coinex
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

ورود برند شیرین عسل به صنعت خودروسازی با همکاری برند پنین فارینا تایید شد

ماجرای ورود برند شیرین عسل به صنعت خودروسازی چند وقتی است که با جدیت خاصی مطرح شده است. اما آیا واقعا این تولیدکننده مواد غذایی قصد تولید خودرو دارد؟

در این آشفته بازار خودرو کشور، هر روز خبری عجیب‌تر از قبل برای بازار خودرو به گوش می‌رسد. سال گذشته بود که زرماکارون به عنوان یک برند شناخته‌شده در حوزه تولید مواد غذایی مدعی ورود جدی به صنعت خودروسازی با برند زرخودرو و احداث کارخانه شد. حال و در دومین ماه سل 1402، یک تولیدکننده مواد خوراکی دیگر یعنی شیرین عسل خبر از ورود قریب‌الوقوع خود به بازار خودرو، احداث کارخانه و راه‌اندازی خط تولید داده است.

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: عرضه محصولات بهمن موتور با قیمت شورای رقابت تکذیب شد

ورود برند شیرین عسل به صنعت خودروسازی

به گزارش تکراتو، خبر ورود شیرین عسل به بازار خودرو شاید ابتدا یک شوخی عجیب به نظر برسد، اما بازار خودرو ایران به حدی اتفاقات عجیب و خنده‌دار در سالیان اخیر به خود دیده که دیگر هیچ اتفاقی در دنیای فانتزی مافیای خودروی ایران عجیب تلقی نمی‌شود.

حال و در روزهایی که پراید در آستانه ورود به کانال 400 میلیون‌ تومانی است، طبیعتا تلاش یک تولیدکننده مواد خوراکی برای ورود به صنعت خودرو به هیچ وجه اتفاقی عجیب و نادر نیست، خصوصا که حتی این مورد تکراری است و همانطور که گفتیم سال گذشته بود که زرماکارون با اعتماد به نفس‌ خاصی خود را قطب جدید صنعت خودروسازی کشور و رقیب ایرانخودرو و سایپا معرفی کرد.

ورود برند شیرین عسل به صنعت خودروسازی ؛ تب تند خودروسازی بین تولیدکنندگان مواد غذایی!

البته که زرماکارون با حدود یکسال هنوز هیچ اقدام جدی و مهمی در حوزه خودرو نداشته و تقریبا بعید هم به نظر می‌رسد که اتفاق خاصی در این بازار رقم بزند، اما حالا نوبت به شیرین عسل رسیده تا با ادعایی مشابه ورود خود به بازار خودرو را تایید کند.

یونس ژائله سعدآباد، مالک و مدیرعامل هلدینگ غذایی شیرین عسل، در گفتگو با تجارت‌نیوز در خصوص ورود برند شیرین عسل به صنعت خودروسازی گفت:

مجوز تولید خودرو توسط این شرکت در روز چهارشنبه، 30 فروردین 1402، صادر شد و فعلاً به مرحله اجرا نرسیده است.

او افزود: خط تولید و کارخانه تولید خودرو توسط شیرین عسل در حال ساخت است. اما مشخص نیست که محصولات این شرکت چه زمانی در بازار کشور عرضه شود.

پیش از این نیز صابر پرنیان، رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی، در رابطه با مدل خودروی تولیدی توسط هلدینگ غذایی شیرین عسل به ایسنا گفته بود: این خودرو یک خودرو روز اروپایی است که در ۱۸ ماهه اول به‌ صورت قطعات کاملاً منفصل از هم تولید و تقریبا در ۱۸ ماهه آتی داخلی‌سازی خودرو انجام می‌شود.

او تاکید کرد: این شرکت خودروسازی انواع خودروهای سواری بنزینی، گازسوز، دیزلی و انواع کامیون‌های کشنده را تولید خواهد کرد.

آیا واقعا شیرین عسل توان تولید خودرو دارد؟

برای پاسخ به این سوال باید به این نکته اشاره کرد که بازار خودروی کشور پذیرش چندانی برای جذب تیراژ بالای خودرو ندارد. در نتیجه صحبت از تولید خودروی جدید از طرف یک گروه غیرتخصصی در صنعت خودرو نیز تاثیری در بازار نمی‌گذارد.

ورود برند شیرین عسل به صنعت خودروسازی ؛ تب تند خودروسازی بین تولیدکنندگان مواد غذایی!
ورود برند شیرین عسل به صنعت خودروسازی

همچنین ادعای این گروه در رابطه با تولید انواع خودرو تا کامیونت نشان‌دهنده دسترسی به منابع وسیع مالی است. در غیر این صورت به نظر نمی‌رسد اقدام خاصی در تولید خودروها صورت بگیرد.

از سوی دیگر، دست‌هایی که کمتر کسی توان دیدن آن را دارد، طی سال‌ها اجازه ورود خودروی وارداتی به بازار ایران را نداده‌اند، حالا آیا رانت جدیدی شکل گرفته که تولیدکنندگان مواد غذایی به‌راحتی و یکی پس از دیگری این دست‌ها را پشت‌سر می‌گذارند و وعده تولید خودرو را می‌دهند. وعده‌ای که برای زر ماکارون یک میلیون دستگاه و برای شیرین عسل در تیراژ 210 هزار دستگاه است.

با این حال کارشناسان معتقدند اگر این شرکت‌ها وارد صنعت خودروسازی هم شوند، بعید است تیراژ تولید بیش از 5000 تا 10 هزار دستگاه داشته باشند باشد. البته این تعداد تیراژ نیز برای شرکت‌های تخصصی تولید خودروست. اما این شرکت‌ها به صورت تخصصی در صنعت خودرو فعالیت نداشته‌اند.

بیشتر بخوانید: طرح فروش یکپارچه خودرو برای مرحله سوم تمدید شد؛ ایرانخودرو بازمی‌گردد؟

شیرین عسل با همکاری پنین فارینا وارد صنعت خودروسازی می‌شود [بروزرسانی 9 اردیبهشت 1402]

اعلام ورود شرکت شیرین عسل به صنعت خودروسازی با واکنش های متفاوتی همراه شده است و بسیاری مخالف ورود شرکت‌های اینچنینی به این حوزه هستند. در این خصوص یک فعال صنعت خودرو با اشاره به اینکه شرکتی چون شیرین عسل نیازی به تبلیغ یا خروج ارز از کشور ندارد گفت:

«اگر تحریم ها پیش نمی آمد، از مدت ها پیش کار ساخت کارخانه خودروسازی شیرین عسل آغاز می شد.»

ورود برند شیرین عسل به صنعت خودروسازی
ورود برند شیرین عسل به صنعت خودروسازی

وی ادامه داد: «از سال ۹۶ مالک شیرین عسل سفرهای متعددی به کشورهای صاحب این صنعت از جمله ایتالیا و چین داشته است. سرانجام پس از بررسی‌ها با یک شرکت ایتالیایی به توافق رسیده است و پیش قرارداد امضا می‌کند.» این مقام آگاه ضافه کرد:

«در واقع، شیرین عسل برای ساخت و تجهیز کارخانه خودروسازی با شرکت ایتالیایی پنین فارینا قرارداد بسته است.»

این فعال صنعت خودروسازی با تأکید بر این که اولین خودروی این شرکت یک محصول به روز اروپایی خواهد بود بیان کرد: «با در نظر گرفتن شرایط تحریمی فکر می‌کنم کار ساخت این کارخانه بین یک تا یک سال و نیم زمان ببرد.»

این مقام آگاه ادامه داد: «بنابراین شاهد ایجاد یک خودروسازی جدید خواهیم بود و همچنین شایعه‌های مربوط به خرید سایت‌های موجود در استان آذربایجان شرقی صحت ندارد.»

وی همچنین با اشاره به این که این کارخانه با حجم سرمایه و تولیدی که در نظر گرفته است، باعث رشد و ارتقای زنجیره تأمین در استان و حتی کشور خواهد شد، افزود: «در این شرایط واقعاً متوجه نمی‌شوم چرا برخی از قطعه‌سازان به طور غیر رسمی از این اتفاق خوشنود نشده‌اند.»

این فعال صنعت خودروسازی همچنین بار دیگر با شایعه‌های مبنی بر خروج ارز از کشور اشاره کرد و گفت: «شرکت شیرین عسل یک مزرعه بزرگ کاکائو در آفریقا و دویست کارمند در اروپا دارد، بنابراین اگر نیازی به خروج ارز داشت، پیش از این‌ها و از راه‌های دیگری اقدام می‌کرد.»

این مقام آگاه همچنین در پاسخ به این که آیا اسمی برای این خودروسازی انتخاب شده است یا خیر، توضیح داد: «در این خصوص نمی‌توانم چیزی بگویم، اما این کارخانه به احتمال بسیار زیاد بعد از اتوبان تبریز-بازرگان احداث خواهد شد.»

بنابراین گزارش، چندی پیش رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی از صدور جواز تأسیس خودروسازی برای بخش خصوصی استان از سوی وزارت صمت خبر داد و اعلام کرد: «خودرویی که قرار است تولید شود یک خودرو روز اروپایی است که مجوز آن برای بخش خصوصی گروه صنعتی شیرین عسل صادر شده است.

صابر پرنیان با بیان این که با بهره برداری از این مجموعه صنعتی برای ۶ هزار و ۹۰۰ نفر اشتغال ایجاد می شود، تأکید کرد:

«این شرکت خودروسازی با سرمایه‌گذاری ۱۵ هزار میلیارد تومان انواع خودروهای سواری بنزینی، گازسوز، دیزلی و انواع کامیون‌های کشنده را با ظرفیت تولید سالانه ۲۱۰ هزار دستگاه خودرو تولید خواهد کرد.»

البته در اینجا باید به این مهم اشاره کرد که سال ۹۶ هم ایران خودرو با پنین فارینا برای طراحی پلتفرم جدید قرارداد منعقد کرده بود که به دلیل شرایط تحریم، این همکاری به سرانجام نرسید. ضمن این که، با توجه به پابرجا بودن تحریم‌ها، پرسش این است که پنین فارینا چگونه می‌خواهد در بازار ایران حضور داشته باشد و آیا این بار به تعهدات خود پایبند خواهد بود؟

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص ورود برند شیرین عسل به صنعت خودروسازی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر (40 نظر)

    با سلام تا کی باید کل ایران برای تهران مفتخور انگل کار کنه نفت خوزستان رو استخراج میکنن تهرانی انگل میخوره شوره زار ونمک اش هم به خوزستان میمونه اگه تهران مفتخور انگل اجازه بده اکثر استان ها توانایی تولید همه چی رو دارند با عرض هزار تاسف کل ایران برای پایتخت نشین های انگل صفت کار میکنن مرگ بر مفتخورا زنده باد زحمتکشان غیرتهرانی

    پاسخ

    چی میگی زبون بسته حالیزیاخچیدی

    پاسخ

    با سلام تا کی باید کل ایران برای تهران مفتخور انگل کار کنه نفت خوزستان رو استخراج میکنن تهرانی انگل میخوره شوره زار ونمک اش هم به خوزستان میمونه اگه تهران مفتخور انگل اجازه بده اکثر استان ها توانایی تولید همه چی رو دارند با عرض هزار تاسف کل ایران برای پایتخت نشین های انگل صفت کار میکنن مرگ بر مفتخورا زنده باد زحمتکشان غیرتهرانی

    پاسخ

    با سلام تا کی باید کل ایران برای تهران مفتخور انگل کار کنه نفت خوزستان رو استخراج میکنن تهرانی انگل میخوره شوره زار ونمک اش هم به خوزستان میمونه اگه تهران مفتخور انگل اجازه بده اکثر استان ها توانایی تولید همه چی رو دارند با عرض هزار تاسف کل ایران برای پایتخت نشین های انگل صفت کار میکنن مرگ بر مفتخورا زنده باد زحمتکشان غیرتهرانی

    پاسخ

    مافیا نمیزارن بدونند شیرین عسل پول داخلش هست ازشون میگیرند

    پاسخ

    در اول راه خبر از انواع خودرو سبک و سنگین بنزینی و گازوئیلی و گازی میزنه یعنی همون مونتاژ خودروهای چینی

    پاسخ

    قیمت شیزین عسل شایدصدتومان باشی.ولی خودروی صدتومانی رادومیلیاردمیفروشندحالا بگوکدام یکی آدم روقلقلک میده.تازه مثل منی ساده لوآقایان ۵یا۶نفروکیل خبره می گیرندپول مردم وخودروی همین مردم به گروکان می گیرند.وقتی میلیاردی واریزمی کنی خودبه خودگروکان گیری شروع میشی وهیچ کس هم حمایت نمی کنی.همین کارراخودروسازی .کارمانیابی وای دی کردهم پول مردم گرفت وهم دلار۴۲۰۰تومانی درخرداد۹۷انجام دادوامروز۲۷خرداد۱۴۰۲ هست هنوزخبری ازخودرونیست.

    پاسخ

    وقتی ماشین چینی رو ۳ برابر قیمت جهانی به مردم میفروشن و مافیای سیسیل هم به اندازه خودرو ساز ها سود نمیکنن . معلومه بیسکویت ساز هم بسرش میزنه خودرو ساز بشه

    پاسخ

    راه حل بهبود وضعیت خودرو در ایران، آزادسازی و رفع انحصار تولید خودرو هست نه رفع انحصار از طریق واردات
    یعنی امثال این شرکت ها بیان و تولید کنند واقعا کار خوبیه

    پاسخ

    ای داد بیداد اینم یه مافیای دیگست که سایپا و ایران خر رو با هم راش انداختن اینا اگه واقعا میخان خودروی خوب به مردم بدن مجوز خودروسازی رو بدن به سپاه که از لحاظ تولید و طراحی تو همه چیز حرف اول رو میزنه نه شکلات سازی مردم ساده لوح محکومند به این ظلم

    پاسخ

    باسلام خدمت دوستان عزیز انشاالله که کارخانه خودروسازی تولید صفر تا صد مهندس یونس ژاله به حقیقت به پیونده چون مهندس فردی موفق به کسب کار و امور اجتماعی بالا دارد و رقیبی بی همتا افتخار ترک ها هست ما هم انشاالله صاحب خودرو میشیم

    پاسخ

    انشاالله سپاه هم میخواد خودرو تولید بکنه البته ماشینهای شاسی بلند وآفرود وقدرتی

    پاسخ

    فقط اسم محصولات خودرو سازی شیرین عسل شنیدنیه
    مثلا شوکول اس ۷، لیس لیس ام ۳

    پاسخ

    تبریز خودش چیه که بخواد ماشین بزنه شما اگه راس میگی برو خیابونا که همه جاش کلا چاله چوله یه هفته با ماشین بگردی جلوبندی میپوکه رو درست کنید یا ظاهر نمایی شهرسازی که کرده از پاسداران که رد میشی کلا همه جا بتن و پایین شهر اول فرهنگ سازی کنید بعدا بفکر اینا باشید گنده گوزی هم حدی داره

    پاسخ

    بعضی از نظرات منفی و خالی از فهم مردم رو میخونم برام بیشتر ثابت میشه که خیلیها لیاقتشون همون پراید مدل پایینه نه بیشتر.

    پاسخ

    با خودروسازی که داریم نیاز به دشمن نداریم، انشاالله این برطرف شود.

    پاسخ

    درود بر وطن پرستانی مثل آقای یونس ژائله. واقعا که این مرد اسم آذربایجان رو سربلند کرده است.

    پاسخ

    اگر نگهبان وراننده استخدام کنند خوب است موفق باشید

    پاسخ

    متاسفانه بعضی وبسایت ها یا طعنه میزنند یا تیکه میندازه همان طور که تبریز شیرینی کل ایران پخش میکنند به کوری چشم دوشمنان آزربایجان هم بهترین ماشین هارو میسازه وسلام

    پاسخ

    عالیه خداکنه خودروازدست مافیادربیادوتنوع ورقابت درخودروسازی انجام بشه

    پاسخ

    خبر خوشحال کننده ای هست و این شرکت با مدیریت ژائله توانایی صد در صد این کار را دارد و میداند تحریم‌ها را چگونه دور بزند .تنها دغدغه ؛ احتمال زیاد خرابکاری مافیای داخلی است !

    پاسخ

    شرکت شیرین عسل توانایی بسیار بیشتری دارد، امیداورم در آینده نه چندان دور خط تولید هواپیما را هم استارت بزند. و باعث سربلندی نام مقدس آذربایجان شود. همچنان که خود شخص یونس ژائله همین الان هم باعث افتخار و غرور ملت آذربایجان است.

    پاسخ

    آره بابا تواناییهاش در حد بوئینگ و جنرال موتورز و هیوندای و کیا و مرسدس بنز و فولکس واگن و ایر باس هست

    پاسخ

    زارت خواب دیدی خیر باشه:)))))

    پاسخ

    همین مونده بود بیسکوئیت ساز ماشین ساز هم بشه وطنم ای شکوه پابرجا

    پاسخ

    اشکالش چیه؟
    هرچقدم بدباشه بهترازسایپاست

    پاسخ

    مافیای خودرو و کارخانه‌ های سایپا و کرمان و ایران‌خودرو هر روز سنگ اندازی میکنند

    پاسخ

    بعنوان ی تورک میگم که این برند در این صنعت موفق میشه .. امیدوارم از نیروهای متخصص داخلی و خارجی هم استفاده بشه … مگه کره جنوبی چند سال وارد خودرو سازی شده ؟ به کجا که نرسیده دیگه! مطمئناً ما می توانیم …

    پاسخ

    غلط کردی جایه مال

    پاسخ

    ایران به شرکت خودروسازی جدید نیاز داره تا بازار خودرو از دست مافیا خارج بشده و تنوع خودرو بالا بره وشاید با رقابتی شدن .قیمتها تعادل داشته باشد

    پاسخ

    اگر ویران خودرو و سایپا لگن اجازه بدهند تبریز خودش خودروی به روز و جهانی تولید میکنه. و این بر همگان واضح و روشن هست که ۸۰درصد قطعات تمام کارخانه های خودروسازی کشور را تبریز تولید میکنه…

    پاسخ

    با سلام کلمه تحریم در صنعت خودروسازی کاملاً دروغ است

    پاسخ

    دقیقا ؛ دروغ و فریب و پروپاگانداست برای دلّلی و کاسبی از تحریم هایی که براشون نعمت و ما رو چندین و چند بار کلّا نباود کرد و به سود افرادی چون یونس ژائله و مافیای پشت سرش حدّاد عادل و … بود ؛ زمانی که دلار ۴۰۰۰ بود دلار هزاری میگرفت ؛ زمانی که دلار بیست و بالای سی و دو ششصد بود دلار ۴۲۰۰ میگرفت که صادرات میکنم و اشتغال افریدم دلار ۴۲۰۰ ندید تعطیل میکنم صادرات نمیکنم دلار نمیاد و کارگر بی کار میشه ؛ این ارتشا و رانت و فساد هست نه صادرات و اشتغال و ارز اوری دزدی و غارت و چپاول و تاراج هست

    پاسخ

    با دانش بنیان ها همکاری بشه،ویک پلتفرم داخلی درست کنه بنظرم بهتر،بهترین ایده ها و طراحان اتومبیل داریم در ایران،دوما قرارداد با یک کشور غربی چه فایده ی داره فردا تحریم میکنن میشه جریان پژو رنو و غیره.

    پاسخ

    با این تفاسیر بزودی پشمک حاج عبدالله هم برای تولید خودرو اعلام آمادگی میکنه…

    پاسخ

    نگهبان وراننده استخدام کنند خوب است

    پاسخ

    خبری خوبیست. هرچه شرکت‌ها بیشتر شوند احتمال دست‌به‌یکی کردن و کارتل شدن کمتر می‌شود و رقابت افزایش می‌یابد.
    خدا کناد تولید اینها هم به سرنوشت سایپا و ایران‌خودرو دچار نشود و مافیا روی مافیا تشکیل ندهند و بتوانند رقابت واقعی کنند.

    پاسخ

    خیلی خوبه تا ما یک خودرو از شیرین عسل بگیریم یعنی قیمت بالاتر از خودرو سایپا نباشه که نتونیم بخریم مناسب

    پاسخ