;
coinex

کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ ؛ ویدی‌وود از ایران خارج می‌شود؟

کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ ، مشکل ساز شد. ۷۸ درصد از درآمد این استارتاپ کاهش یافته و خبرها حاکی از خروج این استارتاپ از ایران است.

شرکت تپسل، آمارهایی را درباره تاثیر قطعی اینترنت و فیلترینگ بر تبلیغات آنلاین در قالب یک پرونده ارائه کرده بود. در این پرونده به ضررهایی که در نتیجه وضعیت نامطلوب و ناپایدار اینترنت بر اقتصاد دیجیتال ایجاد شده است، اشاره می‌شود. در ادامه، این مجموعه در مورد کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ، آمارهایی را به دست آورد.

بیشتر بخوانید: معافیت مالیاتی دو میلیاردی کسب و کارهای اینترنتی در صورت مهاجرت به پلتفرم داخلی!

کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ

ویدی وود، به‌عنوان یک ویدیوساز آنلاین، به کاربران اجازه می‌دهد که با دانش کم و بدون مصرف هزینه زیاد و آفلاین بتوانند موشن گرافیک را در سریع‌ترین زمان ممکن و با کیفیت بسیار بالا بسازند.

کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ
کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ

در سال ۹۶، ایده این برنامه توسط تیم ویدی وود به شتاب‌دهنده دیموند، ارائه شد و در جریان این ایده، توانست سرمایه‌ای را از این مجموعه جذب کند‌. در نهایت توانستند بعد از یک سال تمرکز بر بخش فنی این پروژه، آن را راه‌اندازی کنند. این محصول به سرعت در طی ۶ ماه بعد از لانچ و عبور از نقطه سربه‌سری، توانست به مدت یک سال به صورت بوت استرپ و بدون نیاز به سرمایه، فعالیتش را ادامه دهد.

مدیر عامل ویدی وود، یاشار راکعی، در مورد ایده اولیه شکل‌گیری این استارتاپ گفت:

ایده اولیه ما این بود سرویسی ارائه دهیم که کاربر بتواند هر ویدیویی نیاز دارد را با امکان ویرایش گسترده به آن بدهیم. ولی به دلیل زمان بر و هزینه بر بودنش، تصمیم گرفتیم در دو ورژن به آن برسیم.

این مجموعه در ورژن اول خود که محدود است، به کاربر قالب‌هایی را عرضه می‌کرد تا بتواند با تغییر ۱۵ تا ۲۰ درصد محتوا، ویدیو موردنظر خود را بسازد. در ورژن دوم که کامل است، توانایی تولید هر ویدیو با سناریو، کارگردان و مدت زمان دلخواه را به کاربران ارائه دهد. با توجه به این شرایط، در حدود ۷۰ درصد امکان ویرایش ویدیو، در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.

این استارتاپ در سال ۱۴۰۰ از اسمارتاپ سرمایه‌ای را جذب کرده بود تا بتواند ورژن کامل ویدی وود را اجرا کند و تلاش‌ها تا جایی ادامه پیدا کرد که در یک قدمی راه اندازی استارتاپ، اینترنت‌ها قطع شد و سایت‌های بین المللی فیلتر شدند.

کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ
کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ

با توجه به محدودیت‌های اخیر در اینترنت کشور، کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ مشکل‌هایی ایجاد کرده است. درآمد این استارتاپ به میزان ۷۸ درصد دچار کاهش شده و خسارت‌های سنگینی به این استارتاپ نوپا وارد شده است.

راکعی در مورد سایر خسارت‌های وارد شده توضیح می‌دهد:

کمتر از یک هفته با لانچ فاصله داشتیم! تمام منابع مالی‌مان را خرج کرده بودیم تا به سرعت محصول را به بازار برسانیم. تیم چهار نفره ما تبدیل شده بود به یک خانواده درجه یک 30 نفره. یک قدم مانده بود که نتیجه این همه تلاش شبانه‌روزی رو ببینیم، تا محدودیت‌های مالی‌مان را جبران کنیم، تا به چیزی که پنج سال ایده‌اش را در ذهنمان پرورش داده بودیم و به شوق رسیدن به آن کار کرده ‌بودیم، برسیم… که یک شبه چراغ اقتصاد دیجیتال را خاموش کردند! و الان که با شما صحبت می‌کنم دیگر نه خبری از آن تیم هست، نه آن شرکت!

از دیگر خسارت‌های وارده بر استارتاپ، این بود که درآمد ۹ هزار نفر از افرادی که به واسطه ویدی وود کسب درآمد می‌کردند، با کاهش ۹۰ درصدی روبه رو شد.

مدیر عامل ویدی وود، مهم‌ترین خسارت وارد شده را از دست رفتن گروهی که این سال‌ها تشکیل شده بود، می‌داند:

مهم‌ترین خسارتی که به دیدی وود وارد شد، از دست رفتن تیم درجه یکی بود که می‌توانستیم با آنها به تمام اهدافمان برسیم. این بزرگ‌ترین مسأله است که برایش ناراحتم. مجبور شدیم کل تیم را تعدیل کنیم و الان همان تیم چهار نفره بنیان گذاران باقی مانده، به تبع آن شرکت را هم تحویل دادیم و تمام وسایلش را گذاشتیم برای فروش تا بدهی‌ها و دست مزدهای بچه‌ها را بدهیم.

راکعی، به از دست رفتن نیروی انسانی فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، واکنش نشان داد و گفت:

صراحتا عرض می‌کنم که من چیزی را از دست نداده‌ام. طی چندین سال کارآفرینی، تجربیات زیادی کسب کردم، یاد گرفتم و با آدم‌های ناب اوکسیستم کار و رفاقت کردم. ما این قدر آبدیده شده‌ایم که خودمان را از این اتفاق فاجعه بار نجات دهیم. ولی من ناراحت کشور و سیستمی هستم که مشتاقانه کمر به نابود کردن افراد باارزش خودش بسته است.

کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ

با توجه به وضعیت پیش آمده، مدیر عامل ویدی وود، با فروش اموال شرکت، در پی پرداخت بدهی‌ها و دستمزد کارکنان است تا بتواند کسب و کارش را زنده نگه دارد و این استارتاپ را از ایران خارج کند.

بیشتر بخوانید: ساترا از بازبینی جامع محتوای VODها خبر داد

او در این خصوص گفت:

تصمیم گرفتیم ویدی وود را از ایران خارج کنیم، چون مدل بیزینس ما SAAS است و به لحاظ فنی هم توان اجرایی اش را کامل داریم تا با رقبای جهانی وارد رقابت شویم، در تلاش هستیم که مکانمان را تغییر دهیم و بر ارائه سرویس به مشتریان بین المللی تمرکز کنیم.

راکعی در مورد از بین رفتن نیروی انسانی باارزش و با تحربه، واکنش نشان داد و گفت:

از افرادی حرف می‌زنیم که سال‌ها است فعالیت می‌کنند و امروزشان با روز اولی که وارد این حوزه شدند، نه تنها هیچ فرقی نکرده، که دستشان خالی‌تر هم شده است. این متخصصان هر کار آفلاین دیگری در این مملکت راه اندازی کرده بودند، تا الان شرایط بسیار متفاوتی را برای خودشان رقم زده بودند. کجای جهان افرادی که دارند آینده یک کشور را می‌سازند، اینقدر شرایط بدی دارند؟ هر کدوم از open to workهای لینکدین را می‌بینم دلم آتش می‌گیرد.

با وجود شرایط حاکم بر ایران، مدیر عامل ویدی وود، در پاسخ به این سوال که آیا باز هم کسب و کارتان را در ایران راه اندازی می‌کردید، گفت:

قطعا نه، ما داشتیم برجی می‌ساختیم روی کشتی در حال غرق. نمیدانم ما بچه‌های اکوسیستم استارتاپی، با این که می‌دانستیم دیر یا زود این بلا سرمان خواهد آمد و طرح صیانت و قطعی اینترنت و فیلترینگ جزو جداناشدنی این کشور است، با چه امیدی اینقدر جنگیدیم و تلاش کردیم؟ در شرایطی که ارزشی برای کارآفرینی در اقتصاد دیجیتال قائل نمی‌شوند، تصمیم عاقلانه چیست؟

نکته قابل توجه این که، ویدی وود در نظر دارد که در این شرایط، به دلیل مسئولیت اجتماعی شرکتی خود، به مدت ۱۵ روز خدماتش را برای کاربران رایگان کند تا کاربران هم بتوانند از ویدیوها و محصولات این مجموعه، بدون پرداخت هزینه استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید:

نظر شما در مورد کاهش چشمگیر درآمد ویدی‌وود در نتیجه فیلترینگ چیست؟ لطفا نظرات خود را در قسمت کامنت با تکراتو در میان بگذارید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر