همه ما ویکیپدیا را میشناسیم و همه حداقل یکبار از مطالبش استفاده کرده ایم. اما نحوه دانلود ویکی پدیا آفلاین فارسی و انگلیسی چگونه است؟
مطمئنا کسی در دنیای ارتباطات و اینترنت وجود ندارد که بزرگترین دانشنامه دنیا یعنی ویکیپدیا را نشناسد. در ویکیپیدیا در مورد هر چیزی که بخواهید اطلاعات وجود دارد از بیوگرافی ستاره های دنیا و انواع شخصیت های معروف تا انواع و اقسام وسایل و لوازم و حتی اطلاعات مربوط به موجودات میکروسکوپی!
استفاده از ویکیپدیا تقریبا برای همه ما پیش آمده است. عموما وقتی با موضوعی ناشناخته مواجه میشویم اولین حرکت مان جستجو در گوگل عزیز است و گوگل نیز عموما پاسخ سوالهای چیستی را با ویکیپدیا یا دانشنامه هایی مثل ویکیپدیا میدهد.
اما خب استفاده از ویکیپدیا نیاز به دسترسی به اینترنت دادر. حال اگر ما در شرایطی باشیم که امکان دسترسی به اینترنت و آنلاین بودن نداشته باشیم؛ تکلیف چیست؟
کیویکس را میتوان نرم افزار ویکی دانست که شما را قادر میسازد که ویکیپدیا را در دستانتان گرفته و هر کجا که دوست داشتید با آن بروید! در کشتی، در زندان، در وسط بیابان یا هر جای دیگر، کیویکس به شما هر اطلاعاتی که نیاز داشته باشید را خواهد داد. دیگر به اینترنت نیازی نخواهید داشت و میتواند همه چیز را در کامپیوتر یا فلش مموری یا DVD خود داشته باشید.
توسط این دیتابیس و فایل نصبی نرم افزار ویکی کیویکس می توانید از دیتابیس کاملا فارسی و بی نقص کیویکس به صورت کاملا آفلاین بدون نیاز به ذره ای اتصال به اینترنت بر روی گوشی اندرویدی خود استفاده نمایید. تمام مقالات و داده های موثق ویکیپدیا با استفاده از کیویکس به صورت آفلاین و همیشگی در دسترس شما خواهد بود.
نحوه استفاده و دانلود ویکی پدیا آفلاین
طبیعی است اگر برای شما این سوال شکل بگیرد که ویکیپدیا چیست و از کجا آمده است. به هر صورت همانطور که گفتیم احتمالا همه ما یکبار از ویکیپدیا استفاده کرده ایم. اما آیا میدانید ویکیپدیا چیست؟ با ما باشید.
ویکیپدیا یعنی چه؟
ویکی به سایتهایی گفته میشود که محتوای آن قابلنمایش و ویرایش توسط کاربران خود است. یک ویکی به گروهی از مردم اجازه میدهد بهآسانی اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند و به مشاهده اطلاعات به اشتراک گذاشتهشده توسط دیگران بپردازند و نیز این توانایی را داشته باشند که تمام این نوشتهها را، چه متعلق به خودشان باشد و چه نباشد، تغییر دهند. ویکیپدیا از دو کلمه ویکی به معنای سریع در زبان هاوایی و نیز عنوان سایتهای تعاملی با مخاطبان بود و پدیا هم از انتهای واژه انسایکلوپدیا در (encyclopedia) به معنای دانشنامه یا دایره المعارف گرفتهشده است.
اگر کمی اهل دنیای اینترنت باشید و سروکارتان با جستجوی اینترنتی افتاده باشد متوجه میشوید که ویکیپدیا تنها دایره المعارف با پیشوند ویکی نیست.
ما خودمان نمونه هایی داریم مانند ویکی فقه که سعی کرده اطلاعات جامعی در خصوص مسائل قفهی و دینی را یکجا جمعآوری کند. بگذریم. بحث اصلی ما درباره ویکیپدیا و دانلود ویکی پدیا آفلاین بود.
بیشتر بخوانید:
- بهترین کتاب های آموزش بورس
- بهترین کتاب های انگیزشی جهان
- بهترین کتاب های فلسفه جهان
- بهترین رمان های جهان ؛ پیشکش به خوره های برترین کتاب های جهان!
- بهترین کتاب های سیاسی ایران و جهان
ویکیپدیا یک دانشنامه است و دانشنامه مجموعهای از نوشتارهای خلاصه برای پوشش دادن اطلاعات تمام عرصههای دانستههای بشری است. ویکیپدیا ویژگیهای دانشنامههای عمومی و تخصصی و سالنماها و فرهنگهای جغرافیایی را در خود ترکیب کرده است. ویکیپدیا نه یک فرهنگ واژگان، نه سکوی سخنرانی، نه روزنامه، نه یک فضای وبلاگ نویسی است. تجربهها و دیدگاههای شخصی جایی در ویکیپدیا ندارند.
در خود ویکیپدیا درباره ویکیپدیا میخوانیم:
ویکیپدیا دانشنامهای است همگانی و آزاد؛ بدین معنی که همه میتوانند به نوشتن و ویرایش نوشتارهای موجود در آن بپردازند. البته این نوشتارها و ویرایشها باید مطابق با اساسنامهٔ ویکیپدیا باشند؛ یعنی مطالب بیطرفانه و بدون پایمال کردن حق نشر دیگران نوشته شده باشند. مدیریت بررسی نوشتارها توسط خودِ کاربران انجام میشود. کسانی که در امر تکمیل این پروژهٔ بیپایان مشارکت میکنند، به همزبانان خود یاری رساندهاند تا در امر گردآوری بیهمتاترین دانشنامه جهانی سهمی داشته باشند.
بنیانگذار ویکیپدیا کیست و از چه زمانی ویکیپدیا شروع به کار کرد؟
در سال ۲۰۰۱ جیمی ولز (Jimmy Wales) و لری سَنگِر (Larry Sanger) ویکیپدیا را بنا نهادند، ساخت دانشنامهای آزاد به بزرگی ویکیپدیا پروژهای بود که مدتها ذهن ولز را درگیر کرده بود و اولین تلاش او برای تحقق رؤیایش، راهاندازی دانشنامه نوپدیا در سال ۲۰۰۰ (یک سال پیش از راهاندازی ویکیپدیا) بود، ولز به امید اینکه روزی نوپدیا تبدیل به منبع بیهمتایی از اطلاعات شود، سنگر را بهعنوان سرپرست بخش نگارش و ویراستاران استخدام کرد.
ازآنجاکه فرآیند تولید محتوا بهکندی صورت میگرفت نوپدیا نتوانست پیشرفت چشمگیری داشته باشد. در همین زمان سنگر طی ملاقاتی با شخصی به نام بِن کویتز با مفهوم و امکان جدیدی به نام ویکی آشنا شد و سنگر و ولز به فکر استفاده از مدلی مشابه با سایتهای ویکی برای توسعه و افزایش تعداد مقالات دانشنامه افتادند و بالاخره ویکیپدیا با کمک شرکت بومیس در سن دیگو در پانزدهم ژانویه ۲۰۰۱ متولد شد. شرکت بومیس پهنای باند و سرورهای ویکیپدیا را در سالهای آغازین تأمین میکرد.
جیمی دونال ویلز بانام مستعار جیمبو متولد ۷ اوت ۱۹۶۶ در هانتویل ایالت آلاباما آمریکا است که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ ریس بنیاد ویکیمدیا بوده است.
در ابتدا سنگر (رئیس بخش نوشتار و ویرایش) و کارمندان شرکت بومیس مطالب سایت ویکیپدیا را تهیه میکردند اما تا مدتها محتوای این سایت موردتوجه مخاطبان قرار نمیگرفت تا اینکه روزنامه نیویورکتایمز مطلبی با عنوان ویکیپدیا چیست، منتشر کرد. این مقاله انفجاری برای شهرت ویکیپدیا بود که پسازآن منجر به ثبت ۱۵۰۰ مقاله در ماه و جمعاً ۲۰ هزار مقاله در اولین سال آغاز به کار ویکیپدیا شد. امروزه، بهطور میانگین در هر ثانیه دو مطلب ویرایش و روزانه حداقل۶۰۰ مطلب جدید در ویکیپدیا منتشر میشوند.
بیشتر بخوانید:
- آموزش کار با اپلیکیشن کوچ سرفینگ
- آموزش نصب روبیکا برای کامپیوتر
- بهترین موزیک پلیر اندروید در سال 2020
- بهترین پیام رسان های جهان در سال 2020
نحوه استفاده و دانلود ویکی پدیا آفلاین فارسی و انگلیسی؛ نرم افزار ویکی چیست؟
Kiwix کیویکس نرم افزاری رایگان و کاربردی می باشد که با استفاده از آن می توانید تمام ویکی پدیا را یک جا روی سیستم خود داشته باشید و به شکل آفلاین از آن استفاده کنید. این نرم افزار حجم بسیار کمی دارد و قادر است فایل های حجیمی را بر روی سیستم شما دانلود کند. حتما از داشتن فضای کافی بر روی sd card خود اطمینان حاصل کنید.
این نرم افزار علاوه بر ویکی پدیا قادر به دانلود کردن Wiktionary, Ted Talks و بسیاری دیگر می باشد. این اپ برای پلتفرم های مختلف از جمله ویندوز، مک و لینوکس نیز ارائه شده است. Kiwix نسخه های مختلفی از ویکی پدیا را در اختیار شما قرار می دهد و به عنوان مثال می توانید ویکی پدیای بدون عکس را دانلود کنید. Kiwix همچنین بر روی اندروید 4 به بالا قابل اجراست.
ویژگی های نرم افزار ویکی:
- کاملا آفلاین و بدون نیاز به اینترنت و دانلود
- قابلیت جستجوی آسان و سریع در مطالب با موتور جستجوی درون متنی
- قابلیت نمایش مقاله و مطالب تصادفی
- پشتیبانی از انواع تصاویر و نمودارها و نقشه ها و تصاویر متحرک
- قابلیت کپی و استفاده از مطالب و ابهام زدایی آن ها
- بوکمارک و یادداشت
- سرور HTTP
- ذخیره فایل در قالب HTML یا PDF
- رابط کاربری با بیش از 100 زبان
- قابلیت مشاهده مقالهها در زبانههای جداگانه
- مدیریت یکپارچه محتویات و دانلود
- و قابلیتهای بیشتر …
تفاوت نسخه ایندکس نشده و پرتابل کیویکس
نرم افزار ویکی
- فایل ZIM ایندکس نشده حاوی آن فایل ZIM است و ممکن است بخواهید در آینده آن را جهت داشتن جستجوی تمام متن ایندکس کنید.
- فایل ZIM پرتابل از قبل ایندکس شده که حاوی نرمافزار کیویکس به همراه فایل ZIM از قبل ایندکس شده است. همه چیز در یک فایل زیپ قرار داده شدهاست. در حال حاضر این بسته فقط با ویندوز و لینوکس سازگار است. در این بستهها، فایلهای ZIM به چند قسمت دو گیگابایتی تقسیم شدهاند تا با سیستم FAT32 سازگار باشند.
- نسخه NoPIC نسخه سبک دیتای آفلاین است که در آن هیچ تصویری وجود ندارد و تمام مقالات به صورت متن می باشد.
فایل ZIM پرتابل از قبل ایندکس شدهآسانترین راه برای داشتن ویکیپدیای آفلاین است و این بسته به راحتی در هر جایی که بخواهید کپی خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
- بهترین آنتی ویروس های اندروید 2020
- بهترین نرم افزارهای پخش ویدیو اندروید 2020
- بهترین اپلیکیشن های سفر اندروید 2020
- بهترین اپلیکیشن های خبرخوان اندروید 2020
آموزش استفاده و دانلود ویکی پدیا آفلاین ؛ نرم افزار ویکی
اکنون به منظور نصب کیویکس روی کامپیوتر خود می توانید به وبسایت اصلی این پروژه رفته و نسخه ای از این برنامه را متناسب با سیستم عامل تان دریافت کرده و نصب کنید. هنگامی که این برنامه را نصب و اجرا کردید، از شما به منظور دریافت آخرین کتابخانه ها سوال خواهد شد. این کتابخانه ها در واقع همان مجموعه مقالات ویکیپدیا هستند. کافیست روی دکمه Download مربوط به کتابخانه مورد نظرتان کلیک کنید. پس از اتمام دانلود از شما به منظور باز کردن فایل جدید ویکیپدیا سوال خواهد شد.
فایلی که همه مقالات در آن گنجانده شده است، فایلی با پسوند ZIM می باشد. اگر فایل را از طریق برنامه کیویکس دانلود کنید، در مسیر زیر ذخیره می شود:
C:Users[username]AppDataRoamingwww.kiwix.orgKiwixProfiles[random].default
همچنین باید توجه داشته باشید که در صورت استفاده از نسخه قابل حمل کیویکس ( Portable )، باید فایل ZIM را همراه برنامه جابجا کنید.
هنگامی که یکی از ویکی ها را باز می کنید – مثلا ویکی زبان فارسی – صفحه خانگی باز شده و به شما تعدادی از مقالات موحود را نمایش می دهد. البته شما می توانید با استفاده از سیستم جستجوی ویکی نیز مقالاتی مورد نظرتان را به راحتی پیدا کنید.در ادامه بحث دانلود ویکی پدیا آفلاین باید اشاره کنیم که هنگامی که برای اولین بار قصد جستجو در کیویکس را دارید، از شما به منظور ایجاد یک ایندکس سوال می شود. اکیدا توصیه می کنیم که این اجازه را بدهید. چون واقعا سرعت جستجوی شما را بالا خواهد برد. فرایند ایجاد ایندکس بسته حجمی که ویکی مورد نظر شما دارد، مدت زمانی ار خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید:
- ثروتمندترین افراد جهان در سال 2020
- کانال ها و گروه های اد کن پول بگیر تلگرامی ؛ خیرات پول یا شیوه کلاهبرداری خلاقانه؟
- با ارزشمندترین پولهای دنیا در سال 2020 آشنا شوید
- کم ارزش ترین ارزهای جهان ؛ با بی ارزش ترین واحدهای پولی دنیا آشنا شوید
دانلود ویکی پدیا آفلاین برای اندروید
- ابتدا فایل نصبی نرم افزار کیویکس را بر روی گوشی اندرویدی خود نصب نمایید.
- سپس دیتابیس فارسی نرم افزار را از حالت فشرده خارج کنید. (هر 4 فایل فشرده باید دانلود و توسط winrar از حالت فشرده خارج شود)
- از فولدر Data/content فایل های wikipedia_fa_all_2018-07.zimx را به صورت مستقیم به مموری کارت گوشی اندرویدی خود کپی کنید یعنی نیازی نیست در پوشه خاصی کپی کنید و به صورت مستقیم در صفحه اصلی مموری کارت کپی کنید. ( در صورتی که گوشی شما دارای مموری های 4 یا 8 یا 16 یا 64 است بهتر است این فایل را بر روی مموری داخلی خود کپی کنید )
- حالا وارد نرم افزار شده و گزینه مموری کارت را انتخاب کرده و دیتابیس فارسی را انتخاب کنید و از نرم افزار لذت ببرید.
برخی نکات درباره دانلود ویکی پدیا آفلاین:
- اگر هنگام باز کردن فایل دیتابیس توسط برنامه با مشکل کرش کردن برنامه موجه می شوید فایل های zim را از روی حافظه رم اجرا کنید تا دیتا توسط توسط برنامه Kiwix باز شده و شناسایی شود.
- نسخه ایندکس شده به راحتی بر روی ویندوز و لینوکس نیز قابل استفاده می باشد.
- دیتا به صورت فایل RAR به حداکثر فشردگی و در 3 پارت آپلود شده است.
