coinex
راهنمای خرید تکراتو

پرداخت عیدی کارگران اخراجی ؛ مطابق با قانون کار [+جزئیات]

در خبرهای جدید آمده است که طبق قانون کار، عیدی کارگران اخراجی هم باید پرداخت شود. مبلغ این عیدی بسته به نوع و زمان فعالیت کارگر در محل کار تعیین می‌شود.

دولت هرساله با نزدیک شدن به عید نوروز، مبلغی را به عنوان عیدی برای کارگران، کارمندان، بازنشستگان و غیره در نظر می‌گیرد که نرخی مشخص دارد. امسال نیز مبلغ عیدی کارگران و کارمندان مشخص شده اما هنوز عیدی بازنشستگان تعیین تکلیف نشده است.

حتماً می‌دانید که بیشترین مبلغ عیدی برای کارگران درنظر گرفته می‌شود و این مبلغ هرسال افزایش می‌یابد. امسال نیز حداقل عیدی کارگران 10 میلیون تومان و حداکثر مبلغ عیدی نیز 15 میلیون تومان تعیین شده که از سمت کارفرما پرداخت می‌شود. در این بین برخی از کارگران ممکن است به هر دلیلی از محل کار اخراج شوند. مطابق قانون کار، عیدی کارگران اخراجی نیز باید توسط کارفرما پرداخت شود. برای اطلاع از جزئیات پرداخت مبلغ عیدی این کارگران، ادامه مطلب را دنبال کنید.

بیشتر بخوانید: زمان واریز عیدی کارمندان دولت اعلام شد ؛ مبلغ عیدی کارمندان دولت [+فرمول محاسبه]

عیدی کارگران اخراجی باید پرداخت شود

به نقل از تسنیم؛ طبق قانون کار، کارگرانی که به هر دلیلی شغل خود را از دست داده‌اند کارگران آزمایشی، ساعتی، نیمه وقت و فصلی مشمول دریافت عیدی هستند و کارفرما مؤظف به پرداخت این مؤلفه است.

تمام کارکنان مشمول قانون کار که طبق تعریف این قانون «کارگر» شناخته می‌شوند، مشمول عیدی و پاداش پایان سال هستند؛ اما در این بین کارگرانی هستند که خواسته یا ناخواسته و به دلایل مختلف همچون بحران اقتصادی کارفرما، عدم نیاز و … شغل خود را از دست داده‌اند و همچنین برخی از کارگران بازنشسته شده‌اند که با توجه به تأکید قانون کار این دسته از افراد نیز مستحق دریافت عیدی پایان سال هستند.

مطابق با آنچه که در قانون کار آمده، این دسته از افراد به نسبت مدت کارکردشان، عیدی و پاداش سالانه را دریافت می‌کنند؛ به عنوان مثال کارگری که پس از 5 ماه کار کردن، بیکار شده باید به میزان همان 5 ماه کارکرد، عیدی دریافت کند و کارفرما مکلف به پرداخت این مبلغ است.

عیدی کارگران اخراجی باید پرداخت شود

عیدی کارگران آزمایشی

از سویی دیگر نیز برخی از کارگران به صورت آزمایشی به کار گرفته می‌شوند که بر اساس ماده 11 قانون کار و تبصره آن، مدت دوره آزمایشی باید در قرارداد کار مشخص شود؛ چنانچه رابطه کاری از جانب کارفرما قطع شود وی ملزم به پرداخت کلیه حقوق دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه قطع رابطه کاری از سوی کارگر باشد، کارگر مستحق دریافت تمام حقوق و مزایا به میزان مدت انجام کار است.

بنابراین مطابق با قانون کار، این دسته از افراد نیز مشمول دریافت کلیه حقوق و مزایای قانونی از جمله عیدی و پاداش پایان سال می‌شوند.

عیدی به کارگران نیمه وقت، فصلی و ساعتی هم پرداخت می‌شود

همچنین بر اساس ماده 39 قانون کار، مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه وقت و یا کمتر از ساعات قانونی تعیین شده به کار اشتغال دارند، به نسبت ساعات کار انجام یافته محاسبه و پرداخت می‌شود.

در مورد کارگران ساعتی که حقوق ماهانه ثابت نداشته و دستمزد آنان در ماه متغیر است، برای محاسبه عیدی و پاداش، میانگین حقوق سه ماه آخر خدمت آنها مبنای محاسبه قرار می‌گیرد.

مبلغ پرداختی بابت عیدی و پاداش به کارگران کارگاه‌های فصلی مشمول قانون کار و همچنین کارگران سایر کارگاه‌های مشمول که کمتر از یک سال در کارگاه کار کردند، باید بر مأخذ 60 روز و به نسبت ایام کارکردشان در سال محاسبه شود.

همچنین بر اساس ماده 74 قانون کار مدت مرخصی استعلاجی که به تأیید سازمان تأمین اجتماعی رسیده باشد جزء سوابق کار کارگران محسوب می‌شود، بنا بر این روزهای مذکور مشمول پرداخت مزایایی از قبیل حق اولاد، حق بن، سنوات خدمت، مرخصی استحقاقی و عیدی و پاداش سالانه خواهد بود که باید توسط کارفرما پرداخت شود.

عیدی کارگران اخراجی باید پرداخت شود

مبلغ عیدی کارگران

گفتنی است؛ مبنای پرداخت عیدی پایه مزدی فرد بوده و کارفرمایان باید حداقل 2 ماه پایه حقوق و حداکثر 3 ماه پایه حقوق را به عنوان عیدی و پاداش آخر سال به کارگران خود بدهند که به این ترتیب عیدی سال 1403 کارگران که در اسفند 1402 دریافت می‌کنند، با توجه به مصوبه جدید شورای عالی کار، حداقل و حداکثر عیدی کارگران در سال 1402، به ترتیب 106,165,680 ریال و 159,248,520 ریال است.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما درخصوص پرداخت عیدی کارگران اخراجی چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر