;
coinex

“نه ایران! مارمولک های جاسوس اورانیوم شناسایی نمی‌کنند” ؛ پاسخی علمی به ادعای سرلشکر فیروزآبادی

مارمولک های جاسوس نمی‌توانند اورانیوم را شناسایی کنند! این یک پاسخ علمی درباره ادعای سرلشکر فیروزآبادی است که چند روز قبل عنوان شد، اما داستان چیست؟

در چند روز اخیر بازداشت تعدادی از فعالان محیط زیستی توسط نهادهای اطلاعاتی امنیتی به اتهام جاسوسی، یکی از داغ‌ترین و حساس‌ترین اخبار در میان رسانه‌های داخلی و خارجی و همچنین کاربران فضای مجازی بود. روز ۲۴ بهمن ماه بود که سردار سرلشکر فیروزآبادی، مشاور عالی نظامی فرمانده کل قوا، در مصاحبه‌ای با ایرنا در واکنش به اخبار این دستگیری ها، مطالبی را پیرامون جنگ هیبریدی و افرادی که با استفاده از جانوران صحرایی مثل مارمولک در پی کشف معادن اورانیوم و مناطق فعالیت اتمی ایران بودند، عنوان کردند.

پیرو همین گفته‌ها بحث‌ها و مطالبی در پایگاه‌های خبری و علمی به انتشار رسید. وب‌سایت علمی LiveScience در مطلبی با عنوان “نه ایران ! مارمولک های جاسوس نمی‌توانند اورانیوم شناسایی کنند” به نقد و بررسی گفته‌های سرلشگر فیروزآبادی پرداخت.

سرلشکر فیروزآبادی در ارتباط با دستگیری تعدادی از فعالان محیط زیست به ویژه معاون سازمان محیط زیست گفت:‌

“من از آنجایی ‌که در سیستم اجرایی کشور نیستم، در جریان مسأله قرار ندارم، اما از آنجایی‌ که چهل سال در میدان امنیت و دفاع کشور کار کرده‌ام، باید این نکته را بگویم که غربی‌ها بعد از هر تجربه‌ای که با ایران کردند، دچار شکست شدند. در سه سال گذشته در اروپا جمع شدند و به این نتیجه رسیدند که جنگ با ایران نمی‌تواند جنگ نظامی، جنگ فرهنگی یا جنگ سیاسی باشد به همین دلیل گفتند که باید با هر چیزی که داریم با ایران بجنگیم و اسمش را هم گذاشتند جنگ هیبریدی”

وی در ادامه با ذکر مثال به توضیح ماهیت جنگ‌های هیبریدی پرداخت: “برای مثال افرادی چندین سال پیش به ‌عنوان فعالیت برای جمع‌آوری کمک به فلسطین به ایران آمدند از تهران شروع کردند بعد به ورامین رفته و ازآنجا به سمت نائین و یزد راه افتادند. ما به مسیری که انتخاب کرده بودند، شک کردیم. اگر کسی می‌خواهد برای فلسطین کمک جمع کند باید به تهران و اصفهان بیاید جایی که مردم هستند و پول دارند نه وسط کویر راه بیفتند.

آن‌ها این مسیر را ادامه دادند و تا جیرفت کرمان رفتند، زمانی که به تهران رسیدند، خودشان را اجازه دادیم از کشور خارج شوند، اما اموال همراهانشان را نگه داشتیم. در اموالشان انواع جانوران صحرایی را خریده بودند مثل مارمولک‌ ، مارمولک و آفتاب‌پرست. سپس بررسی کردیم که این موارد به چه دردشان می‌خورد، بعد متوجه شدیم که پوست آن‌ها امواج اتمی را جذب می‌کند و این‌ها جاسوس اتمی بودند که می‌خواستند با این بهانه در داخل جمهوری اسلامی از طریق پوست این جانوران صحرایی به این نتیجه برسند که ما در چه مکان‌هایی معدن اورانیوم داریم و کجا در حال کار اتمی کردن هستیم.

وبسایت علمی LiveScience روز ۱۳ فوریه در مطلبی در بخش “گوناگون” خود گفته‌های سرلشکر فیروزآبادی را به چالش کشید. آنطور که این پایگاه علمی می‌گوید،‌ چیزی به اسم “موج اتمی” وجود ندارد و احتمالا منظور آقای فیروزآبادی تشعشعات گاما بوده است. همان گونه که می‌دانیم این تشعشعات کمترین طول موج را در میان طیف امواج الکترومغناطیسی دارند که در طول استخراج اورانیوم از ایزوتوپ‌های رادیواکتیو ساطع می‌شوند.

پایگاه خبری LiveScience با گفتگو با اریک پیانکا (Eric Pianka)، استاد جانوشناسی دانشگاه تگزاس، و بری سینورو (Barry Sinervo)، استاد زیست‌شناسی تکاملی دانشگاه کالیفرنیا، ادعای سرلشکر فیروزآبادی در خصوص مارمولک های جاسوس را مضحک خواند.

پروفسور پیانکا که از او تحت عنوان مرد مارمولکی ” The Lizard Man” یاد می‌شود، در پاسخ به پایگاه LiveScience این ادعا را پوچ و بی‌اساس خواند. پیانکا می‌گوید:‌

این نظر که مارمولک ها می‌توانند فرآیندی شبیه به جذب را در مورد امواج به اصطلاح اتمی داشته باشند بی معنا است. چرا که پولک‌های پوست مارمولک ها دقیقا از همان پروتئین‌های پوست انسان یعنی دو نوع کراتین A  و B ساخته شده است. این پروتئین‌ها توانایی شناسایی اورانیوم یا هرگونه ماده رادیو اکتیو دیگری را ندارند.

در ادامه پایگاه علمی LiveScience نگاهی به سایر روش‌های جاسوسی می‌اندازد و این پرسش را مطرح می‌کند که آیا مارمولک ها به گونه‌ای توانایی حس‌ کردن و یا جذب شدن به سوی رادیواکتیو ساطع شده از استخراج اورانیوم را دارند یا خبر؟

مجددا پاسخ منفی است. پروفسور بری سینورو (که به دکتر لیزاردو شهرت دارد) می‌گوید:

این ادعا که مارمولک ها به سوی معادن اورانیوم جذب می شوند با همه داده‌های منطقی در تضاد است. این گونه‌، خون سرد است و فقط در نقاط گرم حضور دارد؛ بنابراین تمایلی به معادن سرد اورانیوم نخواهد داشت. مطالعات قبلی نشان می‌‌دهند که مارمولک ها مناطق گرم را می‌شناسند و به دنبال آنها می‌گردند. این نکته با ادعای تمایل این جانور به معادن اروانیوم مغایرت دارد.

پروفسور سینورو ادامه می‌دهد: “مارمولک اشاره شده توسط فیروزآبادی احتمالا گونه chameleons (مربوط به تیره Chamaeleonidae) است که بر روی درختان زندگی می‌کنند. این گونه تمایلی به ترک محل زندگی خود بر روی شاخه‌های کوتاه و برگ‌های درختان و زندگی‌ بر روی سنگ‌های معدن اورانیوم ندارند. با این تفاسیر، طبق دانشی که ما از یادگیری و حرکات این گونه جانوری داریم، این ادعا کاملا پوچ است”

بیشتر بخوانید:

.

منبع: LiveScience

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر