راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

وزیر ارتباطات: نحوه فیلتر شدن ویز ضربه ای به اعتماد عمومی بود!

وزیر ارتباطات: نحوه فیلتر شدن ویز ضربه ای به اعتماد عمومی بود!

ویز یک اپلیکیشن مسیریاب است که چندی است استفاده از آن در ایران ممنوع شده است. براساس اطلاعات موجود فیلتر شدن ویز راه را برای توسعه اپلیکیشن‌های مسیریاب ایرانی باز کرد.

راهنمای خرید تکراتو

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از نحوه اجرای دستور قضایی در مورد فیلتر شدن ویز انتقاد کرد و ادامه داد  اگرچه این اپلیکیشن اسرائیلی بوده است و استفاده از آن درست نبوده، اما نحوه فیلتر شدن ویز نیز صحیح نبود و اجرای دستور قضایی در مورد فیلتر شدن این اپلیکیشن به این صورت باعث شد به اعتماد عمومی مردم برای استفاده از اپلیکیشن‌های داخلی ضربه وارد شود.

به گزارش تکراتو و به نقل از ایسنا، محمد جواد آذری جهرمی اعلام نموده است که با ایجاد موانع نمی‌توان انتظار توسعه تولیدات بومی را داشت. وی ادامه داد در بعضی مواقع درست است که دولت مانع توسعه استارت‌آپ‌ها می‌شود، اما فقط دولت نیست که در این موضوع نقش دارد، بلکه موانع بر سر راه استارتاپ‌ها زیاد است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام نمود که این وزارتخانه تصدی‌گری را تا حد زیادی واگذار کرده است و ادامه داد که انتقاداتی به نحوه خصوصی شدن وارد است.

وی گفت که در حال حاضر تنها شرکت ارتباطات زیرساخت است که به صورت مستقیم برای ارتباطات درآمد دارد. وی  این درآمد سالانه را ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد که این درآمد در مقایسه با درآمد سایر بخش‌ها مانند اپراتورها و مخابرات، شش تا هفت درصد بازار است.

 

بیشتر بخوانید: اپلیکیشن ویز فیلتر شد تا مسیریاب دال پا بگیرد؛ آیا این یک رقابت سالم است؟

 

رفع تصدی‌گری و آزادسازی فعالیت‌ها در حوزه پست

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات علاوه بر صحبت در مورد فیلتر شدن ویز ، به رفع تصدی‌گری و آزادسازی فعالیت‌ها در حوزه پست نیز اشاره کرد و اعلام نمود که در طول چهار سال گذشته تلاش‌های زیادی صورت گرفته تا  درآمد ۳۵۰ میلیارد تومانی پست به ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

وی از اینکه درآمد پستی بتواند با اجازه دادن به بخش خصوصی و فعال شدن دو اپراتور خصوصی در کوتاه‌مدت دو برابر شود، ابراز امیدواری نمود.

کاهش تصدی‌گری دولت در بخش ارتباطات

آذری جهرمی تاکید نمود که ارتباطات حوزه‌ای مناسب است که دولت تصدی‌گری خود را در آن کاهش دهد و مقررات‌زدایی داشته باشد. وی ادامه داد که اکنون حجم بازار ارتباطات کشور ۳۵ هزار میلیارد تومان است و باید مطابق برنامه ششم ۲.۵ برابر گردد.

وی ادامه داد که کشور در حوزه ارتباطات ثابت عقب‌ماندگی‌هایی دارد و باید آنها را جبران کند زیرا بازار این بخش یک دهم آن چیزی است که باید باشد، در حالی که  در حوزه موبایل توسعه‌های لازم صورت گرفته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام نمود که سایر کشورهای دنیا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، رشد چند برابری داشته‌اند. به گفته وی پیش از این شرکت‌های بزرگ دنیا شرکت‌هایی صنعتی بودند اما امروز تمامی آنها فناوری اطلاعات هستند.

این تغییرات انجام شده نشان می‌دهد که این حوزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. وی ادامه داد که در سفری که به مالزی داشته است، به این نتیجه رسیده است که مهم‌ترین پیام کشورهای اسلامی، توسعه اقتصاد دیجیتال است و این کار با توسعه فناوری اطلاعات ممکن خواهد بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام نمود که در سفری که به هند داشته است در آنجا 124کشور دنیا نیز حضور داشته‌اند و سخنرانان کلیدی حاضر در آن جمع نیز، همه بر توسعه اقتصاد دیجیتال تاکید داشته‌اند.

براساس گفته‌های وزیر ارتباطات، هند خود را یک اقتصاد در حال توسعه می‌داند و در نظر دارد تا سال ۲۰۲۵ که اقتصاد آن پنج تریلیون دلار خواهد شد، یک تریلیون آن یعنی ۲۰ درصد را به بخش اقتصاد دیجیتال اختصاص دهد.

آذری جهرمی ادامه داد که کشور ایران مثل نفت و پتروشیمی، به اقتصاد کلان وابسته است و اعلام نمود که در این میان قدرت تحول اقتصاد دیجیتال، بسیار بزرگ‌تر از این موارد است و همه کشورهای جهان نیز برای آن برنامه‌ریزی کرده‌اند.

به گفته وزیر جهرمی، حجم بازار  ITدر جهان حدود ۴.۲ تریلیون دلار است و در کشورهای توسعه یافته، سهم اقتصاد دیجیتال پنج درصد است، بنابراین بین رشد GDP و اقتصاد دیجیتال ارتباط معناداری وجود دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به رشد ارزش IT در برنامه ششم توسعه اشاره نمود و آن را ۱۹.۴ اعلام کرد. وی ادامه داد که حتی اگر هیچ دخالتی در این بازار وجود نداشته باشد، ۱۹.۴ درصد رشد وجود خواهد داشت.

به گفته وی فناوری اطلاعات زیرساخت اقتصاد دیجیتال است ولی حتی یک سرفصل مجزا نیز ندارد. جهرمی اظهار نمود که دولت‌هایی که می‌خواهند در اقتصاد دیجیتال، از این فرصت استفاده کنند، باید علاوه بر رگولاتوری   ENABLER نیز باشند.

برخی مسئولان کشور نگاه فناوری ستیز دارند!

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات موضوع فیلتر شدن ویز را بهانه‌ای قرار داد تا اعلام کند که بعضی از مسئولان کشور هنوز هم نگاهی فناوری ستیز دارند. وی در ادامه اعلام کرد که دنیا به سمت استفاده از فرصت‌های فناوری پیش می‌رود.

آذری جهرمی همچنین درباره‌ کاهش تصدی‌گری دولت و رفع انحصار سخن گفت وادامه داد که یکی از این اقدامات آزادسازی ظرفیت ترانزیت بین‌الملل بود که در انحصار زیرساخت قرار داشته است. به گفته آذری جهرمی عقد قرارداد ترانزیت جنوب به شمال که بعد از سه ماه مذاکره صورت گرفته است باعث شد تا ۳۰۰ گیگ به ظرفیت ترانزیت بین‌الملل اضافه گردد.

اهمیت بخش خصوصی در توسعه فناوری اطلاعات

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد نقش بخش خصوصی در توسعه فناوری اطلاعات سخن گفت و بر اهمیت این موضوع نیز تاکید کرد. وزیر ارتباطات اعلام نمود که هدف از عضو نمودن رییس نظام صنفی رایانه‌ای در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات، این بوده است که  نظرات بخش خصوصی، بدون ملاحظه و رانت و دخالت نظر دولتی مطرح شوند، زیرا این امر کمک شایانی خواهد نمود.

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دولت برنامه‌ریزی انجام می‌دهد و بخش خصوصی آن را اجرا می‌کند، پس اگر نظرات بخش خصوصی در دسترش نباشد، امر مهم توسعه نیز محقق نخواهد شد.

وزیر جهرمی در ادامه در مورد میزان تجهیزات مورد نیاز این حوزه تا پنج سال آینده سخن گفت و اعلام نمود که در بخش اول، تولید و صادرات امکان پذیر است.

وی بخش دوم را مسیری دانست که لازم است از طریق آن به دنیا برسیم و در مورد بخش سوم هم اشاره نمود که شامل حوزه‌هایی است که امکان تولید آنها در کشور وجود ندارد.

به گفته جهرمی و با هماهنگی سندیکای مخابرات، اقلامی استخراج شده‌اند که می‌توان از آنها در تولیدات بومی استفاده کرد. جهرمی اعلام نمود که کمیسیون تنظیم مقررات نیز از شرکت‌هایی که از محصولات داخلی استفاده می‌کند، حمایت خواهد کرد. به گفته وی از این طریق ظرفیت تولید داخلی توسعه خواهد یافت.

آذری جهرمی در مورد وضعیت اینترنت سخن گفت و ادامه داد که با توجه به برنامه ششم توسعه، تا چهار سال آینده، حداقل پهنای باند مورد دسترسی باید ۲۰ مگابیت بر ثانیه گردد. وی همچنین ادامه داد که باید فناوری ADSL به سمت VDSL  تغییر کند و انقلابی نیز در حوزه فیبر نوری و ارتباطات ثابت اتفاق افتد.

پاسخ وزیر ارتباطات به انتقادات مربوط به تعرفه‌های جدید اینترنت ثابت

بعد از اعلام تعرفه‌های جدید اینترنت ثابت، توسط کاربران انتقاداتی به آن وارد بود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این انتقادات اعلام نمود که قیمت‌گذاری وظیفه دولت نیست بلکه وظیفه دولت سیاست‌گذاری است البته به شرطی که شرایط رقابتی نیز فراهم باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام نمود که حوزه اینترنت ثابت انحصاری است و اگر در این حوزه هم مانند موبایل از چند نوع اپراتور مختلف استفاده می‌شد، خبری از تعرفه نبود. وی تاکید نمود که تا زمانی که شرایط رقابتی در حوزه اینترنت ثابت  قابل اجرا نباشد، تعرفه‌گذاری وجود خواهد داشت.

اپلیکیشن دولت موبایل تا سه ماه دیگر رونمایی می‌شود

جهرمی در ادامه صحبت‌هایش در حوزه فناوری اطلاعات، به مشکلات موجود بر سر راه اجرای الکترونیک در کشور اشاره نمود و از عدم همکاری برخی دستگاه‌ها سخن گفت.

وی اعلام نمود که دولت الکترونیک در کشور وضعیت مطلوبی ندارد و باید سعی در رفع مشکلات موجود نمود که به گفته جهرمی در این زمینه، با سازمان امور استخدامی جلسات مفصلی برگزار شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام نمود که رئیس‌جمهور هم بر اجرای دولت الکترونیک تاکید دارند و در جلسات برگزار شده دولت، بر اجرای دولت الکترونیک تاکید نموده و آن را پیگیری کرده‌اند.

جهرمی ادامه داد که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز بر اجرای این امر تاکید دارد و اعلام نمود که تمام دستگاه‌های اجرایی نیز وظیفه دارند تا در این امر مشارکت و همکاری داشته باشند.

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آسیب‌شناسی‌هایی در این زمینه انجام شده و قرار است تا در این مرحله ۲۰ سرویس اولیه که مردم بتوانند از آنها خدمات بگیرند، با همکاری سازمان امور استخدامی، استخراج شده و الکترونیکی شوند.

آذری جهرمی در مورد اجرای دولت الکترونیک در کشور به وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اشاره کرد و اعلام نمود که این وزارتخانه نیز نسبت به تکالیف خود در دولت الکترونیکی عقب است.

آذری جهرمی از اینکه تشکیل کمیته مشترک با سازمان امور استخدامی، بتواند بسیاری از چالش‌ها و مشکلات پیش رو را حل کند، ابراز امیدواری نمود. لازم به ذکر است که براساس مصوبات ارائه شده جدید دولت، دستگاه‌های دولتی اجازه ایجاد شبکه برای ارائه خدمات دولتی را ندارند و آنها باید خدماتشان را بر بستر شبکه دولت الکترونیک ارائه نمایند.

سازمان فناوری اطلاعات اپلیکیشن دولت موبایل را طراحی و آماده کرده است و امید است تا این اپلیکیشن تا سه ماه آینده رونمایی گردد. این دو موضوع می‌توانند تاثیری در پیشرفت پروژه ملی داشته باشند.

رفع موانع استارتاپ‌ها و کمک در پشرفت آنها

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مورد موانع پیش روی استارتاپ‌ها سخن گفت و ادامه داد که لازم است مشکلات موجود حل شوند و گامی برای پیشرفت بیشتر آنها برداشته شود.

جهرمی فرایند شروع به کار این شرکت‌ها را به دلیل وجود موانع دست‌وپاگیر زمان‌بر دانست و ادامه داد که حتی روال انحلال این شرکت‌ها نیز حداقل سه ماه زمان لازم دارد. به گفته وی امکان دارد که استارت‌آپ‌ها در ۹۰ درصد موارد با شکست مواجه شوند اما چون روال انحلال آنها دشوار است، چنین کاری نمی‌کنند.

جهرمی در صحبت‌هایش به روال راه اندازی شرکت در سایر کشورها اشاره نمود و اعلام کرد که در کشوری مانند آلمان، در مدت چند ساعت شرکت‌ها شروع به کار می‌کنند و اگر آن شرکت کمتر از دو سال فعالیت داشته باشد، معاف از مالیات خواهد بود و دولت نیز در پرداخت بیمه آنها مشارکت می‌کند.

جهرمی ادامه داد که پیشنهاداتی از این قبیل برای حمایت از استارتاپ‌ها درنظر گرفته شده است و در جلسات برگزار شده با معاونت علمی و وزارتخانه‌های صنعت و اقتصاد، قرار شده تا چارچوبی قانونی برای کسب و کارهای نوپای ICT  ایجاد شود.

جهرمی اعلام نمود که اگر کسی برای کسب‌وکارهای نوپا مانع ایجاد کند، در واقع مانع شبکه ملی اطلاعات شده است. به گفته وی 17 درصد از فارغ‌التحصیلان کشور، مربوط به حوزه فناوری اطلاعات هستند که باید برای اشتغال آنها برنامه‌ریزی داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام نمود که پیشنهاداتی برای تغییر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به نظام صنفی فناوری اطلاعات و سندیکای صنعت مخابرات به سندیکای فناوری اطلاعات ارائه شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستار بازگشت لایحه مالکیت معنوی به دولت شد. هم اکنون این لایحه در کمیسیون اجتماعی مجلس در دست بررسی است. به گفته وزیر ارتباطات این لایحه نیاز به اصلاح دارد. وی همچنین تاکید نمود که آنها پیگیر تسهیل نظام پرداخت الکترونیک برای کسب‌وکارهای فناوری اطلاعات از بانک مرکزی هستند.

غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، به ورود پارلمان بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی استانی برای توجه جدی به استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوین اشاره نمود و ادامه داد که بخش خصوصی مجری اصلی عرصه فناوری اطلاعات به حساب می‌آید.

وی ادامه داد که رشد فناوری‌های نوین و توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات به سرعت در حال تسخیر عرصه‌ها و فعالیت‌های مختلف اقتصادی در سطح جهان است.

 

بیشتر بخوانید:

 

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر