coinex
راهنمای خرید تکراتو

فیلتر تلگرام به ضرر کشور است! نامه سرگشاده فعالان فضای مجازی به شورای عالی فضای مجازی

فیلتر تلگرام به ضرر انقلاب است! نامه سرگشاده فعالان فضای مجازی به شورای عالی فضای مجازی

جمعی از فعالان فضای مجازی نامه سرگشاده‌ای به اعضای شورای عالی فضای مجازی ارسال کردند و در آن نامه دلایلی را ذکر کردند که براساس آنها فیلتر تلگرام به ضرر کشور است و خواهان خاتمه به مساله فیلترینگ تلگرام شدند.

متن نامه ارسالی توسط فعالان فضای مجازی برای رفع فیلتر تلگرام

فعالان فضای مجازی در خطاب به شورای عالی فضای مجازی اعلام کردند که در مرداد ماه امسال  28 هزار و 688 کسب و کار اینترنتی در کشور شکل گرفته است. چیزی حدود 40 میلیون نفر در کشور مخاطب تلگرام هستند و 80 درصد مخاطبین تلگرام در دنیا را نیز ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند.

بیش از 586 هزار کانال ایرانی در تلگرام وجود دارد که از این تعداد 20 هزار کانال آن بالای 5 هزار نفر عضو دارند. روزانه چیزی حدود 3 میلیون مطلب در تلگرام منتشر می‌شود که 88 درصد آنها تولیدی و 12 درصد بازنشر هستند. براساس آمار منتشر شده از سوی شورای عالی فضای مجازی 2/54 درصد از ایرانیان از تلگرام استفاده مفید می کنند. به طور میانگین هر ایرانی در 18 کانال تلگرامی عضویت دارد و…

این آمار و بسیاری از موارد دیگر نشان از اهمیت اپلیکیشن پیام رسان تلگرام در کشور دارد و بر این اساس مشخص است که کوچکترین تصمیم گیری در مورد آن، جامعه هدف زیادی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

اکنون مدتی است که تلگرام به‌دلیل اینکه تعدادی از افراد سودجو از آن سوءاستفاده‌ کرده‌اند، فیلتر شده است. در صورتی که فیلتر تلگرام تداوم یابد مشکلاتی مختلف به وجود خواهد آمد. تلگرام یک شبکه اجتماعی پرطرفدار است و  پرطرفدار بودن آن باعث اشتغال‌زایی در وضعیت نامناسب اقتصادی کشور شده است. اکنون اما فیلتر تلگرام فعالان این حوزه را نگران کرده است.

این فعالان فضای مجازی ادامه دادند که فعالیت آنها در چارچوب شرع مقدس اسلام، قوانین جمهوری اسلامی ایران است و همچنین براساس قوانین حاکم بر مطبوعات کشور، به فعالیت در این حوزه مشغول هستند و محتوای سالم در چارچوب رسالت اطلاع‌رسانی، سرگرمی و آموزشی تولید می‌کنند.

آنها در نامه اعلام کردند که بازوی نظام در حوزه رسانه هستند و با اصل شفافیت اطلاعات، فاصله میان مردم و مسئولان را به حداقل رسانده‌اند. آنها در ادامه نامه دلایل هفده‌گانه خود را در مخالفت با ادامه فیلتر تلگرام ، به اعضای محترم عالی‌ترین نهاد تصمیم‌گیرنده در حوزه فضای مجازی، اعلام کردند.

آنها همچنین اعلام کردند که درصورتی که اعضای محترم شورای عالی کشور و سایر سیاستگذاران و تصمیم‌گیرندگان در چارچوب مصالح نظام مقدس جمهوری اسلامی تصمیم به دائمی شدن فیلتر تلگرام و سایر بسترهای پیام‌رسان در فضای مجازی داشته باشند، آنها به‌عنوان سربازان جبهه جنگ‌نرم، از این تصمیم حمایت خواهند کرد، اما به‌نظر نگارندگان این بیانیه، به دلایلی که در ادامه خواهد آمد، تداوم فیلتر تلگرام هم اکنون به نفع جبهه انقلاب نیست و کمکی به سالم‌سازی فضای مجازی نیز نخواهد کرد.

دلایل هفده‌گانه فعالان فضای مجازی در مخالفت با ادامه فیلتر تلگرام

1.تلگرام در اختیار جبهه انقلاب

هم اکنون تلگرام کانال‌هایی دارد که در اختیار روزنامه‌نگاران و فعالانی است که پایبند به قانون و آرمان‌های انقلاب اسلامی هستند. تعداد کانال‌هایی که وابستگی سیاسی به ضدانقلاب دارند و یا از نظر اخلاقی به هرزه‌نویسی روی آورده‌اند، بسیار کم هستند.

بنابراین در صورتی که فیلتر تلگرام تداوم یابد، فرآیند اطلاع‌رسانی از کار خواهد افتاد و فضا برای همان کانال‌هایی وجود خواهد داشت که بتوانند فعالیت‌های ضدانقلابی خود را انجام دهند و با سوءاستفاده از خلاء رسانه‌ای، راهبردهای خود علیه منافع ملی کشورمان را پیش ببرند.

لازم به ذکر است که در حال حاضر 5 کانال برتر تلگرام که بیش از دو برابر کانال‌های ضد انقلابی چون آمدنیوز و یا بی‌بی‌سی فارسی عضو دارند، همگی در چارچوب قانون کشور به فعالیت مشغول هستند.

2.شفافیت در حرکت‌ها به کمک تلگرام

هم اکنون که در کشور در بستر اجتماعی تحولاتی در حال اتفاق افتادن است، بهتر است کنترل فضای عمومی و چاره‌اندیشی برای حوادث پیش‌رو از طریق تلگرام صورت گیرد. زیرا در صورت نبود این پیام رسان، همه فعالیت‌ها زیرزمینی شده و به‌گونه‌ای مخفیانه پیش خواهند رفت.

تلگرام توانسته مانند یک اتاق شیشه‌ای، فرصت برای رصد و مطالعه بر روی هر حرکت اجتماعی و یا ضداجتماعی را ممکن ‌سازد و بنابراین تداوم فیلتر تلگرام درست نیست. اغتشاشات اخیر اتفاق افتاده نشان داد که تلگرام چطور بر همگان عقبه این حرکت هرج و مرج طلبانه را روشن کرد، چه جریاناتی وجود داشت و شعارها چگونه و از کجا به تعدادی معدود از فریب‌خوردگان منتقل شدند.

3.مهار شبکه‌های اجتماعی با تلگرام

تلگرام یک شبکه اجتماعی نیست بلکه یک شبکه پیام‌رسان است. شبکه‌هایی چون فیسبوک و یا توئیتر که در آنها امکان تبادل دیدگاه‌ها وجود دارد ولی مدیریت پیام‌ها از سوی ادمین‌ها امکان پذیر نیست، می‌توانند ابزاری علیه نظام اسلامی باشند اما تلگرام بستری برای اطلاع‌رسانی است که مدیریت شده و وسیله‌ای مهم برای انتقال اخبار و در عین حال جلوگیری از موج‌آفرینی‌های ضدامنیتی است.

لازم به ذکر است که در اعتراضات اخیر شبکه‌هایی که به افزایش ارتباطات معترضان کمک می‌کردند، شبکه‌هایی مانند  توئیتر بودند و تلگرام تنها در پوشش خبرها به کار گرفته می‌شد که آن هم با مقابله خبری جریان انقلابی قطعا می‌توانست مفید باشد و در اینجا نیز باید گفت که نیازی به فیلتر تلگرام نبود.

4.محدودیت‌های پیام رسان‌های داخلی

فعالان شبکه‌های اجتماعی اعلام نمودند که در صورتی که بسترهای داخلی برای پیام‌رسانی وجود داشته باشد، نیازی به وابستگی به بیرون مرزها نیست اما در صورت نبود قابلیت‌های تلگرام در شبکه‌های محدود داخلی، به‌نظر می‌رسد استفاده از پیام رسان تلگرام می‌تواند تامین‌کننده منافع ملی کشور باشد. در جریان فیلتر تلگرام ضعف‌های پیام‌رسان‌های بومی بر همگان روشن شد و در حال حاضر واقعا کسی نمی‌تواند از اپلیکیشن‌های داخلی دفاع کند. شاید در اینجا دلیل اینکه وزارت ارتباطات برخی از پیام‌رسان‌های خارجی دیگر رفع فیلتر کرده است همین باشد که البته این نیز خود آسیب‌هایی را باعث می‌شود.

5.اشتغال زایی از طریق تلگرام

40 میلیون ایرانی برای ارتباطات روزانه خود از تلگرام استفاده می‌کنند. بنابراین این فضای عمومی، توانسته تا یک میلیون شغل را به‌طور مستقیم و پنج میلیون شغل را به ‌صورت غیرمستقیم ایجاد کند. لازم به ذکر است که رئیس‌جمهور محترم و وزیر محترم ارتباطات، به‌تازگی بر اهمیت فضای مجازی در اشتغال‌زایی تاکید کرده‌اند.

بنابراین به‌نظر می‌رسد که ادامه فیلتر تلگرام و یا کندسازی و ایجاد اختلال در آن، می‌تواند به‌شدت به زیان اقتصاد ملی باشد. مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌دنبال فیلتر تلگرام اعلام کرد که 9000 کسب و کار تلگرامی در پی فیلتر این پیام‌رسان دچار مشکل شده و به اقتصاد کشور ضربه وارد شده است.

6.تلگرام و تقویت اقتصاد مقاومتی

در فضای مجازی تبلیغ برندهای داخلی صورت می‌گیرد ولی گاهی تولیدکنندگان داخلی مجبور می‌شوند مخفیانه به‌دلیل افت مخاطب رسانه ملی، برای تبلیغات برند خود به رسانه‌های ماهواره‌ای پناه ببرند، که در اینجا تلگرام می‌تواند عامل رونق فروش کالاهای وطنی باشد. این شبکه پیام‌رسان به‌لطف و تلاش و فعالیت جوانان متخصص، توانسته به یک رکن مهم اقتصاد مقاومتی تبدیل شود و تداوم فیلتر تلگرام  نمی‌تواند در راستای تحقق شعار سال باشد. بنابراین ادامه فیلتر تلگرام درست نیست.

7.ایجاد بحران‌های اجتماعی جدید در صورت تداوم فیلتر تلگرام

بخش مهمی از کاربران شبکه پیام‌رسان تلگرام، جوانان و نوجوانان هستند که 60درصد از نیازهای خود به سرگرمی را از طریق تلگرام رفع می‌کنند. همچنین تلگرام به دلیل نبود برنامه‌های غنی برای پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان به عاملی برای سرگرم‌سازی تبدیل شده و تداوم فیلتر تلگرام می‌تواند انرژی تخلیه نشده دوران جوانی را به بحران‌های اخلاقی و یا رشد آسیب‌های اجتماعی در محیط خانواده و جامعه منتهی کند. لازم به ذکر است که هدف از فیلتر تلگرام مهار اغتشاشاتی بود که اخیرا اتفاق افتاد، اما لازم به ذکر است که ادامه فیلتر تلگرام می‌تواند بحران‌های اجتماعی تازه‌ای را ایجاد کند.

8.اعتماد زایی از طریق تلگرام

در صورتی که فیلتر تلگرم خاتمه یابد باعث می‌شود تا اعتماد مردم به نظام افزایش یابد زیرا حفظ و احیای تلگرام باوجود طرح برخی محتواهای نامناسب و دروغ‌پردازی اندک گره‌ها و کانال‌های معاند نشان دهد که در ایران محدودیتی برای اظهارنظر و نشر دیدگاه‌های مختلف وجود ندارد.

بنابراین در صورتی که فیلتر تلگرام تداوم یابد باعث می‌شود تا برخی بدگمانی‌ها درباره شبهه فقدان آزادی بیان در کشور رواج پیدا کند و عاملی برای سوءاستفاده رسانه‌های بیگانه باشد. باید اشاره کرد که تداوم فیلتر تلگرام منجر به عدم انتشار محتوا علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی و مقامات عالی رتبه کشور نخواهد شد.

9.محلی برای آرشیو اطلاعات خانواده‌ها

تلگرام  قابلیت‌هایی دارد، که باعث شده تا به بستری مناسب برای ثبت و آرشیو انبوهی از اسناد و اطلاعات ضروری برای مردم تبدیل شود. فیلتر تلگرام دسترسی به این اسناد را مشکل کرده و مردم را دچار سردرگمی نموده است. البته این اسناد در بیرون از مرزها توسط سرورهای غیرخودی ذخیره و آرشیو می‌شوند و این مساله به نفع مردم ایران نیست، ولی در شرایطی که جایگزینی داخلی برای تلگرام در کشور وجود ندارد، تداوم اختلال در تلگرام برای مردم و خانواده‌ها پیامدهای منفی بسیاری در بر دارد.

10.کاهش هزینه‌های ارتباطی خانواده‌های ایرانی

پیام رسان تلگرام باعث شده تا هزینه‌های ارتباطی مردم به شدت کاهش یابد. هزینه مکالمه تلفن، رفت و آمد و حتی پیامک، به‌دلیل پیام‌رسانی از طریق تلگرام کاهش یافته و با توجه به وضعیت مالی خانوارهای ایرانی که چندان مناسب نیست، ادامه فیلتر تلگرام می‌تواند از نظر اقتصادی نیز مردم را ناراضی کند و یا آنها را به سمت پیام‌رسان‌های بیگانه‌ای که به روش‌هایی نامناسب این هزینه را کاهش می‌دهند سوق دهد.

11.سوءاستفاده بدافزارهای از تداوم فیلتر تلگرام

فعالان فضای مجازی اعلام نمودند که آنها می‌دانند که تلگرام می‌تواند باعث سوءاستفاده اطلاعاتی بیگانگان و حتی طراحی عملیات‌های خرابکارانه در کشور شود، اما فیلتر تلگرام باعث فعال شدن نرم‌افزارهای جاسوسی دیگری خواهد شد که شناسایی آن به زمان بیشتری نیاز دارد و می‌تواند کنترل محتوا را از دست نظام اسلامی خارج کند و فعالان فضای مجازی در جبهه انقلاب را به حاشیه براند. این اتفاقی است که در روزهای اخیر رخ داده است.

12.شبکه‌های ماهواره‌ای جایگزین کانال‌های تلگرامی

لازم به ذکر است که هر زمانی که در کشور خلاء رسانه‌ای ایجاد شود، رسانه‌های معاند این خلاء را پر می‌کنند. نمونه آن نیز رسانه‌های ماهواره‌ای هستند اکه بلافاصله شایعه‌پراکنی علیه کشور را آغاز می‌کنند. پس تداوم فیلتر تلگرام بار دیگر به معاندان فرصت می‌دهد تا از طریق رسانه‌های دیگر نیز به فعالیت مشغول شوند. نباید فراموش کرد که با وجود تلگرام، بخش عمده‌ای از تولیدات رسانه ملی در کانال‌های تلگرامی منتشر می‌شوند و بنابراین در نبود تلگرام به‌جای این محصولات، شاهد فعالیت شبکه‌های ماهواره‌ای بیگانه خواهیم بود.

13.فیلتر تلگرام و رشد فیلترشکن‌ها

فیلتر تلگرام باعث شد تا تمام افراد به فکر استفاده از فیلترشکن برای استفاده دوباره از تلگرام باشند. این یعنی مردم به‌سمت قانون شکنی رفتند که این نیز خود یک بحران است و بنابراین فیلتر تلگرام بحران‌های امنیتی بسیاری را در پی خواهد داشت. به گفته معاون وزیر اطلاعات دولت دهم، در زمان فیلتر وی‌چت، 80 درصد از هشت میلیون نفر مخاطب ایرانی این نرم‌افزار، به نصب فیلترشکل روی آوردند.

این اتفاق برای تلگرام نیز تکرار شد و فیلتر تلگرام باعث نصب بالغ بر 30 میلیون فیلترشکن شده که نگران کننده است و این نشان می‌دهد که جمعیتی 30 میلیونی قانون‌شکن در کشور وجود دارند یعنی جمعیتی که به‌راحتی می‌توانند در هر شرایطی به هر محتوای غیراخلاقی، ناسالم و جاسوسی دسترسی داشته باشند.

