coinex
راهنمای خرید تکراتو

عربستان با ایجاد آب‌وهوای مصنوعی امکان کشاورزی در بیابان را فراهم خواهد کرد!

عربستان سعودی قصد دارد با ایجاد آب‌وهوای مصنوعی شرایط ایده‌آل برای کشاورزی در بیایان را فراهم کند.

بازهم عربستان و بازهم نقل یک پروژه پلندپروازانه دیگر؛ خبر رسیده است که محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی قصد دارد شرایط کشاورزی در بیابان را با ایجاد آب‌وهوای مصنوعی فراهم سازد. گفته شده که عربستان در حال تدارک زمینی به اندازه 15 زمین فوتبال است تا بتواند نمونه‌های گیاهان کشاورزی را در محدوده شهر آینده‌نگرانه “نئوم” جای دهد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با پروژه نئوم عربستان سعودی؛ از پیشرفته‌ترین شهر جهان در ساحل دریای سرخ چه می‌دانیم؟ [+فیلم]

ایجاد آب‌وهوای مصنوعی در دل بیایان توسط عربستان سعودی

عربستان سعودی در حال همکاری با یک شرکت متخصص در زمینه کشاورزی و گلخانه هلندی برای ایجاد شرایط آب و هوایی مصنوعی برای کشاورزی در بیابان است.

این شرکت در حال آماده‌سازی منطقه‌ای به اندازه ۱۵ زمین فوتبال است تا یک واحه باغبانی در حومه شهر آینده‌نگر نئوم ایجاد کند، شهری کاملاً جدید که در ساحل دریای سرخ ساخته شده است و تا صحرا امتداد می‌یابد.

این تعهد بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری فناوری غذایی برای کشوری است که هوای خشک و گرمای شدید، آن را مدت‌هاست که برای تامین بیشتر مواد غذایی به واردات وابسته کرده است.

ایجاد آب‌وهوای مصنوعی در دل بیایان توسط عربستان سعودی

شرکت ون در هوون (Van Der Hoeven) که با قرارداد ۱۲۰ میلیون دلاری با دولت عربستان سعودی، مستلزم طراحی و ساخت دو مرکز آزمایشی در حومه نئوم به همراه خدمات و بهره‌برداری از آنها طی چندین سال است، این پروژه را به تازگی شروع کرده است.

میشل شوئنمِیکرز (Michiel Schoenmaeckers)، مدیر اجرایی ون در هوون، در مصاحبه‌ای گفت:

«ما در حال ساختن یک شرایط آب و هوای مصنوعی در محیطی هستیم که در آن رشد گیاهان در فضای باز دشوار است.»

ایجاد آب‌وهوای مصنوعی در دل بیایان توسط عربستان سعودی

امنیت غذایی برای برنامه‌ریزان پروژه ۵۰۰ میلیارد دلاری نئوم، ولیعهد محمد بن سلمان، برای تبدیل بیابانی به اندازه بلژیک به منطقه‌ای با فناوری پیشرفته که ممکن است در نهایت میزبان میلیون‌ها نفر باشد، در اولویت است.

از زمانی که با همه‌گیری کرونا و حمله روسیه به اوکراین، شکنندگی زنجیره‌های غذایی بیش از پیش آشکار شد و خطرات امنیت غذایی در خاورمیانه را نمایان کرد، اهمیت این پروژه افزایش یافته است.

ایجاد آب‌وهوای مصنوعی در دل بیایان توسط عربستان سعودی

در میان قراردادهای اخیر صندوق ثروت دولتی عربستان، قراردادی با شرکت آئِرو فارمز (AeroFarms) مستقر در ایالات متحده امضا شد و این شرکت موظف است تا در ریاض مزارع عمودی سرپوشیده‌ای را راه‌اندازی کند.

یکی دیگر از نهادهای دولتی عربستان سعودی، ماه گذشته در بزرگترین تولیدکننده مرغ برزیل سرمایه‌گذاری کرد. این نهاد دولتی همچنین سهام شرکت اولام اَگری هولدینگ (Olam Agri Holdings) سنگاپوری که در زمینه کشاورزی فعالیت می‌کند و ال‌تی فود (LT Foods Ltd)، تولیدکننده برنج هندی را خرید.

ایجاد آب‌وهوای مصنوعی در دل بیایان توسط عربستان سعودی
ایجاد آب‌وهوای مصنوعی در دل بیایان توسط عربستان سعودی

در نئوم، عربستان سعودی سراغ متخصصان هلندی رفته است زیرا با وجود اینکه یکی از کوچکترین کشورهای اروپایی است، پس از ایالات متحده به دومین صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی در جهان تبدیل شده است.

این کشور، این جایگاه را به لطف راه‌حل‌های نوآورانه مانند گلخانه‌های پیشرفته و کشاورزی عمودی، با اختصاص نیمی از زمین‌های کشور به تولیدات کشاورزی، به دست آورده است.

به گفته خوان کارلوس موتمایور، مدیرعامل نئوم فود (Neom Food)، این کلانشهر، بقیه عربستان سعودی را تغذیه خواهد کرد و در عین حال نمونه‌ای برای کشورهای دیگر در سراسر جهان خواهد بود که در میان تغییرات آب و هوایی، امنیت غذایی آنها تهدید شده است.

عربستان از هلند برای رشد محصولات کشاورزی در بیابان و در در حومه شهر «نئوم» کمک می‌گیرد. موتمایور در مصاحبه جداگانه‌ای در پایتخت هلند گفت که این پروژه پس از آماده شدن دو گلخانه آزمایشی به طور قابل توجهی گسترش خواهد یافت.

ساخت و ساز در سال ۲۰۲۳ آغاز شده و برنامه‌ریزی‌ها برای تکمیل امکانات آزمایشی تا سال آینده صورت گرفته است. موتمایور افزود:

«ما صدها هکتار را با انواع گلخانه‌ها تجهیز می‌کنیم.»

نئوم برای رسیدن به هدف خود یعنی تولید بیش از ۳۰۰,۰۰۰ تن میوه و سبزیجات به بیش از هزار هکتار گلخانه نیاز دارد، هدفی که در تلاش است در ۸ تا ۱۰ سال آینده به آن برسد.

ایجاد آب‌وهوای مصنوعی در دل بیایان توسط عربستان سعودی

این شرکت هلندی که مجموعه‌ای از جدیدترین فن‌آوری‌های باغبانی را از جمله رشد محصولات زراعی مبتنی بر هوش مصنوعی و سیستم‌های پیشرفته تصفیه آب، با هم ترکیب می‌کند، قصد دارد اولین سایت کشاورزی در عربستان را از اوایل آگوست سال آینده راه‌اندازی کند.

در این مکان، یک سیستم خنک‌کننده جدید خورشیدی و آب دریا برای کارکرد گلخانه در طول گرمای شدید تابستان درنظر گرفته شده است. این رویکرد به طور قابل توجهی مصرف آب از شبکه محلی را کاهش می‌دهد. در سایتی دیگر، گلخانه قرنطینه‌ای برای تولید محصولات چند ساله در نئوم ساخته خواهد شد.

نئوم نمادی از تلاش‌های ولیعهد سعودی برای کنار گذاشتن اقتصاد یک تریلیون دلاری وابسته به نفت و تبدیل این شهر به بستر آزمایشی برای فناوری‌هایی است که می‌تواند زندگی روزمره را متحول کند.

ایجاد آب‌وهوای مصنوعی در دل بیایان توسط عربستان سعودی
ایجاد آب‌وهوای مصنوعی در دل بیایان توسط عربستان سعودی

با این حال، عملی کردن پروژه‌های نئوم چالش بزرگی بوده است. این کشور تاکنون موفق به جذب سرمایه‌گذاری خارجی زیادی نشده است و در تلاش‌ برای ساختن شهری با زیرساخت‌های تقریباً موجود و اغلب مبتنی بر فناوری‌هایی که قبلاً استفاده نشده است، متحمل برخی شکست‌ها و تأخیر شده است.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص ایجاد آب‌وهوای مصنوعی برای کشاورزی در بیایان توسط عربستان چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر (17 نظر)

    عربستان با پول نفت کشورش را آباد کرد ابرها لا بار دار کرد وبر ملت خود همیشه خدمات رسان است .
    ولی ما بلعکس

    پاسخ

    کشورما ایران به لطف حکومت بعضی ها سرزمین سرسبز و پرآب راتبدیل کردند به بیابان!!

    پاسخ

    همه کشورهای همسایه به پیشرفت کشورشان و رفاه مردمشان فکر می کنند ولی حاکمان ما سر مردم را به خرافات گرم کردند و کشور را غارت می کنند تاریخ در مورد شماها بد قضاوت خواهد کرد

    پاسخ

    خجالت به کشورهایی که که دنبال موشک وپهباد هستن

    پاسخ

    کم فروشی احتکار اینا کدخدا میاد….. همچیش مفت به مردم میده مفت توضیح می کنه.. ودرست پذیرایش می کنه ومیره… درست…. وتوضیح حتما.. به مردم.. کل مغازش…… ها بقران جدم…… کوروش.. صاحب…

    پاسخ

    سلام این کارهها ممکن است نمادین باشه و باید هزینه تولید برآورد بشه احتمال اینکه غیر اقتصادی شوند هم کم‌نیست

    پاسخ

    درصورتی که تو ایران بود حرف شما درسته

    پاسخ

    عربستان مال ایران است و باید به مام میهن برگردد . از طرف یه ایرانشهری داغون

    پاسخ

    اینجا بهشتی به نام ایران نابود شد همه تالاب ها دریاچه ها خشک شدن تنش آبی کل کشور رو گرفته این از مسعولان ما اون از مسعولان یه کشور بیابانی

    پاسخ

    حرف تا عمل بسیار است شدنی ولی خیلی سخت در اون آب و هوا
    مبلغ انجام ۱۲۰م دلار خیلی کمه کارشناسی نیست با قیمت فعلی تاسیسات گلخانه معمولی بدون هوش مصنوعی و … برو بالا یک میلیارد دلار

    پاسخ

    حالا میترسی نداشته باشن یا نخوان خرج کنن؟

    پاسخ

    ۱۲۰ میلیون دلار معادل ۶هزار میلیارد تومان هست میخان ۱۵ تا زمین فوتبال رو گلخانه درست کنن چند سال تحقیقات کنن پول زیادی گرفتن

    پاسخ

    ۶ هزار میلیارد تومن پولی نیست یه قلم اختلاس آقاییون خودمونم نیست داداش پس شدنیه منتها ماازبس برای ساخت یه زمین فوتبال سی سال صبر کردیم فکر میکنیم اونام مثل ماهستن

    پاسخ

    فکر میکنی قیمت‌تاسیسات‌ اونجا مثل ایرانِ،نه اقا‌ اونجا‌ قیمت‌تاسیساتشون‌یک سوم هزینه‌ی تاسیساتی‌هست که توی ایران استفاده میشه،واردات ما دست اقازاداه‌هاست مفت میخرندمیارن‌ایران‌ ده برابر میفروشن،همونایی‌که‌ پدرانشون‌ سران‌ جمهوری اسلامی هستن تحریم رو نعمت میدونن

    پاسخ

    درود بر محمد بن سلمان ولیعهد لایق و با کفایت عربستان و لعنت خدا بر مسؤلین بی لیاقت وچپاولگر ایران که بهشتی به نام ایران را به بیابان بی آب و علف تبدیل کردند. خائنانه عوضی نمی‌دانم اینا دست نشانده انگلیس هستند که اینقدر ضد این بهشت هستند. بزرگترین دشمن ایران همین هایی هستند که ملت ساده با دست خودشان به روی کار آوردند.

    پاسخ

    حالا مگه جواب گرفته که داری میزنیش روی سر جمهوری اسلامی
    این طرح ها بلیده اقتصادی باشه بیشتر سمبلیک ….

    پاسخ

    ایران هم با ایجاد بیابانهای بی آب وعلف وخشک کردن آب رودخانه ها ودریاها بامسولان نا لایق وفاسد روبه پست رفت میباشد

    پاسخ