ژانر طنز در سینمای ایران در سالهای اخیر موفقیت های خوبی کسب کرده است. با ما در معرفی بهترین فیلم های کمدی ایرانی همراه باشید.
سالهای سال است که کمدی به ژانر غالب سینمای ایران تبدیل شده، چه از جانب تهیهکنندگانی که مسلما به چرخه تولید و بازگشت سرمایه آثارشان فکر میکنند و چه مخاطبانی که سینما همچنان یکی از سرگرمیهای اصلی آنهاست.
با وجود این، طی چند دهه گذشته کمدیهای ایرانی هم مسیر پرفرازونشیبی را طی کردهاند، طوری که کمدیهای موفق دهههای ۶۰، ۷۰، ۸۰ و ۹۰ بههیچوجه نه از نظر ساختار، نه مضمون و نه شرایط تولید با هم قابلمقایسه نیستند.
یکی از راههای بررسی احوال اجتماعی هر ملت نگاهی به فرهنگعامه است و در ایران نیز سینمای کمدی میتواند بهترین تبلور ممکن از جریان محصولات فرهنگی عامهپسند باشند.
البته همیشه لازم نیست که برای بحثهای جامعهشناسی به دنبال مرور فیلم های کمدی باشیم و پیشنهاد دادن مجموعهای از فیلمها هم میتواند برنامهای خوب برای یک سرگرمی چندساعته پای تلویزیون باشد. با ما در معرفی بهترین فیلم های کمدی ایرانی همراه باشید.
بهترین فیلم های کمدی ایرانی
نیمهی دوم دهه هشتاد و چند سال اخیر گیشهی سینماهای ایران در تسخیر فیلمهای کمدی بوده است. این فیلمهای کمدی لزوما بامزه یا خوب نبودهاند اما به هر حال توانستهاند مخاطب را به سینماها بکشانند.
البته معمولا بهترین فیلمهای کمدی ایرانی در زمان اکران خودشان جزو پرفروشها شدهاند. این از بدشانسی مخاطب امروز است که معمولا کمدیهای نازل پرفروش میشوند. در حالی که اتفاقا در تاریخ سینمای ایران فیلمهای کمدی خوبی داریم. حتی میشود گفت پیدا کردن بهترین فیلمهای کمدی از میان این همه فیلم خندهدار ایرانی کار سختی است.
در ادامه میکوشیم شما را با فهرست جامعی از بهترین فیلم های کمدی ایرانی در طول دهه های گذشته آشنا کنیم. با تکراتو همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
- بهترین انیمیشن های 2020
- بهترین سریال های ترکی 2020
- بهترین سریال های نتفلیکس 2020
- ترتیب تماشای فیلم های مارول چگونه است؟
شهر موش ها : مرضیه برومند
1363
یکی از موفقترین برنامههای تلویزیونی دههی شصت سریال عروسکی «شهر موشها» بود. مرضیه برومند تصمیم گرفت قصهای برای آن کاراکترها بنویسد و آنها را روی پرده سینما بیاورد. کاراکترهای موشها خودشان بامزه بودند. نارنجی با آن حساسیتهایش، کپل با خوردن زیاد، مبصر و عینکی همهشان از حالت تیپ درآمده و تبدیل به کاراکترهایی شیرین شده بودند.

اجاره نشین ها : داریوش مهرجویی
1365
از نظر من یکی از بهترین طنزهای سینمای ایران است. فیلمی که هر چند کمدی است و به شدت خندهدار اما در سال ۶۵ به مشکلات سیاسی و اجتماعی هم کنایه میزند.

داستان یک ساختمان که وارثی ندارد و عباس آقا سوپرگوشت مباشر ساختمان است و به نوعی جای صاحبخانه را گرفته. عباس آقا فکری به حال تعمیر ساختمان نمیکند و مستاجران هم از طبقات مختلف فرهنگی و اجتماعی هستند. مادر عباس آقا میانه را میگیرد و دعوای عباس آقا با مستاجران را فیصله میدهد اما فردای آن روز که قرار است کلنگ تعمیر بخورد دوباره شایعات و پچپچها عباس آقا را منصرف میکند تا دست آخر کل ساختمان روی سر ساکنانش خراب میشود.
جعفرخان از فرنگ برگشته: علی حاتمی
1366
بیشتر از آن که کمدی باشد فیلمی انتقادی است به وضعیت از خودباختگانی که به غرب میروند و علی حاتمی با آن نگاه ایرانیاش به نقد آنها میپردازد. کمدی «جعفرخان از فرنگ برگشته» اقتباسی از نمایشنامهای به همین نام است که حسن مقدم آن را سال ۱۳۰۰ نوشته بود.

نمایشنامه و فیلم هر دو قرار است به تقابل میان سنت و مدرنیته و فراتر از آن تحجر و غربزدگی بپردازند. نمایشنامه مذکور توسط نشر کتاب سده به چاپ رسیده و در دسترس میباشد.
ای ایران : ناصر تقوایی
1368
یک کار فوقالعادهی دیگر از ناصر تقوایی که به مناسبت دهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شده و داستانی از انقلاب را روایت میکند.

قبل از انقلاب گروهبان مکوندی با بازی اکبر عبدی مامور ژاندارمری در ماسوله است اما در حقیقت نمادی است از دیکتاتوری حکومت شاهنشاهی. معلم سرود مدرسه که نقشاش را حسین سرشار بازی میکند میخواهد به مناسبت آمدن یکی از مقامات بلندپایه به شهر به بچهها آموزش خواندن سرود ای ایران را بدهد. پسر دانشآموز گروهبان مکوندی میخواهد وارد گروه سرود شود اما بچه بیاستعدادی است. معلم تا حد امکان مقاومت میکند اما در نهایت قدرت لابی گروهبان مکوندی میچربد غافل از این که طوفانی در راه است.
ناصر تقوایی استاد کارگردانیهای شوخطبعانه است از سریال درخشان «دایی جان ناپلئون» بگیرید تا «ای ایران» و بعدتر «کاغذ بیخط». بازیهای بازیگران از بچهها گرفته تا سرشار و عبدی عالی است و دیدنش شبیه تماشای یک کمدی بزن بکوب سرحال است.
بیشتر بخوانید:
- معرفی بهترین انیمیشن های ایرانی 99
- بیشترین لایک در اینستاگرام
- رکورد لایو اینستاگرام
- پربازدیدترین ویدیوهای یوتیوب با بیش از 35 میلیارد بار مشاهده
- بهترین یوتیوبرها و استریمرهای ایرانی
خواستگاری : مهدی فخیم زاده
1368
اولین چیزی که با اسم فیلم «خواستگاری» به ذهن میرسد بازی معصومانه و درخشان هادی اسلامی است. داستان خط سادهای دارد. یک پیرمرد دوستداشتنی که چندین فرزند و نوه دارد و همسرش را سالهاست از دست داده عاشق پیرزن همسایه روبهرویی میشود…

مهدی فخیمزاده کارگردانی روان و دلپذیری دارد و نقطه مثبت فیلم راحتی بازیگران و بازیهای شیرینشان جلوی دوربین است.
آپارتمان شماره 13 : یدالله صمدی
1369
یدالله صمدی یکی از مهمترین کارگردانان دههی شصت سینمای ایران بود که البته بیشتر فیلمهای درام میساخت. درامهایی که اتفاقا پرفروش هم شدند. «آپارتمان شماره ۱۳» جزو معدود فیلمهای کمدی یدالله صمدی است که نشان داد او در ساخت کمدی هم تبحر دارد.

علیرضا خمسه، جمشید اسماعیلخانی و کتایون ریاحی بازیگران فیلم هستند و طبعا بار کمدی فیلم بیشتر روی دوش علیرضا خمسه است. خمسه در دههی ۶۰ یکی از مهمترین چهرههای کمدی سینمای ایران بود.
جیب برها به بهشت نمیروند : ابوالحسن داوودی
1370
کمدی دیگری که باز هم ستارهاش علیرضا خمسه است و البته اینبار زوج او و غلامحسین لطیفی با هم ستونهای خندهآور فیلماند. آتنه فقیهنصیری و حمیده خیرآبادی هم همان نقشهای همیشگی زنان در فیلمهای آن دهه را دارند. زنانی نسبتا منفعل که واقعا در درام فیلم نقش چندان مهمی ندارند.

دیگه چه خبر : تهمینه میلانی
1370
هنوز هم خیلی از منتقدان معتقدند که این بهترین فیلم تهمینه میلانی است. فیلمی که در آن از مایههای فمینیستی خبری نیست و به جایش برداشت شوخطبعانهای از زندگی دختر جوانی دارد که در خانوادهاش روحیهاش کمتر درک میشود و اتفاقا برادر همراه دوستداشتنی دارد. دختر جوان عاشق اختراع کردن است اما اختراعاتش اغلب اوقات با شکست روبهرو میشوند. تا این که …

بازی ماهایا پطروسیان در نقش دختر جوان عالی است و تهمینه میلانی هم کارگردانی روان و خوبی دارد.
دو نفر و نصفی : یدالله صمدی
1370
میشود گفت آخرین فیلم صمدی است که با استقبال مخاطبان روبهرو شد. صمدی از روی کتاب «سه مرد و یک سبد» نوشته کولین سرو اقتباس آزادی از آن قصه را جلوی دوربین برد. در سینما زیاد داریم فیلمهایی که مشابه این قصه را دارند. نوزاد و کودکی که گم شده و مردانی که چیزی از مادرانگی ندارند پیدایش میکنند و با آمدن کودک زندگیشان عوض میشود.

آدم برفی: داوود میرباقری
1373
الان ممکن است همه داوود میرباقری را با سریالهای عظیم مذهبی که ساخته به یاد بیاورند یا حتی با سریال کمدی شکستخورده «شاهگوش» در شبکه نمایش خانگی اما داوود میرباقری سازنده یکی از بهترین کمدیهای تاریخ سینمای ایران است.

چه مناقشههایی که بر سر این فیلم به پا نشد. به سینماهای نمایشدهنده فیلم حمله شد و فیلم را از اکران پایین کشیدند. همه این هیاهوها نه به خاطر سوژه فیلم که فقط به دلیل مردی بود که لباس زنانه میپوشید و اکبر عبدی نقشاش را بازی میکرد. هنوز تب مهاجرت داغ نشده بود اما انگار میرباقری چنین روزهایی را پیشبینی میکرد که سوژه فیلمش درباره مهاجرت بود.
لیلی با من است : کمال تبریزی
1373
یکی از بهترین کمدیهای سینمای ایران که اتفاقا از بهترین فیلمهای دفاع مقدسی هم محسوب میشود. کمال تبریزی برای اولینبار از خط قرمزهای مربوط به فیلمهای دفاع مقدس عبور کرد و توانست با یک فیلم جنگی سر شوخی را باز کند.

کاراکترش مثل بقیه فیلمهای دفاع مقدسی آن دوره شخصیتی منزه و آسمانی نبود. یک آدم معمولی ترسو بود که اتفاقا میترسید به جنگ برود و دست اتفاق باعث شد به جنگ برود. هدف والایی هم نداشت و بیشتر میخواست بتواند وام بگیرد تا خانه نیمهکارهاش را تمام کند.
بیشتر بخوانید:
- بهترین رمان های عاشقانه جهان
- بهترین فیلم های کمدی 2019
- بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی
- بهترین بازیگر زن هالیوود کدام است؟
- پرفروش ترین فیلم های 2020
کلاه قرمزی و پسرخاله : ایرج طهماسب
1373
کلاه قرمزی از همان ابتدا که وارد کنداکتور برنامههای تلویزیون شد کاراکتر محبوبی بود. تا این که بالاخره ایرج طهماسب تصمیم گرفت شخصیت تلویزیونی محبوب مردم را روی پردهی بزرگ سینما بیاورد.

فیلم در حقیقت به پیشینهی زندگی کلاه قرمزی اشاره دارد. این که او کودکی تنهاست و در حاشیهی تهران با مادربزرگش زندگی میکند. یک روز در تلویزیون آقای مجری را میبیند که با بچهها با مهربانی حرف میزند و از آنها دعوت میکند که به ساختمان جامجم بروند. آن هم درست روزی که همه با کلاه قرمزی دعوا کرده بودند. کلاهقرمزی به شهر میآید که همکار آقای مجری شود و پیش پسرخالهی بامرامش ساکن میشود اما همینطور دردسر پشت دردسر است که به وجود میآورد.
مرد عوضی : محمدرضا هنرمند
1377
محمدرضا هنرمند دو سال پیاپی دو کمدی درجه یک ساخت. اولینشان «مرد عوضی» بود. ماجرای مردی به نام خسرو که پودر لباسشویی اختراع کرده که جادویی است. خسرو به یک کارخانه تولید پودر میرود تا با دیدن مدیرعامل کارخانه بتواند اختراعش را در سطح انبوه تولید کند.

