اگر از علاقهمندان موسیقی و سینما هستید، پیشنهاد میکنیم در این نوشتار تکراتو برای آشنایی با جذابترین و بهترین فیلم های درباره موسیقی ایرانی همراه ما باشید.
برای علاقهمندان سینما بهترین فیلم های موسیقی محور همیشه جذاب بودهاند. اما در میان آثار فاخر سینمای ایران، تعداد فیلم هایی که به عنوان بهترین فیلم ایرانی درباره موسیقی به ذهن هنردوستان میرسد زیاد نیست.
با این حال فیلمهای موفقی هم وجود دارند که به خوبی از موضوع موسیقی بهره بردهاند، که تماشای آنها حتی برای چندمین بار خالی از لطف نیست.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های اصغر فرهادی ؛ از رقص در غبار تا قهرمان
بهترین فیلم ها و سریال های طناز طباطبایی
بهترین فیلم های درباره موسیقی
پس از انقلاب در ایران فیلمهایی با محوریت موسیقی و خوانندگی کمتر ساخته شدند. فیلمهایی نامآشنایی که قهرمان یا شخصیت اصلی آن به صورت مستقیم با موسیقی سروکار داشته و پیشهاش خوانندگی یا نوازندگی باشد، انگشت شمارند.
اما برخی از کارگردانان مطرح کشورمان آثار ماندگاری دارند که درون مایه داستان آنها به موسیقی پیوند خورده است. ما در ادامه فهرستی از محبوبترین بهترین فیلم ایرانی درباره موسیقی را به شما ارائه میدهیم، تا پایان همراه ما باشید.
دلشدگان
- ژانر: تاریخی موزیکال
- سال انتشار: 1370
- نویسنده: علی حاتمی
- کارگردان: علی حاتمی
- تهیهکننده: علی حاتمی
- بازیگران اصلی: اکبر عبدی، امین تارخ، حمید جبلی، محمدعلی کشاورز، لیلا حاتمی، فتحعلی اویسی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.4 از 10
دلشدگان با روایت خلاقانه و هنرمندانهی علی حاتمی از سه داستان واقعی در دورهی قاجار یکی از بهترین فیلم ایرانی درباره موسیقی و نیز بهترین فیلم های لیلا حاتمی به شمار میآید.
خلاصه داستان: در دورهی قاجار نوازندگان سازهای کلاسیک ایرانی برای انتشار نخستین رکوردشان به فرانسه سفر میکنند. این فیلم داستانهایی را به تصویر میکشد که برای هرکدام از آنها اتفاق میافتد.
بیشتر بخوانید:
سریال های شبکه نمایش خانگی 1401
خواهران غریب
- ژانر: درام خانوادگی
- تاریخ انتشار: ۱۳۷۴
- کارگردان: کیومرث پور احمد
- تهیهکننده: مهدی صباغزاده
- نویسندگان: کیومرث پور احمد، اصغر عبداللهی بر پایه کتابی از اریش کستنر
- بازیگران اصلی: خسرو شکیبایی، افسانه بایگان، پرویندخت یزدانیان، لادن طباطبائی، الهه علییاری، الهام علییاری
در فیلم خواهران غریب موسیقی موضوع اصلی نیست، اما به واسطهی نقش خسرو شکیبایی که آهنگساز است و در فیلم با چالشهایی در حوزه کارش نیز روبرو است، میتوان آن را از بهترین فیلم های درباره موسیقی نیز دانست.
خلاصه داستان: نرگس و نسرین دوقلوهایی هستند که پس از جدایی پدر و مادرشان از هم دور ماندهاند. یکی از آنها با مادرش و دیگری همراه پدرش که آهنگساز است زندگی میکند.
آنها پس از اینکه یکدیگر را در جشن مدرسه پیدا میکنند، تصمیم میگیرند جایشان را باهم عوض کنند، پس مدتی برای پیوند دوباره پدر و مادرشان وانمود میکنند که گم شدهاند. پدر و مادر نرگس و نسرین همهی شهر را میگردند و سرانجام آن دو را در خانه مادربزرگ پیدا میکنند.
پر پرواز
- ژانر: درام عاشقانه
- سال انتشار: 1379
- کارگردان: خسرو معصومی
- نویسندگان: خسرو معصومی، کیانوش عیاری
- تهیهکننده: جلال قزلایاق
- سایر بازیگران: شادمهر عقیلی، زیبا بروفه، مرجان شیرمحمدی و منوچهر آذر
خلاصه داستان: بابک با نامزدش، ستاره، به دنبال گرفتن مجوز برای انتشار کاست خود هستند؛ اما تلاش آنها بینتیجه میماند. در این زمان بابک از طریق ستاره با دختری به نام یاسمن آشنا میشود که پدرش صاحب شرکت کاست و سیدی است.
اما یاسمن عاشق بابک میشود و قصد دارد او را به لس آنجلس ببرد تا در آنجا به فعالیتش در عرصه موسیقی ادامه دهد. پدر ستاره با دخترش همراه میشود تا نامزدی دخترش با بابک حفظ شود، آنها با تلاش بسیار موفق به گرفتن مجوز انتشار آلبوم برای بابک میشوند و به این ترتیب بانک را از رفتن به آمریکا منصرف میکنند.
پر پرواز بهترین فیلم ایرانی درباره موسیقی ، زمانی ساخته شد که شادمهر عقیلی از محبوبترین خوانندگان پاپ بود و طرفداران بسیاری داشت، بازی او در پر پرواز یکی از دلایل استقبال مردم از این فیلم موفق بود.
بیشتر بخوانید:
بهترین کانال تلگرام دانلود فیلم و سریال ایرانی
سنتوری
- ژانر: درام
- تاریخ انتشار: ۱۳۸۹
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- تهیهکنندگان: فرامرز فرازمند، داریوش مهرجویی
- نویسندگان: وحیده محمدیفر، داریوش مهرجویی
- بازیگران اصلی: بهرام رادان، گلشیفته فراهانی، مسعود رایگان، رؤیا تیموریان، مائده طهماسبی، نادر سلیمانی، مهیار پورحسابی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.5 از 10
سنتوری یا علی سنتوری از بهترین فیلم های درباره موسیقی بوده که رویکردی انتقادی دارد و تم اصلی آن تضاد سنت و مدرنیته در جامعه است. موضوع محوری آن، سقوط هنرمند و خودویرانگری او درون جامعهای است که به هنرمند و هنر واقعی بها نمیدهد و او را همیشه سرکوب میکند.
بهرام رادان برای بازی در سنتوری برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از پنجمین جشنواره فیلم فجر شد. علاوه بر بازی و کارگردانی خوب این فیلم موسیقی محور ایرانی ، صدای محسن چاوشی و ترانههای ماندگاری که برای سنتوری خواند، آن را به فیلمی تماشایی و درجه یک در کارنامه هنری داریوش مهرجویی تبدیل کرد.
سنتوری که از بهترین فیلم ایرانی درباره موسیقی به شمار میآید، برداشتی آزاد از «عقاید یک دلقک» نوشته «هاینریش بل» است. مهرجویی برای این فیلم در بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را گرفت.
خلاصه داستان: علی، نوازنده بااستعداد سنتور و خواننده محبوب جوانان، در اوج شهرت اسیر بند اعتیاد شده و به بیراهه میرود. در این میان هنگامی که هانیه (عشق علی) میبیند علی گرفتار مواد مخدر شده، او را ترک میکند.
مکس
- ژانر: کمدی
- سال انتشار: 1383
- تهیهکننده: مرتضی شایسته
- نویسنده: پیمان قاسمخانی (بر اساس طرحی از سامان مقدم)
- کارگردان: سامان مقدم
- بازیگران اصلی: فرهاد آئیش، گوهر خیراندیش، محمدرضا شریفینیا، رامید جوان
مکس یکی از بهترین فیلم های درباره موسیقی ایران و از جمله کمدیهای خوب و استاندارد است که به دلیل شوخیهایش با وزارت ارشاد و نیز ممیزی، آنچنان که باید دیده نشد. این فیلم درباره موسیقی و خوانندگی نزدیک به شش سال توقیف بود و پس از اکران و انتشار محدود، با سانسورهای بسیاری به نمایش گذاشته شد.
خلاصه داستان: بر اساس تصمیمی از سوی وزارت ارشاد قرار شد نخبگان ایرانی مقیم خارج دعوت شوند تا برای شرکت در یک همایش فرهنگی به ایران بیایند. در این میان یکی از این دعوتنامهها قرار است برای یک هنرمند صاحب نام که رهبر ارکستر بوده و در آمریکا زندگی میکند فرستاده شود؛ اما این دعوتنامه به اشتباه برای آقای مکس که یک خواننده کافه در لسآنجلس است ارسال میشود و او در کمال ناباوری از این دعوتنامه با گروه خود به ایران سفر میکند.
در ایران کسی از هویت اصلی مکس اطلاع ندارد و از او استقبال شاهانهای میکنند. اما پس از چندین اجرای مکس و خواندن آهنگهای روحوضی او در چند برنامه، عدهای از برنامه سازان وزارت ارشاد به اشتباه پی میبرند و برای برگرداندن آقای مکس به خارج کشور تدابیری میاندیشند.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم ها و سریال های پارسا پیروزفر
بهترین فیلم های تاریخی ایرانی [15 عنوان برتر]
میم مثل مادر
- ژانر: درام
- سال انتشار: 1385
- کارگردان: رسول ملاقلیپور
- تهیهکننده: منوچهر محمدی
- نویسنده: رسول ملاقلیپور
- بازیگران اصلی: گلشیفته فراهانی، حسین یاری، علی شادمان، سحر دولتشاهی، جمشیدهاشمپور
بیش از 15 سال از اکران فیلم میم مثل مادر میگذرد و همچنان از محبوبترین و بهترین فیلم های درباره موسیقی ایرانی است.
ترانهای که در سکانسهای پایانی این فیلم درمورد مادر خوانده شد، همچنان جزء ماندگارترین آهنگهای در وصف مادر به شمار میآید. میم مثل مادر یکی از بهترین فیلم های گلشیفته فراهانی است.
خلاصه داستان: سپیده یک زن جوان ویولونیست است که در زمان جنگ پرستار بوده، او حالا یک فرزند دارد که دچار مشکل است، پزشکان علت معلولیت سعید، پسر سپیده را ناشی از استنشاق گازهای شیمیایی در زمان جنگ توسط سپیده اعلام میکنند.
سهیل همسر سپیده و پدر سعید اصرار دارد تا او را به یک آسایشگاه بسپارند اما سپیده به شدت مخالفت میکند. سپیده به سختی داروهای سعید را تهیه میکند. او در این بین تلاش میکند به پسرش ویولن آموزش دهد.
کسی از گربه های ایرانی خبر نداره
- ژانر: درام
- سال انتشار: سال 1388
- تهیهکننده: بهمن قبادی
- نویسندگان: بهمن قبادی، حسین مرتضائیان آبکنار، رکسانا صابری
- کارگردان: بهمن قبادی
- بازیگران اصلی: حامد بهداد، اشکان کوشانژاد، نگار شقاقی، بابک میرزاخانی، سروش لشکری، مهدیار آقاجانی
میتوان این اثر قبادی را از بهترین فیلم های درباره موسیقی ایرانی دانست که در سال 1388 توانست جایزه ویژه بخش نوعی نگاه جشنواره کن و نیز جایزه فرانسوا شاله (François Chalais) را از جشنواره بینالمللی فیلم کن دریافت کند.
جالب است بدانید کسی از گربه های ایرانی خبر نداره که یکی از بهترین فیلم های موسیقی محور ایرانی است، در ایران به نمایش درنیامده است.
خلاصه داستان: دختر و پسر جوانی پس از آزادی از بند قصد دارند با تشکیل یک گروه موسیقی راک و رپ از کشور خارج شوند و خود را به مهمترین جشنوارههای موسیقی در آلمان و فرانسه برسانند، اما با مشکلاتی چون نداشتن پول و ویزا مواجه هستند.
بیشتر بخوانید:
بهترین سریال های تاریخی ایرانی ؛ بر اساس امتیاز IMDb
بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی
بی خداحافظی
- ژانر: درام زندگینامه
- سال انتشار: سال 1390
- کارگردان: احمد امینی
- تهیهکننده: محمد نشاط
- نویسندگان: سعید شاهسواری، پیمان عباسی (طرح اولیه داستان)
- بازیگران اصلی: رضا صادقی، محمدرضا فروتن، پگاه آهنگرانی، افشین هاشمی
یکی از خاصترین و بهترین فیلم های درباره موسیقی ایرانی فیلم بیخداحافظی با نقشآفرینی رضا صادقی، خوانندهی محبوب است. درواقع این فیلم درباره خوانندگی بر اساس زندگی واقعی رضا صادقی ساخته شده است. البته گفته شده تنها کلیت زندگی او در بخشهایی از فیلم بازسازی شده و کل داستان برگرفته از زندگی واقعی این خواننده نیست.
خلاصه داستان: سه جوان جنوبی هر کدام با هدفی قصد دارند از بندرعباس به تهران بیایند تا مسیر تازهای را برای رسیدن موفقیت طی کنند.
خشم و هیاهو
- ژانر: درام جنایی معمایی
- سال انتشار: سال 1394
- تهیهکننده: سعید سعدی
- نویسنده: هومن سیدی
- کارگردان: هومن سیدی
- بازیگران اصلی: نوید محمدزاده، رعنا آزادیور، طناز طباطبایی، سعید چنگیزیان
خشم و هیاهو را میتوان یکی از برترین آثار درام معمایی و بهترین فیلم ایرانی درباره موسیقی نیز به شمار آورد. این فیلم، اقتباسی از رمانی به همین نام است، اما به نظر بسیاری از تماشاگران فیلم بر اساس زندگینامه واقعی ناصر محمدخانی بازیکن فوتبال و ارتباط او با زنی به نام شهلا جاهد ساخته شده است.
خلاصه داستان: خوانندهای به نام خسرو، با وجود اینکه همسر و فرزند دارد، پس از شهرت و ارتباطش با طرفدارانش در کنسرتها، عاشق دختری میشود. رابطه عاطفی بین این دو به شکلی پیش میرود که زندگی خسرو با همسر قبلیاش از هم میپاشد و پس مدتی، جنازه زنش در خانه پیدا میشود. حالا باید مشخص شود چه کسی او را به قتل رسانده است.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های کمدی ایرانی 1400
راه رفتن روی سیم
- ژانر: درام هیجان انگیز خانوادگی عاشقانه
- سال انتشار: سال 1395
- کارگردان: احمدرضا معتمدی
- نویسنده: احمدرضا معتمدی
- تهیه کننده: سعید سعدی
- بازیگران اصلی: احمد مهرانفر، اندیشه فولادوند، حامد کمیلی، هومن برقنورد
این فیلم انگیزشی در مورد موسیقی از آن دسته فیلمهایی است که شاید اگر به جشنواره فیلم فجر میرسید و بهتر دیده میشد.
خلاصه داستان: پسری تنبورنواز که نواختن این ساز را از پدرش آموخته، برای پیشرفت و راهیابی به گروههای موسیقی به تهران میآید. در تهران دختر یکی از آشنایانش او را به یک گروه موسیقی زیرزمینی معرفی میکند. اما در همان اولین ملاقات حوادثی رخ میدهد که باعث میشود این پسر به جرم حمل و تولید مواد مخدر دستگیر شود. این گروه موسیقی تصمیم میگیرند او را نجات دهند و به صورت غیرقانونی به خارج از کشور ببرند.
مطرب
- ژانر: کمدی اکشن
- سال انتشار: سال 1397
- کارگردان: مصطفی کیایی
- تهیهکننده: مصطفی کیایی
- نویسنده: مصطفی کیایی
- بازیگران اصلی: پرویز پرستویی، عایشه گل، سایر بازیگران، الناز شاکردوست، محسن کیایی، مهران احمدی
مطرب یکی از بهترین فیلم های درباره موسیقی و نیز پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران است که با وجود استقبال مردم، مورد انتقاد بسیاری از مخاطبان و منتقدان و صاحبنظران سینما قرار گرفت.
خلاصه داستان: یک خواننده کابارهای به نام ابراهیم خوشسینه که پیش از اوج گرفتن، با وقوع انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ مانند دیگر خوانندههای این طیف از صحنه کنار میرود. ابراهیم که با فامیلی خود مشکل دارد، آن را به خوشلحن تغییر میدهد؛ اما چون به اندازه کافی به شهرت و محبوبیت نرسیده است، نمیتواند خواننده لس آنجلسی شود.
او به ناچار به خوانندگی در مراسمها روی میآورد، اما سالها در حسرت اجرای دوباره روی صحنه است. پس گذشت سالها یک روز، زیبا، دختر او ترتیبی میدهد تا پدرش در برنامه هفته فرهنگی ایران در شهر استانبول، ترکیه برای اجرا روی صحنه برود.
پسر ابراهیم که راه پدرش را دنبال کرده و در موسیقی رپ فعالیت میکند فرصت را برای اجرای زنده و کسب شهرت از دست نمیدهد و با او همراه میشود. اما با ورود آنها به ترکیه ماجراها و مشکلات جدیدشان آغاز میشود.
بیشتر بخوانید:
نرگس مست
- ژانر: بیوگرافی، درام، تاریخی، موسیقی
- سال انتشار: سال 1398
- تهیهکننده: عبدالله اسفندیاری
- نویسنده: سیدجلال الدین دری
- کارگردان: سید جلالالدین دری
- بازیگران اصلی: اشکان کمانگیری، عباس حبیبیان، میترا حجار، مهدی پاکدل، سیامک صفری، هومن برقنورد، نگار عابدی
فیلم موسیقی محور ایرانی نرگس مست نخستین تجربه بلند سینمایی سید جلالالدین دری است. این اثر توانست جایزه بهترین فیلم تکنیکی و هنری را از جشنواره Indian fest آمریکا دریافت کند.
اکران فیلم نرگس مست با اوج بیماری کرونا همزمان شد و این اثر نتوانست به خوبی دیده و شناخته شود، اما همچنان یکی از بهترین فیلم های درباره موسیقی ایرانی به شمار میرود.
خلاصه داستان: یک سازنده تار قدیمی در خانهاش با گروه جوانی موسیقی تمرین میکند. او بارها در ذهن خویش استادان موسیقی ایران را تصور میکند و حتی گاهی خودش را جای آنها تصور میکند و به این ترتیب، ما ترانههای ماندگار این استادان به نام را میشنویم.
بندربند
- ژانر: درام موسیقی
- سال انتشار: سال 1400
- کارگردان: منیژه حکمت
- تهیه کنندگان: منیژه حکمت، مهشید آهنگرانی فراهانی،
- نویسندگان فیلمنامه: منیژه حکمت، مصطفی زندی
- کارگردان هنری: فرهاد فزونی
- بازیگران اصلی: رضا کولغانی، امیرحسین طاهری، پگاه آهنگرانی، مهلا موسوی
بندربند یکی از جدیدترین و بهترین فیلم های موسیقی محور ایرانی، به کارگردانی منیژه حکمت است که در بیش از 30 جشنواره به نمایش درآمده و موفق به دریافت تندیس طلایی ببر بنگال و جایزه نپتک شده است.
خلاصه داستان: مهلا، امیر و نوید اعضای یک گروه موسیقی هستند که از جنوب ایران برای شرکت در یک مسابقه به سمت تهران حرکت میکنند تا در یک رویداد موسیقی شرکت کنند و راه رسیدن به جایگاههای بینالمللی برایشان هموار شود.
اما در بین راه بارش بارانهای شدید و جاری شدن سیل، آنها را با چالشها و ویرانیهای بسیاری روبرو میکند با ابن حال آنها از تصمیم خود ناامید نمیشوند.
در این گروه نوید، گیتاریست است، نقش او را رضا کولغانی ایفا میکند. کولغانی اصالتا اهل بندرعباس است و این روزها به عنوان خواننده گروه داماهی فعالیت دارد. این گروه در سال 1392 تشکیل شد و هدف آن تلفیق موسیقی پاپ و کلاسیک معاصر با موسیقی جنوب ایران است.
بیشتر بخوانید:
بهترین کانال تلگرام دانلود فیلم و سریال ایرانی
بهترین فیلم و سریال های زهرا امیرابراهیمی
گشت ارشاد 3
- ژانر: درام کمدی
- تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰
- تهیهکننده: سعید سهیلی
- نویسنده: حسام سامریزاده
- کارگردان: سعید سهیلی
- بازیگران اصلی: پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، بهنام بانی، امیر جعفری
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.4 از 10
گشت ارشاد 3 با اینکه با استقبال خوب مخاطبان همراه بود، اما به اندازهای که انتظار میرفت قوی نبود. حمید فرخنژاد در سری سوم حضور ندارد.
خلاصه داستان: حسن و عطا پس از سالها مجبور میشوند که به ایران بازگردند. اما با سختی و بیپولی زندگی میکنند و برای کسب درآمد شغلی ندارند. آنها به دنبال برگرداندن ماشین حمید فرخنژاد، با بهنام بانی آشنا میشوند.
بهنام بانی در گشت ارشاد 3 که از بهترین فیلم های درباره موسیقی و خواننده هاست، نقش یک فرد ثروتمند بازی میکند که سودای خوانندگی دارد. حسن و عطا به او کمک میکنند تا خواننده شود، اما تلاشها بیفایده است. بنابراین آنها کلکی میزنند که مردم باور کنند او یک خواننده حرفهای است.
لامینور
- ژانر: درام موسیقی
- تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- نویسندگان: داریوش مهرجویی، وحیده محمدیفر
- تهیهکننده: رضا درمیشیان
- بازیگران اصلی: علی نصیریان، پردیس احمدیه، عزتالله رمضانی فر، علی مصفا، سیامک انصاری
مهرجویی پس از شش سال دوری از سینما با ساخت فیلم لامینور (به معنای نخستین گام و آکوردی که هنرجویان گیتار فرا میگیرند) به سینما بازگشت. علی نصیریان و عزتالله رمضانیفر پس از 40 سال برای لامینور دوباره جلوی دوربین مهرجویی به نقشآفرینی پرداختند.
حواشی زیادی برای اکران لامینور که از بهترین فیلم های موسیقی محور ایرانی است پیش آمد تا سرانجام اوایل اردیبهشت روی پرده رفت و به یکی از بهترین فیلم های ایرانی 1401 تبدیل شد.
خلاصه داستان: فیلم درباره یک دختر به نام نادی بوده که عاشق موسیقی و نوازندگی است. چالش بزرگ فیلم لامینور از علاقه و پشتکار این دختر به نواختن ساز و برگزار کردن کنسرت خصوصی آغاز میشود.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های عاشقانه 2022
- بهترین فیلم های نوید محمدزاده
- بهترین فیلم های کمدی 2022
- بهترین سریال های 1400
نظر شما در خصوص بهترین فیلم های درباره موسیقی چیست؟ آیا فیلم دیگری را میشناسید که در این لیست قرار بگیرد؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.