اولین عمل جراحی ستون فقرات با ویژن پرو اپل در لندن با موفقیت انجام شد. گفتنیست که تجربه این عمل با هدست اپل بسیار شگفتانگیز بوده است.
شاید باور نکنید که هدستهای واقعیت ترکیبی و در رأس آنها هدست هولولنز مایکروسافت، گامی جدید در جراحی به خصوص در جراحی ستون فقرات که ظرافت و چیرهدستی بیشتری میطلبد ایجاد کردند. استفاده از این هدستها، کارایی جراح را هم در انجام عمل جراحی و هم در سرعت بخشیدن به عمل به طرز چشمگیری افزایش میدهد. در ادامه همین روند، حالا اولین عمل جراحی ستون فقرات با ویژن پرو اپل نیز با موقیت انجام شده و به گفته دستیار ویژه عمل که پیشتر از هولولنز مایکرسافت هم استفاده کرده بود، نتایج فوقالعادهای بدست آمده است.
بیشتر بخوانید: تاثیر هدست ویژن پرو بر روی مغز انسان ؛ افشای ناگفتههای اپل
اولین عمل جراحی ستون فقرات با ویژن پرو اپل در لندن انجام شد
در یک جراحی فیوژن ستون فقرات (spinal fusion surgery )در لندن، سووی ورهو دستیار جراح هدست هولولنز مایکروسافتی که همیشه استفاده میکرد را با یک هدست ویژن پرو عوض کرد و نتایج حیرت انگیز بود.
این دستیار جراح قبلا از هدست هولو لنز برای جراحیهای مشابه استفاده کرده بود.
ورهو تجربه استفاده از ویژن پرو را تحولآمیز خواند. او در مصاحبه ای گفت:
برخلاف روشهای معمول که در آنها ممکن است نیاز باشد دستیارهای جراح به طور فیزیکی ابزارها را بیابند، ویژن پرو پتانسیل احتمال خطا را از بین میبرد و حدس و گمانهزنی را از این فرایند حذف میکند و به پرسنل اعتماد به نفس میدهد تا جراحی را انجام دهند.
البته این نخستین تجربه ورهو در استفاده از فناوری واقعیت افزوده در اتاق عمل نبود. او پیش از این از یک هدست هولو لنز ۲ برای جراحی های مشابه استفاده کرده بود اما او معتقد است ویژن پرو این فرایند را به میزان قابل توجهی ارتقا میدهد.
به گفته یکی از پزشکان این پروژه مزایای استفاده از هدست فراتر از موضوع حذف خطای انسانی است. او به پتانسیل ارتقای کارآمدی و انتقال دانش با کمک این روش اشاره میکند.
او میگوید:
طب عمل جراحی بیشتر اوقات نیاز است پرستاران با تجهیزات ناآشنا کار کنند. آنها پس از استفاده از ویژن پرو میتوانند از تجربیات بیاموزند و مدت زمان مورد نیاز برای چنین فعالیتهایی را کاهش دهند.
تجربه استفاده از ویژن پرو تحت نظارت جراح نشاندهنده گامی مهم در یکپارچهسازی فناوری واقعیت افزوده در جراحی است.
توانایی بصریسازی و دسترسی راحت به ابزارها در حوزه جراحی میزان دقت را افزایش و اشتباهات را کاهش میدهد و همچنین کارآمدی را ارتقا میدهد.
بیشتر بخوانید:
- اپل برای ساخت هر هدست ویژن پرو چقدر هزینه میکند؟
- نخستین جراحی مغز با تکنولوژی واقعیت افزوده در ایران انجام شد [+ویدئو]
- جراحی کبد با کمک چاپگر سهبعدی ؛ خلق تکنیکی جدید برای درمان سرطان
نظر شما درخصوص انجام انواع جراحی با کمک تکنولوژوی واقعیت ترکیبی چیست؟ لطفاً نظرات خود را برای ما ارسال کنید.