14.انسجام درونی جامعه با تلگرام

با فیلتر تلگرام و نبود آن، هر شهروند براساس تجربه شخصی خود رفتار کرده و می‌تواند باعث به فروپاشی اجتماعی شود اما با وجود تلگرام اشتراک‌گذاری تجربه‌های مشترک افراد با هم ممکن بود و تلگرام عامل افزایش انسجام داخلی کشور بود.

ما فعالان فضای مجازی اعتقاد داریم که استفاده از تلگرام و اشتراک‌گذاری محتواهای سالم در آن، می‌تواند خاطره جمعی مشترک ایرانیان را حفظ کرده و به استحکام درونی کشور نیز کمک کند. بنابراین باید گفت که هیچ جایگزینی اکنون برای محتواهای کنونی تولید شده وجود ندارد و فیلتر تلگرام و از بین رفتن بستر آن، باعث پراکندگی و سردرگمی فکری و اطلاعاتی بیش از 40 میلیون ایرانی شد.

15.افزایش جرایم رایانه‌ای با فیلتر تلگرام

فیلتر تلگرام باعث نمایان شدن نرم‌افزارهای ناشناخته‌ای شد که می‌توانند به‌شدت حجم جرایم اینترنتی را افزایش دهند و البته ضعف سواد رسانه‌ای در کشور باعث می‌شود تا این آسیب گریزناپذیر باشد. وجود پیام رسان تلگرام اجازه نمی‌داد تا این دست بدافزارها امکان سوءاستفاده داشته باشند.

16.امکان سوءاستفاده‌های مختلف از فیلتر تلگرام

مقام معظم رهبری تاکید نمودند که مردم باید ناظر بر عملکرد مسئولان و حرکت‌های فرهنگی آنان باشند و بنابراین به‌نظر می‌رسد که تلگرام می‌تواند فضایی مناسب برای مبارزه با فساد ایجاد شده باشد و نبود آن، باعث می‌شود تا بعضی باندهای قدرت و ثروت، با آزادی بیشتری به سوءاستفاده مشغول باشند.

17.تلگرام بهترین سنگر جنگ نرم

فعالان فضای مجازی اعلام نمودند که پیام رسان تلگرام به‌دلیل سابقه مطلوب در مقاطع مختلف، هنوز بهترین ابزار در دست افسران جبهه جنگ نرم است و فیلتر آن می‌تواند دست فرزندان انقلاب را در دفاع از ارزش‌های انقلابی، از یک ابزار مهم رسانه‌ای کوتاه کند. بنابراین بیشتر از این دلیلی برای تداوم فیلتر تلگرام وجود ندارد.

در پایان نویسندگان این بیانیه اعلام نمودند که با ادامه فیلتر تلگرام مخالف هستند و از شورای محترم عالی فضای مجازی، خواستند تا ضمن بررسی بیشتر در خصوص مدیریت نرم‌افزارهای پیام‌رسان موبایلی، همچنان از تولید محتوا در بستر تلگرام دفاع کند و مانع از آن شود که برخی سوءاستفاده‌ها و کاستی‌ها در این بستر، باعث از بین بردن یک فضای مفید جهت تولید و کنترل پیام در کشورمان شود.

همچنین فعالان فضای مجازی اعلام نمودند که برای فرهنگ‌سازی در هر زمینه‌ای باید مکانیزم‌های مرتبط با آن در نظر گرفته شود. به گفته آنان همانطور که وزارت ارشاد به حوزه کانال‌های تلگرامی ورود پیداکرده است و با موارد خلاف شرع، منافی ارزش‌های اسلامی و قانون مطبوعات برخورد می‌کند و دستور تعلیق و یا حذف مجوز می‌نماید، برای آسیب‌های موجود در تلگرام نیز می‌توان چاره اندیشی کرد و با فعالین این حوزه نیز هم اندیشی نمود.

آنان تاکید کردند که زمان برخورد قهرآمیز و فیلترینگ گذشته است و قطعا فیلترینگ می‌تواند تاثیری بالعکس داشته باشد. بنابراین بهتر است تا با رفع فیلتر تلگرام به اشتغال زایی و فرهنگی که تلگرام برای کشور ایجاد کرده است کمک کرد.

جمعی از فعالان فضای مجازی

 

بیشتر بخوانید :

.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر