گوگل اسیستنت از مهمترین سرویس های هوشمند گوگل است. در ادامه به بررسی این موضوع میپردازیم که آیا گوگل اسیستنت به فارسی در دسترس هست یا خیر!
این روزها احتمالا همه ما اگر هر سوالی داشته باشیم در درجه اول به گوگل سری میزنیم. فرقی ندارد سوال ما یک مسئله در حوزه فناروی و تکنولوژی روز باشد، یا پیگیری اخبار سیاسی روز و حتی یک سوال فنی خاص، گوگل در هر صورت بهترین پاسخ ها را به شما ارائه می دهد و به سادگی می توانید اطلاعات مفید را پیدا کنید.
حال تصور کنید که در دنیای واقعی نیز برای رسیدگی به امور خود یک گوگل داشته باشید که پسوردهایتان را به خاطر بسپارد، قرارهای روزانه و برنامه های خاص را به شما یادآوری کند، شما را از کافه ها و رستوران های اطراف مطلع کند و یا مواردی نظیر این را شامل شود.
گوگل اسیستنت دقیقا ابزاری است که با تکیه به هوش مصنوعی این امور را ساماندهی می کند و شما به واسطه ارتباط صوتی من می توانید با آن ارتباط برقرار کرده و دستورات لازم را به آن ارائه کنید. باید بدانید این ابزار گوگل اگرچه به طور پشفرض به زبان انگلیسی ارائه شده است اما از فهرست متعددی از زبان های دیگر نیز پشتیبانی می کند. اما آیا گوگل اسیستنت به فارسی نیز در دسترس است؟
گوگل اسیستنت به فارسی
دستیار صوتی گوگل به فارسی حرف میزند؟
احتمالا تا همین جای کار متوجه شده اید که دستیار گوگل یک دستیار مجازی مجهز بر هوش مصنوعی است که توسط شرکت گوگل ایجاد شده است. این نرم افزار از ابتدا برای موبایل و دستگاه های خانه هوشمند ارائه شد و مزیت اصلی آن نسبت به دستیار مجازی گوگل که گوگل نو نام داشت، امکان انجام مکالمات دو طرفه است. این سیستم در حال حاضر از بیش از 30 زبان دنیا پشتیبانی کرده و به زودی تعداد دیگری از زبان های رایج نیز به آن افزوده خواهد شد.
اما طبیعتا برای کاربران فارسی زبان دغدغه اصلی این است که آیا گوگل اسیستنت به فارسی نیز در دسترس است؟ همانطور که گفتیم روش ارتباط با دستیار گوگل از طریق صوت می باشد اگرچه از ورودی صفحه کلید نیز پشتیبانی می کند. دستیار گوگل در حالت معمول برای ساماندهی و انجام امور زیر استفاده می شود:
- جستجو در اینترنت
- زمانبندی وقایع و هشدارها
- تنظیمات سخت افزاری روی دستگاه کاربر آن
- نشان دادن اطلاعات از حساب کاربری گوگل
- تشخیص اشیا
- جمعآوری اطلاعات دیداری از طریق دوربین دستگاه
- پشتیبانی از خرید محصولات
- پشتیبانی از ارسال پول
- توانایی تشخیص آهنگها و ترانه ها
دستیار صوتی گوگل که در سال 2016 برای اولین بار معرفی شد تا سال 2017 روی بیش از 400 میلیون دستگاه هوشمند در دسترس بود. اولین مانیتور هوشمندی که از این سرویس پشتیبانی می کرد، در نمایشگاه CES 2018 ارائه شد.
بیشتر بخوانید:
آموزش کار با تایم لپس گوگل ارث
آیا گوگل اسیستنت به فارسی در دسترس است؟
دستیار صوتی گوکل، هوشمندترین دستیار موبایل دنیا است که در پلتفرم اندروید در دسترس است. در حال حاضر گوگل می کوشد تا هرچه بیشتر این سرویس را به زبان های جدید مجهز کند. البته نکته عجیب آن جاست که با وجود ارائه این سرویس با زبان هایی با شمار کمتری از سخنوران در دنیا، هنوز خبری از ارائه فارسی نیست و به نظر نمی رسد برنامه ای برای این قابلیت در نظر داشته باشد. در حال حاضر زبان زیر در گوگل اسیستنت پشتیبانی می شوند:
- (Chinese (Traditional
- Danish
- Dutch
- (English (Australia, Canada, Singapore, UK, US
- (French (Canada, France
- (German (Germany
- Hindi
- Indonesian
- Italian
- Japanese
- Korean
- Norwegian
- (Portuguese (Brazil
- Russian
- Spanish
- Swedish
- Thai
علاوه بر این ها اطلاعاتی از زبان هایی که قرار است در آینده نزدیک به این سرویس اضافه شوند نیز موجود است و قرار است زبان های زیر به آن اضافه شوند و متاستفانه باز هم خبری از گوگل اسیستنت به فارسی نیست:
- (Arabic (Egypt, Saudi Arabia
- Bengali
- (English (India, Indonesia, Ireland, Philippines, Thailand
- (German (Austria
- Gujarati
- Kannada
- Malayalam
- Marathi
- Polish
- (Spanish (Argentina, Chile, Colombia, Peru
- Tamil
- Telugu
- Turkish
- Urdu
بیشتر بخوانید:
ابزارهای گوگل اسیستنت
اما اینکه گوگل اسیستنت به فارسی در دسترس نیست دلیل نمی شود که از ابزارها و قابلیت های کاربردی آن غافل شویم. در ادامه قصد داریم شما را با برخی ابزارها و قابلیت های مهم این سرویس آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
پیگیری اخبار
از جمله مهمترین قابلیت های گوگل اسیستنت این است که اگر دستور پخش جدیدترین خبرها را بدهید، سریعا دستور روشن شدن تلویزیون و نمایش جدیدترین اخبار به دستیار صوتی گوگل صادر می شود.
البته اگر با تلویزیون هوشمند در ارتباط نباشد هم با اعمال این دستور، سریعا فهرستی از جدیدترین خبرهای روز دنیا برای شما نمایش داده خواهد شد. برای درخواست نمایش جدیدترین خبرهای روز کافیست عبارت What’s the news on TV را بیان کنید. طبیعتا با اضافه کردن کلمات و عبارات خاص می توانید این دستور را به شیوه خاص مد نظر خود مقید و محدود کرده و بیان کنید. مثلا بیان کردن عبارت What’s the latest sport news نیز می تواند شما را به خبرهای ورزشی جدید برساند.
بیشتر بخوانید:
ایجاد یادآور
از دیگر ابزارها و قابلیت های گوگل اسیستنت که می تواند بسیار کارآمد باشد این است که می توانید از دستیار گوگل بخواهید برنامه های روزانه شما و برخی رویدادهای خاص را به شما یادآوری کند. ارائه این دستور می تواند با بیان یک جمله با جزئیات کامل یا به صورت مرحله به مرحله انجام شود.
مثلا تصور کنید که قصد دارید گوگل اسیستنت به شما یادآوری کند که راس ساعت 9 شب زباله ها را به بیرون منزل ببرید یا قرار عصر خود را فراموش نکنید. در این شرایط کافیست عبارت Remind me to را با عبارت مربوط به یاداوری همراه کنید. بدین شیوه دستیار صوتی گوگل در موعد مناسب موضوع را یادآوری خواهد کرد.
محاسبات ریاضی
از دیگر اموری که در فعالیت های روزانه می تواند به کار همه ما بیاید انجام محاسباتی است که ممکن است در توان ما نباشد یا محاسبه کردن آنها وقت ما را بگیرد. به لطف این ابزار متکی بر هوش مصنوعی، شما می توانید درصدها و برخی محاسبات خاص را اعمال کنید.
مثلا تصور کنید می خواهید 23 درصد از مبلغ مشخصی را محاسبه کنید. در این شرایط برای محاسبه درصد کافیست دستور What’s the 23 percent of 54000 تا درصد دقیق برای شما محاسبه شود.
بیشتر بخوانید:
تنظیم زنگ هشدار
یکی از قابلیت های گوگل اسیستنت این است که دستیار صوتی گوگل به همان ترتیبی که می تواند امور خاص را به شما یادآوری کند، می تواند برایتان زنگ هشدار نیز تنظیم کند.
مثلا تصور کنید که می خواهید یک زنگ هشدار برای ساعت 9 شب تنظیم کنید. برای اینکار کافیست عبارت Set an alarm on 9 PM را بیان کنید تا گوگل اسیستنت به طور خودکار یک آلارم یا زنگ هشدار برای شما انتخاب کرده و تنظیم کند.
امکان تنظیم زنگ هشدار به شیوه های دیگر هم از طریق گوگل اسیستنت وجود دارد. برای مثال می توان با بیان عبارت Set an alarm on 9 PM for each Sunday تا در هر شنبه ساعت 9 زنگ بزند.
دستور غذا
از دیگر قابلیت های گوگل اسیستنت که بسیار کاربردی است مربوط به امکان دریافت روش های پخت غذا است. مثلا تصور کنید که می خواهید با شیوه تهیه نوعی از پیتزا آشنا شوید. در این شرایط کافیست با بیان عبارت How to cook به علاوه نام غذای مدنظر را بیان کنید تا گوگل اسیستنت برایتان شیوه تهیه را شرح دهد. در این شرایط گوگل ضمن ارسال دستور غذا، لینک سایتی با بهترین آموزش را ارائه می دهد.
درخواست ترجمه سریع
یکی از جدیدترین و کاربردی ترین قابلیت های گوگل اسیستنت امکان استفاده از آن به عنوان دیکشنری اختصاصی است. برای مثال فرض کنید که به دنبال معنای فارسی واژه Psychology هستید. در اینجا کافیست عبارت What’s the meaning of Psychology in Persian را بیان کنید. در این شرایط معادل فارسی کلمه مدنظر نمایش داده خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
گوگل نویگیشن چیست و آموزش کار با آن چگونه است؟
دانلود و آموزش کار با اپلیکیشن کانوا (Canva)
سرگرمی
دستیار هوشمند گوگل حتی اوقاتی که بی حوصله هستید یا برنامه مشخصی ندارید نیز یک همیار مناسب و همدم خوب است! البته نه قرار نیست جای اشخاص خاص را بگیرد. در واقع شما به کمک این ابزار می توانید از لیستی از بازی های ارائه شده توسط گوگل اسیستنت نیز استفاده کنید.
کافیست بازی مورد نظر خود و سبک دلخواه را انتخاب کرده و از انجام آن لذت ببرید. برخی از بازی های ارائه شده توسط دستیار گوگل حالت داستانی دارند و شما با انتخاب های خود در جریان بازی سرنوشت خویش را تعیین می کنید. این دسته از بازی ها در تقویت زبان نیز بسیار موثر هستند.
یافتن پاسخ سوالات
به کمک گوگل اسیستنت می توانید مانند موتور جستجوی گوگل، پاسخ همه سوالات خود را پیدا کنید. این مسئله از کاربردی ترین قابلیت های گوگل اسیستنت است که توسط این ابزار ارائه می شود.
مثلا تصور کنید که در جمعی نشسته و ناگهان سوالی مطرح می شود که هیچکس پاسخ دقیقی برای آن ندارد. اما می توانید به لطف گوگل اسیستنت پاسخ سوال مدنظر خود را پیدا کنید. البته به شرطی که بتوانید به حد لازم انگلیسی صحبت کنید.
بیشتر بخوانید:
- ریمیکس اینستاگرام چیست؟
- لایو روم اینستاگرام چیست؟
- مسنجر رومز اینستاگرام چیست؟
- میزان مصرف اینترنت تماس تصویری واتساپ
- نحوه انتقال اکانت واتساپ چگونه است؟
- چگونه تشخیص دهیم کسی ما را در واتساپ بلاک کرده؟
- دانلود و آموزش کار با جی بی واتساپ (GBWhatsapp)
- پربازدیدترین ویدیوهای یوتیوب با بیش از 35 میلیارد بار مشاهده
نظر شما در خصوص گوگل اسیستنت به فارسی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید
چه مقاله مزخرفی!
حدود سیصد خط باید بخونی تا بفهمی دستیار گوگل فارسی رو پشتیبانی میکنه یا نه!
خود نویسندهی این تکست از اول مقالهش رو با این سئوال شروع میکنه و در طول متن هم چندین بار این سئوالو مطرح میکنه ولی بعد از یک ساعت خوندن تازه جواب سئوالو میده!
واقعا ایناییکه اون بالا نشستنو خدایی میکنن، چکار کردن با تمدنو دیرینه ما که زبان ما بعد از عربیو هندی باید باشه.
چرا؟؟؟
دور بر نداره دوست عزیز
گوگل مثل شما. شما را از دماغ فیل افتاده نمیبیند
اولویت زبان بندی شون طبق تعداد نفوس گویشور آن زبان ها هست که عربی به حداقل ده کشور هندی با یک میلیارد نفوس حتی تورکی با سیصد میلیون نفوس
اما فارسی سی درصد تاحیکوستان و سی درصد افقانستان و چهل درصد ایران گویشور دارد مهم تعداد نفوس هست نه نفوذ و استعمار و استثمار فرهنگی دیگر ملل غیر فارس
من با زبان عربی باهاش حرف میزنم چون عرب زبانم و این برنامه مجهز به زبان عربی هست
آفرین