در این مطلب با بهترین هارد اکسترنال برای نیازهای مختلف از جمله گیمینگ، ذخیره طولانی مدت اطلاعات، پشتیبان گیری از دادهها و غیره آشنا میشوید.
با استفاده از یک هارد اکسترنال برای کامپیوتر یا لپ تاپ میتوانید در هر جایی به اطلاعات خودتان دسترسی پیدا کرده و فضای لازم برای ذخیره اطلاعات را در دسترس داشته باشید. بعلاوه، بهترین هاردهای اکسترنال 2024 مثل هاردهای HDD مکانیکی قدیمی کند و کم سرعت و یا محدود به فرم فاکتورهایی مشخص نیستند. امروزه شاهد ارایه محصولات فوقالعاده پرسرعت و جمع و جوری هستیم که با تکنولوژی NVMe کار میکنند و به راحتی رکوردهای سرعت چند سال پیش را پشت سر میگذارند.
همچنین، بیشتر این هاردهای اکسترنال مجهز به پورتهای USB 3.2 یا USB-C هستند که نسبت به مدلهای USB 2.0 یا میکرو USB قدیمی توانمندتر محسوب میشوند. اگر به دنبال خرید بهترین هارد اکسترنال هستید، با ما در این راهنمای خرید هارد اکسترنال در بازار ایران همراه باشید تا با بهترین هاردهای موجود از نظر امکانات، قابلیت حمل، ارزش خرید و غیره آشنا شوید.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید
بهترین هارد اکسترنال
یک SSD یا هارد قابل حمل میتواند انواع نیازهای شما را برای ذخیره و جابجایی دادهها رفع کند. چنین هاردهایی میتوانند (بسته به ظرفیتشان) حجم زیادی از فایلهای شما را ذخیره کرده و آنها را بین انواع کامپیوتر، گوشی، تبلت و مک به اشتراک بگذارند. بهترین هارد اکسترنال این قابلیت را دارد که همه فایلهای بکاپ سیستم را ذخیره کند تا در صورت بروز مشکل بتوانید نرمافزار و سیستم عاملها را بازیابی کنید یا اینکه نرمافزارها را مستقیماً از روی هارد اکسترنال اجرا کنید.
هنگام انتخاب بهترین هارد اکسترنال اول از همه باید به قابلیت اطمینان و ایمن بودن هارد برای ذخیره اطلاعات توجه داشته باشید. سرعت هم جزء موارد مهم برای انتخاب یک هارد اکسترنال خوب است و مدلهای پیشرفته امکان انتقال سریع دادهها را با استفاده از پورت USB-C فراهم میکنند.
نوع اتصال و تکنولوژی درایو از جمله HDD یا SSD بودن درایو نقش مهمی در تعیین سرعت آن دارد. همچنین اگر حجم فایلهای مورد نظرتان برای ذخیره و جابجایی زیاد است، به دنبال مدلی باشید که ظرفیت ذخیره زیادی دارد. با در نظر گرفتن این نکات، بهترین هاردهای اکسترنال موجود در بازار از ابعاد مختلف عبارتند از:
1. WD Elements Portable HDD
- ظرفیت: 1، 2، 4 و 5 ترابایت
- میانگین قیمت به ازای هر ترابایت: 29.75 دلار
- رابط: Micro-B USB 3.0
- ابعاد: 110.49 × 14.99 × 82.04 میلی متر
- وزن: 0.13 کیلوگرم
- میانگین سرعت خواندن ترتیبی (در تستها): 114 مگابایت بر ثانیه
- میانگین سرعت نوشتن ترکیبی (در تستها): 109 مگابایت بر ثانیه
- دلایل خرید: توازن بسیار خوب قیمت، ظرفیت و سرعت، طراحی کاملاً قابل حمل، قیمت مناسب به ازای هر ترابایت
- دلایل اجتناب از خرید: محدودیت 2 ساله گارانتی، در هیچ زمینهای رکورددار نیست.
