coinex
راهنمای خرید تکراتو

وزارت صمت دپوی خودرو توسط خودروسازان را تکذیب کرد

ماجرای دپوی خودرو توسط خودروسازان بوسیله دوست همیشگی‌شان وزارت صمت تکذیب شد. پیش‌تر نیز ایران خودرو این موضوع را تکذیب کرده بود.

وزارت صنعت، معدن و تجارت صراحتاً موضوع جنجالی و پرحاشیه دپوی خودرو توسط خودروسازان را تکذیب و گفت که این موضوع به هیچ‌وجه صحت ندارد. ظاهراً این وزارتخانه نیز با بزرگترین شرکت خودروسازی داخلی همسو شده و دپو خودرو توسط این خودروسازان را کذب محض می‌داند. اما چرا و چگونه اخباری این‌چنینی در فضای رسانه‌های کشور دست به دست می‌شود؟ حتماً منبعی معتبر برای آنها وجود داشته است. به هر صورت و با توجه به اینکه همه این خودروها گواهی استاندارد را دارا می‌باشند، گزینه‌ای غیراز دپوی خودرو به ذهن کسی نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: احتکار خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو

ماجرای دپوی خودرو توسط خودروسازان توسط وزارت صمت تکذیب شد

به گزارش تکراتو و به نقل از ایسنا، اخیراً در یک گزارش تصویری خبری مبنی بر دپوی محصولات تولیدی یکی از خودروسازان در پارکینگ این شرکت‌ منتشر شد؛ در ابتدا موضوع استاندارد خودروها مطرح شد که این خودروها منتظر ارائه استاندارد از سوی سازمان ملی استاندارد ایران هستند، اما سپس با حضور رئیس سازمان ملی استاندارد در پارکینگ خودروساز مذکور، بحث استاندارد نیز تکذیب و اعلام شد که همه خودروها، مجوزهای استانداردی را دریافت کرده‌اند.

به دنبال این موضوع (پیش از حضور رئیس سازمان استاندارد در پارکینگ خودروساز)، این شرکت خودروساز ضمن تکذیب موضوع دپوی خودروها به امید افزایش قیمت، اعلام کرد:

روند شماره‌گذاری و تحویل خودروهای موجود در پارکینگ‌ها در حال انجام است. برخلاف آنکه به شکلی نامعتبر عنوان شده که به بهانه افزایش قیمت، خودروها در پارکینگ‌ها متوقف شده‌اند، طی ماه‌های اخیر با وجود شرایط سخت تامین و تولید، میانگین تولید روزانه همچنان بیش‌تر از ٢٠٠٠ دستگاه خودرو حفظ شده و شرکت همواره به دنبال افزایش عرضه و انجام تعهدات به مشتریان است.

ماجرای دپوی خودرو توسط خودروسازان توسط وزارت صمت تکذیب شد
ماجرای دپوی خودرو توسط خودروسازان توسط وزارت صمت تکذیب شد

مجدد روز گذشته (دوشنبه) مدیرعامل این گروه خودروسازی، از آغاز تحویل قریب به ٢٠ هزار دستگاه خودرو از امروز خبر داد و گفت: «۱۹ هزار و ۷۰۰ دستگاه خودرو در پارکینگ شرکت موجود است که فاکتور و وجه آنها از مردم دریافت شده و در حقیقت متعلق به مردم است که تحویل آنها آغاز می‌شود.»

وی تاکید کرد:

بنابراین این ذهنیت که خودروها تحویل مشتریان نخواهد شد تا افزایش قیمت اتفاق بیفتد، با توجه به اینکه خودروها فاکتور شده و وجه آنها دریافت شده است، هر افزایش قیمتی، هیچ تاثیری در این ١٩ هزار و ٧٠٠ خودرو نخواهد داشت.

این مدیرعامل خودروساز ادامه داد: «ما به دلیل اینکه براساس ماده ١٠ قانون ساماندهی، بایستی ١.۵ درصد را به مجموعه‌ای پرداخت و برای مجوز شماره‌گذاری‌ اقدام کنیم، مشکلی پیش آمد که با پیگیری‌های انجام شده، حل شده و امروز این ١٩ هزار و ٧٠٠ خودرو تحویل مردم خواهد شد.»

وی خاطرنشان کرد:

اما بخشی دیگر حدود ١٣ هزار خودرو وجود دارد که به چند دلیل امکان عرضه ندارند که دلیل اصلی آن بحث قیمت‌گذاری آنهاست که در این خصوص نیز، مستندات برای شورای رقابت ارسال شده و مشخصات نیز از سازمان حمایت به شورای رقابت ابلاغ شده است؛ بنابراین اکنون ما منتظر مصوبه شورای رقابت برای تعیین قیمت این خودروها هستیم.

به دنبال این موارد مطروحه و (به اعتقاد وزارت صمت) در پی انتشار اخبار غیرموثق در خصوص دپوی خودرو توسط شرکت‌های خودروساز، وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز جهت تنویر افکار عمومی، واکنش نشان داده و اعلام کرد: «بر اساس بررسی انجام شده خبر دپوی خودرو توسط خودروسازان صحت ندارد.»

طبق اظهار این سازمان، وزارت صمت ضمن انجام بررسی‌های جامع بر اساس آمارهای ارائه شده توسط خودروسازان، گزارشی از وضعیت موجودی انبار این شرکت‌ها، اعلام شده است.

بر اساس اطلاعات ارائه شده خودروساز مذکور، در حال حاضر تعداد ۳۱ هزار دستگاه خودرو تولید شده دارای استانداردهای ۸۵ گانه فاز ۲ است که بر اساس تعاریف شورای رقابت و همچنین لزوم طی شدن فرآیندهای مرتبط با اخذ مجوز استاندارد (TA) جهت عرضه به بازار، باید مراحل قیمت‌گذاری آنها در فرآیند اجرایی شورای رقابت طی شود.

٣٠ هزار و ٧١١ دستگاه از این خودروها به نام مشتریان فاکتور شده و در حال طی شدن مراحل شماره‌گذاری و حمل به مقصد نمایندگی‌های سراسر کشور قرار دارند.

ماجرای دپوی خودرو توسط خودروسازان توسط وزارت صمت تکذیب شد

همچنین در دیگر شرکت خودروساز کشور، ١٧ هزار و ٣٧٣ دستگاه خودرو موجود است که از این میزان ۴۴۹۹ دستگاه فاکتور شده و فاقد پلاک هستند و به محض شماره‌گذاری تحویل مشتریان خواهند شد.

٢٣ هزار و ٧١۶ دستگاه خودرو نیز در انتظار صدور مجوز استاندارد و آماده فروش و فاکتور برای مشتریان هستند که از این تعداد ٣٨ هزار و ١۵٧ دستگاه خودرو نیسان و ۵۱۷۵ دستگاه کوئیک است.

۳۱۷۷ دستگاه خودرو تولید سال هستند که در انتظار اعلام نظر سازمان ملی استاندارد به سر می‌برند. ۳۷۱۵ دستگاه نیز به علت کسری قطعات در فرآیند تکمیل قرار دارند و پس از تکمیل وارد فرآیند فروش خواهند شد.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره‌ تکذیب دپوی خودرو توسط خودروسازان بوسیله وزارت صمت چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر