;
coinex

یک بیماری عجیب که چهره انسان را شبیه به فیلترهای تیک تاک می کند [+عکس]

اگر کابران شبکه اجتماعی باشید و سری به قسمت‌ فیلترهای تیک تاک زده باشید، می‌بینید که چهره‌هاتان شبیه به یک ادم عجیب‌الخلقه خواهد شد. این دقیقاً شمایل یک بیماری جدید است که به سرعت پیش می‌رود.

دنیای عجیب و غریبی شده است و روزها و ساعت‌ها اتفاقات نادری در جهان به وقوع می‌پیوندد. تولد هوش مصنوعی که غیرممکن‌ها را ممکن می‌کند و رازهای درمانی که تاکنون بشر از دست یافتن به آنها عاجز بود. غیراز این موارد، وقوع بیماری‌های عجیب نیز به شدت افزایش یافته که مشخص نیست چگونه بوجود می‌آیند.

از سال 1398 شاهد تولد ویروس کرونا بودیم که به شدت بر کشتن انسان‌ها متمرکز بود و دیدیم که میلیون‌ها نفر در جهان را به کام مرگ فرستاد. یادمان نمی‌رود که چه روزهای سخت و پراز دلهره‌ای را در سالهای اوج کووید-19 گذراندیم و چه عزیزانی را به یکباره و به سادگی از دست دادیم. اگرچه سویه‌های متعددی از کرونا پس از ویروس اصلی متولد شد، اما هیچ‌کدام دیگر تهدیدی برای انسان به حساب نمی‌آمدند.

از کرونا که بگذریم، می‌رسیم به بیماری‌های دیگر که پس کرونا درحال شکل‌گیری هستند که ما حتی اسمشان را هم نمی‌دانیم. این موارد را که کنار بگذاریم، اخیراً شاهد تولد یک بیماری عجیب دیگر هستیم که فارق از بحث خطرناک بودن و آسیب به اعضای بدن، تمرکز خود را بر روی چهره افراد گذاشته است؛ بطوریکه چهره انسان را به شدت به فیلترهای تیک تاک نزدیک می‌کند. چشم‌های کشیده شده، لب‌های بزرگ و متورم و گوش‌های تیزی که فقط در انیمیشن‌ها و فیلم‌های سینمایی ماورایی و اکشن دیده‌ایم. در ادامه با تکراتو همراه باشید تا اطلاعات بیشتر در خصوص این بیماری عجیب کسب کنید.

بیشتر بخوانید: رژیم فستینگ خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد

بیماری عجیبی که چهره‌تان را شبیه به فیلترهای تیک تاک می‌کند

گروهی در کالج دارتموث می‌گویند افرادی که چهره‌های شیطان‌مانند را می‌بینند، در واقع به یک بیماری بسیار نادر به نام پروسوپومتامورفوپسی یا به اختصار پی‌ام‌او (PMO) مبتلا هستند.

به نقل از اس‌اف، پی‌ام‌او باعث می‌شود افراد چهره انسان را به گونه‌ای ببینند که گویی فیلتر «لبخند شیطانی» اپلیکیشن تیک‌تاک روی آنها قرار گرفته است.

محققان با یک مرد ۵۸ ساله مبتلا به پی‌ام‌او همکاری کردند. بر اساس یافته‌های منتشر شده در مجله لنست (The Lancet)، این مرد هنگام دیدن چهره‌ها روی نمایشگر یا روی کاغذ، آنها را بدون هیچ مشکلی درک می‌کند. با این حال، هنگامی که او شخصاً به چهره‌های واقعی نگاه می‌کند، آنها «اهریمنی» و تحریف شده به نظر می‌رسند.

آنتونیو ملو (Antônio Mello)، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید:

در سایر مطالعات مربوط به این بیماری، بیماران مبتلا به پی‌ام‌او قادر به ارزیابی دقیق تجسم اعوجاج‌هایشان نیستند.

بیماری عجیبی که چهره‌تان را شبیه به فیلترهای تیک تاک می‌کند
بیماری عجیبی که چهره‌تان را شبیه به فیلترهای تیک تاک می‌کند

این مطالعه اولین نمونه از تولید تجسم‌های واقعی از اعوجاج‌ صورت است که توسط یک فرد مبتلا به پروسوپومتامورفوپسی تجربه شده است. اصطلاح پروسپو (Prosopo) از واژه یونانی پروسپون (prosopon)، به معنای چهره، مشتق شده است و واژه متامورفوپسی (Metamorphosis) به معنای تحریفات ادراکی است.

محققان خاطرنشان کرده‌اند که پی‌ام‌او با علائم خاصی نمایان می‌شود که می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و بر شکل، اندازه، رنگ و موقعیت ویژگی‌های صورت تأثیر بگذارد و مدت زمان آن از روزها تا هفته‌ها یا حتی سال‌ها متغیر است.

در این مطالعه، محققان عکسی از چهره یک فرد گرفتند و سپس آن را روی صفحه رایانه به بیمار نمایش دادند و همزمان چهره واقعی همان فرد را نمایان کردند. این کار امکان ارائه بازخورد در لحظه از بیمار در مورد تفاوت‌های بین چهره روی صفحه نمایش و چهره واقعی را فراهم می‌کرد.

محققان با استفاده از نرم‌افزار رایانه‌ای، عکس را به گونه‌ای تنظیم کردند که با اعوجاج‌ درک شده توسط بیمار هماهنگ شود. این کار به بیمار امکان داد تا شباهت بین درک خود از چهره واقعی و عکس دستکاری شده را به دقت تعیین کند.

برد دوچین (Brad Duchaine)، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد روان‌شناسی و روان‌شناختی، می‌گوید: «ما از چندین نفر مبتلا به پی‌ام‌او شنیده‌ایم که روان‌پزشکان تشخیص داده‌اند که مبتلا به اسکیزوفرنی هستند و داروهای ضد روان‌پریشی برای آنها تجویز کرده‌اند، در حالی که بیماری آنها مشکلی در سیستم بینایی است.»

او در پایان می‌گوید:

غیرعادی نیست که افرادی که پی‌ام‌او دارند، مشکل خود را در مورد ادراک چهره به دیگران نگویند، زیرا می‌ترسند دیگران فکر کنند این تحریف‌ها نشانه‌ای از یک اختلال روان‌پزشکی است. این مشکلی است که مردم اغلب آن را درک نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما درخصوص ظهور این بیماری عجیب و تغییر چهره باورنکردنی اشخاص مبتلا چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر