فیلترینگ و محدودیتهای اینترنتی در مدت اخیر فارغ از خسارات مادی بسیار، دردسرهایی برای خارجیها هم در پی داشته است. حال خبر از خرید و فروش فیلترشکن در اطراف حرم امام رضا رسیده است!
وبسایت خبرآنلاین در گزارشی مفصل به محدودیتهای اینترنتی و مشکلات دسترسی آزاد به اینترنت بینالملل و به طور خاص دردسرهای گردشگران خارجی و زائران که از دیگر کشورها به ایران میآیند پرداخته است. گزارشی که پرده از واقعیتی عجیب برداشته! زائران خارجی در بازاری در خیابان امام رضای مشهد، مشغول خرید و فروش فیلترشکن در اطراف حرم امام رضا هستند!
بیشتر بخوانید: علم الهدی: به شبکههای اجتماعی فراماسونی اینستاگرام و واتساپ روی خوش نشان ندهید!
خرید و فروش فیلترشکن در اطراف حرم امام رضا
از هر جنبهای که فیلترینگ را بررسی کنیم، متوجه تاثیر منفی آن بر زندگی روزمره مردم و کسبوکارها میشویم. از مشکلات کسبوکارها و به قول یک نماینده مجلس شکستن کمر اقتصاد دیجیتال گرفته تا مشکلات آموزشی دانشجویان و دانشآموزان به علت عدم دسترسی به منابع آموزشی.
تعدیل نیروی گسترده استارتاپها و شرکتهای مختلف در نتیجه خسارات فیلترینگ و لغو تورهای گردشگران خارجی همگی از تبعات مستقیم و غیرمستقیم فیلترینگ هستند که همگی تنها یک نتیجه مشخص دارند؛ نابودی اقتصاد دیجیتال!
اما با توجه به میل مسئولین برای تداوم فیلترینگ و محدودیتهای اینترنتی و اصرار ایشان بر ضرورت استفاده از پلتفرمهای بومی، این وضعیت را تداروم بخشیده است. نکته مغفول در این پیشفرض ذهنی مسئولین امر، وضعیت زندگی مسافران، زائران و گردشگران خارجی در ایران است که طبیعتا با سروش و بله و ایتا نمیتوانند با اقوام خود در خارج از کشور ارتباط برقرار کنند! این وضعیت سبب شده تا بازار خرید و فروش فیلترشکن بین مسافران خارجی هم داغ شود و حالا خبر از خرید و فروش فیلترشکن در اطراف حرم امام رضا رسیده است.
ماجرا با انتشار یک عکس از خیابان امام رضا در مشهد آغاز شد که نکته جالب آن فروشگاههای پرشماری بود که به زائران خارجی فیلترشکن میفروشند!
واقعیت امر این است که خارجیها در ایران هر چه هم که بشود به ارتباطات مجازی آزاد نیاز دارند اما متاسفانه و با توجه به وضعیت کشور و عدم اطلاعرسانی به آنها، هنگامی که وارد کشور میشوند با این مشکل جدید مواجه میشوند و راهکار خاصی جز راهکار عموم مردم ندارند.
بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: فیلتریگ اخیر گوشهای از طرح صیانت هم نیست / صیانت به مرور اجرا میشود!
ضرورت دسترسی گردشگران خارجی به اینترنت آزاد!
یکی از مهمترین مولفهها در سفرهای خارجی، امنیت گردشگر و ارتباط او با خانواده و دوستانش است. البته که این موضوع در ایران شاید محلی از اعراب نداشته باشد چراکه در سالیان اخیر اتفاقات ناگوار زیادی برای گردشگران رخ داده، اما دسترسی آزاد به اطلاعات شاید سادهترین نیاز یک گردشگر باشد.
طبیعتا هر گردشگر خارجی در طول سفر خود در ایران و هر کشور دیگری در جهان، مایل است تصاویری از مناطق دیدنی برای خانواده و اطرافیانش بفرستند، با آنها صحبت کند و اخبار وضعیت سلامتی خود را به آنها برساند. اما وضعیت این روزها ایران اینگونه است که گردشگر برنامههای پیامرسان را باز میکند به نتیجهای نمیرسد.
این روزها حتی فرد نمیتواند یک ارتباط تصویری ساده با خانواده خود داشته باشد چه برسد به گردشگرانی که در ایران قصد دارند با اینترنت در قالب دورکاری به کسبوکار خود از ایران رسیدگی کنند.
گردشگران خارجی و زائران تجربه تلخ مشابهی از آبانماه 1398 در ایران هم داشتند. روزهایی که سه روز مداوم اینترنت قطع بود و یک ضربه سنگین برای صنعت گردشگری در پی داشت. در این روزها گردشگران در شهرهای ایران سرگردان، بدون هیچ ارتباطی با خانواده و جهان خارج و تقریبا بدون هیچ شناختی از ایران و مناطق آن بودند. این موضوع آنقدر مشکلات عظیمی پدید آورد که برخی آژانسهای هواپیمایی و سازمانهای گردشگری با مشکلات عدیدهای مواجه شدند.
در این باره، فرشید صدیقی فعال حوزه گردشگری و هتلداری در گفتگو با خبرآنلاین میگوید: «ما در ماههای اخیر بسیار با این مشکل مسافران مواجه شدهایم که میخواهند از طریق اینترنت تماس بگیرند اما نمیتوانند و ما تنها کمکی که میتوانیم بکنیم سرویس بینالمللی در اتاقها است که بتوانند با کشور مد نظر ارتباط برقرار کنند و تماس تلفنی بگیرند یا اگر مهمان تمایل داشته باشد شبکههای اجتماعیای را که فیلتر نیست معرفی میکنیم. اگر بخواهند به ویپیان وصل شوند باید به بیرون از هتل مراجعه کنند و ویپیان بخرند که این روزها بسیار زیاد شده است. تقریبا ۹۰ درصد مهمانان خارجی در یکی دو روز اول اقامت با بحران ارتباط مواجه میشوند. یکی از ارکان گردشگری برای مهمانان خارجی امنیت است. این گردشگران روز اول و دوم اقامت کمی این اتفاق برایشان سلب امنیت میکند و باعث نگرانی و بیقراری میشود چون با خانوادههای خود ارتباطی ندارند.»
محمود مادرشاهیان، رئیس جامعه هتلداران خراسان رضوی، درباره این مسئله به خبرآنلاین میگوید: «یکی از مشکلات برای زائرانی که به مشهد مقدس میآیند عدم دسترسی به اینترنت بینالملل است، واقعا در این قضیه مشکل وجود دارد و نتوانستیم نگرانی آنها را حل کنیم چون مدیریت اینترنت در دست ما نیست. ما اعلام کردیم به سازمانها که پیگیر باشند و کاری انجام دهند تا این مشکل حل شود. آنها با خانوادههای خود نمیتوانند تماس بگیرند ولی ما امکاناتی در اختیارشان گذاشتهایم و سعی میکنیم از طریق هتلها ارتباط تلفنی با خانوادههایشان برقرار کنند. این مشکل باید بهطور اساسی حل شود.»
بیشتر بخوانید: تعطیلی 15 درصد از استارتاپهای حوزه گردشگری در نتیجه اختلالات اینترنتی
خبایان امام رضا: از عکس یادگاری تا معامله فیلترشکن!
خیابان امام رضا مشهد به عنوان یکی از مهمترین و معروفترین خیابانهای شهر همیشه محل ثبت عکسهای یادگاری با حرم امام هشتم شیعیان بوده است و مغازهها و بازارهای زیادی برای خرید سوغاتی دارد! اینبار اما وضعیت متفاوت است و بازار و مغازهها سوغاتی جدید ایران یعنی فیلترشکن را عرضه میکنند. صدیقی در خصوص آشنایی برخی مسافران با فیلترشکن میگویند:
«از اواخر تابستان با مشکل سراسری اینترنت دست و پنجه نرم کردهایم. مهمانان خارجی که میآیند متاسفانه به اینترنت ملی فقط وصل میشوند و شبکه بینالمللی را از دست میدهند و تنها راه حل آنها این است که از فیلترشکن استفاده کنند. در کشورهای حوزه خلیج فارس همچون کویت، بحرین، عربستان، امارات و عراق به این علت که بعضی شبکههای اجتماعی برای مثال تیک تاک فیلتر است در نتیجه آنها با پدیدهای به نام فیلترشکن آشنا هستند و بعضا روی تلفنهای همراه فیلترشکنهایی را که ما استفاده میکنیم، دارند. اما با توجه به این فیلترینگ شدیدی که اکنون در کشور موجود است خود ما شاهدیم که ویپیانها امروزه پاسخگو نیستند.»
این فعال گردشگری درباره ی صحت فروش فیلترشکن در مشهد و بهویژه خیابان امام رضا در پاسخ چنین میگوید: «بله این اتفاق افتاده است. مثلا در راستای خیابان امام رضا اکثر مغازههایی که خدمات موبایل دارند و حتی مغازههای آجیل و خشکبار و بهطور کل فروشگاههایی که رفتوآمد زیادی دارند در حال فروش فیلترشکن هستند و مهمانان و گردشگران به آنها مراجعه و فیلترشکن نصب میکنند.»
در کنار عکس منتشر از مغازههای ویپیان فروشی در مشهد این مسئله در ذهن پیش میآید فروش به دلار و دینار است یا ریال؟ صدیقی در اینباره عنوان میکند :«خرید و فروش به دلار و دینار نیست، به همان قیمت یا کمی بالاتر که سرویس دهنده ویپیان را ارائه میکند به فروش میرسد دلیلش هم این است که بسیاری از گردشگران عراقی که در مشهد هستند، گردشگران کثیر السفراند و با حدود قیمتها، قوانین آشنایی دارند حتی بسیاری از آنها از جمله تجار، دانشجویان بینالملل و کسانی که دنبال اقامت هستند، کارت بانکی دارند. در حوزهی ویپیان من بعید میدانم کسی بتواند با قیمتهای عجیب و غریبی به گردشگران بفروشد اما قطعا اگر باجهای باشد برای ساماندهی زیر نظر حوزه فناوری و رسانهی شهرداری که به گردشگران ارائه دهد، خیلی بهتر و شکیلتر است. اما اینکه قیمتها نجومی باشد و گردشگران ناراضی باشند موردی پیش نیامده است.»
بیشتر بخوانید: سرقت ارز دیجیتال با فیلترشکن ایرانی ؛ همین الان این برنامه خطرناک را حذف کنید!
تمهیدات لازم هتلداری برای رفع مشکل اینترنت زائران
مادرشاهیان بیان میکند: «این مشکل از خسارتهای فیلترینگ است. این نگرانی را بهگوش مسئولان هم رساندیم. امیدواریم این قضیه با پیگیریهایی که میکنیم در آینده نزدیک حل خواهد شد. جامعه هتلداران و بخش اقامتی زیر نظر وزارت گردشگری و میراث فرهنگی است که ما از طریق وزارتخانه و نماینده وزارت گردشگری و فرهنگی در خراسان رضوی پیگیری میکنیم. باید برنامه ویژهای در هتلها برای ارتباط زائران فراهم کنند.»
صدیقی تاکید کرد:
«ما بهعنوان متولی و یکی از رکنهای اصلی در میزبانی از گردشگران چون تابع قوانین وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی هستیم، نمیتوانیم چنین خدماتی را ارائه دهیم ولی مهمانان خودشان میتوانند خریداری کنند. ما مجری تهیه ویپیان نیستیم و وظیفهای هم قانونگذار به گردن ما نگذاشته است. مهمانی که ارتباطش با دنیا قطع است مسئولیتش به سازمانهای مربوطه است که شرایط جامعه را اطلاع رسانی کنند، مثلا سازمان هواپیمایی کشوری و مدیریت فرودگاههای کشور در مبانی ورودی فرودگاه یک سازوکاری برای مهمانان بینالمللی تشکیل دهند یا عراقیهایی که زمینی میآیند، در آنجا اطلاع رسانی لازم مبنی بر اینکه این محدودیتها وجود دارد، انجام شود.»
همه اینها در حالی است که این روزها، مجلس از طرحی برای مجازات کاربران، توزیعکنندگان و تولیدکنندگان فیلترشکن رونمایی کرده و وزارت ارتباطات مسئول برخورد با این افراد شده است. باید دید آیا در صورتی که مسافران خارجی از فیلترشکن استفاده کنند، با مجازات روبرو میشوند!
بیشتر بخوانید:
- نماینده مجلس: مسئولان دارای تیک آبی باید در اولویت برخورد در طرح جرمانگاری فیلترشکن باشند!
- برخورد قانونی شدید با عوامل انتشار فیلترشکن ؛ شناسایی با وزارت ارتباطات، مجازات با قوه قضاییه!
- محبوبترین اپلیکیشنها برای کاربران ایرانی فیلترشکنها هستند!
- وزیر ارتباطات: علت اختلالات این روزها استفاده مردم از فیلترشکن است!
- نماینده مجلس: بقالیها هم فیلترشکن میفروشند / وزیر ارتباطات مسئولیتپذیر نیست!
- بازار سیاه فروش فیلترشکن در ایران ؛ ارزش مالی بازار خرید و فروش VPN چقدر است؟
دیدگاه شما در خصوص خرید و فروش فیلترشکن در اطراف حرم امام رضا چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
با فیلتر کردن کشور پیشرفت نمیکنه، حکومت اگه میخواد اغتشاش نباشه یا حتی اعتراض نباشه باید کسانی که به کشور خیانت کردن چه مسئول باشن جه سرمایه دار رو مجازات کنه و زمانی یه حکومت این کارو میکنه که در راس حکومت آدم هایی باشن بااخلاص و وطن دوست، با اعدام کردن چند تا جوون هیچ حکومتی نمیتونه پابرجا بمونه یا تعداد زیادی از افراد جامعه بگن واووو عجب حکومت عادلی!! همون طور که کسانی که اغتشاش کردن به نسبت کل جمعیت ایران آمار کمی بودن، کسانی هم که طرفدار این حکومت هستن و همه جوره چه با یقین چه با غفلت سنگشو به سینه میزنن آمار جمعیتی کمی دارن، ولی تعداد معترضان به بی عدالتی اونقدر زیاده که نمیشه شمرد میتونم به جرأت بگم ۹۰ درصد مردم جامعه از بی عدالتی، دزدی، خیانت، اختلاص، رباکاری، کم فروشی، تورم، دو رویی، دروغ و… خیلی موارد دیگه ناراضی هستن، و اما اینکه سِر شدن و همه اعتراض نمیکنن شاید یکی از دلایلش این باشه که این دروغ ها و دورویی ها همه جانبه شده و همه نمیتونن متحد باشن و برای گرفتن حقوق مادی و معنوی خودشون تلاش کنن، هر انسانی که اهل تفکر باشه براحتی میتونه تشخیص بده که این حکومت اسماً اسلامی ولی رسماً غیراسلامی اداره میشه، شما نمیتونین از کسانی که احکام واضح اسلام رو زیرپا میگذارن و براحتی دروغ میگن و دوپهلو حرف میزنن انتظار داشته باشین حکومت رو به سبک اسلام واقعی پیش ببرن، در طول ۱۲، ۱۳ سال اخیر ما متوجه شدیم که دلار رو خودشون گرون کردن بعد چند نرخی کردن بعد به تبع این موارد همه چیز رو گرون کردن از لوازم شخصی و منزل و خودرو تا موارد لوکس…!! ولی چه کسی مجازات شد؟؟؟!!!! و همه این بدبختی هایی که سر مردم آوردن رو انداختن گردن تحریم و در نهایت آمریکا، ولی چه کسانی به آمریکا مسافرت میکنن و چه کسانی در امریکا زندگی میکنن و چه کسانی با امریکا مذاکره میکنن و باج میدن؟؟!!! جواب همه ی این ها یه کلمه س«خودشون»، بله این معادله ساده س و فقط هم یه مجهول داره، اصلا معادله سخت و چند مجهولی هم نیست، جواب خودشون هست، تمام بدبختی یک ملت، تمام از هم پاشیدگی خانواده ها، تمام افسردگی ها، تمام محکوم شدن های یک نفر بخاطر بی پولی و مقروض شدن و نتوانستن ها… خودِ خودِ خودِ حکومت و افراد داخل در این حکومت هست، دشمنانی به مراتب بدتر از دشمنان خارجی، انسان نماهایی دورو و منافق! در آخر دو جمله میگم و تمام؛ هیچ حکومتی با ظلم پایدار نخواهد بود. و خداوند میفرمایند: خداوند سرنوشت هیچ قوم و ملتی را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه در خودشان است را تغییر دهند.قسمتی از آیه ۱۱ سوره رعد
ﭘﺴﺮ ﺧﺎﻧﻢ اﻧﺴﻴﻪ ﺧﺰﻋﻠﻲ ﺩﺭ ﻛﺎﻧﺎﺩا ﻓﻴﻠﺘﺮ ﺷﻜﻦ ﻣﻴﻔﺮﻭﺷﻪ ﻭاﺳﻪ اﻳﺮاﻥ.ﻓﻘﻄ ﻭاﺳﻪ ﺧﻮﺩﺷﻮﻥ ﻣﻨﺒﻊ ﺩﺭﺁﻣﺪ ﺭاﻩ اﻧﺪاﺧﺘﻦ.اﺯ ﺩﻳﻮاﺭ ﺳﻔﺎﺭﺕ ﺑﺎﻻ ﺭﻓﺖ ﺑﻌﺪ ﺧﻮﺩﺵ ﺭﻓﺖ ﺗﻮ ﺁﻣﺮﻳﻜﺎ ﺩﺭﺱ ﺧﻮﻧﺪ و ﺑﭽﻪ ﻫﺎﺵ.ﭼﻪ ﻛﺸﻮﺭ ﺧﻮﺑﻴﻪ اﻳﻦ ﺁﻣﺮﻳﻜﺎ.ﺑﻪ اﻣﻴﺪ ﺁﻭﻳﺨﺘﻦ ﺩاﺭ ﻣﺠﺎﺯاﺕ ﺑﺮاﻱ اﻳﻦ ﺁﺩﻣﻬﺎﻱ ﺩﻭﺭﻭ و ﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﻧﺮﺥ ﺭﻭﺯ ﺧﻮﺭ ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﭼﻲ ﺭﻭ ﻭاﺳﻪ ﺧﻮﺩﺷﻮﻥ ﺧﻮاﺳﺘﻦ