- از این دیتابیس در برنامه Wikipediaنیز می توان استفاده کرد.
در ادامه بحث دانلود ویکی پدیا آفلاین باید اشاره کنیم که اگر علاوه بر ویکیپدیا فارسی قصد استفاده از ویکیپدیا انگلیسی را نیز دارید این نکته را بدانید که ویکی پدیای انگلیسی حاوی اطلاعات زیادی است. چیزی بیش از 13.9 میلیون صفحه با بیش از 20 گیگابایت متن و بیش از 3.7 میلیون تصویر، مطمئنا فرایند استفاده از آن بر روی رایانه را زمانبر خواهد کرد.
استفاده از این برنامه به 80 گیگابایت فضای ذخیره سازی و پنج ساعت زمان پردازش، آنهم تنها برای نسخه متنی نیاز دارد. اگر به تصاویر موجود در این دانشنامه هم نیاز دارید، باید این فضا را به 100 گیگابایت افزایش دهید و زمان پردازش نیز به 30 ساعت افزایش خواهد یافت. البته با اتمام این فرایند، جدیدترین نسخه ویکی پدیای انگلیسی را به همراه تصاویر در اختیار خواهید داشت که میتوانید از آن بر روی یک مموری کارت 128 گیگابایتی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
- بهترین شهرهای دانشجویی ایران در سال 99 چه شهرهایی هستند؟
- برای خرید یک لپ تاپ دانشجویی خوب چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟
- چگونه گرین کارت آمریکا بگیریم؟
- بهترین کشورهای دانشجویی جهان در سال 2020
- بودجه دانشگاه های کشور در لایحه بودجه 99
سوالاتی درباره ویکیپدیا
آیا ویکی پدیا معتبر است؟
حتماً تاکنون بارها و بارها عبارت «ویکیپدیا که اعتبار ندارد!» را شنیدهاید. اعتبار هریک از مقالات ویکیپدیا به منابع استفاده شدن در تهیه و نگارش آن مقاله وابسته است.
بر این اساس ممکن است تعدادی از مقالات به دلیل عدم ویرایش توسط کاربران صاحبنظر معتبر نباشند اما آنچه مسلم است این است که با یک تقریب خوب میتوان با در نظر گرفتن ویرایشهایی که جهت بهبود محتوای هر مقاله در زمانهای مختلف در ویکیها صورت میگیرند، به اعتبار اکثر مقالات بهویژه مقالات انگلیسی اعتماد داشت. با توجه به منابع استفادهشده در تنظیم هر مقاله و نیز سابقه نگارنده مقاله میتوان میزان اعتبار آن را سنجید.
اصول اساسی در طراحی ویکیپدیا چیست؟
اصول طراحی و مدیریت ویکیپدیا در ابتدا اینگونه تعریف شد: نرمافزار را تا جایی که امکان دارد، باز بگذارید تا امکان هر کاری را به کاربران بدهد. برای راحتی در مدیریت، تمامی سوابق ویرایشی یک متن را برای همه قابلدسترس نگهدارید. از طریق کدهای رنگی، پیگیری آنچه باید تغییر کند را آسانتر کنید. به همدیگر حمله نکنید؛ بحث کنید اما کسی را متهم نکنید.
منابع مالی ویکیپدیا چیست؟
منابع مالی ویکیپدیا فقط از طریق کمک مالی اهدایی افراد به ویکیپدیا تأمین میشود و اغلب این درآمد صرف مسائل فنی و گسترش نرمافزار مدیا ویکی و اموری چون خرید سرورها، پهنای باند و برنامههای ارتباط با کاربران میشود. در حدود ۴۰ درصد درآمدها نیز صرف نظارت، مدیریت، امور حقوقی و جذب کمکهای مالی میشود.
زیرمجموعه های ویکیپدیا چیست؟
اگر به صفحه نخست ویکیپدیا مراجعه کنید، در پایین صفحه لینکهایی با عناوین مختلف خواهید داد. این عناوین مربوط به سایتهای اعضای خانواده ویکیپدیا هستند، اینها همگی زیرمجموعههای ویکیپدیا هستند که در هر یک میتوانید بسیاری از مطالبی که حق انتشار آنها در دانشنامه اصلی ویکیپدیا را ندارید، منتشر کنید.
- Wikibooks: ویکی کتاب محلی است که میتوان نقد کتب مختلف، راهنماهای آموزشی و کتاب درسی را در آن منتشر کرد. هدف ویکی کتاب به اشتراکگذاری محتوا و کتب آموزشی است که میتوانند حتی در ویکی دانشگاه مورداستفاده قرار گیرند.
- Wikiversity: دانشگاه ویکی همانگونه که از نامش مشخص است، محلی برای ارائه دروس، یادگیری پروژهها و منابع است. محتوا و مقالات توسط هر مدرس، دانشآموز یا محققی که مایل باشد میتواند نوشته و در ویکی دانشگاه منتشر شود.
- Wikisource: ویکی سورس یا همان ویکی نبشته درواقع یک کتابخانه آنلاین به شمار میرود که مستندات تاریخی، کتابهای مرجعی که قبلاً توسط انتشارات دیگر منتشرشدهاند و ترجمههای آنها به زبانهای دیگر را شامل میشود.
- Wikivoyage: راهنمای سفر آنلاین به شهرهای مختلف است. این زیرمجموعه از ویکیپدیا در زبان فارسی نیز موجود است و تاکنون حدود ۸۵۰۰ راهنمای سفر در آن به ثبت رسیدهاند.
- Wikinews: ویکی خبر یک منبع خبری است که هرکسی میتواند اخباری از سیاسی و اقتصادی گرفته تا فرهنگی را در آن ثبت و منتشر کند.
- Wikiqoute: ویکی گفتاورد منبعی از نقلقولهای جالبتوجه از مشاهیر جهان است و حدود ۸۵۰۰ صفحه به زبان فارسی در آن وجود دارد.
- Wikispecies: ویکی گونه بانکی از اطلاعات گونههای موجودات زنده و طبقهبندیهای آنها است و تاکنون حدود ۶۸۰ هزار مقاله در آن در رابطه با موجودات زنده از گیاهان تا جانوران در آن به زبانهای مختلف منتشرشده است.
- Wiktionary: ویکی واژه یک فرهنگ لغات رایگان است.
- Wikimedia Commons: انبار رسانهای ویکیپدیا است که مجموعه ویدیوها ، فایلهای صوتی و تصاویری است که توسط کاربران در آن منتشر میشوند و حق کپیبرداری از آنها برای تمام کاربران اینترنت آزاد است.
- Meta-Wiki و Mediawiki و Wikidata: این سه نیز زیرمجموعههای دیگری از ویکیپدیا هستند که هدف اصلی آنها کمک به پیشبرد سایر زیرمجموعههای ویکیپدیا که در بالا معرفی شدند و بهبود برنامهریزی و هماهنگی پروژههای ویکیها و حتی سایر تارنماهای موجود در وب است.
بیشتر بخوانید:
- بررسی میزان مصرف اینترنت روبیکا
- بیشترین سرعت اینترنت 2020
- اینترنت VDSL چیست و چه تفاوتی با ADSL دارد؟
- بررسی میزان مصرف اینترنت اسپاتیفای
- 5 ترفند برای کاهش مصرف اینترنت اینستاگرام
- نحوه جلوگیری از دانلود خودکار فایل در تلگرام
- 9 ترفند کاربردی برای کاهش مصرف اینترنت اندروید
.
گردآوری: investintech
از افغانستان تماس گرفتم دانلود ویکی پدیا افلاین نسخه 2024امکان پذیر نیست برایم لطفاً رهنمایکنید
سلام
ممنون از پست خوبتون من از نسخه iOS استفاده می کنم و وقتی فایل ویکی پدیا را دانلود کردم و می خواستم با برنامه Kiwix باز کنم ارور فاسد شدن فایل را می دهد لطفا راهنمایی کنید چطوری فایل را درست کنم
اگر اشتباه نکنم kiwix برای سیستم عامل اندروید هست