از نظر بسیاری از کاربران، وسترن دیجیتال بهترین مارک هارد استرنال است و با وجود اینکه WD Elements از نظر سرعت، حداکثر ظرفیت، تنوع ظرفیتها یا مدت زمان گارانتی رکورددار نیست، اما از همه این جهات بین 3 مدل برتر قرار گرفته و به همین دلیل، در مجموع بهترین هارد اکسترنال محسوب میشود.
بعضی از درایوها، کمترین قیمت به ازای هر ترابایت یا بیشترین مدت زمانی گارانتی را دارند اما معمولاً معایب مهمی در آنها مشاهده میشود که این مزایا را کمرنگ میکنند از جمله گران بودن یا کم بودن ارزش خرید کلی.
در مقابل، WD Elements از جهات مختلف در سطح مناسبی قرار داشته و با اینکه در هیچ زمینهای اولین نیست، اما برای اکثر کاربران بهترین گزینه محسوب میشود.
سرعت این درایو وسترن دیجیتال در سطح مناسبی قرار داشته و سرعت نوشتن تصادفی آن هم که برای یک HDD پرکاربرد اهمیت زیادی دارد، نسبت به محصولات رقیب کمی بهتر است.
در مجموع، این درایو از نظر نمره کلی بهترین هارد اکسترنال و از نظر ارزش خرید دومین گزینه است. ظرفیت این درایو نسبت به UnionSine DataPocket بیشتر بوده و نسبت به Seagate Expansion قابل حملتر است. بعلاوه، این پکیج کامل با قیمتی مناسب در اختیار شما قرار میگیرد و همه این ویژگیها و نقاط مثبت آن را تبدیل به بهترین هارد اکسترنال SSD کردهاند.
بیشتر بخوانید
بهترین تلویزیون های گیمینگ 2024
2. UnionSine Ultra Slim
- ظرفیت: 250، 320، 500 و 750 گیگابایت؛ 1 و 2 ترابایت
- میانگین قیمت به ازای هر ترابایت: 50.63 دلار
- رابط: Micro-B USB 3.1
- ابعاد: 115.83 × 12.7 × 80.01 میلی متر
- وزن: 0.136 کیلوگرم
- میانگین سرعت خواندن ترتیبی (در تستها): 141 مگابایت بر ثانیه
- میانگین سرعت نوشتن ترکیبی (در تستها): 148 مگابایت بر ثانیه
- دلایل خرید: عملکرد عالی نسبت به قیمت، داشتن ظرفیتهایی کمتر از ظرفیتهای متداول، 3 سال گارانتی
- دلایل اجتناب از خرید: حداکثر ظرفیت 2 ترابایتی، طولانی بودن زمان کپی فایل
UnionSine Ultra Slim تنها به دلیل داشتن چند نقطه ضعف کوچک بهترین هارد اکسترنال HDD محسوب نمیشود اما در مجموع یکی از بهترین مدلهای موجود در بازار است؛ به خصوص از نظر ارزش خرید.
نمرههای کلی این درایو پس از Seagate Expansion در رتبه دوم قرار گرفته و طراحی ظریف باریک آن باعث شده که این درایو کاملاً قابل حمل باشد. حداکثر ظرفیت این درایو نسبت به سایر HDDهای اکسترنال معرفی شده در این فهرست کمتر است اما اگر نیاز به ظرفیت کمتر از 2 ترابایت دارید، قطعاً این درایو با داشتن سرعت خواندن بالا، سه سال گارانتی و قیمت مناسب، بهترین هارد اکسترنال خواهد بود.
با وجود قیمت کم این درایو UnionSine، قیمت این مدل به ازای هر ترابایت بیشتر از سایر مدلهای معرفی شده در این فهرست است چون همانطور که اشاره شد، حداکثر ظرفیت آن 2 ترابایت است. ظرفیتهای این درایو از 250 گیگابایت شروع میشود اما چنین ظرفیتی برای یک هارد اکسترنال HDD مناسب نیست؛ به خصوص با توجه به اینکه با کمی هزینه بیشتر، میتوانید SSDهای قابل حمل سریعتری را با همین ظرفیت یا بیشتر تهیه کنید.
از نظر سرعت خواندن، درایو UnionSine Ultra Slim همه مدلهای این لیست به غیر از Seagate Expansion را پشت سر میگذارد اما سرعت کپی کردن فایل و میانگین سرعت نوشتن این درایو نسبت به سایر درایوها کمتر است.
وجود این دو ایراد برای چنین درایوی جای تأسف دارد چون سرعت کپی و نوشتن اطلاعات دو مورد از مهمترین عوامل تعیین کننده عملکرد یک HDD هستند؛ به این دلیل که معمولاً کاربران بیشتر در حال نوشتن اطلاعات هستند تا خواندن آن. در مجموع، عملکرد این درایو به خصوص برای خواندن اطلاعات کاملاً مناسب است و از نظر ارزش خرید، بهترین هارد اکسترنال معرفی شده در این مطلب محسوب میشود.
3. Seagate Expansion
- ظرفیت: 4 تا 24 ترابایت
- میانگین قیمت به ازای هر ترابایت: 22.84 دلار
- رابط: Micro-B USB 3.0
- ابعاد: 178.75 × 41.9 × 125 میلی متر
- وزن: 1.176 کیلوگرم
- میانگین سرعت خواندن ترتیبی (در تستها): 242 مگابایت بر ثانیه
- میانگین سرعت نوشتن ترکیبی (در تستها): 237 مگابایت بر ثانیه
- دلایل خرید: ظرفیت بسیار زیاد، سریعترین HDD اکسترنال، ابعاد مناسب به عنوان یک درایو دسکتاپ
- دلایل اجتناب از خرید: قیمت بالا، نیاز به برق اضافه
Seagate Expansion بهترین هارد اکسترنال HDD موجود در بازار از نظر سرعت است؛ در حدی که سرعت این درایو تقریباً دو برابر نزدیکترین رقیب آن بوده و تنها درایوهای SSD از نظر سرعت خواندن و نوشتن نسبت به آن برتری دارند. این درایو یک هارد اکسترنال بسیار قوی است و به دلیل داشتن ظرفیت بالا، برای پشتیبان گیری منظم از اطلاعات سیستمها بسیار مناسب است.
قیمت و هزینه این درایو به ازای هر ترابایت آن بسیار کم است و به همین دلیل برای ذخیره ویدیوهای بزرگ و سایر انواع چند رسانهای انتخاب خیلی خوبی محسوب میشود. تنها ایراد این درایو، نداشتن قابلیت حمل زیاد است و اینکه باید به یک منبع برق مثل یک باتری قابل حمل یا پریز برق متصل شود.
اما اگر به دنبال خرید هارد اکسترنال دسکتاپ هستید، هیچ درایو HDD بهتر از این مدل پیدا نمیکنید. سرعت خواندن، نوشتن و کپی دادههای این درایو نسبت به سایر HDDهای معرفی شده در این مطلب بهتر است و به همین دلیل، این درایو از نظر سرعت بهترین هارد اکسترنال HDD محسوب میشود. متأسفانه، با وجود اینکه هزینه این درایو به ازای هر ترابایت ذخیره داده کم است، اما به دلیل داشتن ظرفیتهای بالا، برای خرید آن باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.
بیشتر بخوانید
4. Seagate FireCuda Gaming Drive
- ظرفیت: 1، 2، 5 ترابایت
- میانگین قیمت به ازای هر ترابایت: 41.24 دلار
- رابط: Micro-B USB 3.2 Gen 1
- ابعاد: 122.5 × 81 × 21.5 میلی متر
- وزن: 0.27 کیلوگرم
- میانگین سرعت خواندن ترتیبی (در تستها): 147 مگابایت بر ثانیه
- میانگین سرعت نوشتن ترکیبی (در تستها): 134 مگابایت بر ثانیه
- دلایل خرید: سرعت بالای خواندن و کپی اطلاعات، نورپردازی RGB سازگار با ریزر کروما، عدم نیاز به برق خارجی
- دلایل اجتناب از خرید: 1 سال گارانتی، قیمت بالا به ازای هر ترابایت
کنسولها و سیستمهای گیمینگ امروزی همگی مجهز به درایوهای SSD پرسرعت شدهاند و همین موضوع باعث شده که استفاده از هارددرایو گیمینگ روزبروز کمتر شود. اما به لطف وجود محصولاتی مثل FireCuda از شرکت سیگیت که بهترین برند هارد اکسترنال محسوب میشود، درایوهای اکسترنال HDD هنوز به طور کامل از رده خارج نشدهاند؛ به خصوص اگر منبع عظیمی از بازیهای ویدیویی دارید که دانلود و حذف پی در پی آنها کار سختی است.
FireCuda بهترین هارد اکسترنال گیمینگ محسوب میشود و با داشتن حداکثر ظرفیت 5 ترابایت، سرعت خواندن ترتیبی بسیار خوبی داشته و سرعت کپی کردن اطلاعات روی این درایو هم بسیار بالا است. همچنین، این درایو هم قابلیت نورپردازی RGB را با پشتیبانی از ریزر کروما دارد.
تنها ایراد این مدل، بالا بودن هزینه هر ترابایت آن و قرار داشتن قیمت آن در سطح قیمت بهترین هارد اکسترنال است. همچنین تنوع ظرفیتهای این درایو کم است و تنها 1 سال گارانتی دارد.
5. SanDisk Pro-G40 SSD
- ظرفیتها: 1 و 2 ترابایت
- نوع درایو: قابل حمل، 2 2280 داخلی
- پروتکل انتقال: USB-C/ تاندربولت 3 و USB Gen 3.2 Gen 2×1
- سرعت خواندن ترتیبی: حداکثر 2,700/1,900 MBps و (1,050/1,000 MBps USB) R/W
- گارانتی: 5 سال
- دلایل خرید: داشتن تاندربولت 3 و قابلیت فالبک USB، یک درایو قابل اعتماد با فناوری TLC و DRAM، انسجام و عملکرد کلی بسیار خوب
- دلایل اجتناب از خرید: قیمت بالا
SanDisk Pro-G40 یکی از بهترین هاردهای اکسترنال با قابلیتهایی مثل پشتیبانی از تاندربولت 3 و USB است؛ در نتیجه میتوانید از آن با انواع دستگاهها استفاده کنید. البته ممکن است برای استفاده از این هارد با بعضی از دستگاهها، نیاز به کابل یا آداپتور Type-C به Type-A پیدا کنید. این درایو عملکرد کلی خوب و سرعت نوشتن فوقالعادهای دارد. همچنین، سرعت کلی این درایو هم بسیار خوب است. سختافزار SanDisk Pro-G40 کمی قدیمی به نظر میرسد اما در مجموع یک پلتفرم کامل است و بهترین هارد اکسترنال SSD قابل حمل محسوب میشود.
یکی دیگر از مزایای این درایو، محفظه لاستیکی و فلزی آن است که علاوه بر خنک نگه داشتن درایو، از آن در برابر آسیبهای محیطی هم حفاظت میکند. اگر به دنبال خرید هارد اکسترنال قابل حمل و مقاوم هستید، حتماً این محصول سندیسک را در نظر داشته باشید.
تنها ایراد این درایو، قیمت بالای آن است و اگر به پورت تاندربولت نیاز ندارید، گزینههای بهتری مثل Samsung T7 Shield برای شما مناسبتر خواهند بود. میتوانید با خرید یک محفظه و درایو هم راهکار قابل حمل مخصوص خودتان را طراحی کنید.
بیشتر بخوانید
راهنمای خرید بهترین کیس گیمینگ
6. Silicon Power PX10
- ظرفیتها: 1، 2 و 4 ترابایت
- نوع درایو: SSD
- پروتکل انتقال: USB 3.2 Gen2 (با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه)
- سرعت خواندن ترتیبی: 1050 مگابایت بر ثانیه
- گارانتی: 3 سال
- دلایل خرید: عملکرد کلی بسیار خوب با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه، قیمت مناسبتر نسبت به برندهای بزرگتر، کابل USB-C زیبا، حداکثر ظرفیت 4 ترابایت
- دلایل اجتناب از خرید: نداشتن رمزنگاری سختافزاری، گرم شدن آلومینیوم درایو هنگام نوشتن طولانی مدت، کمتر بودن پایداری سرعت نسبت به رقبا
سیلیکون پاور در حد بهترین مارک هارد استرنال مثل وسترن دیجیتال یا سامسونگ نیست اما این شرکت تایوانی هم محصولات خوبی با ارزش خرید زیاد تولید میکند. PX10 یکی دیگر از محصولات این برند با سرعت بالا و همچنین قابلیت حفظ طولانی مدتِ عملکرد است که سرعت آن به بالاتر از 800 مگابایت بر ثانیه میرسد.
اگر به دنبال یک هارد اکسترنال خوب هستید که دائماً چندین ترابایت داده را روی آن کپی کرده یا از آن بخوانید، محصولاتی مثل X9 Pro کروشیال یا T7 Shield سامسونگ برای شما مناسبتر هستند. سرعت نوشتن این درایوها کمی بیشتر است و به احتمال زیاد هنگام انتقال فایلهای بزرگ مثل ویدیوهای RAW متوجه این اختلاف سرعت خواهید شد. اما برای افرادی که قرار نیست دائماً فایلهای بزرگ را جابجا کنند، X10 Pro از سیلیکون پاور نسبت به قیمت آن انتخاب خیلی خوبی است.
7. Crucial X10 Pro
- ظرفیتها: 1، 2 و 4 ترابایت
- نوع درایو: SSD
- پروتکل انتقال: 2 عدد USB 3.2 Gen 2
- سرعت خواندن ترتیبی: 2100 مگابایت بر ثانیه
- گارانتی: 5 سال
- دلایل خرید: سرعت بسیار خوب، طراحی جمع و جور و محکم، قیمت مناسب
- دلایل اجتناب از خرید: کمیاب بودن پورتهای USB 3.2 Gen 2
راهنمای خرید هارد اکسترنال در بازار ایران را با یکی از محصولات کروشیال ادامه میدهیم. اگر دائماً با منابع یا فایلهای بسیار بزرگ کار کرده و میتوانید از سرعت پورت USB 3.2 Gen 2 استفاده کنید، این درایو میتواند انتخاب خیلی خوبی برای شما باشد. قیمت مدل 2 ترابایتی این درایو 170 دلار و قیمت مدل 4 ترابایتی آن 289 دلار است. بعلاوه، این درایو کروشیال با نرمافزار قوی و طراحی جمع و جور صدفی در اختیار شما قرار میگیرد.
البته قبل از خرید این درایو باید مطمئن شوید که پورتهای لازم را برای بهره بردن از سرعت آن دارید. اگر سیستمی با پورت تاندربولت یا USB با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه دارید، میتوانید درایوهایی با عملکرد مشابه را با قیمت مناسبتر بخرید. مثلاً مدل 2 ترابایتی X9 Pro از همین برند کمتر از 130 دلار قیمت دارد.
بیشتر بخوانید
8. Samsung T7 Touch
- ظرفیتها: 500 گیگابایت، 1 و 2 ترابایت
- نوع درایو: SSD
- پروتکل انتقال: USB 3.2 Gen 2
- سرعت خواندن ترتیبی: 1050 مگابایت بر ثانیه
- گارانتی: 3 سال
- دلایل خرید: رمزنگاری سختافزاری 256 بیتی ARS، اسکنر اثر انگشت داخلی، طراحی زیبا، دارای حداکثر ظرفیت 2 ترابایت، کابل 18 اینچی USB-A به USB-C
- دلایل اجتناب از خرید: 3 سال گارانتی، ظرفیت کم کش نوشتن
T7 Touch یک درایو SSD قابل حمل با قابلیت پشتیبانی از USB 3.2 Gen 2 و الگوریتم رمزنگاری سختافزاری 256 بیتی AES است. با استفاده از اسکنر اثرانگشت داخلی این درایو میتوانید به راحتی به دادههای خودتان دسترسی پیدا کنید. طراحی زیبا و با دوام این درایو هم در سطح بالاتری از درایوهای معمولی قرار دارد و با توجه به طراحی آن در رنگهای متنوع، میتوانید مناسبترین رنگ را طبق سلیقه خودتان انتخاب کنید. این درایو یک محفظه آلومینیومی دارد که مقاومت آن را افزایش میدهد و در مجموع سامسونگ با تولید چنین محصولاتی، میتواند کاندید خوبی برای بهترین برند هارد اکسترنال ضد ضربه باشد.
در عین حال، فناوری اخیر ArmorLock G-Technology نسبت به این تکنولوژی سامسونگ امنیت بیشتری دارد اما برای کار با آن باید از یک اپلیکیشن و کلیدی که روی دستگاه اندروید یا iOS شما ذخیره میشود استفاده کنید که به اندازه تکنولوژی سامسونگ راحت نیست.
جمعبندی
با توجه به پیشرفت تکنولوژی تولید هارد کامپیوتر، امروزه محصولات قوی بسیار خوبی در بازار وجود دارند که ممکن است آشنایی با همه آنها و انتخاب بهترین گزینه سخت باشد. به همین دلیل، در این مطلب با راهنمای خرید بهترین هارد اکسترنال همراه شما بودیم. ویژگیهای مهم برای انتخاب این درایوها شامل سرعت، ظرفیت، هزینه به ازای هر گیگابایت، ابعاد درایو، سبک طراحی و رابط مورد استفاده آن بود. امیدواریم که این مطلب هم برای شما مفید بوده باشد.
سوالات پرتکرار
چه هارد اکسترنالی برای پشتیبان گیری از اطلاعات بهتر است؟
بین مدلهای HDD میتوان گفت که Seagate Expansion بهترین گزینه است چون ظرفیت زیاد، سرعت خواندن، نوشتن و کپی بسیار بالایی دارد و از نظر سرعت بین درایوهای HDD بهترین گزینه محسوب میشود.
آیا هنوز هم هارد اکسترنال ارزش خرید دارد؟
اگر به دنبال خرید هارد اکسترنال برای پشتیبان گیری از اطلاعات و ذخیره طولانی مدت هستید، قطعاً HDD گزینه خوبی است چون ظرفیت ذخیره بالا را با قیمت مناسب در اختیار شما قرار میدهد. در عین حال اگر قرار است دائماً از اطلاعات خودتان استفاده کنید، درایوهای SSD به دلیل داشتن سرعت بیشتر، انتخاب بهتری محسوب میشوند.
آیا برند وسترن دیجیتال از سیگیت بهتر است؟
اگر به دنبال بهترین برند هارد اکسترنال از نظر قابلیت اعتماد هستید، سیگیت گزینه بهتری محسوب میشود چون نرخ خرابی سالیانه محصولات این شرکت کمتر است.
بیشتر بخوانید:
- بهترین مانیتورهای گیمینگ 2024
- بهترین مانیتورهای برنامه نویسی 2024
- بهترین هدفون های با سیم 2024
- بهترین موس گیمینگ 2024
- بهترین کیبورد های گیمینگ 2024
- بهترین هندزفری های گردنی 2024
- بهترین لپ تاپ تا 15 میلیون تومان
- بهترین لپ تاپ تا 20 میلیون تومان
نظر شما درباره بهترین هارد اکسترنال چیست؟ شما خرید کدام مدل را توصیه میکنید؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.