دورکاری در قرنطینه در طول همهگیری کووید-19 به معنای استفاده زیاد از نرمافزارهای ویدیوکنفرانس، نظیر اپلیکیشن زوم و هاوس پارتی، است. این امر تأثیرات غافلگیرکنندهای دارد.
با ورود نرمافزارهای ویدیوکنفرانس، دیگر نیازی به آرایش و تعویض لباس راحتیمان نداریم. با این اوصاف چرا جلسات آنلاین خستهکنندهتر از جلسات حضوری هستند؟
در این جلسات آنلاین و در غیاب بسیاری از نشانههای غیرکلامی و زبان بدن، برای اینکه علاقهمند به نظر برسیم باید روی کلمات و تماس چشمی با فرد مقابل تمرکز داشته باشیم.
در جلسات حضوری فقط به تبادل دانش پرداخته نمیشود، بلکه تشریفات اعمال شده در دفاتر نیز مهم هستند. این تشریفات باعث راحتی مهمانان شده و برای ایجاد روابط دوستانه ضروری هستند. جلسات چهره به چهره همچنین سازوکارهای مهمی برای برقراری ارتباط میان نگرشها و احساسات همکاران و شرکای تجاری محسوب میشوند.
با بررسی بیشتر این موضوع با تکراتو همراه باشید!
چرا دورکاری در قرنطینه خستهکنندهتر از کار حضوری شده؟
احساسات پیروی تمام رفتارهای ما بوده و بر مدیریت تصمیمگیریها ما مؤثرند. مباحث حساس غالبا مارا ملزم میکنند تا به ظرافتها توجه کنیم و همدلی نشان دهیم.
مغز ما میتواند کارهای زیادی به طور آگاهانه، فقط یک بار، انجام دهد؛ زیرا ما حافظه کاری محدودی داریم. در مقابل، ما میتوانیم اطلاعات خیلی بیشتری را به طور ناخودآگاه پردازش کنیم؛ همانطور که با زبان بدن انجام میدهیم. جلسات آنلاین بار شناختی ما را افزایش میدهند؛ زیرا ویژگیهای آنها ظرفیت هوشیاری زیادی را به خود اختصاص میدهند:
1. بسیاری از ارتباطات غیرکلامی را متوجه نمیشویم
احساسات و نگرشهای ما تا حد زیادی توطی ارتباطات غیرکلامی، مانند حالت صورت، لحن بیان، حرکات دست و سر و حالت بدن هنگام نشستن یا ایستادن منتقل میشوند. در جلسات حضوری میتوانیم این سیگنالهای غیرکلامی را پردازش کنیم و همزمان، به صحبتهای فرد مقابل گوش فرادهیم.
بیشتر بخوانید:
- فیسبوک مسنجر رومز (Facebook Messenger Rooms)
- معرفی، بررسی و سوالات متداول در مورد اپلیکیشن شاد
- فیلترشکن و پروکسی برای تلگرام دسکتاپ
اما در جلسات آنلاین، برای پردازش سیگنالهای غیرکلامی باید انرژی زیادی مصرف کنیم. وقتی بدن ما و فرد مقابل هماهنگ نباشند، مغزهایمان هماهنگ خواهند شد. این ناهماهنگی، که باعث میشود افراد احساسات متناقضی داشته باشند، ناخوشایند خواهد بود.
2. پشت سر ما اتفاقات غیرمنتظره میافتد
ما نسبت به فضای کاری از راه دور خود و کنترل رویدادهای غیرمنتظره، در حین برگزاری جلسات آنلاین، احساس نگرانی میکنیم. و مشخصا نمیخواهیم اعضای خانوادهمان اتفاقی وارد اتاق شده و در یک جلسه رسمی، آبروی ما را ببرند! اما چنین اتفاقاتی خبر نمیکنند.
3. در جلسات آنلاین تحرک وجود ندارد
در جلسات حضوری ما اغلب افراد را در راه رسیدن به محل قرار ملاقات میکنیم و در مورد موضوع جلسه، دیدگاههای خود را بیان میکنیم. این امر باعث افزایش انرژی ما میشود. اما در خانه، ممکن است بدون کمترین جابجایی و حرکتی و مدت طولانی بدون هیچگونه استراحت، در حال شرکت در ویدویوکنفرانس باشیم.
همچنین راه رفتن به عنوان عاملی برای افزایش خلاقیت برجستهسازی اهمیت بحث در راه رسیدن به محل جلسه شناخته شده است. تحرک در طول جلسه و برگزاری جلسات به صورت ایستاده برای ما بسیار مفید است. اما در تماسهای آنلاین نمیتوانیم تحرک داشته باشیم. 0
4. نگاه به صورت خودمان، باعث استرس میشود
تأکید زیاد روی سیگنالتهای صورت و توانایی دیدن تصویر خود، میتواند یک عامل استرسزا باشد. مشاهده سیگنالهای منفی در صورت خود، مانند عصبانیت و انزجار، میتواند منجر نأثیرگذاری بیشتر روی ما، نسبت به مشاهده همین نشانهها در صورت دیگران، شود.
بیشتر بخوانید:
- چرا نیویورکی ها در برابر ویروس کرونا ایمن هستند؟
- آیا بهبودیافتگان کووید 19 میتوانند دوباره بیمار شوند؟
- سرفه کرونایی ؛ کدام نوع سرفه نشانهای از ابتلا به کووید 19 است؟
- واکسن کرونا ؛ چگونه می خواهیم 7 میلیارد نفر را در برابر ویروس ایمن کنیم؟
5. مشکلات در برقراری ارتباطات مجازی
سکوت در جلسات حضوری مهم بوده و یک ریتم طبیعی ایجاد میکند. اما برقراری سکوت در یک تماس ویدیویی ممکن است باعث شود فکر کنید ارتباط شما به اینترنت دچار مشکل شده است. حتی تأخیر 1 تا 2 ثانیهای در میان صحبت، ممکن است باعث شود فکر کنید فرد مقابل مشتاق به ادامه جلسه نیست.
علاوه بر این، ناکامی افرادی که میکروفونهای خود را خاموش و روشن میکنند، در شروع صحبت، و همچنین سروصداهای پیشزمینه باعث میشوند تماس ویدیویی ناخوشایند و مشکل باشد.
مزایای دورکاری چیست؟
افرادی که از جلسات حضوری وحشت دارند، از جلسات آنلاین استقبال بیشتری میکنند و احساس راحتی بیشتری در طول جلسه دارند. گرچه تمرکز بیشتر روی ارتباط کلامی باعث تخلیه روحی میشود، اما ممکن است با کاهش سوگیری ارتباطات اجتماعی و عاطفی، عوارض جانبی بالقوهای داشته باشند.
چگونه خستگی دورکاری در قرنطینه را کاهش دهیم؟
با توجه به اینکه محل کار جدید بسیار متفاوت از قبلی خواهد بود، چندین گام وجود دارد که باعث کاهش اثرات منفی ناشی از جلسات آنلاین ویدیویی میشود.
در مرحله اول مطمئن شوید که جلسه ویدیویی باید برگزار شود؛ در برخی موارد ممکن است با انتشار یک فایل همراه با جزئیات، بتوانید نیاز را برآورده کنید. همچنین محدود کردن تعداد جلسات ویدیویی و به جای آن، استفاده از پیامرسان و ایمیل، میتواند مؤثر باشد. بعضی اوقات نیز شاید استفاده از تلفن همراه برای تماس ویدیویی بهتر باشد؛ تا بتوانید در طول جلسه تحرک داشته باشید.
بیشتر بخوانید:
- بیشترین فالوور اینستاگرام در سال 2020
- بهترین گوشی های سامسونگ در سال 2019
- بهترین انیمیشن های 2020
- بهترین گوشی های هوشمند میان رده 2020
.
منبع: sciencealert