یک کشور 100 میلیون نفری بدون قربانی کرونا و هم مرز با چین است. چگونه شده است که شیوع کرونا جان هیچ کس را در این کشور نگرفته است؟
ویروس کرونای جدید (SARA-Cov-2) تاکنون بیش از 2.8 میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و حدود 200 هزار نفر را به کام مرگ کشانده است. بیماری کووید ۱۹ بزرگترین بحران اجتماعی و اقتصادی را در چنددهه گذشته سبب شده است. اما در این میان کشوری هست که تا کنون هیچ مرگی در نتیجه کرونا در آن ثبت نشده است.
کشوری که از 21 آوریل، حدود 268 مورد مثبت کرونا، و 140 مورد بهودی کامل را گزارش داده است. دلیل این که این کشور مورد مرگ و میر نداشته به استراتژی سهجانبه دولت بازمیگردد. این انتخابهای سیاسی ممکن است با آزادیهای مدنی جامعه سازگار نباشند؛ اما به آنها در کنترل بحران کمک کرده است.
کشور 100 میلیون نفری بدون قربانی کرونا کجاست؟
از ماه فوریه، هر مسافری که وارد یک شهر بزرگ ویتنام شود، دمای بدن او کنترل میشود. افراد باید با پر کردن یک فرم اطلاعات شخصی، اطلاعات مربوط به سفر و سلامتی خود را اعلام میکنند. انجام این اقدامات برای تمام افرادی که وارد شهرهای بزرگ، ساختمانهای دولتی و بیمارستانها میشوند، الزامی میباشد.
افرادی با دمای بدن بیش از 38 درجه به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل میشوند. همچنین افرادی که در مورد سلامتی خود دروغ گفته باشند، مجرم شناخته میشوند. مشاغلی از جمله بانکها، رستورانها و مجتمعهای آپارتمانی نیز غربالگری خاص خود را اعمال میکنند.
همچنین آزمایشهای فشردهای در کل کشور انجام میشوند و ایستگاههای تست بیماری در شهرها مستقر شدهاند که تمام شهروندان میتوانند استفاده کنند. افرادی که در نزدیکی موارد کرونای مثبت زندگی میکنند، گاهی کل یک خیابان یا یک روستا، به سرعت مورد آزمایش قرار گرفته و قرنطینه میشوند.
بیشتر بخوانید:
- بهترین اقتصادهای جهان در سال 2020
- با ارزش ترین پول های جهان ؛ با ارزشمندترین ارزهای دنیا در سال 2020 آشنا شوید
- کانال ها و گروه های اد کن پول بگیر تلگرامی ؛ خیرات پول یا شیوه کلاهبرداری خلاقانه؟
- بررسی میزان مصرف اینترنت روبیکا
تحقیقات در مورد تولید کیتهای تشخیص مقرون به صرفه نشان میدهد که ویتنام تا 5 مارس، سه نوع مختلف کیت تشخیص را تأیید کرده که هر کدام بیش از 25 دلار هزینه نداشته و نتیجه آزمایش را در عرض 90 دقیقه نشان میدادند. تمام این کیتها در ویتنام تولید میشوند و در حقیقت تولید این کیتهای کمهزینه، از اهمیت ویژهای برای ویتنام، کشوری با اقتصاد نوظهور، برخوردارند.
قرنطینه هدفمند در ویتنام
دومین استراتژی ویتنام، قرنطینه میباشد. این سیاستهای سخت گیرانه ویتنام را به کشور 100 میلیون نفری بدون قربانی کرونا تبدیل کرده است. از اواسط فوریه، هر فرد ویتنامی که از خارج، وارد کشور شده است، به مدت 14 روز قرنطینه شده و تست کرونا دادهاند. این استراتژی برای افراد خارجی ساکن ویتنام نیز اعمال میشود. اگر مشخص شود که فردی با موارد کرونای مثبت تماس داشته است، او را در قرنطینه اجباری قرار میدهند.
در ماه مارس، ویتنام شروع به قرنطینه کل شهرها یا مناطق خاص کرد. سفرهای بین شهری نیز بسیار محدود شدهاند. در شهر داننگ، واقع در ویتنام مرکزی، هر شهروندی که مایل به ورود به شهر باشد، باید به مدت 14 روز در یک مرکز تصویبشده توسط دولت قرنطینه شود.
دور روستاهای با جمعیت 10000 نفر حصار کشیده شده است. حتی یک مرکز درمانی مخصوص کووید-19، به دلیل مثبت بودن تست کرونای یکی از کارمندان، در اواخر ماه مارس قرنطینه شده است. مشاغل نیز، اعم از دولتی و غیردولتی، تعطیل شده و صنعت گردشگری و هواپیمایی نیز کاملا راکد شدهاند.
بیشتر بخوانید:
- کمک های چهره های مشهور به بحران همه گیری کرونا ؛ بخشندهترین میلیاردرها کدامند؟
- دانلود و بررسی اپلیکیشن ماسک ؛ جدیدترین مبارزه مجازی علیه کرونا
- هشدار WHO: موج شدیدتر ویروس کرونا در راه است
سیاستهای سختگیرانه و حمایتی دولت ویتنام
از اوایل ژانویه، دولت ویتنام به مردم در مورد جدی بودن ویروس کرونا هشدار میدهد. دولت میگوید این فقط یک سرماخوردگی شدید نیست؛ بلکه باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. همچنین به مردم توصیه میکند که خود و دیگران را در معرض خطر قرار ندهند.
دولت در روشهای ارتباطی خود خلاقیت به خرج میدهد. مواردی که تاثیر گذار بودهاند و ویتنام را به کشور 100 میلیون نفری بدون قربانی کرونا تبدیل کرده است. هر روز بخشهای مختلف دولت ویتنام، از نخست وزیر گرفته تا وزارت بهداشت، وزارت اطلاعات و ارتباطات و دولتهای استانی، به شهروندان پیامهایی حاوی اطلاعات میدهند. جرئیات مربوط به علائم بیماری و اقدامات لازم جهت پیشگیری، به تلفنهای همراه در سراسر کشور مخابره میشود.
همچنین دولت از هنر برای اطلاعرسانی به مردم کمک میگیرد. مانند تمبرهایی که پیامهای بهداشتی در مورد ویروس را منتشر میکنند؛ و پوسترهایی که شهروندان را نسبت به نقش خود در جلوگیری از انتشار بیشتر ویروس، آگاه میکنند.
علاوه بر تمام اینها، دولت اطلاعات شخصی مربوط به افراد مبتلا و یا افرادی که، در موارد نادر، از قرنطینه فرار کردهاند را فاش میکند. شکی نیست که ویتنام در کاهش شیوع ویروس موفق بوده است. این اقدامات به این معنی است که ویتنام هنوز همهگیری گستردهای را در کشور تجربه نکرده است.
شیوعی که میتواند شهری مانند هوشیمین، با جمعیت 11 میلیون نفری را ویران کند و سیستم بهداشت عمومی را تحتالشعاع قرار دهد. اگرچه ممکن است این اقدامات مطابق با آرمانهای لیبرالی نباشند، اما ویتنام را از قرارگیری در شرایط بسیار بحرانی نجات دادهاند. در حالی که کووید-19 در سایر کشورهای در حال توسعه به شدت در حال پبشروی است، اما ویتنام درس بزرگی به دولتها داده است.
بیشتر بخوانید:
- ایمنی گله ای یا ایمنی جمعی چیست؟
- تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس
- تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه
- بهترین اپلیکیشن های ورزشی
- راه های انتقال و پیشگیری از ویروس کرونا
- نشانهها و علائم ویروس کرونا
- کشنده ترین و مرگبارترین ویروس های تاریخ
.
منبع: medicalxpress