اما از آسانسور پرت میشود. مدیرعامل شرکت هم که در شرف ورشکستگی است سکته میکند. در بیمارستان یک دکتر مغز خسرو را به بدن مدیرعامل پیوند میزند و طبعا حالا پودر لباسشویی امکان تولید پیدا میکند اما این پودر لباسشویی باعث دردسرهای زیادی میشود که حتی در سطح شهر هم دردسر ایجاد میکند.
مومیایی 3: محمدرضا هنرمند
1378
یکسال بعد از موفقیت «مرد عوضی» هنرمند دوباره با پرویز پرستویی در یک کمدی دیگر همکاری کرد که حتی موفقتر از قبلی از کار درآمد. در آن زمان در سینماهای جهان فیلم ترسناک «مومیایی» طرفداران زیادی داشت و هنرمند با هوشمندی اسم فیلمش را گذاشت: مومیایی ۳.

فیلم داستان یک افسر پلیس وظیفهشناس است که در کارش دقت و صداقت زیادی دارد. او باید کلانتری محل خدمتش را به صاحبخانه پس بدهد اما جای دیگری را هم پیدا نمیکند. در این گیر و دار یک جسد مومیایی هم به سرقت میرود که پیگیری پرونده برعهده اوست.
خواب تلخ : محسن امیریوسفی
1382
شروع کمدیهای متفاوت سینمای ایران با فیلم مستقل و خاص «خواب تلخ» محسن امیریوسفی بود. فیلمی که شاید آنقدر خاص بود که چند سالی زمان برد تا بالاخره اجازه اکران محدود بگیرد.

در شرایطی که در همین فاصله در جشنوارههای خارجی متعدد اکران و تحسین شد. فیلم اولینبار در بخش دو هفته کارگردانان کن به نمایش درآمد. منتقدان زیادی تحسینش کردند و نامزد دریافت دوربین طلایی کن و برنده جایزهی نگاه جوان شد.
بیشتر بخوانید:
- بهترین کتاب های انگیزشی جهان
- بهترین کتاب های فلسفه جهان
- بهترین رمان های جهان ؛ پیشکش به خوره های برترین کتاب های جهان!
- بهترین کتاب های آموزش بورس
- بهترین کتاب های سیاسی ایران و جهان
مارمولک : کمال تبریزی
1382
کمال تبریزی پیشتر با فیلم «لیلی با من است» نشان داده بود که میتواند از خط قرمزهایی عبور کند که پیش از آن کسی تصورش را هم نمیکرد. فیلم «مارمولک» شوخی با لباس روحانیت بود و جنجالهای زیادی هم به دنبال داشت.

فیلم چنان حاشیههایی داشت که برای اعضای شورای عالی امنیت ملی اکران شد. در چند هفتهای که اکران بود صفهای طولانی جلوی در سینماها تشکیل شد و خیلی از دیالوگهای فیلم ماندگار شدند.
مهمان مامان : داریوش مهرجویی
1383
چه فیلم درجه یکی! چه کمدی دوستداشتنی و مهربانی! داریوش مهرجویی، کارگردان کاربلد سینمای ایران در «مهمان مامان» طبق معمول سفره خوش آب و رنگی میاندازد که همه ما را بر سر آن مینشاند.

فیلمی به شدت ایرانی که با جزییات درخشان داستانش را روایت میکند. داریوش مهرجویی موفق میشود از دل یک موقعیت دردناک فیلمی سرخوشانه و بسیار امیدوار خلق کند. بازیها همه فوقالعاده هستند و کارگردانی مهرجویی در چیدن سفره شام شبیه کارگردانی یک کنسرت راک پر ضرباهنگ است. همانقدر نفسگیر.
ازدواج به سبک ایرانی : حسن فتحی
1383
فیلم یک نکته مهم داشت: سعید کنگرانی، بازیگر سینمای ایران که قبل از انقلاب در فیلمهای متعددی بازی کرده بود و به خصوص برای سریال «دایی جان ناپلئون» مشهور بود بالاخره فرصت پیدا کرد که در یک فیلم بعد از انقلاب هم جلوی دوربین برود.

داریوش ارجمند نکته مثبت و البته بامزه فیلم است. شیلا خداداد، فاطمه گودرزی، حسام نواب صفوی و محمدرضا شریفینیا دیگر بازیگران فیلم هستند.
دایره زنگی : پریسا بخت آور
1386
اصغر فرهادی در آن سالها اولین سنگ بناها را گذاشته بود تا تبدیل به یکی از بزرگترین کارگردانان سینمای ایران شود. شاید کمتر کسی یادش باشد که او فیلمنامه فیلم «دایره زنگی» را نوشته است. یکی از کمدیها پرستاره دههی هشتاد که باران کوثری، مهران مدیری، امید روحانی، بهاره رهنما و امین حیایی بازیگران آن بودند.

فیلمی بود که از آن میشد تاویلهایی فراتر از آن چه روی پرده میدیدیم هم داشت. مثل این که آن ساختمان با همسایههای متفاوتش نمادی از جامعه ایران بود و ماهواره نقطه افتراق و اشتراکشان. در یک ساختمان که آدمهایی از اقشار متفاوت در آن زندگی میکنند برخی از همسایهها یک نصاب ماهواره میآورند. کمکم بقیهی همسایهها هم …
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های عاشقانه 2020
- ترسناک ترین فیلم های 2020 جهان
- درجه بندی سنی فیلم ها ؛ آشنایی با رده بندی فیلم و سریال بر اساس استاندارد MPAA
- بهترین سریال های 2019
- بهترین تلویزیون های هوشمند 2020
اخراجی ها : مسعود ده نمکی
1386
اخراجی ها یکی از فیلم های خنده دار ایرانی به کارگردانی مسعود دهنمکی است. این فیلم بعد از اکران خود، محبوبیت زیادی بین مردم پیدا کرد و فروش خوبی داشت که در نهایت، باعث شد تا دو دنباله نیز برای آن ساخته شود.

با اینکه این دنبالهها نتوانستند به محبوبیت فیلم اول دست یابند، ولی باز هم فیلمهای نسبتا خوبی بودند. داستان این فیلم درباره یکی از اراذل محلههای تهران به نام مجید سوزوکی است که عاشق دختر مرد مومنی به نام میرزا میشود. مجید برای اینکه نشان دهد رفتارهای خود را تغییر میدهد، تصمیم میگیرد به جبهه برود که در این راه، چندین نفر از دوستانش نیز با انگیزههای خودشان، او را همراهی میکنند.
پسر آدم دختر حوا : رامبد جوان
1387
یک کمدی-رمانتیک عالی و دوستداشتنی با بازیهای خوب و گرم حامد کمیلی و مهناز افشار. فیلمی که به شیوه کمدی-رمانتیکهای آمریکایی ساخته شده و فرمول کشمکش میان زن و مردی را دنبال میکند که در نهایت به دام عشق یکدیگر میافتند.

مینا و فرهود هر دو وکیلاند و کسی با کلاهبرداری یک دفتر را به این دو نفر داده است. حالا آنها بر سر تصاحب دفتر با هم به جنگ و دعوا مشغول میشوند.
سن پترزبورگ : بهروز افخمی
1388
برادران قاسمخانی، پیمان و مهراب، فیلمنامهی «سن پترزبورگ» را با هم نوشتند و محسن تنابنده و پیمان قاسمخانی هم بازیگران نقشهای اصلی بودند. دو تا دزد خردهپای رفیق داریم که به صورت اتفاقی نقشهی گنج تزار روسیه به دستشان میرسد. اول هر کدامشان سعی میکند که نقشه را برای خودش بردارد و چون موفق نمیشوند مجبور به همکاری با یکدیگر میشوند.

اسب حیوان نجیبی است : عبدالرضا کاهانی
1389
عبدالرضا کاهانی از سال ۱۳۸۹ خودش را به عنوان مولف فیلمهای ابزورد کمدی ثبت کرد. فیلم «اسب حیوان نجیبی است» با بازی رضا عطاران، مهتاب کرامتی، حبیب رضایی، پارسا پیروزفر، باران کوثری، بابک حمیدیان و ماهایا پطروسیان فیلم پرستارهای بود که جزو فیلمهای پرفروش سال شد.

ورود آقایان ممنوع: رامبد جوان
1389
تجربه یک کمدی-رمانتیک موفق دیگر از رامبد جوان با فیلمنامه خوب پیمان قاسمخانی و بازیهای درخشان رضا عطاران، ویشکا آسایش و مانی حقیقی.

فیلم در یک دبیرستان دخترانه اتفاق میافتد. خانم مدیر مدرسه به شدت مخالف مردان است و از طرفی با یک دبیرستان پسرانه هم رقابت سرسختانهای دارد. طی یک اتفاق مجبور میشود معلم شیمی مردی را استخدام کند. حالا دانشآموزان مدرسه میخواهند به نوعی از او انتقام بگیرند و نشان بدهند که عشق آنطور که خانم مدیر میخواهد به آنها بگوید چیز بی ارزشی نیست.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های کوتاه جهان در سال 2020 ؛ وقت طلاست!
- بهترین سریال های شبکه BBC در سال 2020 ؛ آشنایی با فهرست سریال های بی بی سی
- بهترین کانال های تلگرامی دانلود فیلم ؛ سینما در دسترس شماست!
هیچ : عبدالرضا کاهانی
1390
«هیچ» بیحاشیهترین و در کمال تعجب تاویلبرانگیزترین فیلم عبدالرضا کاهانی است که مهدی هاشمی، پانتهآ بهرام و باران کوثری در آن بازی میکنند. فیلمنامه را کاهانی به همراه حسین مهکام نوشته است.

داستان عجیب و غریب مردی به نام نادر سیاهدره که دچار یک مشکل فیزیکی است و بیش از حد میخورد. خانوادهاش برای این که از شرش خلاص شوند ترتیب ازدواج او را با زنی میدهند با ذکر این که ماهانه به زن پول خواهند داد. اما زن خودش خانواده شلوغ و بیپول و پرحاشیهای دارد و کمکم متوجه میشود که قضیه مرد به این سادگیها نیست.
رد کارپت: رضا عطاران
1390
اولین فیلم رضا عطاران «خوابم میآد» هم کمدی بود اما کاملا متفاوت با کمدیهای رئالیستی که در آنها بازی میکرد. اما «ردکارپت» بازگشت عطاران به قلمروی امنش است. یک کمدی رئالیستی اجتماعی که در آن خیلی خوب جامعهی ایرانی در خارج از کشور آسیبشناسی میشود به علاوهی این که واقعا فیلم بامزهای است.

رضا عطاران نقش یک عاشق سینما را بازی میکند که فیلمنامهای نوشته و میخواهد هر طور شده به جشنواره کن برود و فیلمنامهاش را به دست استیون اسپیلبرگ برساند تا او فیلمش را بسازد. با هر بدبختی شده به کن میرود و تاکسیدو میپوشد و روی فرش قرمز میرود و اتفاقا دستش به اسپیلبرگ هم میرسد. اما در کن مناسبات ایرانیهای پیچیده است و فیلم میتواند استعارهای از وضعیت سینمای ایران در خارج از کشور باشد.
گشت ارشاد و گشت 2: سعید سهیلی
1395
فیلم «گشت ارشاد» که سال ۱۳۹۰ در جشنواره فجر به نمایش درآمد، یک فیلم جنایی و اجتماعی با مایههای کمدی بود که از مولفههای فیلمفارسی به طرز هوشمندانهای برای روایت قصهای منطبق با زمانه استفاده میکرد. فیلم در جشنواره با واکنشهای ضدونقیضی روبهرو شد و بعد از آن در اکران استقبال و فروش خیرهکنندهای داشت که به جنجالهای گسترده و درنهایت توقف اکران آن منجر شد.

«گشت ارشاد» شاید تا آن زمان بهترین و کاملترین فیلم سعید سهیلی بود که بعدا سعی کرد همان شیوه و لحن را بار دیگر با «کلاشینکف» هم تکرار کند. اما در گام بعدی تصمیم گرفت که جنبههای تلخ و تند «گشت ارشاد» را کنار بگذارد و دنباله آن را به یک فیلم سینمایی طنز ایرانی تمامعیار تبدیل کند؛ نتیجه، شکسته شدن رکوردهای فروش سینمای ایران در زمان نمایش و بعد هم محبوبیت فراوان «گشت ۲» با عرضه در شبکه نمایش خانگی بود.
بیشتر بخوانید:
- بهترین سریال های شبکه HBO در سال 2020 ؛ وستروس را فراموش کنید!
- بهترین سریال های شبکه نمایش خانگی در سال 99 کدامند؟
- بهترین سریال های جم تی وی ؛ آشنایی با فهرست سریال های GEM TV
خوب، بد، جلف : پیمان قاسم خانی
1395
شوخی کردن با پشتصحنه و دست انداختن مناسبات حاکم بر سینما (که همیشه هم مورد کنجکاوی مخاطبان سینماست)، یکی از فرمولهای جذاب و موفق در هالیوود است که در سینمای ایران سابقه چندانی ندارد. پیمان قاسمخانی، که شاید سرشناسترین فیلمنامهنویس سینمای ایران در نگاه عموم مخاطبان باشد، در اولین تجربه کارگردانیاش سعی کرد روی این موضوع دست بگذارد و هجویهای بر سینمای ایران را با یک قصه کمدی-پلیسی پیوند بزند.

در «خوب، بد، جلف»، پژمان جمشیدی و سام درخشانی در نقش نسخهای خیالی و هجوآلود از خودشان ظاهر شدهاند. پژمان و سام اینجا دو بازیگر بیاستعداد و زردند که از سوی سرمایهگذار به یک فیلم تحمیل شدهاند…
هزارپا : ابوالحسن داوودی
1396
«هزارپا» فیلمی در ژانر کمدی به کارگردانی ابوالحسن داوودی و محصول سال 1396 است. داستان این فیلم راجع به کیفقاپی به نام رضا (با بازی رضا عطاران) است که میخواهد با دختری پولدار (با بازی سارا بهرامی) ازدواج کند. جواد عزتی، مهران احمدی، لاله اسکندری، سپند امیرسلیمانی و امیرمهدی ژوله از دیگر بازیگران این فیلم هستند.

مطرب : مصطفی کیایی
1397
فروشترین فیلم سال گذشته و البته کل تاریخ سینمای ایران (بر اساس قیمت، نه تعداد بلیت فروختهشده) که باید دید با توجه به وضعیت کرونا امسال فیلم دیگری میتواند به رکورد آن نزدیک شود یا نه. مخصوصا موفقیت این فیلم مصطفی کیایی از آن جهت غافلگیرکننده بود که در شرایط اجتماعی ملتهب کشور، در پاییز و زمستان گذشته به روی پرده رفت و توانست گیشهها را تسخیر کند.

قصه، درباره خوانندهای کوچهبازاری است که گل کردن کارش همزمان میشود با انقلاب و برای چهار دهه فرصت خواندن پیدا نمیکند. بعد از سالها، قرار است کنسرتی در ترکیه برگزار شود و این خواننده دوباره روی صحنه برود. در این میان، کلی ماجرای ریزودرشت دیگر پیش میآید.
رحمان 1400 : منوچهر هادی
1398
احتمالا پرحاشیهترین فیلم سال گذشته همین است. هنوز فروش بالای «رحمان 1400» در گیشه به یک ماه هم نرسیده بود که فیلم به دلایل ممیزی از پرده پایین کشیده شد. چند وقت بعد هم نسخه قاچاق فیلم لو رفت و بالاخره چندی قبل، فرصت تماشای نسخه مورد تایید و قانونی آن در شبکه نمایش خانگی فراهم شد.

کارمند رده پایین یک اداره که وضع زندگی درستوحسابی ندارد، وقتی که میفهمد به دلیل بیماری خیلی زنده نخواهد ماند، با همدستی یکی از همکاران نقشه میکشد تا کاری کنند که او بهدست آقازاده رییس کشته شود و با پول دیه، آینده خانوادهاش را تضمین کند. اما هیچچیز طبق نقشه پیش نمیرود و اوضاع مدام بدتر میشود.
بیشتر بخوانید: