرویی کافی را برای این خودرو فراهم کرده و با شتابی در حدود ۶ ثانیه، یک اتومبیل اسپرت به حساب میآید. اما در صورت بهره گیری از موتور ۶ سیلندر ۳.۰ لیتری توربو، با کاهش شتاب اولیه به کمتر از ۵ ثانیه، مدلهای ۴۴۰i جذابیت بسیاری برای علاقمندان سرعت خواهد داشت.
- بیشتر بخوانید: بهترینهای نمایشگاه دیترویت 2018
قیمت در بازارهای جهانی
ب ام و سری ۴ مدل سال ۲۰۱۸ با قیمت پایهای در حدود ۴۲.۵۰۰ دلار (معادل ۲۰۴ میلیون تومان) در گونه کوپه به فروش میرسد که از این لحاظ و با توجه به سطح تجهیزات، قدرت پیشرانه، عملکرد سیستمهای ایمنی و کمکی رانندگی و همچنین آراسته شدن به این برند خاص، رقمی قابل قبول به حساب میآید.
اما در صورت استفاده از تمامی تجهیزات ممکن، این اسپرت کوچک با رقمی در نزدیک به ۸۰.۰۰۰ دلار (نزدیک به ۳۸۰ میلیون تومان) یک خودرو بسیار گرانقیمت به حساب آمده و مشتریان توانایی خرید نمونهها سری ۵ با قیمت پایهای در حدود ۶۰.۰۰۰ دلار یا سری ۶ جی تی با قیمتی در حدود ۷۲.۰۰۰ دلار و یا نمونههای شاسی بلند X۵ و X۶ را خواهند داشت.
رقبا در بازارهای جهانی
حریفان اصلی و شاخص ب ام و سری ۴ مدل ۲۰۱۸ در بازارهای جهانی عمدتا رقبای سنتی و ملی این خودرو هستند. نمونههایی از این اتومبیلهای لوکس اسپرت در کلاس کوپه عبارتند از:
- آئودی A5 با قیمت پایهای در حدود ۴۴.۰۰۰ دلار (معادل ۲۱۰ میلیون تومان)
- اینفینیتی Q60 با قیمت پایهای در حدود ۴۰.۰۰۰ دلار (معادل ۱۹۰ میلیون تومان)
- مرسدس بنز کلاس C با قیمت پایهای در حدود ۴۱.۵۰۰ دلار (معادل ۲۰۰ میلیون تومان)
- لکسوس RC با قیمت پایهای در حدود ۴۲.۰۰۰ دلار (معادل ۲۰۲ میلیون تومان)
از رقبای گونه مجهز به کیت M Power نیز میتوان به مواردی مشابه نمونههای زیر اشاره نمود:
- فورد موستانگ شلبی (Shelby GT350) با قیمت پایهای در حدود ۵۷.۰۰۰ دلار (معادل ۲۷۵ میلیون تومان)
- آئودی S۵ با قیمت پایهای در حدود ۵۶.۰۰۰ دلار (معادل ۲۷۰ میلیون تومان)
- مرسدس AMG C43 با قیمت پایهای در حدود ۵۴.۵۰۰ دلار (معادل ۲۶۰ میلیون تومان)
- دوج چلنجر SRT با قیمت پایهای در حدود ۵۱.۰۰۰ دلار (معادل ۲۴۵ میلیون تومان)
- شورولت کامارو ZL1 کانورتیبل با قیمت پایهای در حدود ۶۲.۵۰۰ دلار (معادل ۳۰۰ میلیون تومان)
قیمت ب ام و سری ۴ در ایران
با توجه به وضع قوانین واردات خودرو بر اساس حجم موتور، هر دو گونه ب ام و 430i و 440i قابلیت ورود به بازار ایران را دارند. اما محدودیت قیمت ۴۰.۰۰۰ دلاری اعمال شده، تنها ب ام و ۴۳۰i کوپه را در فهرست خودروهای مجاز قرار داده و سایر مدلها برای افراد عادی جزو لیست سیاه قرار دارند؛ هرچند به احتمال زیاد مانند سالهای گذشته، شاهد سواری آقازادهها و افراد با ژن خوب با این خودروها خواهیم بود.
قیمت ب ام و سری ۴ کوپه در مدل 430i و قرار گرفتن در رده ۲ جدول حجم موتور، با تعرفههای قدیمی در حدود ۳۵۰ میلیون تومان (۷۳.۰۰۰ دلار) و با تعرفههای جدید در حدود ۴۰۰ میلیون تومان (۸۳.۵۰۰ دلار) بوده ولی همانطور که شاهد بودیم، مبلغ فروش نمونههایی مشابه افزایشی چند صد میلیون تومانی داشته که به جیب افراد خاص و قدرتمندان و مقامات امنیتی رده بالا و دلالان و واسطهها واریز میگردد.
با رقم پرداختی محاسبه شده برای ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸ با فرمولهای ارائه شده توسط مقامات، در حال حاضر میتوان نمونههای مانند کیا سورنتو (Kia Sorento)، هیوندای سانتافه (Hyundai Santa Fe)، رنو کولئوس (Renault Koleos)، تویوتا کمری (Toyota Camry) و یا اتومبیلهایی از این دست را خریداری کرد که همگی در جمع خودروهای ارزانقیمت بازارهای جهانی قرار میگیرند.
گالری تصاویر ب ام و سری ۴ ۲۰۱۸
منبع: BMW