از زمان شروع این همهگیری جهانی، انواع خوراکیهای مختلف به عنوان درمان قطعی ویروس کرونا معرفی شدهاند. از صحت این ادعاها چه میدانید؟ آیا به راستی میتوان با معجزه، کووید 19 را درمان کرد؟
آیا معجزهای درمانی برای کووید 19 وجود دارد؟ پاسخ یک نه قاطع است. از ابتدای شیوع بیماری، ادعاهایی در فضای مجازی مبنی بر درمانگر بودن برخی مواد غذایی پخش میشود. با وجود تلاش سازمان جهانی بهداشت در راستای رد این ادعاها، پخش اطلاعات غلط همچنان ادامه دارد. ویروس کرونای جدید (SARS-Cov-2) تاکنون بیش از 2.9 میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است و بیش از 200 هزار نفر را به کام مرگ فرستاده است.
اگر چه همه ما در صدد مراقبت از خود در برابر کووید-19 برآمادهایم، اما در حال حاضر مدرکی مبنی بر اینکه داشتن یک رژیم غذایی خاص میتواند از ابتلا به کرونا جلوگیری کند، وجود ندارد.
درمان قطعی ویروس کرونا
افسانه های منسوخ شده!
واقعیت این است که تحقیقات علمی فرآیندهایی هستند که صبر عنصر اصلی در آنهاست. در این مقاله برخی از رایجترین خوراکیها درمان قطعی ویروس کرونا که همین الان کشف شدهاند و راههای درمان کووید-19 محسوب میشوند را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
سیر
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد سیر دارای خواص ضد باکتریایی بوده و به دلیل وجود ترکیبات فعال، مانند آلیسین، آلیل الکل و دیالیل دی سولفید، از ما در برابر برخی باکتریها محافظت میکند. اما اطلاعات محدودی مبنی بر آنتیویروس بودن این خوراکی وجود دارد. بااینکه سیر دارای فواید بسیاری است، شواهدی وجود ندارد که ثابت کند خوردن سیر موجب جلوگیری از ابتلا و یا درمان کووید-19 میشود.
بیشتر بخوانید:
راه های انتقال و پیشگیری از ویروس کرونا
کشنده ترین و مرگبارترین ویروس های تاریخ
لیمو
یک ویدیوی پر بازدید در فیسبوک مدعی شدهاست که نوشیدن آب گرم همراه با برشهای لیمو میتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. اما هیچ مدرک علمی مبنی بر اینکه لیمو، کووید-19 را درمان میکند، وجود ندارد. البته باید بدانیم که لیمو و بسیاری از مرکبات و سایر میوهها حاوی ویتامین C هستند؛ ویتامینی که موجب عملکرد بهتر سیستم ایمنی میشود.
ویتامین C
همانطور که گفته شد، ویتامین C برای سیستم ایمنی مفید میباشد؛ اما تنها ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی با تغذیه نیست. بیشتر اطلاعات در مورد مؤثر بودن ویتامین C روی ویروس کرونا، از مطالعاتی نشأت میگیرند که به برسی ارتباط بین ویتامین C و سرماخوردگی پرداختهاند.
با توجه به تفاوتهایی که میان سرماخوردگی و کروناویروس وجود دارد، نمیتوانیم این ادعا که ویتامین C روی کووید-19 نیز مؤثر است را، تأیید کنیم. در حال حاضر هیچ مدرک معتبری مبنی بر اینکه مصرف ویتامین C میتواند شانس ابتلا به ویروس را کاهش دهد، وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
چرا این کشور 100 میلیون نفری بدون قربانی کرونا است؟
آیا واقعا سیگاری ها کمتر کرونا میگیرند؟
کمک های چهره های مشهور به بحران همه گیری کرونا ؛ بخشندهترین میلیاردرها کدامند؟
یک چهارم مردم ایران هیچ ترسی از ابتلا به کرونا ندارند!
غذاهای قلیایی
اطلاعات غلط پخش شده در رسانههای اجتماعی ادعا میکنند خوردن غذاهایی با PH بالاتر از PH ویروس، بیماری را درمان میکند. برخی از غذاهای قلیایی که به آنها اشاره شده عبارتاند از : لیمو، پرتقال، چای زردچوبه و آووکادو. به طور کلی، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد موادغذایی میتوانند سطح PH خون، سلولها و بافتها را تحت تأثیر قرار دهند و عفونتهای ویروسی را درمان کنند. بدن میزان اسیدیته را بدون توجه به انواع موادغذایی مصرفی، تنظیم میکند.
رژیم کتوژنیک
گفته میشود رزیم کتوژنیک، یا کتو، که یک رژیم پرچرب و کم کربوهیدرات است، از ما در برابر کروناویروس محافظت میکند و درمان قطعی ویروس کرونا است. این ادعای نادرست از این موضوع نشأت میگیرد که رژیم کتو ایمنی بدن را تقویت میکند، اما نه محافظت در برابر یک همهگیری جدید!
در یک پژوهش مشخص شد که این رژیم میتواند از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری کرده و آن را درمان کند؛ اما از آن جایی که این پژهش روی موشها انجام شده است، نمیدانیم که آیا روی انسان نیز تأثیر مشابهی خواهد داشت یا خیر. در مورد این ادعا نیز هنوز هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد رژیم کتوژنیک از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری میکند.
یبشتر خوانید:
بهترین گوشی های هوشمند میان رده 2020
بهترین برند سیگار ؛ با محبوب ترین و پرفروش ترین برندهای سیگار آشنا شوید
بهترین توصیه ی حال حاضر چیست؟
یک رژیم کاملا سالم، شامل پنج گروه اصلی موادغذایی، میتواند تمام موادمغذی مورد نیازتان را تأمین کند. همچنین اگر میخواهید از خود در برابر کووید-19 مراقبت کنید، بهترین توصیه این است که دستهایتان را بشویید و فاصله اجتماعی را رعایت کنید.
وقتی موجی از اطلاعات مختلف روی اینترنت قرار میگیرند، تشخیص اینکه کدام یک واقعی و کدام یک شایعه میباشد، کار مشکلی است. اما به صورت کلی، هرگز به خبری با چنین ویژگیهایی اعتماد نکنید:
- پیشنهاد مصرف یک ماده غذایی، نوشیدنی یا داروی خاص، برای جلوگیری از ابتلا یا درمان.
- تشویق به حذف پنج گروه اصلی موادغذایی.
- اختصاص یک ماده غذایی خاص برای محافظت در برابر ویروس یا درمان.
- خبری که شامل کلمات کلیدی مانند پاک کردن، درمان، تقویت، سمزدایی یا غذاهای فوقالعاده باشد.
- خبر توسط یک سازمان بهداشتی و درمانی معتبر و قابل اعتماد منتشر نشده باشد.
رسانههای اجتماعی ابزاری قدرتمند هستند؛ اما در عین حال میتوانند منبع اطلاعات نادرست باشند. نکته آخر این است که هیچ غذای معجزهآسا یا مکملی که محافظت از ما در برابر ویروی را تضمین کند، وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
- ایمنی گله ای یا ایمنی جمعی چیست؟
- تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس
- بهترین اپلیکیشن های ورزشی
- ارسال ویدئو با حجم بالا از طریق واتس اپ
- بهترین انیمیشن های 2020
- بهترین گوشی های سامسونگ در سال 2019
.
منبع: sciencealert