نیکی کریمی یکی از بازیگران محبوب و باتجربه سینماست که طرفداران بسیاری دارد. ما در این نوشتار به معرفی بهترین فیلم های نیکی کریمی پرداختهایم. همراه ما باشید.
نیکی کریمی زادهی نوزدهم آبان ماه سال 1350 در تهران است، دیپلم تجربی دارد و رشته طراحی لباس را در امریکا به پایان رسانده است. او به بازیگری از همان دوران دبستان علاقه داشته و با بازی در گروه تئاتر مدرسه کارش را آغاز کرده است.
ایشان به طور حرفهای در سال 1368 برای فیلم سینمایی وسوسه جلوی دوربین رفت و در این فیلم حضوری موفق داشت. یک سال بعد با نقشآفرینی در فیلم عروس به شهرت رسید.
برای آشنایی با بهترین فیلم های نیکی کریمی تا پایان این نوشتار همراه تکراتو باشید.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های درباره موسیقی و خواننده ها
بهترین فیلم ها و سریال های پارسا پیروزفر
بهترین فیلم های نیکی کریمی
نیکی کریمی هنرپیشه موفق و مشهور کشورمان، یک خواهر به نام نازنین و یک برادر به نام خشایار دارد و خانوادهاش ساکن لندن هستند، اما خودش مقیم ایران است. او علاوه بر بازیگری در حوزهی ترجمه، تهیهکنندگی، عکاسی و کارگردانی نیز فعالیت دارد.
کریمی در بسیاری از جشنوارههای داخلی و خارجی به عنوان داور حضور داشته که از مهمترین آن ها میتوان به حضورش در گروه داوران بخش فیلم کوتاه شصتمین جشنواره فیلم کن فرانسه در سال 2007 اشاره کرد.
نیکی کریمی جوایز داخلی و بینالمللی بسیاری در کارنامهی هنری خود دارد که برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن برای فیلم دیوانهای از قفس پرید و واکنش پنجم، در بیست و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر و نیز برنده جایزه بهترین فیلم از جشنواره بینالمللی فیلم مانهایم-هایدلبرگ برای کارگردانی فیلم سوت پایان شد. با بهترین فیلم های نیکی کریمی همراه شما هستیم.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های پریناز ایزدیار
عروس
- ژانر: خانوادگی اجتماعی
- تاریخ انتشار: 1369
- کارگردان: بهروز افخمی
- نویسندگان: بهروز افخمی، علیرضا داوودنژاد
- تهیهکننده: سید ضیاء هاشمی
- بازیگران: ابوالفضل پورعرب، نیکی کریمی، عباس امیری، علی سجادی حسینی، فرحناز منافی ظاهر، رقیه چهرهآزاد
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 5.9 از 10
عروس یکی از بهترین فیلم های نیکی کریمی بوده که در آن بازی درخشانی داشته است. او یک سال پس از ایفای نقش در نخستین فیلمش به نام وسوسه در این فیلم به نقشآفرینی پرداخت.
خلاصه داستان: پسری به نام حمید که به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده و کار و درآمدی ندارد اما عاشق دختری به نام مهین است که خانواده او از در سطح مالی خوبی دارند، اختلاف طبقاتی باعث مخالفت پدر عروس با ازدواج آنها میشود.
ردپای گرگ
- ژانر: اکشن هیجان انگیز
- تاریخ انتشار: شهریور ۱۳۷۲
- کارگردان: مسعود کیمیایی
- تهیهکننده: مرتضی شایسته
- نویسنده: مسعود کیمیایی
- بازیگران: فرامرز قریبیان، گلچهره سجادیه، نیکی کریمی، منوچهر حامدی، امیرحسین خانشهری
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 5.2 از 10
نیکی کریمی در ردپای گرگ نقش نگین را برعهده دارد که به خوبی آن را ایفا کرده است.
خلاصه داستان: رضا سه روز پیش از عروسی با طلعت زندانی میشود. وقتی او پس از 20 سال از زندان آزاد میگردد، از طرف صادق خان به تهران دعوت میشود. رضا پس از ورود به تهران به دست چند مرد ناشناس زخمی میشود و درمییابد که صادق خان باعث سالها محکومیتش بوده است.
بیشتر بخوانید:
بهترین کانال تلگرام دانلود فیلم و سریال ایرانی
سریال های شبکه نمایش خانگی 1401
سارا
- تاریخهای انتشار: ۱۳۷۱
- تهیهکنندگان: هاشم سیفی، داریوش مهرجویی، محمدعلی سلطان زاده
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- نویسنده: داریوش مهرجویی
- بازیگران: نیکی کریمی، امین تارخ، خسرو شکیبایی، یاسمین ملکنصر، فرامرز روشنایی
داستان فیلم سارا اقتباسی از نمایشنامه خانه عروسک اثر هنریک ایبسن است. این فیلم از بهترین فیلم های نیکی کریمی به شمار میآید و یکی از بهترین فیلم های داریوش مهرجویی دربارهی زنان است. سارا یکی از مهمترین فیلمهای سینمای ایران است که در جشنوارههای بینالمللی هم خوش درخشید.
فیلم سارا با داستانی جذاب هنوز هم دیدنی است و برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه از یازدهمین جشنواره فیلم فجر، برنده جایزه صدف طلایی بهترین فیلم در چهل و یکمین جشنواره فیلم سنسباستین و جوایز بسیار دیگری شده است.
خلاصه داستان: حسام برای درمان مجبور به سفر خارج از کشور میشود. سارا همسر او هزینهی سفر او را میپردازد و میگوید که این پول ارثیه بوده که از پدرش به او رسیده است. حسام پس طی یک دروه بیماری، بهبود مییابد. در این میان سارا بی آنکه همسرش بداند، با کار سخت و مداوم خیاطی تلاش دارد بدهیهایش را پرداخت کند. اما اتفاقهای غیرقابل پیشبینی او را دچار چالش میکند.
پری
- ژانر: اجتماعی ماجرایی فلسفی
- تاریخ انتشار: 1373
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- نویسنده: داریوش مهرجویی
- تهیهکننده: امیرحسین شریفی
- بازیگران اصلی: نیکی کریمی، خسرو شکیبایی، علی مصفا، توران مهرزاد، فرهاد جم، پارسا پیروزفر
پری یکی از بهترین فیلم های نیکی کریمی بوده که براساس رمان فرانی و زویی و داستانکوتاه یک روزِ خوش برای موزماهی، نوشتهی جروم دیوید سالینجر ساخته شده است.
خلاصه داستان: یک دختر دانشجوی ممتاز و زیبا با نام پری، با خواندن یک کتاب عجیب درگیر تحولات فکری میشود. این کتاب متعلق به برادر بزرگتر او اسد بوده که در سانحهی آتشسوزی کلبهاش فوت کرده است.
این دختر پس از مطالعه کتاب از زندگی معمولی دل میبرد و در وادی غمانگیز و دردناک پریشانی سرگردان میشود. در این میان برادر دیگر او در تلاش است تا او را از پریشانی نجات دهد.
بیشتر بخوانید:
بوی پیراهن یوسف
- ژانر: درام، جنگی
- تاریخ انتشار: 1374
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- تهیهکننده: مجید مدرسی
- نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا، داریوش مودبیان
- بازیگران: علی نصیریان، نیکی کریمی، جعفر دهقان، شیرین بینا، آتوسا قریشی، قاسم زارع
خلاصه داستان: دایی غفور راننده تاکسی فرودگاه است. او با وجود مدارکی که ثابت میکند پسرش یوسف در جنگ به شهادت رسیده، فکر میکند که یوسف هنوز زنده است و حتی حرفهای دامادش را که همرزم پسرش بوده را قبول ندارد.
دایی غفور در فرودگاه با دختر جوانی به نام شیرین (با بازی درخشان نیکی کریمی) آشنا میشود که برای پیدا کردن برادرش خسرو که در جنگ گم شده از اروپا به ایران آمده است و به این ترتیب همکاری آنها برای یافتن عزیزانشان آغاز میشود.
برج مینو
- ژانر: اکشن، جنگی
- تاریخ انتشار: 1375
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- تهیهکننده: مجید مدرسی، محمدمهدی دادگو
- نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا
- بازیگران: نیکی کریمی، علی نصیریان، علی مصفا، محمدرضا شریفینیا
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 5.6 از 10
خلاصه داستان: مینو و موسی به تازگی باهم ازدواج کردهاند. وقتی مینو در حال جابجا کردن جهیزیهاش در خانه جدید است، موسی پس دریافت نامهای مطلع میشود که باید دکل ققنوس در جزیرهی مینو را جمع کنند.
موسی هیچ میلی به انجام این کار ندارد، او دوست ندارد اکنون که جنگ به پایان رسیده او به خاطرات آن دوران برگردد. اما مینو او را راضی به این کار میکند و هر دو با هم به جزیره مینو میروند.
برج مینو یکی از فیلم های برتر نیکی کریمی است که او نقش مینو بازی کرده است.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم و سریال های زهرا امیرابراهیمی
دو زن
- ژانر: خانوادگی، اجتماعی
- تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۷۸
- کارگردان: تهمینه میلانی
- نویسنده: تهمینه میلانی
- بازیگران: نیکی کریمی، محمدرضا فروتن، مریلا زارعی، آتیلا پسیانی، حسن جوهرچی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.7 از 10
خلاصه داستان: فرشته و رویا دانشجو، همکلاسی و دو دوست صمیمی در دانشکده معماری هستند. آنها به دلایل مختلفی مثل تظاهرات دانشجویی روزهای بهار ۱۳۵۹ و همین طور ایجاد مزاحمت جوانی به نام حسن که خود را خاطرخواه فرشته میداند از هم دور میافتند. حالا پس از 15 سال و گذر از حوادث بسیار رویا خاطرات آن روزها و اتفاقاتی که رخ داد را مرور میکند.
دو زن یکی از بهترین فیلم های نیکی کریمی است که توانست با بازی در آن برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن از هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۷شود.
نسل سوخته
- ژانر: خانوادگی، عاشقانه
- تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۷۸
- کارگردان: رسول ملاقلیپور
- نویسنده: رسول ملاقلیپور
- بازیگران: نیکی کریمی، آتیلا پسیانی، سعید پورصمیمی، فرهاد قائمیان
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.2 از 10
فیلم نسل سوخته سه اپیزود دارد و در آن 3 داستان مجزا روایت شده است، که نیکی کریمی از بازیگران اصلی کار است. این اثر ملاقلیپور یکی از بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی است.
خلاصه داستان: ستاره دختر جوانی است که برای پرستاری از پسر معلول یک شاهزاده، وارد عمارت یکی از شاهزادگان قاجار میشود. پس از مدت کوتاهی شاهزاده پیر و خواجه خانه مجذوب این دختر جوان میشوند.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های کمدی ایرانی 1400
نیمه پنهان
- ژانر: خانوادگی اجتماعی
- تاریخ انتشار: 1380
- کارگردان: تهمینه میلانی
- تهیهکننده: تهمینه میلانی
- بازیگران: نیکی کریمی، محمد نیک بین، آتیلا پسیانی، صغری عبیسی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.9 از 10
خلاصه داستان: فرشته هنگامی همسرش خسرو در حال رسیدگی به پرونده قضایی یک زن محکوم به اعدام است، دفترچه خاطرات خود را به خسرو میدهد. همسر او در دفتر میخواند که فرشته در سال های ۵۸–۵۹ زمانی که دانشجو بوده، جذب گروه های سیاسی چپ میشود و به عنوان یک هوادار در آنها فعالیت میکند.
فرشته پس مدتی در محفلی روشنفکرانه با روزبه جاوید آشنا میشود و عشقی بین آنها شکل میگیرد، اما این تازه آغاز اتفاقهایی است که فیلم نیمه پنهان را شکل میدهد.
نیمه پنهان از بهترین فیلم های نیکی کریمی است که در نقش فرشته بازی درخشانی داشته است.
واکنش پنجم
- تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۸۲
- کارگردان: تهمینه میلانی
- تهیهکننده: محمد نیکبین
- نویسنده: تهمینه میلانی
- بازیگران: نیکی کریمی، جمشید هاشمپور، مریلا زارعی، شهاب حسینی، گوهر خیراندیش، محمدرضا شریفینیا
خلاصه داستان: سعید همسر فرشته در یکی از بیمارستانهای تهران بر اثر تصادف میمیرد. پدر شوهر فرشته که مردی پولدار و قدرتمند است و از ابتدا با ازدواج با آنان مخالف بوده، بر خلاف قانون، حضانت فرزندان سعید را به عهده میگیرد.
زمانی که فرشته باخبر میشود که پدر شوهرش تصمیم دارد بچههایش را نزد عمهشان به خارج از کشور بفرستد، دست به اقدامی قانونی میزند اما زمان کافی برای رسیدگی به شکایت ندارد. بنابراین در تعطیلات پایان هفته، بچههایش را با همیاری چهار نفر از دوستانش به خارج از شهر میبرد.
فرشتهی واکنش پنجم برای نیکی کریمی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن در بیست و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر را به ارمغان آورد.
بیشتر بخوانید:
دیوانهای از قفس پرید
- ژانر: درام، اجتمـاعی
- تاریخ انتشار: 1381
- کارگردان: احمدرضا معتمدی
- تهیهکننده: محمدرضا تختکشیان
- نویسنده: احمدرضا معتمدی
- بازیگران: عزتالله انتظامی، علی نصیریان، نیکی کریمی، پرویز پرستویی
خلاصه داستان: یلدا با روزبه که در جنگ جانباز شده ازدواج کرده اما پس از مدتی بیماری روزبه شدت گرفته و او را در یک آسایشگاه بستری میکنند. یلدا با این حال که به روزبه بسیار علاقه دارد اما در مورد رابطهاش دچار تردید شده است. از طرفی روزبه که در دادگستری کار میکند، پیگیر پروندههای مفاسد اقتصادی شده است و این مسئله زندگی او و یلدا را دچار مشکل میکند.
بازی درخشان نیکی کریمی در دیوانهای از قفس پرید در نقش یلدا مورد تحسین برخی منتقدین قرار گرفت. او برای نقشآفرینی در این فیلم موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن در بیست و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
جعبه موسیقی
- ژانر: خانوادگی اجتمـاعی
- تاریخ انتشار: 1386
- کارگردان: فرزاد موتمن
- تهیهکننده: محمد خزاعی
- نویسنده: مسعود احمدیان
- بازیگران: رامبد جوان، نیکی کریمی، شاهرخ فروتنیان، ارسلان قاسمی، داریوش اسدزاده، مرتضی احمدی
خلاصه داستان: علی پسربچهای است که به تازگی مادرش (با بازی نیکی کریمی) را از دست داده و با مردی به نام فرشتهای آشنا میشود. آشنایی آنها ماجراهای جالبی را به دنبال دارد.
جعبه موسیقی یکی از فیلم های برتر نیکی کریمی است که برندهی تندیس زرین بهترین فیلمنامه در سی و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد شده است.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های قدیمی ایرانی قبل از انقلاب
محاکمه در خیابان
- ژانر: خانوادگی اجتمـاعی
- تاریخ انتشار: 1387
- کارگردان: مسعود کیمیایی
- تهیهکننده: مسعود کیمیایی
- نویسنده: مسعود کیمیایی با همکاری اصغر فرهادی
- بازیگران: پولاد کیمیایی، حمیدرضا افشار، نیکی کریمی، محمدرضا فروتن، حامد بهداد، شقایق فراهانی
خلاصه داستان: حبیب یکی از دوستان امیر در روز عروسی او با مرجان، به امیر اطلاع میدهد که همسر مردی به نام عبد، صحبتهایی در مورد رابطه مرجان و شوهرش کرده و ادعا میکند که از او بچهدار هم شده است. امیر به شدت عصبی شده و با مرجان برخورد تندی میکند، اما مرجان خود را بیگناه میداند. امیر به سراغ همسر عبد میرود و شماره همراه عبد را میگیرد.
شبانهروز
- ژانر: خانوادگی عاشقانه
- تاریخ انتشار: 1390
- کارگردان: امید بنکدار، کیوان علیمحمدی
- تهیهکننده: سیدجمال ساداتیان
- نویسنده: امید بنکدار، کیوان علیمحمدی
- بازیگران: نیکی کریمی، محمدرضا فروتن، مهناز افشار، حامد بهداد، آزاده صمدی، حمیدرضا پگاه
در شبانهروز که یکی از فیلم های برتر نیکی کریمی به شمار میآید، چهار داستان با هم ترکیب شده و به طور موازی روایت میشود. نیکی کریمی در نقش مرجان بازی متفاوت و درخشانی دارد.
خلاصه داستان: دختر ناصرالدین شاه قاجار، تاج السلطنه از فتنههای اندرونی دربار و بیوفایی شوهرش به خسته شده است، به بیان خاطراتش را برای پسرخاله و معلمش سلیمان میپردازد.
مرجان (با بازی نیکی کریمی) زنی است که در ازدواج اولش با فرهاد شکست خورده و مادرش بیمار است. او تلاش می کند بتواند زندگی خود را اداره کند و دوباره به عشق همسر دومش فرخ روزهای خوبی را تجربه کند.
یک نقاش به نام سیاوش کسرایی زندگی آرام و عاشقانهای را در کنار همسرش بهار سپری میکند تا آنکه مرگ بهار آرامش او را در هم میریزد. سیاوش پس این اتفاق تلخ افسرده، ناامید و بیخواب می شود. او در یکی از شب گردی هایش به پیکر بیهوش دختری در خیابان برخورد میکند.
بیشتر بخوانید:
چهارشنبه 19 اردیبهشت
- ژانر: درام
- تاریخ انتشار: 1395
- کارگردان: وحید جلیلوند
- تهیهکنندگان: علی جلیلوند، محمدحسین لطیفی
- نویسندگان: وحید جلیلوند، حسین مهکام، علی زرنگار
- بازیگران: نیکی کریمی، امیر آقایی، شاهرخ فروتنیان، وحید جلیلوند
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.6 از 10
در چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماجرای سه شخصیت هر کدام بهصورت جداگانه روایت میشود. نیکی کریمی نقش لیلا را در فیلم سینمایی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ایفا کرد.
خلاصه داستان: مردی به نام جلال آگهی عجیبی در یکی از روزنامههای صبح تهران منتشر کرده که در آن اعلام شده قصد دارد پول زیادی را به یک مستمند ببخشد.
از سوی دیگر داستان لیلا که به دلیل مشکل همسرش که بر اثر تصادف از کار افتاده و نیازمند ۱۵ میلیون تومان برای جراحی است.
و اما شخصیت دیگر این فیلم ستاره بوده که پدر و مادرش را در زلزله بم از دست داده و سالهاست با خانواده عمهاش زندگی کرده و حالا برخلاف میل خانواده به طور مخفیانه با پسری به نام مرتضی عقد کرده است.
آذر
- ژانر: خانوادگی عاشقانه
- تاریخ انتشار: 1395
- کارگردان: محمد حمزهای
- تهیهکننده: نیکی کریمی
- نویسنده: احسان بیگلری
- بازیگران: نیکی کریمی، حمیدرضا آذرنگ، هومن سیدی، هستی مهدویفر، لیلا زارع
خلاصه داستان: امیر و آذر (با بازی نیکی کریمی) خانه پدری امیر را برای راه اندازی رستورانشان به صابر میفروشند. صابر هم برای شراکت با امیر از پدرش پول میگیرد. همهی کارها درست پیش میرود اما صابر پس از چند روز زیر همه قول و قرارها میزند و برای پولها نقشه دیگری طرح میکند. در نهایت هم درگیری او با امیر اتفاق بدی را برای امیر و آذر میسازد.
آذر یکی از بهترین فیلم های نیکی کریمی است که او علاوه بر بازی در آن تهیهکنندگی آن را نیز بر عهده دارد.
سوالات متداول
بهترین فیلم ها به کارگردانی نیکی کریمی کدامند؟
آتابای (تهیهکننده و کارگردان)، شیفت شب (بازیگر، تهیهکننده و کارگردان)، روزی روزگاری فوتبال (مستند؛ کارگردان)، سوت پایان (بازیگر، نویسنده کارگردان)، چند روز بعد (بازیگر نویسنده و کارگردان) و یک شب ( بازیگر، کارگردان و نویسنده) از بهترین فیلم ها به کارگردانی نیکی کریمی هستند.
فیلم جدید نیکی کریمی چیست؟
دسته دختران فیلمی به کارگردانی منیر قیدی، فیلم جدید نیکی کریمی است که در سال ۱۴۰۰ به نمایش درآمد.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های لیلا حاتمی
- بهترین فیلم های بهروز وثوقی
- بهترین فیلم های 2022
- بهترین فیلم های اکشن 2022
- بهترین فیلم های عاشقانه 2022
- بهترین انیمیشن های 2022
نظر شما در خصوص بهترین فیلم های نیکی کریمی چیست؟ آیا فیلم دیگری را میشناسید که در این لیست قرار بگیرد؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.