;
coinex

میلان کوندرا ، خالق رمان «بار هستی» درگذشت

میلان کوندرا نویسنده فرانسوی اما چک‌تباری که از معروفترین نویسندگان معاصر محسوب می‌شد، امروز و در سن 94 سالگی درگذشت.

به گزارش تکراتو، میلاد کوندرا خالق رمان معروف «سبکی تحمل‌ناپذیر هستی» که در ایران با نام «بار هستی» ترجمه و طبع شده است، بعد از تحمل یک دوره طولانی بیماری در نهایت امروز و در سن 94 سالگی در شهر پاریس درگذشت.

بیشتر بخوانید: بهترین کتاب های فلسفه جهان ؛ برای شروع فلسفه خوانی چه باید کرد؟

میلان کوندرا درگذشت

کوندرا در شهر برنو در جمهوری چک متولد شد اما در سال 1975 و بعد از طرد شدن به علت انتقاد از تهاجم شوروی به چکسلواکی به فرانسه مهاجرت کرد.

او به خاطر سبکی که مضامین و شخصیت‌هایی را به تصویر می‌کشد که بین واقعیت پیش پا افتاده زندگی روزمره و دنیای متعالی ایده‌ها شناورند، تحسین می‌شود.

میلان کوندرا ، خالق رمان «بار هستی» درگذشت

اولین رمان کوندرا با عنوان «شوخی» در سال ۱۹۶۷ منتشر شد و تصویری کوبنده از رژیم کمونیستی چکسلواکی ارائه داد. این اثر اولین گام در مسیر کوندرا به سوی تبدیل شدن او به یک منتقد در تبعید بود.

کوندرا البته در سال 1976 و در گفتگویی با روزنامه لوموند گفته بود سیاسی خواندن آثارش به معنای ساده‌سازی بیش از حد و پنهان کردن اهمیت واقعی‌ آن‌ها است.

رمان «سبکی تحمل‌ناپذیر هستی» که در ایران با نام «بار هستی» هم ترجمه شده، در سال ۱۹۸۴ منتشر شد. این رمان محبوب‌ترین اثر کوندرا به حساب می‌آید که به مشکلات یک زوج با یکدیگر و دشواری سازگاری با زندگی در چکسلواکی می‌پردازد. در سال ۱۹۸۸، کارگردان آمریکایی فیلیپ کافمن فیلمی بر اساس این کتاب به همین نام ساخت. با وجود این‌که کوندرا معتقد است رمان‌هایش برای ساخت فیلم مناسب نیستند، اما در ساخت این فیلم به عنوان مشاور همکاری داشت.

میلان کوندرا ، خالق رمان «بار هستی» درگذشت

در ادامه و در سال ۱۹۹۰ رمان جاودانگی از کوندرا به بازار آمد که در مقایسه با سایر آثار او، که بیش‌تر تفکرات سیاسی را مطرح می‌کنند، این کتاب از درون‌مایه‌ فلسفی بیش‌تر و عمیق‌تری برخوردار است و مفاهیم جهانی‌تری را در خود می‌گنجاند.

او در سال ۱۹۸۷ جایزه‌ ملی اتریش برای ادبیات اروپا را دریافت کرد. همچنین در سال ۲۰۰۰ برنده‌ جایزه‌ بین‌المللی «هاردر» شد. در سال ۲۰۰۷ هم جایزه‌ ملی ادبیات جمهوری چک به این نویسنده تعلق گرفت.

از دیگر آثار معروف کوندرا که در ژانرهای ادبی رمان، ‌داستان کوتاه، شعر، مقاله و نمایشنامه نوشته شده‌اند می‌توان به «عشق‌های خنده‌دار»، «دون ژوان»، «زندگی جای دیگری است»، «میهمانی خداحافظی»، «والس خداحافظی»، «صاحب کلیدها»، «ژاک و اربابش»، «هیچ‌کس نمی‌خندد»، «آخرین می»، «کلاه کلمنتیس»، «خنده و فراموشی»، «هنر رمان»، «آهستگی»، «وصایای تحریف‌شده»، «هویت» و «جهالت» اشاره کرد.

بیشتر بخوانید:

شما چقدر با میلان کوندرا و آثارش آشنا بودید؟ نظرات خود را با ما در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر