نسل جدید پژو 208 معرفی شد. در این نوشته پس از بررسی نسلهای مختلف، به مرور امکانات، تجهیزات، قیمت و مشخصات فنی پژو 208 مدل 2020 بنزینی، دیزل و الکتریکی خواهیم پرداخت که در انتهای سال 2019 راهی بازارهای جهانی میگردد.
هرچند در چند سال گذشته، بیشتر مشتریان تمایل زیادی برای خرید خودروهای کلاس بدنه به اصطلاح شاسی بلند و کراس اوور از خود نشان دادهاند، اما با توجه به اهمیت مصرف سوخت و خیایانهای شلوغ و پرترافیک شهرهای امروزی، خودروهای فوق کوچک (Sub Compact) یا سگمنت B نیز طرفداران بسیاری بین جوانان و بانوان دارند. پژو 208 که نواده 206 و 207 موجود در ایران به حساب میآید، یکی از جدیدترین این نمونهها است که با قیمت پایه کمتر از 20.000 دلار (در حدود ۳۰۰ میلیون تومان با دلار ۱۵۰۰۰ تومانی در زمستان 98) به فروش می رسد. برای آشنایی بیشتر، پس از مرور تاریخچه سری 2 این خودرو، به معرفی نسلهای پیشین و مرور مشخصات فنی پژو 208 جدید خواهیم پرداخت.
تاریخچه شرکت پژو
شرکت خودروسازی پژو (Peugeot) یکی از زیرمجموعههای گروه خودروسازی PSI فرانسه است. این شرکت در حال حاضر یکی از معتبرترین خودروسازان جهان بوده و پس از گروه فولکس واگن آلمان، دومین خودروساز بزرگ اروپا از لحاظ تیراژ تولید به حساب میآید. این شرکت که در اوایل قرن 19 میلادی و با تولید دستگاههای آسیاب قهوه کار خود را آغاز نمود، در اواخر این قرن وارد صنعت ساخت اتومبیل نیز گردید.
از نمونههای مطرح این خودرو که در ایران نیز حضور داشتند میتوان به مدلهای پژو ۴۰۴ (مابین سالهای ۱۹۶۰ میلادی تا ۱۹۷۵ میلادی که در ایران به نام دیگری نیز معروف شده بود) و پژو ۵۰۴ (مابین سالهای ۱۹۶۸ میلادی تا ۱۹۸۳ میلادی) اشاره کرد که توسط شرکت معتبر پینین فارینا (Pininfarina) ایتالیا و طراح نمونههایی مانند مازراتی، آلفارومئو و فراری در دهههای ۱۹۵۰ میلادی و ۱۹۶۰ میلادی، طراحی شده بود. محصولات این شرکت با تکیه بر هندلینگ مناسب، قدرت بالای موتور و توانایی های دینامیکی قابل قبول، به سرعت در بین عامه مردم به محبوبیت رسیدند.
تاریخچه پژو سری 2
سری 2 پژو، گونهای از خودروهای تولید این شرکت بوده که در رده نمونههای فوق کوچک قرار میگیرد. اولین محصول سری 2، مدل ۲۰۱ بود که در سال ۱۹۲۹ تولید شد. پژو 202 نیز نسل دوم سری 2 بود که مابین سالهای ۱۹۳۸ میلادی تا ۱۹۴۸ میلادی در خط تولید این شرکت قرار داشت. سایز مدلهای پژو سری 2 عبارتند از:
- پژو 203 مابین سالهای ۱۹۴۸ میلادی تا ۱۹۶۰ میلادی
- پژو 204 مابین سالهای ۱۹۶۵ میلادی تا ۱۹۷۶ میلادی
- پژو 205 مابین سالهای ۱۹۸۳ میلادی تا ۱۹۹۸ میلادی
- پژو 206 مابین سالهای ۱۹۹۸ میلادی تا ۲۰۱۰ میلادی
- پژو 207 مابین سالهای ۲۰۰۶ میلادی تا ۲۰۱۲ میلادی
- پژو 208 مابین سالهای ۲۰۱۲ میلادی تا کنون
این کلاس از خودروهای پژو از دهه ۱۹۸۰ به بعد با توجه به عملکرد بالای پیشرانه و ظاهر مناسب و همچنین مصرف سوخت پایین، مورد توجه بسیاری قرار گرفت و نسخههای مخصوص مسابقات رالی آن نیز تحت پسوند WRC تولید شد.
اما مشهورترین و موفقترین نمونه پژوهای سری 2، مدل 206 بود که با عرضه در سال ۱۹۹۸ و در مدل های مختلف هاچ بک، رودستر و هات هچ، علاوه بر تکرار و ادامه روند موفقیت مدل ۲۰۵، موفق به کسب جوایز متعددی از جمله زیباترین خودروی سال، بهترین خودروی بنزینی سایز کوچک و پرفروشترین خودروی اروپا (مابین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳) گردید. پژو ۲۰۶ با فروشی نزدیک به ۹ میلیون دستگاه تا سال ۲۰۱۲ به یکی از پرفروشترین خودروهای جهان تبدیل شد.
این خودرو در پی سیاستهای آشتی جویانه دولت در اوایل هزاره جدید، به بازار ایران نیز راه پیدا کرد وبا توجه به ظاهر مناسب و عملکرد قابل قبول پیشرانه، به یکی از بهترین خودروهای ایران تبدیل گردید. این خودرو در دهه ۲۰۱۰ با مدل 207 (نه نمونهای که در ایران با نام ۲۰۷ شناخته میشود) جایگزین گردید.
- بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین خودروهای ارزانقیمت 2019
پژو 208
پژو 208 آخرین نسل پژو سری 2 است که برای اولین بار در نمایشگاه خودروی ژنو سال ۲۰۱۲ به عنوان جایگزینی برای مدل ۲۰۷ به معرض نمایش عمومی گذاشته شد. نسل اول این خودرو نیز با پیروی از نسخههای قبلی، دامنه گستردهای از انواع موتورهای بنزینی و دیزل را ارائه مینمود که با توجه به بازه قیمتی عملکرد قابل قبولی را نیز از خود به نمایش میگذاشتند.
قدرتمندترین نموته پژو 208 نسل اول نیز نسخه مجهز به موتور ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر توربو بود که با توانی در حدود ۲۰۰ اسب بخار و گشتاوری در حدود ۲۷۵ نیوتون متر و شتاب اولیه ۶.۵ ثانیه، در رده خودروهای هات هچ (Hot Hatch) قرار میگرفت. نسل اول این خودرو در سال ۲۰۱۸ از خط خارج و با نسل جدید جایگزین گردید.
پژو 208 مدل 2020
شرکت پژو چندی پیش از نسل جدید این خودرو رونمایی کرد که قرار است در اواخر سال 2019 و به عنوان پژو 208 مدل 2020 راهی بازارهای جهانی گردد. این خودرو از لحاظ طراحی ظاهری، امکانات و مشخصات فنی بسیار پیشرفتهتر از نسل قبلی خود بوده و بنظر میرسد که این شرکت، با طراحی زبان جدید محصولات خود، سعی در تکرار موفقیت مدلهای محبوب و پرفروش ۲۰۵ و ۲۰۶ داشته باشد.
ابعاد
پژو 208 مدل 2020 مانند بسیاری از نمونههای سایز کوچک از جمله کیا ریو 2019، از لحاظ ابعاد بزرگتر و جدارتر از نسل قبلی خود طراحی شده است. این خودرو طولی برابر با ۴۰۵۵ میلیمتر، پهنایی برابر با ۱۷۴۵ میلیمتر، ارتفاعی برابر با ۱۴۳۰ میلیمتر و فاصله دو محور عقب و جلویی برابر با ۲۵۴۰ میلیمتر داشته و یک نمونه کوچک و جمع و جور شهری به حساب میآید.
از این لحاظ میتوان نسل جدید این خودرو را در جایگاهی بالاتر از پژو 206 با طول ۳۸۲۵ میلیمتر و پژو ۲۰۶ پلاس (که در ایران با نام ۲۰۷ به فروش میرسد) با طول ۳۹۰۰ میلیمتر، سیتروئن C3 با طولی در حدود ۳۹۹۶ میلیمتر و یا ب ام و i3 با طولی در حدود ۴۰۱۱ میلیمتر و پایینتر از کیا ریو 2019 با طولی در حدود ۴۰۶۵ میلیمتر قرار داد.
طراحی ظاهری و بدنه
طراحی بدنه پژو 208 نسل جدید همانطور که اشاره شد، بر پایه زبان و پلتفرم جدید این شرکت بوده و نمایی بسیار جذابتر از نسل قبلی خود دارد.
در بخش جلویی، چراغهای کشیده، مشابه با نسل جدید 2008 بوده و همان ظاهر گربه مانند 206 بدون برجستگیهای نامتعادل 207 را تداعی میکند. جلو پنجره نیز با توجه به ابعاد کلی، بزرگ بوده و علیرغم وجود ورودیهای هوای U مانند تعبیه شده بر روی بخش زیرین سپر، نمایی در کنار چراغ افقی روشنایی در روز هماهنگ و خشن را رقم میزند. ارتفاع کوتاه موجب شده که نمای جانبی با خط سقف با شیب تند و رینگهای 16 اینچی و 17 اینچی 10 پره اسپرت آلیاژی، ظاهر ماوس مانند نسلهای قبلی را با پیشرفت در هماهنگی با اصول علم آئرودینامیک در ذهن بیننده تداعی کند.
چراغهای عقبی نیز مطابق با الگوی چدید طراحی بوده و از 3 قطعه تشکیل شده که نمایی از آثار پنجه را به نمایش می گذارد که با طراحی کشیده خود حس اسپرت خودرو را بیش از پیش می نماید. دیفیوزر و چراغ خطر و خروجی های اگزور نیز جاگذاری مناسبی داشته و هماهنگی کاملی با بخشهای جلویی و عقبی دارد.
در مجموع پژو 208 مدل 2020 را میتوان بر خلاف اکثر تولیدات شرکتهای فرانسوی، خودرویی زیبا نامید که علیرغم قدرت پایین پیشرانه (در مقایسه با خودروهای اسپرت) حس جنگندگی را به بیننده القا می کند.
- بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین کراس اورهای و شاسی بلندهای ارزانقیمت 2019
طراحی داخلی و کابین
طراحی داخلی و کابین پژو 208 مدل 2020 یکی از نقاط قوت اصلی آن به حساب می آید. داشبورد این خودرو که از انواع و اقسام صفحات دیجیتال تشکیل شده، i-Cockpit نام داشته که اطلاعات کاملی را در اختیار راننده قرار می دهد.
فضای داخلی هرچند نسبت به خودروهای سدان کمتر است، اما با توجه به ابعاد خودرو محیطی قابل قبول را برای 4 سرنشین بزرگسال فراهم می کند. غربیلک فرمان نیز کوچک بوده که با توجه به بخش زیرین صاف و قرار گرفتن کنترلرهای سیستم های ناوبری، حس اسپرتی مشابه با طراحی بدنه را فراهم می کند.
با توجه به قرار گرفتن در رده خودروهای ارزانقیمت، طبیعتا استفاده از روکشهای چرمی کمتر بوده و در تیپ پایه، تنها غربیلک فرمان با روکش از چرم پوشانده شده و صندلیها با پارچه (با کیفیت مناسب) روکش شدهاند. اما در تیپهای گرانقیمت تر GT-Line و نسخه الکتریکی، روکش صندلیها نیز از چرم بوده که حس لوکس بودن بیشتری را برای راننده و سرنشینان رقم می زند.
در مجموع کابین نسل جدید پژو 208 زیبا بوده و در کنار فهرست بلندی از سیستمهای کمکی رانندگی (به نسبت قیمت) فضایی جذاب را برای رانندگان جوان و بانوان به وجود خواهد آورد.
موتور و پیشرانه
برای پژو 208 مدل 2020 پنج پیشرانه متفاوت درنظر گرفته شده است. این موتورها که با نام PureTech شناخته میشوند، همگی از مصرف بسیار پایین سوخت برخوردارند و موفق به کسب عنوان بهترین موتور سال در سال های 2015 تا 2018 میلادی شده اند:
- موتور 3 سیلندر 1.2 لیتری PureTech 75 S&S
- موتور 3 سیلندر 1.2 لیتری PureTech 100 S&S
- موتور 3 سیلندر 1.2 لیتری PureTech 130 EAT8 S&S
- موتور 4 سیلندر 1.5 لیتری دیزل Blue HDi 100
- موتور الکتریکی 50 کیلو واتی 136 در مدل e-208
موتور 3 سیلندر 1.2 لیتری PureTech 75 S&S
این موتور، نمونه برای تیپهای پایه 208 نسل جدید است که با حجم دقیق 1199 سی سی و 12 سوپاپ و کد PureTech 75، توانایی تولید نیرویی برابر با 74 اسب بخار در دور موتور 5750 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 87 پاوند بر فوت (معادل 118 نیوتون متر) در دور موتور 2750 دور در دقیقه را دارد. این نیرو توسط یک جعبه دنده 5 سرعته دستی به چرخ های جلویی منتقل شده و تنها در تیپ پایه عرضه میگردد.
عملکرد و مصرف بنزین
پژو 208 مدل 2020 با استفاده از این پیشرانه در رده خودروهای کند بازار قرار گرفته و برای رسیدن از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت به زمانی در حدود 14.9 ثانیه (کندتر از 206 تیپ 2 فعلی موجود در ایران) نیاز دارد. حداکثر سرعت آن نیز در حدود 106 مایل در ساعت (معادل 171 کیلومتر در ساعت) اعلام شده است. مصرف سوخت این مدل از پژو 208 نسل جدید نیز در حدود 6.1 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام شده است.
موتور ۳ سیلندر 1.2 لیتری PureTech 100 S&S
این موتور موجود برای پژو 208 مدل جدید یک نمونه 1199 سی سی ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری بوده که با استفاده از سیستم توربوشارژر (Turbocharger یا پرخوران) نیرویی در حدود ۱۰۰ اسب بخار در دور موتور 5.500 دور در دقیقه و گشتاور ۱۵۱ پاوند بر فوت (معادل ۲۰۵ نیوتون متر) در دور موتور ۱۷۵۰ دور در دقیقه را در اختیار راننده قرار می دهد. نیروی تولیدی این پیشرانه نیز توسط یک جعبه دنده 6 سرعته دستی یا ۸ سرعته اتوماتیک به چرخ های جلویی منتقل می گردد.
عملکرد و مصرف بنزین
پژو 208 مدل 2020 با استفاده از این موتور عملکرد نسبتا مناسبتری (اندکی بهتر از پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و ۲۰۷ موجود در ایران) از خود به نمایش گذاشته و در مدل مجهز به گیربکس ۶ دنده دستی زمانی در حدود ۹.۹ ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت و در نهایت به حداکثر سرعت ۱۱۷ مایل در ساعت (معادل ۱۸۸ کیلومتر در ساعت) خواهد رسید. مصرف سوخت این مدل نیز در حدود 6.2 لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر مسیر ترکیبی اعلام شده است.
در صورت استفاده از گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک، عملکرد و مصرف سوخت تغییر کرده و پژو 208 مدل 2020 به زمانی در حدود ۱۰.۸ ثانیه برای رسیدن از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت نیاز خواهد داشت. مصرف سوخت نیز با افزایشی در حدود نیم لیتر مواجه شده و به نزدیک ۶.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر مسیر سیکل ترکیبی (شهری و بزرگراهی) می رسد.
موتور ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری PureTech 130 S&S
این پیشرانه قدرتمندترین موتور موجود برای پژو 208 مدل 2020 بوده و با استفاده از یک موتور ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری ۱۲سوپاپه به حجم دقیق ۱۱۹۹ سی سی و استفاده از توربوشارژر، نیرویی در حدود ۱۲۹ اسب بخار در دور موتور 5.500 دور در دقیقه و گشتاور ۱۷۰ پاوند بر فوت (معادل ۲۳۰ نیوتون متر) در دور موتور 1.750 دور در دقیقه را تولید می کند. گیربکس استفاده شده در این مدل نیز نمونه ۸ سرعته اتوماتیک است.
عملکرد و مصرف سوخت
پژو 208 مدل 2020 با استفاده از این پیشرانه بهترین عملکرد را از خود به نمایش گذاشته و برای رسیدن از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت، به تنها 8.7 ثانیه زمان نیاز دارد. حداکثر سرعت نیز در این گونه در حدود 129 مایل در ساعت (معادل 209 کیلومتر در ساعت) بوده که رقمی در خور توجه برای یک خودروی فوق کوچک و ارزانقیمت شهری به حساب می آید.
البته مصرف سوخت همچنان پایین بوده و 208 نسل جدید برای پیمودن 100 کیلومتر مسیر شهری و بزرگراهی به صورت میانگین به 6.3 لیتر سوخت نیاز خواهد داشت.
موتور 4 سیلندر 1.5 لیتری دیزل Blue HDi 100
پیشرانه دیزلی پژو 208 مدل 2020 از یک نمونه 4 سیلندر 16 سوپاپه توربو دیزل به حجم دقیق 1.499 سی سی است. این پیشرانه توانایی تولید نیرویی برابر با 100 اسب بخار در دور موتور 3.500 دور در دقیقه و گشتاور 184 پاوند بر فوت (معادل 250 نیوتون متر) در دور موتور 1.750 دور در دقیقه را دارد. نیروی تولیدی نیز توسط یک جعبه دنده 6 سرعته دستی به چرخ های جلویی انتقال پیدا می کند.
عملکرد و مصرف سوخت
مطابق موتورهای دیزلی، مصرف پژو 208 نسل جدید نیز پایین بوده و این خودرو به طور میانگین برای طی مسافت 100 کیلومتر به تنها 4.5 لیتر گازوئیل نیاز دارد. عملکرد نیز در اندازه های موتور 1.4 لیتری 100 اسب بخاری بوده و این خودرو در عرض 10.2 ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت و در نهایت به حداکثر سرعت 117 مایل در ساعت (معادل 188 کیلومتر در ساعت) می رسد.
موتور الکتریکی 50 کیلو واتی در مدل e-208
پیشرانه الکتریکی موجود برای پژو 208 مدل 2020 که با نام e-208 نیز شناخته میشود یک نمونه 50kWh بوده که نیرویی در حدود ۱۳۶ اسب بخار را تولید می کند. گشتاور تولیدی نیز در حدود ۱۹۲ تا ۲۲۱ پاوند بر فوت (مابین ۲۶۰ تا ۳۰۰ نیوتون متر) اعلام شده است. نیروی تولیدی نیز مشابه با بیشتر خودروهای الکتریکی توسط یک جعبه دنده تک سرعته به چرخ های جلویی منتقل می شود.
عملکرد و برد حرکتی
پژو 208 الکتریکی نسل جدید با این پیشرانه به دلیل در دسترس بودن گشتاور به صورت آنی، شتاب اولیه قابل قبولی داشته و تنها در عرض 8.1 ثانیه (سریعتر از نمونههایی مانند مزدا 3 و کیا سراتو موجود در ایران) از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می رسد. حداکثر سرعت نیز مطابق با فلسفه و نوع ساخت خودروهای الکتریکی ارزانقیمت پایین بوده و در حدود 93 مایل در ساعت (معادل 149 کیلومتر در ساعت) است.
این خودرو با هر بار شارژ کامل توانایی طی حداکثر مسافتی در حدود 211 مایل (معادل 340 کیلومتر) را داشته که با توجه به بازه قیمتی و نوع استفاده غیر منطقی نیز نخواهد بود.
- بیشتر بخوانید: تاریخچه مزدا 3
تیپ های مختلف و امکانات
پژو 208 مدل 2020 در 4 تیپ مختلف به بازار عرضه مش گردد. این تیپها عبارتند از:
- تیپ پایه Active با قیمت پایه ای در حدود 19.800 دلار (260 میلیون تومان)
- تیپ Allure با قیمت پایه ای در حدود 23.000 دلار (300 میلیون تومان)
- تیپ GT-Line با قیمت پایه ای در حدود 25.000 دلار (325 میلیون تومان)
- تیپ GT با قیمت پایه ای در حدود 40.500 دلار (525 میلیون تومان)
تیپ ACTIVE
پژو 208 تیپ ACTIVE مدل پایه این خودرو بوده که با موتور ۱.۵ لیتری 75 S&S و مدل الکتریکی عرضه میگردد. بخشی از امکانات موجود در این تیپ عبارتند از:
- گیربکس ۵ سرعته دستی
- سیستم تهویه مطبوع دستی نسل قدیم (کولر)
- برف پاکهای مجهز به سیستم Magic Wash
- کامپیوتر سفری (Trip Computer)
- شیشه بالابرهای الکتریکی در بخش جلویی
- سنسورهای کمکی پارک در بخش عقبی
- صفحه نمایش رنگی لمسی ۷.۰ اینچی
- پشت آمپر رنگی ۳.۵ اینچی
- استارت خودرو با استفاده از دکمه (Push Button Start)
- رینگهای ۱۶ اینچی آلیاژی
- سیستم صوتی با ۶ بلندگوی جداگانه
- ارتباط با تلفنهای همراه از طریق فناوری بدون سیم بلوتوث
- پشتیبانی از نرم افزارهای Apple CarPlay و Android Auto
- چراغهای جلویی مجهز به لامپهای هالوژن
- چراغهای جلویی خودکار
- چراغهای روشنایی در روز با لامپهای LED
- پوشش پارچهای صندلیها
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های سامسونگ در سال 2019
تیپ Allure
پژو 208 تیپ Allure مدل 2020 علاوه بر امکانات تیپ Active، قابلیت تجهیز به تمامی پیشرانه های موجود بجز نمونه 75 اسب بخاری را دارد. امکانات اضافی این تیپ عبارتند از:
- کولر دوگانه اتوماتیک نسل جدید (Dual Zone Climate Control)
- آیینه های جانبی الکتریکی مجهز به گرمکن
- ترمز دستی الکتریکی
- بالابرهای الکتریکی در تمامی درها
- رینگ های ۱۷ اینچی اسپرت آلیاژِی
- ۲ خروجی USB در جلو و ۲ خروجی در عقب
- چراغهای عقبی با طرح متفاوت و مجهز به لامپ های LED
- هدآپ دیسپلی
- دوربین کمکی دنده عقب
- طرح و تریم متفاوت داخلی
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های شیائومی در سال 2019
تیپ GT-Line
پژو 208 جدید تیپ GT-Line مجهز ترین نمونه موجود برای این خودرو بوده و قابلیت تجهیز به تمامی موتورهای بجز نمونه کم توان 75 اسب بخاری را دارد. امکانات اضافی این تیپ عبارتند از:
- رینگ های اسپرت آلیاژی ۱۷ اینچی با طرح متفاوت
- پوشش ها و تزئینات کرومی در جلوپنجره و بدنه
- نورپردازی داخلی در ۸ رنگ متفاوت
- سنسورهای کمکی پارک در عقب و جلوی خودرو
- دوربین ۳۶۰ درجه نمای اطراف خودرو
- لامپ های LED برای تمامی چراغ ها
بیشتر بخوانید:
بهترین گوشی های سامسونگ در سال 2020
تیپ GT
این مدل، گرانترین تیپ پژو 208 مدل 2020 بوده که تنها با موتور الکتریکی عرضه می گردد. گوشه ای از تجهیزات موجود در این مدل جدید عبارتند از:
- سیستم کنترل سرعت تطبیقی (Adaptive Cruise Control)
- سیستم ناوبری ماهواره ای سه بعدی
- سیستم نمایش نقاط کور
- صفحه نمایش 10 اینچی لمسی رنگی
- سیستم کمکی پارک
بیشتر بخوانید: عنوان بهترین لاستیک ایرانی در اختیار محصولات کدام شرکت است؟
ایمنی
نسل جدید پژو 208 نیز مانند تمامی خودروهای روز دنیا از لحاظ ایمنی از بالاترین سطح استاندارد برخوردار شده است. برخی از تجهیزات ایمنی و کمکی رانندگی موجود در این اتومبیل شهری کوچک عبارتند از:
- ترمزهای ضد قفل ABS
- سیستم توزیع الکتریکی نیروی ترمز (EBD)
- سیستم ترمز اضطراری (EBA)
- 6 کیسه هوا (ایربگ)
- فلاشر خودکار در هنگام ترمزگیری شدید
- سیستم پایداری الکترونیکی (ESP)
- کمربندهای ایمنی 3 نقطهای با محدود کننده فشار در جلو
- سیستم نمایش فشار باد تایرها
- سیستم حفظ مسیر حرکت خودرو بین خطوط جاده
- سیستم هشدار سطح هوشیاری راننده
قیمت پژو 208 مدل 2020
پژو 208 مدل 2020 از هر لحاظ یک خودروی ارزان قیمت کوچک شهری است. این خودرو با قیمت پایهای در حدود ۱۹.۷۵۰ دلار ایالات متحده آمریکا (در حدود 257 میلیون تومان با دلار 13.000 تومانی فعلی) در تیپ ACTIVE تا ۳۳.۳۰۰۰ دلار (در حدود 435 میلیون تومان) با موتور سوخت فسیلی به فروش می رسد. قیمت مجهز به موتور تمام الکتریکی e-208 طبیعتا گرانتر بوده و با قیمتی مابین ۲۸.۵۰۰ دلار (در حدود 370 میلیون تومان) در تیپ پایه تا ۴۲.۰۰۰ دلار (در حدود 550 میلیون تومان) در تیپ GT مدل الکتریکی e-208 عرضه می گردد.
خریداران نیز بر طبق قوانین فروش انواع اتومبیل در کشورهای پیشرفته نیازی به پرداخت کامل مبلغ نداشته و می توانند در صورت داشتن ساده ترین شغل با رقمی در حدود ۴۰۰ دلار در ماه (نزدیک به ۵ میلیون تومان – که کمتر از ۲۰ درصد حداقل حقوق کارمندان جزء و کارگران ساده است) این خودرو را به صورت اقساطی و بدون بهره خریداری کنند.
- بیشتر بخوانید: بهترین کشور جهان برای مهاجرت
رقبا
رقبای پژو 208 مدل 2020 در گونه مجهز به پیشرانه های بنزینی و دیزل عبارتند از:
- فورد فیستا (Ford Fiesta) با قیمت پایه ای در حدود 15.500 دلار
- فولکس واگن گلف با قیمت پایه ای در حدود 23.000 دلار
- هیوندای اکسنت با قیمت پایه ای در حدود 22.000 دلار
- هیوندای ولستر با قیمت پایه ای در حدود 19.500 دلار
رقبای این خودرو در بین خودروهای الکتریکی و تمام برقی نیز عبارتند از:
- شورولت بولت EV با قیمت پایه ای در حدود 38.000 دلار
- نیسان لیف EV با قیمت پایه ای در حدود 31.000 دلار
- هیوندای آیونیک با قیمت پایه ای در حدود 30.000 دلار
- فورد فوکوس (یا فوکاس) EV با قیمت پایه ای در حدود 30.000 دلار
سخن آخر
اگر به دنبال رانندگی هیجان انگیز و سواری اسپرت هستید، پژو 208 مدل 2020 در هیچگونه از پیشرانه ها توانایی برطرف کردن نیازهای شما را نخواهد داشت. اما اگر برای حرکت در شهرهای شلوغ و پرترافیک به خودرویی کوچک، مدرن و مجهز به امکانات مدرن روز نیاز دارید، مدل مجهز به پیشرانه 4 سیلندر 1.2 لیتری 130 اسب بخاری یا مدل دیزل امکانات مناسبی را در برابر قیمت پرداختی در اختیار شما قرار خواهد داد.
اما رقبای این خودرو از جمله فیستا و گلف، قابلیت تجهیز به پیشرانه های قدرتمندی را داشته که آنها را در رده هات هچ ها قرار می دهد و تجربه ای لذت بخش و اسپرت را برای راننده رقم خواهد زد. اما طراحی ظاهری پژو 208 مدل 2020 یکی از نقاط قوت برجسته آن بوده و امکان آن وجود دارد که این خودروی کوچک شهری، موفقیت مدل 206 را تکرار نماید.
- بیشتر بخوانید: مقایسه قیمت خودرو در ایران و جهان
تیپهای مختلف، قیمت و مشخصات فنی پژو 208 مدل 2020 در یک نگاه
تیپ | Active | Allure | Blue HDi | GT-Line | e-208 |
حجم موتور | ۱.۲ لیتر | ۱.۲ لیتر توربو | ۱.۵ لیتر دیزل | ۱.۲ لیتر توربو | الکتریکی 50kWh |
نوع سوخت | بنزین | بنزین | دیزل | بنزین | الکتریکی |
تعداد سیلندر | ۳ | ۳ | ۴ | ۳ | – |
تعداد سوپاپ | ۱۲ | ۱۲ | ۱۶ | ۱۲ | – |
سیستم انتقال قدرت | چرخ های جلو | چرخ های جلو | چرخ های جلو | چرخ های جلو | چرخ های جلو |
گیربکس | ۵ سرعته دستی | ۶ سرعته دستی | ۶ سرعته دستی | ۸ سرعته اتوماتیک | تک سرعته |
قدرت (اسب بخار) | ۷۴ | ۱۰۰ | ۱۰۰ | ۱۲۹ | ۱۳۶ |
گشتاور (نیوتون متر) | ۱۱۸ | ۲۰۵ | ۲۵۰ | ۲۳۰ | ۲۲۱ |
شتاب ۰ تا ۱۰۰ | ۱۴.۹ | ۹.۹ | ۱۰.۲ | ۸.۷ | ۸.۱ |
حداکثر سرعت | ۱۷۱ | ۱۸۸ | ۱۸۸ | ۲۰۹ | ۱۴۹ |
مصرف سوخت | ۶.۱ | ۶.۲ | ۴.۵ | ۶.۳ | ۳۴۰ کیلومتر با ۱ بار شارژ کامل |
طول | ۴۰۵۵ | ۴۰۵۵ | ۴۰۵۵ | ۴۰۵۵ | ۴۰۵۵ |
عرض | ۱۷۴۵ | ۱۷۴۵ | ۱۷۴۵ | ۱۷۴۵ | ۱۷۴۵ |
ارتفاع | ۱۴۳۰ | ۱۴۳۰ | ۱۴۳۰ | ۱۴۳۰ | ۱۴۳۰ |
فاصله دو محور | ۲۵۴۰ | ۲۵۴۰ | ۲۵۴۰ | ۲۵۴۰ | ۲۵۴۰ |
سایز تایر | ۱۹۵/۵۵/۱۶ | ۱۹۵/۵۵/۱۶ | ۲۰۵/۴۵/۱۷ | ۲۰۵/۴۵/۱۷ | ۲۰۵/۴۵/۱۷ |
قیمت پایه (دلار) | ۱۹.۷۵۰ | ۲۳.۰۰۰ | ۲۴.۷۵۰ | ۲۸.۵۰۰ | ۳۶.۰۰۰ |
قیمت ایران (میلیون تومان) | 246 | 300 | ۲۹۷ | 322 | 470 |
گالری تصاویر پژو 208 مدل 2020 نسل جدید
منبع: