مومو کیست و چالش مومو چگونه است؟ این سوالی است که این روزها بسیار با آن مواجه شدهایم. چرا که پس از دو سوال این چالش مجددا سر برآورده و حسابی وایرال شده است. در ادامه با تکراتو همراه باشید!
فضای مجازی بستری است که این روزها در تمام کشورهای دنیا به وسیله فناوریهای روز مورد استفاده قرار گرفته و در اکثریت قریب به اتفاق کشورهای جهان به عنوان فرصتی در اختیار جوامع بشری شناخته میشود.
بعد از فروکش کردن ماچرای نهنگ آبی چالش جدیدی در اپلیکیشن فیس بوک و واتس آپ ایجاد شده به نام مومو که تصویری ترسناک از یک زن است. مومو نام چالشی است که حرف و حدیثهای بسیاری حول آن بوجود آمده است. چالش مومو در واتساپ و فسبوک یک اکانت است که عکس پروفایل آن را تصویر یک عروسک ترسناک شامل شده و گفتههای پیرامون آن نشان میدهد که با هدف قرار دادن کودکان و نوجوانان آن را به انجام فعالیتهای خشونت آمیز ترغیب میکند. در ادامه این نوشتار به این پرسش پاسخ میدهیم که مومو کیست و چالش MOMO چگونه است ؟ با تکراتو همراه باشید!
مومو کیست و چالش مومو چگونه است؟
فضای مجازی در ظاهر شیوه زندگی کردن را برای انسان بهبود بخشیده و امورات او را تسهیل کرده است، گاهی بشر را با چالشهایی مواجه میکند که سردرآوردن از آن و چاده اندیشی دربارهاش ممکن است از توان بسیاری از افراد خارج باشد.چالش مومو تصویری ترسناک از زنی با ویژگی های گروتسک و برآمدگی چشم است که احتمالاً برگرفته از کار هنرمند ژاپنی Midori Hayashi است. هایاشی هیچ ارتباطی با بازی ندارد.
مومو کیست ؟ آنطور که دیلی میل گزارش داده است یک بازی آنلاین جدید و ترسناک و البته بسیار خطرناک در واتس آپ در هفته های اخیر در دنیا همه گیر شده و جان نوجوانان را تهدید میکند و خانواده ها نگران هستند که مانند نهنگ آبی منجر به مرگ و خودکشی زیادی شود.
بیشتر بخوانید:
با ورود فناوریها به زندگی انسان، بازیهای رایانهای نیز جایگاه ویژهای در بین کودکان و نوجوانان پیدا کردند و امروزه کودکان از زمانی که شناختهای اولیه خود را آغاز میکنند وابستگیشان به فناوری و نیازشان برای بازی با تلفن همراه، تبلت و کامپیوتر در رفتارهایشان نمود مییابد به طوری که بسیاری از نوجوانان در سنین کم به گیمرهای حرفهای تبدیل میشوند و همواره پیگیر نسخههای جدیدترین بازیهای روز دنیا هستند.
مومو با ارسال فرامینی و تصاویر خشونت به کاربر شروع می شود و در صورت عدم امتناع از رعایت قوانین بازی، کنترل کننده می ترسد. این بازی در اپلیکیشن واتس آپ گسترش پیدا کرده و به این صورت است که مرحله اول شماره تماسی بصورت ناشناس ، کاربران را به چالش دعوت کرده و آنها را تحریک میکند تا به مومو یک پیام ارسال کند.
مومو چیست؟
این پرسشی است که ذهن بسیاری را این روزها به خود مشغول کرده است. چاش مومو (Momo Challenge Hoax) یک حقه بازی و افسانه شهری در اینترنت است که شایعه گسترش آن در شبکه های اجتماعی و رسانه های دیگر است. گزارش شده است که کودکان و نوجوانان توسط کاربری به نام مومو فریب می خورند تا یک سری کارهای خطرناک از جمله حملات خشن ، خودزنی و خودکشی را انجام دهند.
همه ما به خاطر داریم که مدتی پیش تعداد زیادی از خانوادههای ایرانی به دلیل سهل انگاری والدین در کنترل فرزندانشان برای استفاده از بازیهای رایانهای و فریب خوردن فرزندان، داغدار کودکان و نوجوانانی شدند که تحت تاثیر بازی «نهنگ آبی» قرار گرفته بودند و پس از تهدیدهایی که از سوی این بازی برایشان به وجود میآمد، اقدام به خودکشی میکردند.
مراحل چالش مومو که به اشتباه بازی مومو هم معروف شده گاهی در بازیها و برنامههای کودکان ظاهر شده و به صورت آرام و دوستانه و یا گاهی با ایجاد ترس و وحشت کودک را مجبور به انجام کارهای هراسآور، آسیب به خود و دیگران و در نهایت خودکشی میکند و در صورت عدم تبعیت از دستورات، پیامهای تهدید کننده برای کودک ارسال میشود.
در سال 2016، یک هنرمند و مجسمه ساز جاه طلب معاصر، ذهنیت جدید وهم آور خود را به جهانیان نشان داد: مادر پرنده. چهره ای زیبا و زنانه با چشمان برآمده به حدی که در شرف دور شدن هستند و همچنین لبخندی که جوکر به آن حسادت می ورزد، موهای نامرتب و … تصویر واقعا ترسناک است، حتی در بی عاطف ترین فرد احساسات را برمی انگیزد.
بیشتر بخوانید:
چالش مومو و اظهار نظر کارداشیان سوپرمدل آمریکایی در مورد یوتیوب
جای تعجب نیست که چرا چالش مومو توانسته است با نیرویی افسانه ای که ماه ها ادامه داشت ترس بزرگسالان را به خود جلب کند. تصویر اول برای «چالش» وحشت آور است. به نظر می رسد کسی ولدمورت را با یک دختر ترکیب کرده و به طور غیرقابل توصیف تصمیم گرفته است که بدن او باید به پای بزرگ مرغ تبدیل شود. این چالش پیشینه طولانی داشته و ظهور جهانی آن برای اولین بار به سال ۲۰۱۸ بازمیگردد اما از چند روز پیش در قالب پیامرسان واتس اپ و در کشورهای مختلف سراسر جهان دوباره فعالیت خود را ادامه میدهد.
مومو یک زن ترسناک است و مومو در حقیقت یک عروسک ژاپنی است ، که در حساب اینستاگرامش قرار گرفته است ، اما پس از اینکه مومو به عنوان یک چالش خودکشی رواج یافت ، این عروسک در پروفایل کسی که با شماره های مختلف با شما تماس میگیرد قرار میگیرد.
چرا مومو پس از دوسال مجددا سر برآورد؟
حدودا دو سال پیش بود که در تکراتو از بازی خطرناک مومو گفته بودیم. چه شده است که دوباره این بازی سر زبانها افتاده است و مردم دائما میپرسند مومو کیست و چالش مومو چگونه است ؟
شیوع ویروس کرونا و تقویت آموزش مجازی در کشور باعث شد که دانش آموزان در رده سنی کودک و نوجوان بیش از پیش به سمت استفاده از فناوریها و بازیهای رایانهای سوق یابند و خانوادههایی که تا این زمان از حضور کودکانشان در این فضا ممانعت ورزیده بودند برای موفقیت، تحصیل فرزندان و جلوگیری از متاثر شدن آینده آنها از این شرایط، تن به حضور فرزند خود در این فضا بدهند.
با برگزاری آنلاین کلاسهای مجازی مدارس در پیامرسانهای مختلفی از جمله واتس اپ نگرانیهایی درباره تهدید امنیت کودکان مطرح شده که با پیگیری و پاسخ پلیس ایران نیز همراه بوده است.
داستان چالش مومو اولین بار مرتبط با ویدئوهای بارگذاری شده در یوتیوب مطرح و گفته شد که از طریق این ویدئوها از نوجوانان دعوت میشود با شمارهای در واتساپ تماس بگیرند و مطابق دستورات داده شده عمل کنند. دستورات داده شده به نوجوانان هم طبق ادعاها برای انجام کارهای خطرناک بود و شامل آسیب به خود میشد.
در چنین شرایطی که والدین بیش از پیش درباره سلامت روانی کودکانشان در این فضا نگران هستند، به تازگی «مومو» پا به دنیای دانش آموزان گذاشته و به کابوس شبانه آنها تبدیل شده است و در مقاطعی خواب شب را از چشمان کودکان ربوده است.
چالش MOMO چگونه است؟
تکرارهای دیگر داستان ادعا می کنند که این تصویر ترسناک است که در برنامه های کودکان مانند Peppa Pig یا بازی های ویدیویی مانند Fortnight در فیلم های ارسال شده در YouTube پخش شده است. حتی گزارش های خبری بیشتر می گویند این چالش به Snapchat نیز سرایت کرده است. اما واقعیت این است که این یک حقه وایرال است.
این روزها بازی مومو در قالب یک اکانت واتس اپ با پروفایل تصویر یک دختر ترسناک ظاهر شده و به موبایل قربانی پیام ارسال میکند. این پیام گاهی به صورت تبلیغات یا متن حاوی برنده شدن در قرعهکشی بوده و گاهی اوقات به قصد ایجاد رابطهای دوستانه با کودک و با کلمات زیبا خواهد بود.
هر چند این چالش سر و صدای زیادی در فضای مجازی به پا کرد اما هیچ ردپایی از آن در واقعیت پیدا نشد. در واقع بعد از گذشت چند ماه از آغاز این شایعات مشخص شد که این چالش اساسا دروغ است.یا لااقل به این شکلی که ادعا می شود نیست. در کشور ما حالا با تاخیری دو ساله این چالش سر و صدا به پا کرده است.
مومو مانند نهنگ آبی یک چالش اینترنتی بر بستر پیامرسان واتساپ است که در قالب اکانتی با همین نام به افراد پیام میدهد و پس از اینکه فرد این پیام را دید بر اساس اطلاعاتی که از بستر اینترنت جمع آوری کرده و یا با استفاده از تکنیک مهندسی اجتماعی، تهدید و ارعاب اطلاعاتی را از فرد اخذ میکند.
بیشتر بخوانید:
- آموزش کار با اپلیکیشن اینشات (InShot)
- آموزش کار با اپلیکیشن دیسکورد (Discord)
- فیلترشکن و پروکسی برای تلگرام دسکتاپ
- تلگرام آلفا (Telegram Alpha) بدون فیلتر برای دسکتاپ
مومو در مقاطعی با ارسال فایلهای آلوده دسترسی به بخشهای مختلف تلفن همراه کاربران مانند گالری، منطقه جغرافیایی و مخاطبین دسترسی مییابد؛ سپس کاربر را تهدید میکند که در صورت عمل نکردن به خواسته هایش، اطلاعات فرد را در شبکههای اجتماعی غیربومی مانند یوتیوب پخش میکند.
کودکان و نوجوانان باید بدانند که اگر با چنین پیام هایی در واتس اپ یا هر کجای دیگر رو به رو شدید و به شما گفته شده کاری بکنید، هرگز کاری نکنید، به افراد بزرگسال قابل اعتماد خود مثل پدر و مادر مراجعه کنید تا با آن ها صحبت کنید و اصلا نگران موضوعی نباشد. به یاد داشته باشید که این تصویر را برای شخص دیگری ارسال نکنید و این زنجیره ناسالم را همینجا متوقف کنید.
شایعات و صحبتهای میان مردم حکایت از آن دارد که در پیامهای مومو گفته میشود اگر کاربر از خواندن آن صرف نظر کند یا به آن پاسخی ندهد به او و خانوادهاش هنگام شب و زمانی که خواب هستند حمله خواهد شد و آنها کشته میشوند. بدین ترتیب کودک مجبور به چت با مومو شده و بایستی از دستورات پیروی کند.
تا به امروز هر چند برخی رسانهها درباره آن صحبت کرده و هشدار دادهاند اما اگر بخواهیم واقعیتها را در نظر بگیریم به نظر میرسد این داستان در کشور ما هم اصلا مسئله شایعی نیست و تا این لحظه هیچ موردی که نشان دهد چنین چالشی وجود خارجی دارد و باید به عنوان یک والد نگران آن باشیم، وجود ندارد البته باید مراقب بود چون این چالش فرصت سوء استفاده ، آزار یا شوخی اشتباه برخی را فراهم کرده است.
گفته میشود دستورات مومو حاوی کارهای خشونتآمیزی هستند که سبب آسیب به خود، دیگران و بلکه خودکشی میشود. حین انجام دستورات، ممکن است به کودک حملات پانیک رخ دهد که سبب افزایش ناگهانی سطح اضطراب او شده و در نهایت به افزایش خطر ایست قلبی در کودک ختم میشود.
آل داوود، کارشناس فضای مجازی درباره اقدامات دفاعی دیگر کشورها در برابر چالشهای خطرآفرین مجازی میگوید:
چالش مومو فقط در ایران نیست و در کشورهای دیگر نیز وجود دارد؛ کشورهای دیگر اجازه نمیدهند پیام رسانهای غیر بومیشان این چنین بی قانون در درون کشورشان فعالیت کنند و به وسیله شبکه ملی اطلاعاتشان توانسته اند به سرعت مشکل مومو را پیگیری و حل کنند.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت پیامرسانها در سایر کشورها توضیح میدهد: «از سوی دیگر همه پیامرسانهای خارجی در درون کشورهای پیشرفته دفتر حقوقی دارند.» وی افزود:
درصورتی که تهدید، اغتشاش، حمله سایبری، کلاهبرداری و یا چالش خطرناکی از سوی آن پیامرسان در داخل کشور رخ دهد باید به مراجع قضایی پاسخگو باشند؛ از همه مهمتر اینکه چنین پیامرسانهایی به کشورهای مقصد خود مالیات پرداخت میکنند، زیرا درحال مدیریت کسب و کارها و تجارت هستند.
در پایان باید گفت مومو اولین چالش خطرناک مجازی نیست و قطعا آخرین آنها نیز نخواهد بود در نتیجه اولین، ضروریترین و مهمترین اقدام از سوی خانوادههای ایرانی برای مصونیت در برابر چنین چالشهایی افزایش سطح سواد رسانهای خود و فرزندانشان در راستای شناخت به موقع و برخورد مدبرانه در شرایط رویارویی با موقعیتهای خطرناک در فضای سایبری است.
بیشتر بخوانید:
- بهترین برند سیگار ؛ با محبوب ترین و پرفروش ترین برندهای سیگار آشنا شوید
- رکورد لایو اینستاگرام
- بهترین کانال های بورس تلگرام
- پربازدیدترین ویدیوهای یوتیوب با بیش از 35 میلیارد بار مشاهده
- آموزش ساخت اسلایم با مواد مختلف در خانه
- پردرآمدترین شغل های دنیا در سال 2019
- بهترین یوتیوبرها و استریمرهای ایرانی
.
پاسخ شما به پرسش مومو کیست چیست؟ برای فرزندان و کوچکترها چگونه توضیح میدهید که چالش مومو چگونه است؟ نظرات خود را تکراتو در بخش کامنتها در میان بگذارید!