آمارها نشان میدهد فقرا و سیاه پوستان بیشتر به دلیل کرونا میمیرند. آیا این یعنی ما با یک ویروس نژادپرست و پول پرست طرفیم؟ با تکراتو همراه باشید!
عواملی که خطر ابتلا به نوع شدید کووید 19 یا مرگ در اثر بیماری را افزایش میدهند، در بین سیاهپوستان آمریکا شایعتر میباشند. اما چرا فقرا و سیاه پوستان بیشتر به دلیل کرونا میمیرند؟ تعداد مرگ و میر بیماری کووید 19 در سراسر جهان از مرز 200 هزار نفر فراتر رفته است. آمارها نشان میدهد بیش از 3 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری دچار شدهاند و حدود یک چهارم از جمعیت انسانی زمین در قرنطینه هستند.
طبق مطالعات جدید دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه بوستون، ویروس کرونای جدید هیچ تبعیضی میان قربانیان خود قائل نیست. اما تبعیضها و نابرابریهای اجتماعی میتوانند خطر مرگ و میر را افزایش دهند. این مطالعات نشان میدهند که افراد سیاهپوست، بومی آمریکایی و اقشار کمدرآمد ایالات متحده، احتمالا یک یا چند عاملی که خطر کووید-19 را افزایش میدهند دارد.
بنابراین بیشتر از آنکه با یک ویروس نژادپرست طرف باشیم، با ویروسی در میان جمعیتهای نژادپرست طرفیم. با بررسی بیشتر این موضوع با تکراتو همراه باشید.
فقرا و سیاه پوستان بیشتر به دلیل کرونا میمیرند
آیا با یک ویروس نژادپرست طرفیم؟
عواملی که توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری شناسایی شدهاند. نظیر آسم، دیابت، بارداری یا سن بالای 65 سال. به گفته محققان، دههها نابرابری ساختاری در آموزش، اشتغال، مسکن و سایر عوامل، باعث ایجاد اختلافات در شدت بیماریهای مزمن بر حسب نژاد، قومیت و درآمد شده است. اکنون این نابرابریهای ساختاری، زمینهای ایجاد کردهاند که افراد سیاهپوست، آمریکاییهندی و افراد کمدرآمد، در صورت ابتلا به کووید-19، بیشتری از سایرین با خطر مرگ مواجه هستند.
بیشتر بخوانید:
- کمک های چهره های مشهور به بحران همه گیری کرونا ؛ بخشندهترین میلیاردرها کدامند؟
- دانلود و بررسی اپلیکیشن ماسک ؛ جدیدترین مبارزه مجازی علیه کرونا
- آیا واقعا سیگاری ها کمتر کرونا میگیرند؟
- آیا ویروس بیماری کووید 19 ساخته دست انسان است؟
محققان از دادههای سال 2018 بر روی بیش از 330 هزار نفر از سیستم ملی نظارت بر فاکتورهای رفتاری استفاده کرده و شیوع عوامل خطرزای کووید-19 را بررسی کردهاند. آنها تخمین میزنند که 43 درصد از بزرگسالان آمریکایی، تقریبا 97 میلیون نفر، حداقل یک عمل خطرزا و 18 درصد، تقریبا 40 میلیون نفر، دو عامل خطرزا یا بیشتر را دارند.
در میان افراد زیر 65 سال، 33 درصد از سیاهپوستان و 42 درصد از بزرگسالان بومی آمریکا حداقل یک عامل خطرزا را دارند؛ در حالی که از میان بزرگسالان سفیدپوست، 27 درصد دارای عامل خطرزای کووید-19 بودهاند. همچنین 11 رصد از سیاهپوستان و 18 درصد از بومیان آمریکا دارای عوامل متعدد افزایشدهنده خطر ویروس کرونا بودهاند.
در مورد افراد بالای 65 سال نیز همین سناریو تکرار میشود. 69 درصد از بومیان آمریکایی و 61 درصد از سیاهپوستان بالای 65 سال، یک یا چند عامل خطرزا، علاوه بر عامل سن، داشتهاند؛ در حالی که همین میزان در میان سفیدپوستان بالای 65 سال، 54 درصد بوده است.
محققان دریافتند که حداقل 25 میلیون نفر که در خوانوادههای کمدرآمد زندگی میکنند، دارای حداقل یک عامل خطرزا هستند. در میان افراد زیر 65 سال، اقشار کمدرآمد تقریبا دوبرابر بیشتر از سایر افراد در معرض خطر عوارض شدید کووید 19 بوده و افراد بالای 65 سال نیز، علاوه بر سن، خطر بالایی برای رویارویی با عوارض خطرناک ویروس کرونا را داشتهاند.
بیشتر بخوانید:
- آیا آلودگی هوای تهران با تعداد بالای مبتلایان کرونای آن مرتبط است؟
- یک چهارم مردم ایران هیچ ترسی از ابتلا به کرونا ندارند!
- ویروس کرونا در هوای گرم ؛ آیا شروع تابستان شیوع کووید 19 را کاهش میدهد؟
محققان خاطر نشان میکنند نابرابریهای اجتماعی باعث شده شغل این افراد قابلیت دورکاری نداشته باشد. همچنین زندگی در خوانوادههای پرجمعیت و چندنسلی، خطر ابتلا به بیماری را برای این خوانوادهها افزایش میدهد.
دکتر جولیا ریفمن، در پاسخ به این سوال که چرا فقرا و سیاه پوستان بیشتر به دلیل کرونا میمیرند، با اشاره به اینکه «سیاستهایی که میتوانند نابرابریهای اجتماعی را کاهش دهند، در مبارزه با ویروس نیز موفق خواهند بود.» میگوید:
با توجه به سیاستهای بازگشت به کار، که دولت در حال اعمال آنهاست، باید در نظر بگیریم که خطر قرارگیری در معرض کووید-19 و میزان شدت آن در سراسر آمریکا یکنواخت نمیباشد.
خطر واقعی این است که روند صعودی بهبودیها، شامل کل جمعیت نشود؛ و بدتر از آن، این امر باعث تشدید نابرابری در سلامتی برای اقلیتها خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
- راه های انتقال و پیشگیری از ویروس کرونا
- نشانهها و علائم ویروس کرونا
- کشنده ترین و مرگبارترین ویروس های تاریخ
- ایمنی گله ای یا ایمنی جمعی چیست؟
- تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس
- تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه
- بهترین اپلیکیشن های ورزشی
.
منبع: medicaxpress