تلگرام در سال 1397 فیلتر خواهد شد. خبر فیلترینگ تلگرام را امروز یکی از اعضای کمیسیون صنایع مجلس تایید کرد و در همین زمان تلگرام نیز اعلام کرد که خرید ارز رمزنگار خود به نام گرم (Gram) را برای کاربران ایرانی تحریم کرده است.
به نظر میرسد که بین ایران و پیام رسان تلگرام دوئلی در جریان است. امروز حمیده زرآبادی در واکنش به شایعاتی که اخیرا در خصوص فیلترینگ تلگرام شکل گرفته است، اعلام کرد که فیلتر شدن تلگرام به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است و در سال 97، به طور دائم فیلتر خواهد شد.
موضوع کمی پیچیده شده است. دولت ادعا میکند که با موضوع فیلترینگ شبکههای اجتماعی و به خصوص تلگرام به هیچ عنوان موافق نبوده و از سوی دیگر شورای عالی فضای مجازی خبر از فیلترینگ تلگرام میدهد.
به گفته زرآبادی دولت اگر مخالف چنین تصمیمی است باید در این زمینه موضع خود را به روشنی بیان کند و کاملا شفاف آن را به اطلاع مردم برساند. این نماینده اصلاح طلب معتقد است که دولت باید بهرغم مخالفت با موضوع فیلتر شدن شبکههای اجتماعی و پیامرسان هایی چون تلگرام به مردم و رسانهها بگوید که این موضوع در شرف وقوع است.
زرآبادی میگوید وقتی که وزارت ارتباطات تا همین میزان نیز از شفافیت لازم برخوردار نیست، طبیعی است که مردم گمان کنند که دولت نیز با این تصمیم موافق است.
آیا در پشت پرده فیلترینگ تلگرام چیزی نهفته است؟!
موضوع فیلتر شدن شبکه های اجتماعی و در راس آن تلگرام که از محبوبیت بسیار زیادی در بین ایرانیان برخوردار است، به نظر میرسد که تبدیل به یک موضوع غیر کارشناسانه شده و گویا به عوامل حاشیهای بیشتر مربوط است.
بر اساس گفتههای حمیده زرآبادی که عضو فراکسیون زنان مجلس دهم نیز هست، فیلتر کردن تلگرام نه تنها نمیتواند چیزی را تغییر دهد، بلکه ممکن است آسیبهای اجتماعی بیشتری را نیز در پی داشته باشد. مسلما قشر عظیمی از کاربران تلگرام که بیشتر آنان را نوجوانان و جوانان تشکیل میدهند با فیلتر شدن تلگرام آن را کنار نگذاشته، بلکه برای ارتباط با این پیام رسان از فیلتر شکن استفاده خواهند کرد.
استفاده از VPN باعث میشود که نوجوان به دریایی از اطلاعات و محتواهای نامناسب در فضای مجازی دسترسی پیدا کنند و این موضوع مسلما مطلوب هیچ کس نخواهد بود. زرآبادی با اشاره به موضوع جمعآوری ویدیوها در دو دهه گذشته و سپس بحث مقابله با ماهواره که هنوز هم کمابیش در حال اجراست، یادآوری میکند که این گونه برخوردهای سلبی هیچ گاه موفق نبوده است.
بیشتر بخوانید: وی پی ان (VPN) چیست و چه تفاوتی با پروکسی دارد؟
معضلات و آسیبهای اجتماعی که ممکن است ارمغان تکنولوژی نیز باشد با برخوردهای سلبی به جایی نخواهد رسید. این موضوع نه تنها از لحاظ علمی و روانشناسی ثابت شده است، بلکه تجربیات عینی ما نیز گواه بر همین مدعاست، پس چه گونه است که باز هم شاهد چنین تصمیمات غیرکارشناسانه در سطح کلان کشور هستیم؟!
چندی قبل و با شروع ناآرامیها در دیماه 96 تلگرام برای مدتی فیلتر شد. در همان زمان صحبتهایی وجود داشت که فیلترینگ تلگرام تنها ضررهای معنوی نداشته و بسیاری از کاربران از ضررهای مالی آن نیز رنج خواهند برد. برای بررسی بیشتر این موضوع میتوانید مطلب زیر را مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: ضرر مالی فیلترینگ تلگرام برای کشور ؛ حداقل روزانه ۱.۵ میلیارد تومان!
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره یکی از علل فیلتر شدن تلگرام که شاید برای حمایت از پیام رسانهای داخلی صورت گرفته باشد، میگوید؛ متاسفانه در این زمینه هم نگاه نادرستی وجود دارد! شرکت هایی که پیام رسانهای ایرانی را راهاندازی کردهاند، شرکتهایی وابسته به برخی نهادها هستند!
به نظر میرسد که این موضوع جنبه مهم تری داشته باشد، متاسفانه نفوذ برخی نهادها و موسسات به قدری در تصمیم گیریهای کلان کشور اثر گذار شده است که حتی قوانین وضع شده را تحت الشعاع خود قرار داده و هر چیزی را ممکن میکند.
مشخص نیست که این قبیل تصمیم گیریها به چه ارگان، نهاد و یا سازمانی مربوط میشود. عبدالصمد خرم آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، با انتشار مطلبی در کانال شخصی خود در پیامرسان سروش، اعلام کرد که خبرنگاران مکررا در مورد رفع فیلتر توییتر و یوتیوب سوال میپرسند که باید گفت موضوع رفع فیلتر توییتر و یوتیوب امکان پذیر نیست.
عبد الصمد خرم آبادی که دادسرای دیوان عالی کشور نیز بوده، همان کسی است که در مهرماه سال 91 دستور فیلتر برخی از سرویسهای گوگل از جمله جیمیل را نیز صادر کرد.
به گفته وی این دو شبکه به دستور مراجع قضایی فیلتر شدهاند و نهادهای دیگر نمیتوانند در اموری که توسط مراجع قضایی تعیینتکلیف شده، دخالت کنند. با این تفاسیر به نظر میرسد فیلتر و یا رفع فیلتر یک شبکه اجتماعی و یا یک وبسایت در حوزه آنلاین به هیچ عنوان در حیطه اختیارات دولت نبوده و مسئولیت آن بر عهده قوه قضائیه است!
بنابراین همان طور که حمیده زرآبادی اشاره کرده است، شاید بد نباشد که وزارت ارتباطات و یا سخنگوی دولت در این زمینه شفاف سازی کنند. اگر قرار است با فیلتر شدن تلگرام به پیام رسانهای داخلی کمک شود، به نظر نمیرسد که این شیوه درستی باشد.
حذف رقیب از بازی و خالی شدن میدان به هیچ عنوان جذابیتی برای اقتصاد مملکت در بر نخواهد داشت. این موضوع را به خوبی میتوان در بخشهای مختلف صنعتی از جمله خودروسازی نیز مشاهده کرد.
بیشتر بخوانید: اپلیکیشن ویز فیلتر شد تا مسیریاب دال پا بگیرد؛ آیا این یک رقابت سالم است؟
هنگامی که میدان خالی از رقیب باشد، هیچ واکنش یا اتفاق مثبتی در خصوص پیشبرد و ارتقا صنعت مورد نظر انجام نخواهد شد. این گونه تصمیمات نه تنها به پیشرفت جامعه کمک نخواهد کرد، بلکه همان طور که اکثر کارشناسان معتقدند، میتواند به بدنه جامعه ضربه وارد کند.
دکتر ابولحسن فیروزآبادی چندی قبل با تاکید بر این نکته که فیلتر کردن تنها راه مقابله نیست به تقویت بیشتر پیام رسانهای بومی اشاره کرد تا مهاجرت از تلگرام به پیام رسانهای داخلی انجام شود.
بیشتر بخوانید: اپلیکیشن های جایگزین تلگرام ؛ انتخاب بهترین پیام رسان
تنها چیزی که در این بین منطقیتر از دیگر عوامل به چشم میخورد، همان چیزی است که حمیده زرآبادی در صحبتهای خود عنوان کرده است.
قرار است با فیلتر کردن تلگرام به پیام رسانهای داخلی برای جذب کاربر بیشتر کمک شود، این موضوع اساسا خوب است و حمایتن از تولید ملی تلقی میشود، اما وابسته بودن این پیام رسانها به برخی نهادها این موضوع را نگران کننده نشان میدهد؛ چرا که به خوبی میتوان دریافت که هیچ نظر کارشناسی در این خصوص وجود ندارد و تنها موضوع با اهمیت، سودهایی است که قرار است به جیب عدهای خاص سرازیر شود. آیا در واقع این چنین است؟!
نظر شما در این باره چیست؟
بهروزرسانی نهم اردیبهشت ماه:
همچنان مباحث مربوط به فیلترینگ تلگرام در کشور داغ است. به نظر میرسد که تلگرام در سال 97 فیلتر خواهد شد، البته اگر راهی برای آن پیدا شود!
صحبتهای بسیاری در خصوص راههای فیلتر کردن تلگرام در کشور وجود دارد. برخی معتقدند که این پیامرسان اگر هم فیلتر نشود، دولت سعی خواهد کرد تا سرعت آن را کاهش دهد. البته فیلترینگ تلگرام در روسیه چندان موفقیتی بدست نیاورد.
حدودا دو هفته قبل ممنوعیت استفاده از پیامرسان های خارجی در دستگاههای دولتی ابلاغ شد. رضا جواهری، رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری در بخشنامه ای به کلیه دستگاه های اجرایی، اعلام کرده است که از این پس اجازه استفاده از پیام رسان های خارجی را ندارند.
بیشتر بخوانید: ممنوعیت استفاده از پیام رسان های خارجی در دستگاه های دولتی اعلام شد!
در جلسه علنی چند روز قبل مجلس شورای اسلامی بیانیهای با امضای 182 نماینده مجلس در حمایت از اقدامات دبیر شورای عالی فضای مجازی قرائت شد. در این بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی حمایت قاطع خود را از اقدامات دبیر محترم شورای عالی فضای مجازی و وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کردند.
آنها از تلاش های جهرمی و فیروزآبادی برای شکستن انحصار تلگرام در ایران و برخورد قاطع با این پیامرسان به دلیل عدم رعایت مقررات کشور و فراهم آوردن زمینه لازم برای ایجاد چالشهای گوناگون امنیت ملی و برنامهریزی برای وارد آوردن ضربات بزرگ اقتصادی به کشور، تقدیر کردند. متن کامل آن را میتوانید در لینک زیر بخوانید.
در هر صورت هنوز موضوع فیلتر شدن تلگرام در سال 97 به قوت خود باقی است. هیچ کس به درستی نمیداند که قرار است چه اتفاقی بیافتد!
به روزرسانی 10 اردیبهشت 97:
دستور فیلترینگ تلگرام صادر شد. امروز بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران امروز در پی اعلام شکایات متعدد از این پیام رسان، حکم به مسدود شدن تلگرام داد. جالب اینجاست که در بخشی از این حکم آمده است که باید عدم دسترسی به تلگرام به نحوی باشد که این پیام رسان حتی با فیلتر شکن نیز غیرقابل دسترس باشد.
بیشتر بخوانید:
- تقدیر از جهرمی و فیروزآبادی در مجلس به دلیل شکستن انحصار تلگرام
- بررسی پیام رسان سروش؛ هر آنچه که باید در مورد اپلیکیشن ایرانی سروش بدانید
- آموزش استفاده از شبکه تور (Tor) برای حفظ حریم شخصی در اینترنت
- علت فیلتر شدن تلگرام چیست
.
منبع: hamshahrionline
مسخرن ترین کشور دنیا ایرانه وسلام
واقعا حرکت اشتباهیه
با فیلتر شدن تلگرام چیزی حل نمیشود بلکه مشکل زیادتر هم خواهد شد
ظلم پایدار نمی ماند.از چی اینقدر می ترسند .
دیگ برا این مملکت متاسفم تا هرچی میشه میزنن فیلتر میکنن شما تلگرام فلیتر کنین ولی پیام رسان داخلی هم داخل گوشیم فیلتره
بچه ها واقعا یعنی تلگرام فیلتر شد واسه همیشه؟؟؟یانه باز خوب میشه؟؟؟
بله پیام رسان داخلی وابسته به برخی نهادهاست یک پیام به دوستت می فرستی قبل رسیدن به دوستت تو تلگرام ایرانی یک نسخه می رود به سپاه یک نسخه به اطلاعات یک نسخه به امنیت ملی سر اخر به دوستت پیام می رسد برادر من باید نحوه استفاده از تکنولوژی را به فرزندانمان از ابتدا یاد بدهیم نه اینکه با پارازیت به جان مردم بیفتیم دشمن تا ابد دشمن است و دوست هم دوست باقی خواهد ماند حال دوست درحال ضربه زدن به ماست پس چه باید کرد مردم دشمن نیستن باید فهم و درک شان را بالاببریم نه اینکه مجبورشان کنیم مثل قضیه ویدیو و چادر چه شد دولتمردان و عزیزان سپاه و ….. موفق بودن مردم دشمن نیستن انقلاب بدون مردم موفق نخواهد شد قرار نیست یک عده خاص حرفشان را بر مردم پیاده کنن من وظیفه شرعی خود دانستم مطالبی خدمتتان عرض کنم انشااله به گوش مسئولین برسد
تا 1400 با روحانی ! به عقب برنمیگردیم !
کجای مجلس نشستید صداتون درنمیاد
بازم خوبه پیاده رو دیوار نکشیدن! خااااعک
من فقط میتوننم بگم متاسفم که اعترضات مردمی را با عنوان اغتشاشات بیان کردید، من سایتتون رو دوست داشتم ولی ب نظر باید تجدید نظر کنم. در ضمن شما فراموش نکنید این مردم ان که به سایت شما اعتبار میدن، از چشم مردم بیفتید مالوندن بالا دستیا قطعا کمکی بهتون نخواهد کرد، سایتتون هم مال خودتون باشه که بتونیپ بیشتر از جنایات حمایت کنید، بدرود
چطوره کلا نتو فیلتر کنید هر چی شبکه اجتماعی هس به فنا بدید کار دولت شده فیلتر کردن اینو اون کاش بجا این کارا یه کم به فکر فرهنگ سازی بودین به مولا این کارا اوضاعو بد تر میکنه
ایشالله که هرچه سریع تر وصل شه
تـا کی تلگرام فیلترع بلاخره؟؟چرا اینجوری میکنن اخه
واقعامملکت بی صاحب شده
خاک بر سر کثافت بزدلشون
واقعا خیلی مسخرس. خب الان فیلتر کنن همه میرن سروش؟ شاید یکی نتونه یا خوشش نیاد یا دلیل فیلترش چیه؟ جز اغتشاشات دلیل دیگه ای هم داره؟ والا یه عده ای بیشتر نیستن اکثرن تو خونه ان مثل من و با این کارشون دارن خیلی چیزارو خراب میکنن و فقط فکر خودشونن
مگه میشه با فیلتر کردن تلگرام پیام رسانای داخلی حمایت بشن؟😑😑😑😑😑مسخرس
اینا دارن تلاش میکنن پیام رسان سروش رو بیارن بین مردم مگ نمیبینی تو هربرنامه ای کانالشو ک زیرنویس میکنن کنارش مینویسن پیام رسان سروش/ ولی کور خوندن فیلتر شکن زیاده یکی نصب میکنیم مثل یه ماه دی که فیلتر شد با اون میایم بالا 🙂 سروش هیچی نداره نه پوسته داره نه میشه مخفی کرد هیچییییی نداره
تو با همون فیلترشکن بیا بالا خائن به مملکت
شما خیلی احمقی حتما بسیجی هم هستی بدبخت گول کی رو میخوری تو سنگ کی رو به سینه میزی یه مشت دزد رو چشماتو باز کن ببین کی خوبه کی بد بیسواد
درآمد تلگرام از کجاست؟
بجز فروش اطلاعات راه دیگری برای تامین مالی هزینههای سرسامآور سرور و تجهیزات و امنیت سرورها (در مقابل هکرهای معمولی) را دارد؟!
شما سواد نداری چرا حرف میزنی تلگرام اوپن سورس هست یعنی این که به صورت مردم نهاد و رایگان توزیع میشه و درامدش از تبلیغات هست مگه الکیه در ضمن در آزمون امنیت رتبه ۷ از ۷ رو اورده برو تو ویکی پدیا نگاه کن بلکه چشات باز بشه
دمت گرم داداش…اگه تلگرام فیلتر بشه من جوون کجا برم؟! کل سرمایه هام رو گذاشتم دارم محصول میفروشم از طریق تلگرام و اینکه کشورمون مگه کار دیگه ای هم داره؟! آیا سیاستمدران ما جز اینکه منافع حزب خودشون تامین کنن هدف دیگه آیا دارن؟!
#نه_به فیلترینگ_تلگرام
یجوری میگه پیام رسان داخلی وابسته به برخی نهاد هاست که انگار تلگرام به جایی وابسته نیست
طرف دشمن رو امن تر میدونه